Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 maj 2016

Den seende klimataktivisten (högersossarnas brunkolsskandal)




Aftonbladets Lena Mellin sjunker allt djupare i sitt åsiktsträsk efter den rättrådiga ketchupaktivismen från en operasångare i protest mot högersossen Dambergs kelprojekt: sälja av det svenska smutsiga brunkolsägandet till en riktigt ful firma. 

Det Mellin - etablissemangets allt mer oblyga kramkompis - säger, är sånt som man bara brukar höra ur idioters hjärnor. Aktionen var det "dummaste" aktivisten kunde gjort eftersom han nu har försvårat för andra aktivister att göra något liknande i riksdagshuset? Vad den förvirrade Mellin kanske menar är att om alla bara lät bli att manifestera folkets åsikt, skulle riksdagshuset vara en lättare plats för fursteslickare som henne själv att komma in i. Kvinnan har tappat greppet helt. 

Istället är horoskopet för operasångaren Samuel Jarrick en trevligare bekantskap. Hade aldrig hört om honom tidigare, men här har vi ett horoskop som spelar i mänsklighetens högsta division, gudamänniskans division. 

Eftersom jag knappast lär ha fått en enda person i Sverige med mig i konstaterandena, efter några astrologiska stickprov, att HIMMELEN tycks stötta giltigheten i diverse extremistiska terrordåd, kanske den harmlösa ketchupterrorn ändå kan få någon att förstå att Himmelen alltid står på den människas sida som ser till DET STÖRRE GODA. Därför kan ett "terrorattentat" som kostar människor livet ändå få ett "gott utlåtande" från planeterna.

Viktigt här är 9e huset för universell dharma, "allt gott åt alla" brukar jag säga om Jupiter, eller kanhända man ska nöja sig med det utilitaristiska "maximalt gott åt så många som möjligt"? 

Den stora välgöraren Jupiter är Guru, och gurun är Guds representant i vår värld, förkunnaren som vet vilken Guds vilja (dharman) är. Se nu på operasångarens karta och häpna över hur ren denna själ är:


Det är nymåne i just Skyttens tecken, som naturligen korrelerar med det nionde huset för Guds vilja med sin skapelse. Det innebär i detta fall att såväl sol- som månascendenten (de är identiska pga nymånen) placerar Lejonet i det nionde huset för samvete och den universella dharman. 

Det finns inget annat att säga, än att den här människan i sin själ representerar Guds Plan för mänskligheten, särskilt inte när man noterar hur Jupiter - nymånens disponent befinner sig i Vattumannens (mänsklighetens) tecken. Det här horoskopets viktigaste planeter befinner sig i zodiakens tredje och universalistiska akt, och illustrerar perfekt det antika österländska talesättet att en upplyst människa skulle kunna mörda och ändå inte dra på sig negativ karma. Den upplysta människan har nämligen intagit sin plats i den Större Planen.

Det är glädjande att se Sanningen slutligen börja visa sig i Sverige, landet som valt Satan under såå många år! Skäms Lena Mellin och högersosseri, ni är till och med värre än den högerregering Reinfeldt ledde och vars uppgift var att krossa folket och reducera Sverige till en tummelplats för några få rika inresta data-amerikaner, NATO-intressena, och alla annan skit som nu börjar ta form under USA:s knähund Löfven och hans likst, Urban Ahlin, Mikael Damberg och allt vad de heter. USA-trogna uslingar som inte alls har den breda socialdemokratins stöd, där fortfarande partiets äldre och goda värderingar tycks leva kvar.

Operasångaren har naturligtvis problem på himmelen också, inte sina egna utan just de han så handgripligt protesterade mot: Smutskastaren och förorenaren Skorpionen ligger i 12e onde huset som dock också är platsen där smuts kan upplösas och syndfullheten renas. Det är också martyriets hus, för dem som är beredda på att ta en världslig förlust i arbetet för Det Större Goda. Det är tveklöst så att operasångarens kreativa begåvning i Eld och Luft samverkar till det personliga offer han här gjorde i sin ketchupattack. 

Bloggaren ler åt att operasångaren har samma opposition mellan jaget (1a huset) och de fula maktmänniskornas Saturnus som han själv (Saturnus i 7e huset). Det åligger var människa att vaket och kritiskt betrakta Gränsdragaren (Saturnus) och inte lägga sig platt för denna planet om han söker livnära sig på sina egna barn. Har man ett högre kall och mandat än Auktoriteterna är protest eller t.o.m. revolution något helt legitimt, det lärde den store statsmannen Konfucius ut för länge sedan. Men svenskarna är ett vekt folk som låtit den rike onde mannen rumstera om med deras liv väl länge.






3 kommentarer:

hence sa...

Du har skrivit att Reinfeldt ser ut som Mussolini, men Trump talar ikväll och hans trumpna underbett liknar honom än mer. Make america great again. Fullt ös på kol- och frackingindustrin. merican jobs first är vad han lovar.

Svensken har alltid slickat i sig från de man sett som förmer. Fransmannen som blev kung, sedan tysken, lite britten, sedan amerikanen. nu dyrkar man mångkulturen för att få hit alla elitforskarna, samt all världens fattiga.

Relaterat är den amerikanska rasismen
https://www.youtube.com/watch?v=Cm4ttoMeekg

rasismen och tarot-hjulet. upp och ner i lyckan, inkarnation efter inkarnation. tappar man framgångsreceptet slinker man genom centrum-axeln. de som inkarnerat håller benhårt på "receptet".

hence sa...

Vad finns i centrum av hjulet? ett svart hål eller källan till hjulets rörelse? begären som gör att man sänker sin energinivå in i massa och 3D-verklighet. Högre energi, mer koncentrerat, i centrum. Därav meditation.

Seaward sa...

Åsikterna om utseenden är irrelevant då integration saknas med det som följer. Ja, är t.o.m. kontralogiska eftersom Reinfeldt ville öppna sitt land och dess hjärtan medan Trump vill sluta sitt.

1. Trump om kol- och fracking. Ingen kunskap om var han står där men troligen för inhemsk olja. Värna amerikanska jobb. Och vad är skillnaden mot den slutna nationalism kommentatorn sedan själv andas av? Ytterligare en non sequitur.

2. Knappast svensken som "slickar i sig" utländsk storhet förutom kanske Hänt i Veckans läsare. Rättare Sverige som i nödläge importerat franskt kungablod. Sen fallerar demagogiken på nytt i logiskt avseende. Den här bloggen har gärna framhållit det tyska elementet i namnen på ledande folk från förra regeringen. Här är det inte Sverige som förnyar sitt blod utan snarare fråga om makthungriga individer och släkter som annekterat ett avlägset och blott basalt organiserat land med goda naturtillgångar.

"Svensken" var således aldrig särskilt mycket till kolonialist, men de som i historisk närtid tagit kontroll över Sverige var det, och det här är man hör ekot i namn som Borg, Schlingmann och Reinfeldt.

Obs, jag talar en symbolisk sanning. Dessa tre släkter specifikt har jag aldrig kartlagt. Dessa små män med stormaktsdrömmar finner det i dag lägligast att göra gemensam sak med USA i det landets härsklystnad och patenterat tvivelaktiga anspråk på att representera ”frihet” i någon seriös mening.

3. "Dyrkan av mångkulturen" uttrycker också slappt och schablonmässigt tänkande som kommentatorn skulle kunna slipa till. Svensken "slickar" allra minst i sig mångkulturella invandrare, vilket framgår av inläggets antydan till främlingsfientligt tonläge. Men återigen handlar det förstås om ledarskiktet eller det officiella Sverige, inte om typen "Svensken". Typen "Svensk" är per definition själv ett sammelsurium av grupper som invandrat under en eller annan tid i historien. Svenskarna har dock så usel skolgång att deras egen historia inte längre är förstådd.

Som Djävulens advokat kan jag säga att kommentaren - tvärtemot kommentatorns intention - bekräftar att Sverige behöver elitforskare från utlandet, landets inhemska intellektuella kapital har urartat genom Etablissemangets misskötsel av den svenska skolan, samtidigt som svensken matats med ett internet vars ostrukturerade och halvbakad innehåller krälar i invånarnas ytliga psykiska skikt som likmask.

4. Den tibetanska dorjen (härskarspiran) illustrerar den i sig kloka insikten att svart begär och vit kreativitet utgår ur samma "taoistiska" tomrum i centrum/hjulets nav. Men även här slirar kommentaren ut i ytterligare ett ämne.

Sammantaget: Jag ser hellre att ett sammanhållet resonemang än en kaskad av meningar där det förekommer logiska självmotsägelser. En rakt driven tes eller kommentar är värd en replik och min kommentar är bara en påminnelse om att bloggen håller en viss nivå. Den som tar ordet "meditation" i sin mun och samtligt låter som grötig pöbel bör kanske sitta ner i tio år och faktiskt meditera. Det tomma sinne (Månen) som sedan framtonat är ett sinne som bättre lämpar sig att lägga ut den logiska Merkurius texter i.