Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 maj 2016

1930-talets Fascist-Europa knackar på dörren

Ni svenskar har ett horoskop som gör
att ni gillar en sån som mig

Wolfgang Hansson/AB kommenterar den högerextreme Norbert Hofers framgångar i Österrike och drar paralleller till nazismens genombrott i 1930-talets Europa. Hur rätt har han inte utan att ens känna till Hofers horoskop.

Under frågan "Världshistoriens ondaste horoskop?" diskuterade jag i ett inlägg Hitlers invasion av Polen (starten av Andra världskriget) och såg den "fallna" gränsdragarplaneten Saturnus som en nyckelfaktor. 

Nu är det flyktingarna i Europa och gränsstörningar (Saturnus) som driver fram det låga djuret i européerna på nytt. Hur passande är det inte att Hofer föddes när Saturnus ännu en gång led sitt "fall" i den egocentriska Vädurens tecken, tecknet som illustrerar den subjektiva jag-horisonten som inte alls bryr sig om att ställa de några större frågor! Det är den här låga horisonten (Vädur eller ej) som får bemedlade svenskar att hellre acceptera kriminella Hells Angels nästgårds än en flyktingförläggning.



Utifrån en sinnelagsascendent ser vi Hofer helt fixerad vid sin egen subjektiva åsikt om hur gränser ska dras (Månen + Saturnus) och det är uppenbart att det lunära psykets disponent Mars, i 9e huset för "utlandet", inte är frisk i det här horoskopet. Mars bildar en ömsesidig reception med Jupiter så att det nionde husets Skytt - som borde teckna gästvänlighet och öppenhet - korrumperas av den dödliga Skorpionen inne i syndarens åttonde hus. En Eld/Vatten-urladdning som fullständigt smutsar ner mannens samvete (9e huset) och gör honom till en ond bigott. 


Att sedan 11e idealhuset ser kreativt och rent ut indikerar bara att detta är ett ytterst begränsat ideal - det här folket/Vattumannen baserar sig på den fallna Saturnus, alltså på Hofers extremt egocentriska och smutsiga bild på vilka som "tillhör" hans idé om mänskligheten (Vattumannen). 

Wolfgang Hansson har helt rätt: här är en mördare från ett tidigare liv som nu kommit åter men maskerar sitt djupa uppsåt. Tyvärr är hans horoskop lite för likt det svenska nationalhoroskopet för att man ska känna sig helt lugn. Samma Sol i Vattumannen, samma Venus i hackordningstecknet Stenbocken (vi är lite bättre än de andra) och samma problem med subjektivistiska Väduren och rötan i åttonde huset för nationens dåliga karma...




Inga kommentarer: