Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 april 2016

H&M, PR-jobbet från helvetet. Vem skulle ens ta i det med tång?

Aftonbladet verkar ha blivit åtskilligt vassare sedan blötdjuret och marknadskramaren Jan Helin packade sig iväg till SVT. På kort tid två skrämmande scoops som ligger i tiden. Först den kriminella AFA-kassan där Arbetsgivaren systematiskt bedrar arbetsskadade människor på den ersättning de har rätt till och nu också inslag om sömmerskorna som slavar för att den välmående medelklassen i världen ska kunna köpa sig H&M-kläder som inte äter upp lönen för mycket - hyresvärdarna har minsann sett till att sko sig på befolkningen i Sverige och det finns många fler onda girigbukar som slåss om att få lägga beslag på ditt sista korvöre! (Tänk, en gång kunde man tydligen köpa korv för bara ören!)


Att frivilligt bli pressansvarig för den motbjudande nykoloniala kapitalist som H&M är förutsätter sannolikt en del svåra brister i karaktär och intelligens, och sanningen är att företagets presschef låter väldigt trubbig och underlig när AB pressar henne. Horoskopet för pressansvarigs födelsedygn känns märkligt rätt utifrån den astrologiska världsbild bloggen mejslat fram under flera år och tankarna går genast till en annan lydig vakthund - Nya moderaternas presschef Roberta Alenius som numera är ihop med sin förra chef Reinfeldt. 

Det är VATTEN som är den skällande vakthunden, den primitiva revirinstinkten som ylar i högan sky om någon ifrågasätter dess privilegier eller fula affärsmetoder. Både Alienus och H&M:s presschef kombinerar Vatten och Jord för en människa som lätt och ledigt kan krympa sin världsbild så att bara pengar och näringslivets oändliga hunger blir det som räknas.


Här är återigen en människa som går ner sig i dyngan och där närighetens själ - Vatten-elementet - just bara är en räddhågsen människa som gör vad arbetsgivaren säger åt henne att göra, Vatten-elementet ser bara till sin egen plånbok och bara om den svenska medelklassen skulle förpassas till svår svält skulle den engagera sig. 

Det går en upplyst Vatten-människa på tusen mediokra och hjärntvättade ja-sägare. Jag har kunnat observerar hur just Solen i Jungfrun är ytterst illa rustad för arbetsledarroller eftersom detaljplottret är just det som gör tecknet till så utmärkt på att reda ut och utföra den yviga och visionära ÄKTA ledaren Lejonets direktiv.

Själv har jag just gått igenom ett material som, förutom en detalj, var korrekt från första början men där arbetsgivaren tyckt sig se tiotals fel. Denne, Sol-Jungfru med dårskapens stora kors i Tamas guna, saknar strukturell blick för sin egen verksamhet och utgår därför alltid från att hans mentala dunkel - som föder falska alarm - är problem som hans anställda (jag) ställt till med. Bloggaren VET att han syndat svårt som rik man i ett tidigare liv och att det är därför han nu placerats längst ner i hackordningen. Jag kan bara föreställa mig bitterheten hos alla de intelligenta människor som inte har tillgång till sin själs historia och därför inte förstår varför Ödet tycks felfördela dem gång på gång. Sanningen är att det inte sker några fel, ödeslagarna går som på räls.

Det är sannerligen ingen brist på svenska arbetsplatser med låg kvalitet för de anställda. Sverige saknar skolat ledarklientel - det är därför de skriker om "mismatch" hela tiden. Hade arbetsgivarna varit begåvade skulle de med de filosofiska gamla kineserna ha insett att "i en mästares händer är inget material otjänligt". 

Istället får vi svensk idioti som den opinionsbildare i SvD (sparade tyvärr inte länken) som vidareförmedlade den falska åsikten att det kinesiska talesättet "må du leva i intressanta tider" är en tillönskan om olycka. Det räcker att söka på Wikipedia för att lära sig att denna minst sagt sökta eufemism helt saknar belägg i kinesiska texter! Men SvD och högermedierna är inte intresserade av bildning eller sanning. Där är samhällets värsta desinformatörer och man kan bara önska högermedierna en snabb och lindrig död (troligen transformeras de till någon form av bildrika skräpmatsbutiker). Aftonbladet har jag häcklat länge, men den kanske ändå har något litet som talar för sig...

Den tusende, den som förmått famna Vattnets natur och lämnat gyttjan, föreslår jag är Maria-Pia Boëthius som skriver upprört om kapitalismen (alltid ond) i tidningen ETC. Vatten kan i unika fall bli den upphöjda och reflektiva vishetens element. Kineserna hittade genast på en gudinna, Kuan Yin, "det medlidsamma feminina betraktandet" och införlivade i sin version av buddismen. 

Ordet "kuan", "betrakta", förklarades av sinologen Helmut Wilhelm vara något helt annat än ett tanklöst eller ytligt stirrande. Ordet påminner mer om hur man "tar in" synintryck på en djup kontemplativ nivå och där UTAN ATT ANGRIPA STOFFET MED LOGISKT HACKANDE förstår hela scenen i alla dess delar. Den som på detta sätt kan kontemplera sitt liv har redan förvärvad det en chef och arbetsgivare måste kunna men alltför få gör. På många sätt påminner faktiskt den här kinesiska "informationsbearbetningen" planeten Jupiter och det är inte alls en dum tanke att likna med medlidsamma bodhissattvan Kuan Yin vid Jupiter i dess negativa härskarläge i Fiskarna. (Bloggen har provat både tanken om att detta är en symbol för Världssjälen som att den beskriver Naturen i dess renaste form.) Den spegellika visheten ser med medlidande på dem som fastnat i den mentalt dödande värld där allt handlar om att säkra sitt nästa mål mat - vilket är exakt hur den kapitalistiska världsordningen vill att det ska fungera.

Jag skulle gissa att Vatten-elementets koppling till lidande och smärta kommer att göra H&M:s nuvarande presschef så akut medveten om vilka missförhållanden hon söker mörka bakom struntprat som att H&M frivilligt skulle kapa sina vinster radikalt genom att låta människor få drägliga löner, att hon inte blir långlivad i sin nuvarande befattning. Bättre fattig och med bibehållen heder än att leva som en svin och servar de onda rikas målsättningar (ständigt samma sak: kvartalsrapporten).


Inga kommentarer: