Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 april 2016

Försvarsforskare förd bakom ljuset av sin egen trubbiga intelligens

Aftonbladet har nu tydligen på allvar bestämt sig för att dreva mot islam och låter den värsta jubelåsna jag någonsin hört uttala sig, en försvarsexpert som inför fd miljöpartisten Kaplans öppna deklaration inför åhörare berättar att han använder en viss handsymbol som står för frihet mot förtryck. Denna ÖPPNA deklaration tolkar den svenska jubelåsnan som att MP har INFILTRERATS! Även Khan som följde en sexuell hederskod kallas just därför vara en extremistisk infiltratör. Den klumpigaste i mannaminne i så fall!

Det är naturligtvis så att Lars Nicander snabbt borde gå i pension innan hans omdömeslösa försök till analys modell CIA försätter Sverige i ännu större problem än de som de svenska medierna vållat oss.

Helt klart söker extremt islamofoba krafter med botten i makteliten skada landet. Är det USA som nu en gång för alla söker bräcka landets återstående sundhet och motstånd mot den amerikanska NATO-imperialismen och införliva Sverige med sin galna världshärskarfantasi?

Nicanders horoskop demonstrerar perfekt vad mästerastrologen Charles Carter sade om kombinationen av Skytten, som gillar de stora visionerna, och Jungfrun, som ständigt tappar den stora visionen pga. sin förkärlek till detaljplotter. "Ständigt söker den här kombinationen reducera kaos till ordning."

Underrättelseplaneten Merkurius i svagt läge i Skytten,
men i ömsesidig reception med Jupiter.

Att just den kombinationen dyker upp i underrättelsetypen ("intelligence") är inte förvånande eftersom det handlar om att snarlikt den dumma räknenissen sila fakta i syfte att detektera en på förhand hopfantiserad hotbild. Underrättelsespecialister är med andra ord själva de värsta konspirationsteoretiker som existerar, vilket förklarar varför CIA gång efter annan misslyckas förutsäga attentat. Dessa "tänkare" är helt enkelt förda bakom ljuset av sin egen och mycket låga form av intelligens. 

Att lägga pussel med objektiva datafragment kan leda till helt absurda konklusioner, vilken AB-artikeln visar. Detta är ren och skär dårskap, för att inte säga jävelskap och ett led i ett antimuslimskt drev. Lika tragiskt är att Miljöpartiets sekretare spelar med den myndiga experten och bluddrar upprörda ord om att "det som framförs av Lars Nicander är något vi kommer ta på stort allvar." Svenska politiker håller i dag så låg klass att de inte klarar av att analysera självständigt och se USA:s INBÄDDADE TRUPPER BLAND DERAS EGNA EXPERTER.

Den som hoppar över dataplottret och iakttar med själens egen intelligens (en inkännande form av intelligens som förstår "den andre" och dennes motiv från dennes egen insida) förstår mycket väl att infiltrationsteorin Nicander nu älskar att svänga sig med helt enkelt inte stämmer värst bra med de två fall (Kaplan och Khan) han anför. 

Sätt munkavel på karln innan han också bidrar till verklig terror mot Sverige! Vi har redan ett graverande första fall av genuint landsförräderi i TV4-journalisten som inte förmådde byta från handskak till alternativ hälsningsmetod när hon upplevde kulturella skillnader. Själv reagerade jag direkt och korrekt när en tyskättad bekant som ägnat studiet av buddhismen så många år av sitt liv att han övergått till att säga "Namaste" och föra handflatorna mot varandra i en hedersbetygelse istället för att skaka hand. Jag ändrade direkt min egen kroppspråkliga strategi och valde en egen "handskaksfri" typ av hälsning. 

Svenskarna efter 11/9 är bara copycats på USA och simulerar samma paranoia. Men svenskarna är värre som de SIMULERAR I SOLIDARITET MED DEN FALSKA AMERIANSKA DRÖMMEN PSYKOS. Ett sådant folk av hycklare kommer tids nog att straffas mycket hårt för sin brist på substans.

Inga kommentarer: