Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 maj 2016

Chicago, mördarnas stad i lycksökarnas rike


Chicagobaserade blue-eyed soul och rockgruppen
American Breeds sista album (1968),
just innan de kastade in handduken.
De gjorde flera okej coverversioner på Chicagoartisten
Curtis Mayfields låtar, alla smått melankoliska.

Jag läser i DN, apropå det amerikanska horoskopets Skorpionascendent och dödliga persona, att våldet helt gått genom taket i den tredje största staden för andra året i rad. Staden är Chicago, historiskt känd för Al Capone och andra massmördare med bedrägliga affärsmetoder.

Blir förstås nyfiken på horoskopet för den här stadens grundande eller incorporation - "insteg i en kropp" som amerikanerna fyndigt formulerar saken. Hittar snart uppgiften (den 4 mars 1837) men har dessförinnan tagit del av lite corporate bullshit från stadens officiella informationssajt:
“Det är hopplöst för den tillfälliga besökaren att försöka hålla sig à jour med Chicago. Hon växer ur sina profetior snabbare än hon hinner göra dem.” /Mark Twain, 1833

Chicago var bara 46 år när Mark Twain skrev de orden men hade redan vuxit sig hundrafalt större, från en liten handelspost vid Chicagoflodens mynning till en av nationens största städer, och hade inte för avsikt att dra ned på takten. Över de kommande tjugo åren skulle staden fyrfaldiga sin befolkning och slå resten av världen med häpnad över sin förmåga att ständigt återuppfinna sig själv.


Okej, så det här är staden för näriga själar, alla dem som fallit ner i den Vegetativa Själens ständiga hunger efter mer. En bra grogrund för mördare eftersom Svenskt Näringsliv och marknadsliberalismen så tydligt söker lära ut den nydarwinistiska lögnen att människan bara är ett djur och att ett samhälle ska byggas upp utifrån principen "äta eller ätas". 

Och tänk hur förbluffande väl horoskopet för midnatt sagda datum rimmar med detta mördarnas och de låga kräkens syn på livet! Över Chicagos östra horisont stiger nu Syndarens tecken Skorpionen, precis som i det amerikanska nationalhoroskopet! Och när man ser var ascendenthärskaren befinner sig blir man helt stum!



Jag har tidigare påpekat att det är det 9e huset för religion och filosofi - "mitt högsta Goda" som indikerar hur en varelse (människa eller stad) "kuggar i den universella dharman" eller TAO som kineserna skulle ha sagt.


Det nionde huset är "det bästa huset" enligt hinduisk astrologi eftersom det är den universella (moral-)lagens Jupiter som naturligt korresponderar med denna sektor. Men alla föds inte att förverkliga själens högsta nivåer och det gäller verkligen Chicago vars ascendent i näringslivets Vatten via den fallna härskaren Mars i Kräftan skapar "våld på insidan" som i fallet med kapten Klänning, den svenska polischefen som fejkade feminist för att nästla sig in bland kvinnor som han sedan våldförde sig sexuellt på! 

Här ser vi bokstavligen att Chicago föds med en negativ roll att spela i USA:s och världens historia. Staden är fördömd redan från starten och kommer att tillhöra den onda sidan i skapelsen. Författaren Mark Twains observation av stadens sanslösa tillväxttakt stämmer precis in på den dominanta streber-axel som låga Kräftan och högmodiga Stenbocken bildar längsmed två hus som har mycket med kommers att göra. Tredje huset är naturligt merkurialt och nionde står för gränslös expansion på samma sätt som religion och filosofi är ämnen som söker sig bortom den lilla människans mundana tankesfär. 

Men Chicagos dharma (andliga roll att spela i den ödesbundna planen för världen) tecknar ett klättrande och sökande på låg nivå: axeln verkar i den lergegga som Jord och Vatten bildar - dess förutbestämda plikt är så materialistisk att man bara baxnar när man begrundar horoskopet. 

Stadens hjärta är hårt som sten! Månen/sinnelaget är hårdkokt och kriminellt så det förslår. Månen i Stenbocken disponeras från en Saturnus som är fast i det 12e husets grepp så att det inre livet i staden mest påminner om en befolkning i fängelse (avtjänande straff för synder begångna i tidigare liv)! 

Även den extroverta Solen ligger lågt här, i det fjärde huset för det enskilda eller privata (och trygghet). Det är som om staden saknar förmåga att presentera sig annat än genom en patologisk passion - den fallna Mars i passionerade (rajasiska) Kräftan. Stadens "högsta goda", den gud den i praktiken tillber, är dess egen canceroida tillväxt, dess mångalna föränderlighet! Lägg till det att Jupiter ÄR expansionens och förändringens planet och här verkar som en välgörare.

Det ser ut som om Chicago är handelsmännens Mecka, men med den overkliga illusion som passionens kvalitet (Rajas guna) drar in, följer också det våld som civiliserade människor noterar i naturen men håller sig för goda att uttrycka i egen person. Men till bilstaden Chicago dras låga, t.o.m. monstruösa själar, som vill leva ut naturen i dess lägsta och mest våldsamma aspekt.

Det känns som ett meningsfullt sammanträffande att dygnet för stadens "i-kroppen-blivande" sammanfaller med att Satans stjärna direkt bestrålar Skorpionascendenten - samma fenomen som bloggen noterade för första gången (tror jag) då Breivik massmördade socialdemokratisk ungdom i Norge. Alla tidiga Skorpionascendenter med den stora Korrumperarens blick mot sig blir förstås inte massmördare, men i Chicagos fall är principplaneten Saturnus svag (den står också för konventionell moral). Och den ärbara Solen ligger lågt och är innesluten i fjärde tillbommade och privata huset. 

Kvar blir bara den näriga och strebrande axeln mellan Kräftan och Stenbocken, som fastän tekniskt ser så bra ut kommer med alla den fallna själens fula och näriga sidoeffekter. Det är "min näriga själ" (Månen/Jupiter/Mars) som driver hela det här horoskopet! 

Kartan är bara ytterligare en i raden på den här bloggen som visar hur den sideriska zodiaken lyfter fram antikens vishet och insikt om att själar (eller städer) kan falla lågt under mänsklig värdighet! Det finns förstås några legitima områden för den här horoskoptypen: hälsovården skulle gynnas starkt av en sådan här Måne opposit Jupiter. Men i fallet Chicago blir det istället så att sjukhusen får ta emot en strid ström av skjutna medborgare.

Varför denna eskalation av våld de senaste två åren? Dels ligger det förstås i stadens näriga, nerviga och oroliga födelsehoroskop, men bloggens läsaren vet förstås i vilket sideriskt zodiaktecken som Döden (Saturnus) nu vandrar igenom för andra året. Just det, Skorpionen, Chicagos första hus (stadens kropp). 

Och när nu också våldsverkaren Mars (Skorpionens härskare) gör Saturnus sällskap genom sin transit genom samma tecken, då blir det tidningsrubriker om ett av de många helveten på jorden som USA bidragit med i historia och nutid. Detta är samma USA som Sverige tyr sig till som sin frälsare i en tid av USA-skapade terroristnoja! (Se just föregående inlägg - dessa två hänger samman som ler och långhalm.)

 
Tillägg

Vi har en transit genom Skorpionen av Månen - "fallen" i detta tecken - sedan någon minut efter nio svensk tid denna lördagsmorgon. DN publicerar sin Chicago-artikel 9.39, då 17.23 av lunära Kräftan stiger över stockholmstidningens östra horisont. 

Vi hittar Chicagos förödande kombination av framgång och våld (Jupiter och Mars) i Kräftan, Mars i 17.23 och Jupiter i 17.57. Ett fullgott sammanträffande, tycker jag. Fullgott för vad? En smula reflektion över vad DN själv representerar för världsbild!
 

Inga kommentarer: