Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 april 2016

Mördarnationen USA: Det ska böjas i tid det som krokigt skall bli



Skottdrama på skolbal i delstaten Wisconsin igår, två elever träffade av en lorthög som stod och väntade med gevär utanför lokalen (AB). Ska man gissa på någon försmådd pojkvän eller bara någon typisk mentalt störd amerikan med skev verklighetsuppfattning i det här cowboy-landet av tonåringar beväpnade till tänderna? 

All PR i världen kan inte dölja att våra förfäder som drog till Nya Världen var Europas skräp. Den värld de byggde ska ingen imponeras över bara för att den har globalt inflytande, studera nationens psykologiska egenskaper istället och häpna över hur skeva drivkrafter ser ut när de maxas totalt. Folk som skickar sina barn på utbildning i det här landet är helt omdömeslösa och verkar inte ha fattat att vår saga kommer att vara över snabbare än någon vågat tro.

Horoskopet talar för sig självt. Vi har USA:s egen hatiska och av fruktan fyllda Skorpionascendent ("anfall är bästa försvar"). Vi har dödens Saturnus under sin 2½ år långa passage genom Skorpionen i första huset, vilket förstärker döds- och tragedisymboliken, särskilt som Saturnus stryper välmåendets Jupiter under cirka ett år. Här syns det som att Jupiter i tionde huset för ryktbarhet förvandlas till en skamfläck (ännu en i USA:s historia och kanske den första i staden Antigos).

Dessutom vandrar Mars f.n. genom Skorpionen och påminner om att den trots att den befinner sig i (negativt) härskarläge trots allt är en förstörelsens planet.

Dessutom hade Månen nått sitt fallna läge i Skorpionen några timmar tidigare under kvällen. Månen i Skorpionen tenderar till patologisk svartsjuka eller fullständig låsning till det förflutna, antingen sexuellt eller mer vanligt, via oförrätter som utståtts. Det är därför jag misstänker hjärtesmärta som ett förspel till det som övergår i ett mordiskt sinnelag när Månen går in i Skorpionen. Minns att denna Måne dominerar bland morddömda enligt bloggens undersökningar.

Att ha klockslag och kunna studera ett zodiaktecken hur det beter sig i öster är guld värt. Här ser vi att mörkermannen Carl Bildt eller USA-horoskopet kanske inte är enstaka inträffanden. Skorpionen har zodiakens sämsta rykte och en kvinnlig bekant med Skorpionascendent beklagade sig över att inga vänner ha (hon satt mittemot en tålmodig sådan och sade detta, och förnekade på sätt och vis undertecknad eller deras vänskap). Sedan lägger hon upp ett foto på FB, förevigad just i färd att sänka en klunk rödvin och med en svart och ond blick som om hon just var på väg mot en natt av synd - ett sånt foto man normalt raderar - och förvånar sig över FB-vänner som signalerar mild tvekan inför motivvalet. 

Syndarens psykologi är sådan, synden är sådan blindfläck att man inte ser eller förstår vad man själv håller på med i ord eller gärning. Fångar i synden är vanemässiga i sina beteenden och kan i princip vara levande döda, zombies! Det säger något om den svartsjuka och bitterhet som Skorpionen representerar när tecknets djupa självdestruktivitet aktiveras!

Och hur många gånger har bloggen nu tagit ett stickprov på en händelse av negativt slag och upptäckt att Satans huvud (den onda stjärnan Algol) sjunker i dödens väderstreck väster som vid ögonblicket för skottlossningen efter skolbalen? 

Jag tror det var Anders Breiviks massmord på unga norska socialdemokrater som var det första horoskopet med den här detaljen, och flera har följt sedan dess. 

Alla som föds så här blir naturligtvis inte mördare, artisten Bob Dylan har Skorpionascendent och både Månen och Jupiter indragen i Algols mörker borta i väster. Men gudars vad mycket mörker han har haft att berätta om i sina texter genom ett långt liv!

Inga kommentarer: