Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 maj 2016

EU, rikemansklubben - värdefull länk från läsare

Lägg sjuttio minuter på den här filmen på youTube om varför engelsmännen inte behöver EU - och inte svenskarna heller! Tack anonyma bloggläsare för länken, superb dokumentär (och med färgstarka och roliga brittiska karaktärer)!

Tillägg.

På förekommen anledning (läsarkommentar nedan). Här är dygnet för folkomröstningen. 



Till skillnad från läsarkommentarens exakta listning av alla positioner (men inga slutsatser) väljer jag den lata astrologens metod och pekar på Månen  - FOLKET - i förlorarnas 12e hus. Dokumentären om Brexit handlar om demokrati och att folket bara förlorar på fortsatt medlemskap. 

Detta sorgliga månomen inträffar samtidigt som demonernas stora kors i Mörkrets kvalitet tynger himmelen som om det vore jordens undergång denna dag. 

Satanisterna vinner förstår och Storbritannien stannar kvar i EU. Trodde någon att den onde rike mannen skulle ge slaget förlorat så lätt?

Det tål att notera att Brexit-frågan står skriven som i eldskrift på himmelen.

What will the referendum question be?

"Should the United Kingdom remain a member of the European Union or leave the European Union?" (BBC)


Ascendenten är Vattumannen som här representerar "the European Community" - Vattumannen är all-inkluderande tills himmelen ger anledning att anta något annat. Här sker ett mothugg genom att ascendenthärskaren Saturnus står i negativa Skorpionen och vi får det för bloggen så välbekanta "sociala utstötningssyndromet" eller "utanförskap". Enkelt och exakt ritas därför folkomröstningens fråga upp via den sammansatta symbolik som ascendenthärskarens position ger i förhållande till ascendenten.

Men Saturnus är samtidigt konservativ och befästande och står inte för någon förändring alls. Nyckfullhet och föränderlighet är däremot utmärkande för folket - Månen - men dess inverkan i kartan är som sagt försumbar. Kort och gott, det förblir som det var innan omröstningen.

Hur jag ändå hoppas jag har helt fel!



 


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Folkomröstningen om Storbritanniens utträde ur EU sker torsdagen (Jupiter) den 23 juni, tre dagar efter en fullmåne i Skytten. Dygnshoroskopet ger Vattumannen som AC med horoskophärskaren Saturnus i tionde makthuset i avyttrandets Skorpion. Högsta goda blir Vågskålarna vars härskare Venus står med Solen i femte huset, det näst bästa som bloggen brukar säga. Idealet blir frihetens Skytt, vars härskare Jupiter (verksam illgörare med Vattumannen som AC) står gradexakt med Rahu i partnerskapets sjunde hus. (Storbritanniens karta har Solen i Skytten och Månen i Tvillingarna).

Månnodsaxeln ligger alltså mellan egohuset och partnerskapshuset, samtidigt som horoskophärskaren tillika verksamma välgöraren Saturnus lägger sin trekvartsvarvsaspekt mot Lejonet i partnerskapshuset. Vattumannen i första kan tolkas som Folket medan Lejonet i sjunde får representera Ordförandeklubban (EU).

Månen har satts på undantag i Stenbocken i tolfte huset, under attack från disponenten Saturnus 60-gradersaspekt samt Saturnus disponent Mars 90-gradersdito. Månen = Folket, Stenbocken = Makten, tolfte huset = Upplösning.

Återstår bara att nämna Merkurius som vi hittar i Oxen fjärde huset, i ömsesidig reception med Venus. Sjätte olyckshuset och korrupta åttonde står tomma med Kräftan och Jungfrun respektive.

https://sacredastrology.wordpress.com/2014/01/12/rahu-in-7th-ketu-in-1st-house/

"With Ketu in 1st House the person has had his way for so many lifetimes, he now, unconsciously, finds the experience empty. Consequently, he immerses himself in relationships which entail great surrender and compromise. To counter this tendency, he should be extremely careful before marrying. He must not in any way assume that a marriage partner will change or alter her desires, behavior, or lifestyle sometime in the future. The sacrifices and concessions necessary in the beginning of the relationship, though they may actually be quite intense and unfair, are certain to continue during the duration of the union."

Ja, blir det utträde eller ej? :-)

Seaward sa...

När en så framstående indisk astrolog som Narasimha Rao helt misslyckades förutsäga ett val i Indien, vad skulle den här amatörbloggen förmå? :-)

Jag lade till en snabb gissning här ovan.

ostenfriesensachsen sa...

Det paradoxala är att brittiska journalister och politiker både kan hylla demokratin och monarkin samtidigt.
Även om de har sitt Magna Carta och Common Law, svär politikerna trohet till kronan efter deras val. Vilken accountability har kronan? Tabloidpressen?
Man skulle ställa frågan till brittiska folket efter en eventuell Brexit:
Are you outright rejecting unelected officials, or just continental unelected officials?
För Magna var maktfördelningen mellan kung och adel. Adeln har flyttat sina positioner till EU, medan kronan håller sig till brittiska samväldet. Nigel Farage med anhang vill främja brittiska samväldet (imperiet) medan EU försöker köra sin provinsialitet. Så gamla eliter slåss mot nya eliter. De som förr kunde handla på Harrods är arga på de som nu handlar i EU-byråkraternas interna shoppincenter. Privilegier!
Man vill ha folkets stöd för de egna privilegierna. Same shit, different story.
Eliterna bryr sig inte om hur fisken hamnar på deras tallrikar. Om det är brittiska fiskare utanför Englands kust eller Nederländska fiskare är egalt. Det är endast olika fabriker som vidareförädlar samma fisk. Vad byråkraterna endast bryr sig om är att fisken är så billig som möjligt så att de kan köpa dyrare vin till kvällen efter de långa mötena. (Såklart på skattebetalarnas bekostnad. Ju fler möten, desto mer vin behöver man). Det som således verkar konstigt ur individens perspektiv, eftersom byråkraterna pratar om miljö men tydligen hellre har fiskeflottan körande från Holländsk kust hela vägen upp till England istället för lokala fiskare, är helt logiskt ur ett annat tankeflöde.

Seaward sa...

Tack för en kunnig kommentar som röjer djupare insatthet i frågan än nivån på den här bloggen. Ta därför mitt svävande svar för vad det är, impressioner från en Förbipasserande. (Allusion till ett av det gåtfulla Thomasevangeliets maxim: "Jesus sade: 'Livet är en bro. Bli förbipasserande.'"

Sant är att rubrikens rikemansklubb (lån från dokumentären) lika väl skulle kunna rubricera den engelska kronan, med fortsatt kontroll över den enkle brittens liv. Lustigt nog ser jag kommentaren just efter att ha läst Daniel Swedin i AB diskutera det brittiska fenomenet "Blue Socialism":

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article22823800.ab

Utan att, som sagt, vara speciellt påläst förutsätter jag att ett ja till Brexit är ett naturligt nästa steg efter valet av den socialistiska muslimen till borgmästare i penningens högsäte London... Folkomröstningen är med andra ord bara en (viktig) del i historiens egen rörelse mot nya maktförhållanden mellan de stora aktörerna på handelsmarknaden - och en återkomst (som dokumentären säger) för små länder som alldeles utmärkt kan handla på egen hand.

Har just köpt mig en stereoförstärkare direkt från Hongkong som visar sig vara en dold juvel om man gräver djupt på nätet och granskar kvaliteten på recensionerna från privatpersoner som tagit samma steg i förhoppningen att den är just så bra som har antytts här och var (vilket den tycks vara). I svensk detaljhandel, via traditionella handelsvägar, skulle den kosta fyra gånger så mycket och vara utom räckhåll för mig.

På område efter område ser man hur excessiv byråkrati och näriga mellanled aktivt hjälper till att öka klyftorna mellan de fattiga och de rika genom att introducera rena bluffar, "premium-produkter" som duperar och skimmar dem som har pengar och redan är omslutna av den rovkapitalistiska världsordningen.

En del dinosaurier är döende, med Kina som notabelt undantag. Enligt tidigare blogginlägg har landet en noblare målsättning med sin handel än t.ex. USA (eller EU som göder en byråkratisk överklass och storföretagen). De har snart vuxit in i sin kommande historiska ödesroll.

Att lyfta över 1 miljard människor ur urbota fattigdom - vad säger det om den dolda Kraften bakom landet? Detta är något helt nytt i världshistorien, ett nytt kapitel i mänsklighetens historia, början på den så kallade Vattumannens tidsålder.

Här glider trivial politik ihop med de stora frågorna, med metafysiken (religionen) och frågan till var och en vilken hans/hennes Gud är, och vad den guden viskar henne i örat? Inte alla gudar har sin tid i alla tider och Mammons tid är definitivt ute. Det är Människan och hennes väl som tycks vara ledstjärna för nästa tidsålder.

Bara några lösa reaktioner på invändningen från Storbritanniens nervösa omvärld att Brexit skulle lösa något för någon. Frågan är, som även kommentatorn antyder, så mycket större. Hur mycket större?