Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 maj 2016

Den inopportune kristdemokraten

Till Aftonbladets redaktion har troligen en ansenlig mängd av landets homosexuella tagit sin tillflykt, som förr människor sprang in i kyrkor och grabbade tag i altaret när det var oro i landet, kanske en stundande invasion. Åtminstone att döma av hur tidningen hårdbevakar varje person som inte anser homosexualiteten vara ett normalt tredje kön. För att inte tala om att det tredje könet sägs vara köpstarkt - och marknaden är nu inte den. Har du bara pengar får du gärna sker med din mor med en påspänd attrapp, marknaden kunde inte bry sig mindre. Du är inte deras vän, de bara mjölkar dig.

Marknaden saknar moral och etiska grundvalar och det gör även homosexuella har jag kommit att notera efter att ha känt några få under en eller annan period i mitt liv (det kan förstås finnas undantag, de som skäms över sin onaturliga läggning och därmed inte lever ut den). Att de alla varit sekulära säger sig nästan självt, bara ett fåtal når den graden av perversion att de likt underhållaren Jonas Gardell söker skriva om kristendomens budskap för att sodomiter ska inkluderas på frälsningståget.

Nu har Aftonhoran fått syn på en äldre kristdemokrat på Facebook som "inte förstår" hur hans hemkommun kan tillåta att Prideflaggan hissas offentligt och "tycker synd" om de homosexuella, samt kritiserar att hbt-doktrinen lärs ut i skolan och fixerar unga vid skrevet istället för hjärtat. Det sista instämmer jag fullt i, jag tror det htb-omfamnande samhället skapar horder av sexuellt störd ungdom. 

Men kristdemokraten Antbacke skulle sannolikt inte hålla med om skälet, just genomlevda tidigare liv i en kropp av motsatt kön, som skälet att man inte i onödan ska stimulera frågan. Kristendomen var snar med att kättarförklara själavandringsläran eftersom den så att säga gjorde deras erbjudande överflödigt: tro på en korsfäst människas soningsdöd så att alla som bekände sig till Jesus Kristus kom till himlen. Själv berikad av minnesfragment från tiotalet tidigare liv, inklusive ett närmast föregående i motsatt kön (!), skulle den gode kristdemokraten troligen mena att det är Djävulen eller onda andar som i bloggaren planterar sådana här föreställningar och "falska minnen" för att få själen på fall. 

Antbackes horoskop visar paradoxalt nog både att han har rätt i sin kritik mot gaykramarkulturen men också hur hans världsbild är av enkelt och minst sagt antiintellektuell typ, en enkel och närmast bokstavstroende typ av kristendom kan anas av födelsehoroskopet. Trots allt väljer jag att rita det som en solascendent då Solen i den naturliga intelligens tecken Solen är vansinnigt stark här, understödd av det friskaste och rakaste sinnelag som tänkas kan, Månen med libidoplaneten Mars i Väduren, och dessutom (som en följd av Konungen Lejonet i första huset) placerad i horoskopets mest gudomliga hus, det nionde för kontakt med samvetet, huset för filosofi och religion. 




Så långt det goda. Men det är svårt att missa hur "själens form" Saturnus i den oreflekterande och naiva materialisten Oxen och dessutom under direkt attack från Satan själv, Korrumperaren, ser ut att teckna problem med den givna kroppsliga formen. Här hittar vi den aningslösa oförståelsen kring hbt-fenomenet, Saturnus i Oxen tynger, och individen stannar gärna vid attityder istället för att bedriva djupgående analys. Saturnus i Oxen är en konservativ position (man kan t.ex. ärva sina föräldrars politiska vänstervärderingar utan att egentligen vara särskilt "vänster"), och trivs med lätta förklaringar. Oxar är duktiga på att visa en förundrad och oförstående min - granska de sideriska exemplaren omkring er. Det är faktiskt rätt påfallande hur klentrogenhet är deras standardreaktion om man rubbar Oxens lilla cirkel.

Satans stjärna Algol - ibland en perverterare - illustrerar väl den gayighet politikern inte kan förstå att den närmast propageras för i samhället eller det faktum att den marknadsförs via överhetens, samhällets, myndigheters eller makthavarnas tionde hus. Algol verkar samtidigt beskriva såväl Djävulens korruption av den kroppsliga medvetenheten (att inte förstå den kropp man kommit till utan perverst vägra acceptera sin nuvarande kropp) såväl som Antbackes egen kritik. Hans solhoroskop visar att han kommer att bli hågkommen som Åklagaren!

Att Venus i grunden är en frisk heterosexuell instinkt ser man att Antbacke själv upplever eftersom denna djävulsangripna formplanet disponeras av en perfekt placerad Venus, hemma i sitt heterosexuella tecken Vågen (mötespunkten för manligt och kvinnligt vars frukt är den motsatta Väduren - Barnet). Problemet är att Venus ur perspektivet av Lejonet-i-första är en verksam illgörare, och politikern känner anledning att kommentera venusianska avvikelser!

Som Aftonbölden presenterar kristdemokratens FB-inlägg (jag saknar tillräckligt intresse för att leta rätt på det), så tycks han sakna förmåga att förstå och det stämmer kanhända väl med att det finns en hybris kopplat till hans egen friska identitet: Solen i Lejonet skjuter här övermålet eftersom girighetens demon Rahu binder Solen till sig. Kombinera detta med Saturnus i Oxen och vi har en som upphöjer sin egen sundhet och samtidigt är lat som en Oxe och inte orkar fundera nämnvärd över fenomenets natur.

Men även här tycks man kunna läsa symboliken från båda håll: det är ju just det han kritiserar: hbt missar målet som är Solen-i-Lejonet: den korrekta och levande upplevelsen av sin andliga identitet. Den som vänt sig från själen blir ett lätt byte för skräpet från tidigare liv som skvalpar runt på en lägre själslig nivå. Den som inte har någon kontakt med sin verkliga och eviga identitet (Solen) blir ett lätt byte för karmas härjningar och landar ev. i homosexualitet om själen bytte kropp mellan två jordeliv. 

Den här bloggaren var psykiskt lätt illamående i flera dagar efter att insikten sjönk in att två drömmar om en kvinna i Italien vid tiden för Mussolinis fascistregim var hans sitt eget föregående liv som hustru till en byggnadsingenjör (drömmen var kuriöst fylld med ledtrådar). Så djupt rotad är identiteten hos den normalanpassade själen att jag livligt kan förstå att detta obehag jag kände är exakt samma obehag som en störd själ känner inför en ny kropp som den inte kan ta till sig! 

Därför har bloggaren lugnat sig lite i raljerandet över hbt-gruppen, men håller helt med Antbacke (och Katolska kyrkan, den sista stridbara grenen av kristendomen, vad det verkar) om att den sekulära kulturen är pervers som söker framställa homosexualitet som normalitet. Det är en psykisk störning, vilket bloggens upptäckt av en högfrekvent "fallen" Mars i Kräftan i horoskop för hbt-folk. 

Denna placering för libidoplaneten i psykets tecken Kräftan behöver alls inte betyda att alla som har den reagerar på samma sätt på symboliken. Men i en läsart beskriver den sannerligen med all tydlighet psykisk skada redan vid födelseögonblicket. Man kan t.ex. fråga sig om "Kapten Klänning" (den feministfejkande polischefen) född som Sol-Vädur men med en svag solär identitet pga. disponenten Mars "fall" i Kräftan egentligen drevs av något odött spöke från ett tidigare liv. Han hyllade feminister officiellt men förnedrade sedan i lönndom kvinnor sexuellt. Ett typiskt exempel på när den lägsta själsnivån - den Vegetativa Själen - tar kontroll. Och det är här, skulle jag tro, som den psykiska sjukdomen sitter.

En sista intressant sak med Antbackes karta: den innehåller, intressant nog för en nominellt kristen, horbockssyndromet! Och här i rejäl obalans: Mars opponerar och skadar Venus. Men ännu en gång: detta kan lika gärna beskrivas som den sjuklighet i själen som han vänder sig mot, den könsfixering som så utmärker de homosexuella! Om Lejonet ges 1a huset blir intressant nog Venus en verksam illgörare och om erotiken är överdriven, då attackerar den för Lejonet VERKSAMMA VÄLGÖRAREN Mars via opposition (stridbarhet i 9e huset för religion och sanning) och pekar ur den "inkrökta och ego-inriktade kärleken" (cupiditas) i dess sjukaste form, nämligen när egoism kombineras med sexualitet så att själen springer efter sin egen sorts kropp. 

Cupiditas-perspektivet har bloggen redan noterat i andra hbt-inlägg, men här hittar vi nu ett så "rent" horoskop att det just är typisk satanismens hemort Sverige om Antbacke nu får lida för att han påpekar det uppenbara. Hela hans horoskop tycks paradoxalt peka fram mot de femton minuter i rampljuset då han påtalar att Djävulen snurrat till det i frågan om själens form (Saturnus). 

Eftersom man inte ska kritisera utan att komma med något konstruktivt upprepar bloggen sin sedvanliga universalmedicin: regressionsterapi. Låt människan under en kompetent hypnotisör gå igenom de gamla rester av tidigare liv som envist vägrar ge upp utan håller den nuvarande kroppen med dess kroppsrelaterade psyke (Månen) gisslan! Sedan kanske den här själen - långt fram i livet redan - äntligen FÖDS till detta liv. Det kommer naturligtvis att te sig lite skrämmande att börja om med ett nytt oskrivet papper i vuxen ålder! Kanske är det inte ens möjligt, kanske tillhörde homosexualiteten det karma den här själen hade att möta i detta liv...


PS. Det är sannerligen värt att notera att Aftonhoran publicerar texten om kristdemokraten den 23 maj, då Solen rör sig genom sideriska Oxen, ett Venustecken, och Venus själv står i Oxens 5e grad. Jämför det med kristdemokratens gränsdragande Saturnus i Oxens 6e grad (och Algol i 3e). Samtidigt har vi ett helvete i Syndarens tecken Skorpionen mittemot: Mars, Saturnus och Månen! Aftonhoran tigger om att genera sig i Himmelens ögon och publicerar sitt "minidrev" mot sanningssägaren just när det är som värst i just denna fråga på himlen.





Inga kommentarer: