Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 maj 2016

Gränsdragaren Saturnus, Trumps mur mot Mexiko och Politism


DN skriver om hur Donald Trump vill utvidga den mur mot Mexiko som redan finns som hinder mot dem som pga. bristande utbildning och okunskap om verkligheten alltjämt drömmer den "amerikanska drömmen."

Ett tillfälle lika gott som något att återbesöka den märkliga låsning som himlarna tecknat sedan sommaren 2015 då Saturnus kastade sin långa blockerande 270-gradersaspekt mot välmående och lyckligt lottade Lejonet och där de lyckligt lottades planet Jupiter hamnade i skottgluggen i samma ögonblick den gjorde entré i Lejonet under den 14 juli. Denna absoluta nedbrottning av all godhet som Jupiter representerar kommer att kvarstå till den 11 augusti i år, då den Stora Välgöraren tar klivet in i nästa tecken Jungfrun och måhända gynnar världens alla trälar och tjänstefolk en smula.

Jupiter har som alla planeter två sidor, beroende hur den hanteras. Den skänker godhet, men som de besuttna klasserna med allt tydlighet och i alla tider visat, tycker Jupiter om sina "lätta pengar" och är inte mycket för social rättvisa. Om Saturnus indikerar den världsliga makt som snart nog "korrumperar", står Jupiter för den som fått Faderns nådiga blick på sig och som tackar för ynnesten genom att bli en hycklande präst eller en uppsvullen girigbuk, vars ens ambition är att förmera sin redan ansenliga förmögenhet. 

I vissa kombinationer av zodiaktecken i öster (referenspunkten) framgår det tydligt hur ful den godaste av de goda planeterna kan bli: Vågskålarna i öster indikerar rättvisa och därför social harmoni och balans mellan människorna och är ett tydligt tecken för fair play. Därför blir Jupiter en illgörare i sina verkningar för den harmonisträvande Vågen. Jupiters driv handlar helt om "tillväxt" som i västerlandets destruktiva kapitalism som ständigt kräver ekonomisk tillväxt. 

Se t.ex.: Den svenska elitens expansionslust förgör fäderneslandet (maj 2015).

Detta ständiga framflyttande av alla gränser bringar den kosmiska Vågen i obalans och är lika skadlig som om den diktatoriska Stora Illgöraren Saturnus skulle få fritt spelrum att tvärlåsa livet i rigid och inflexibel kontrollmentalitet.

Men går det ens att tala om "rätt" eller "fel" när de här två stora ödespenslarna möts på himlen? Eller är Ödet bara outgrundligt? ("Det är som det är.") 

 
Se även alternativ karta med ascendent i
"När snåle Saturnus ströp Jupiter (flyktingvågen)"



Studerar man enbart de himmelska tecknen passar den "naturliga zodiaken" bra, teckenschemat när det abstraherats från sin ständiga rotation runt jorden och tecknas i sitt naturliga tillstånd med start i Väduren (debutanten, barnet). I den naturliga zodiaken är de onda alltid onda och de goda alltid goda. 

Applicerat på t.ex. Trumps försök att genom en saturnisk mur blockera de mexikanska lycksökarnas väg in i USA, är det USA som är den onda aktören. Symboliken är faktiskt perfekt eftersom Jupiter också är hoppets och spekulationens "stjärna" och lycksökare, chanstagare och "spelare" sorterar distinkt under den expansiva och fria framfartens Jupiter. 

I hussystemet är Jupiter dessutom signifikator för femte huset som just har med spekulation att göra ("att titta på") - detta är ju Solens/synens naturliga hemvist, och inget är väl lättare för en tanklös människa än att rusa efter det som lyster ögonen. Därav Jesus kärva förmaning att hellre karva ut ögonen om de leder människan fel än att agera lika lågt som de instinktsdrivna djuren - här är en intressant återkoppling till gårdagens inlägg om skillnaden mellan själssymbolerna Solen och Merkurius.

Enligt den naturliga zodiaken är det dock inget fel att spekulera och rusa dit ögat fångat en skymt av välstånd, så beter sig djur (och hos många människor är det djuret som dominerar över det mänskliga, dvs. gudomliga). Därför är Saturnus hämmande aspekt ett tydligt tecken på att det onda USA - den arketypiska Syndaren - söker behålla de pengar de orättmätigt vunnit genom att ärva eller ta över andras rikedom - tillgångar som nu förvandlats till röta och en förbannelse genom att saturniskt begränsa andra hågade spekulanter en del av den nordamerikanska kakan. Det är naturligtvis exakt samma resonemang som gäller för EU när flyktingvågen satte sig i rörelse och ur kosmos perspektiv visar människorna bara vilka ovärdiga små kryp de är som sitter och dividerar om vilka som är legitima flyktingar (från Syrien t.ex.) och vilka som är rena lycksökare. 

Dessa kryp till västerlänningar har inte förstått att himlarna tecknar något som liknar Domedagens början - om man med Domedagen menar en längre period där västerlandets horaktiga mentalitet sent omsider bryter samman och den olympiska eldens stafettpinne anförtros någon annan kulturkrets här på jorden. Det finns helt enkelt inget försvar för de högermedier som solidariserar sig med USA/Nato och EU. De har redan förlorat det historiska slaget om sina privilegier men vet det inte ännu. Än värre, de förbryter sig mot den himmelska viljan (Ödet) eftersom de uraktlåtit att förstå i vilken riktning de himmelska makterna nu vill att jordens befolkning ska gå. Ett klot och en mänsklighet, ja, men inte i rovkapitalisternas regi.

Panama-dokumenten samma sak. Återigen står Skorpionen och Saturnus som samlar på hög som den syndfulla som i mörkret berikar sig genom att tära (Saturnus begränsande aspekt) på andras välstånd (Jupiter i Lejonet). För missa inte att Jupiter i Lejonet i en annan berättelse representerar stort välstånd hos en elit (Lejonen är alltid samhällets högdjur, som symbol om än inte i vart enskilt fall av en födelse till detta tecken).

Faktum är att vart män än vänder blicken tycks samma två ödespenslar beskriva skeendena just nu, här är t.ex. en torterad flykting i SvD som i sina ord (rubriken) exakt beskriver Dödens Skorpion med dödens Saturnus och dess åverkan på godhetens och rikedomens Jupiter i den värdiga människans tecken (Lejonet):


I den första kartan för Jupiters ingress i Lejonet förra sommaren letade jag upp en så exakt tid som möjligt för att få en ascendent att resonera ifrån. I antiken fanns inte möjligheten till datorer och fejk-gudomlig precision utan människorna förlitade sig på sin förmåga att uppfatta mening även utifrån suddigare gestalter. I Babylon för 2000 år var felmarginalen säkert flera veckor för Jupiters ingress i Lejonet. 

Men den "naturliga" kartan här ovan är faktiskt intressant även utan den exakta timman och detta för att dramat mellan Saturnus och Jupiter är det ena av endast två stora komplex denna dag för Jupiters ingress i ett nytt tecken. Det andra komplexet är nymånen i Tvillingarna som därtill har Merkurius - ängeln, budbäraren, nous - hemma i sitt luftburna tecken. Denna koncentration till bara två helt dominanta omen är anmärkningsvärd, och jag hänvisar åter till gårdagens långa text om Nous som gudomligt Intellekt och den Rationella Själen

Vad är så intressant med nymånen i kommunikatören Tvillingarna? Jo, att kapitalismens sammanbrott - vilket är vad Saturnus/Jupiter-komplexet faktiskt tecknar (det inbegriper livets och dödens tecken) - att undergången för västerlandets ekvation är rotad i det noetiska, i den gudomliga världen. Det är Guds vilja att väst inte ska kunna reda ut det här. SÅVÄL Skorpionens härskare (och Saturnus/Liemannens disponent) Mars, som Lejonet härskare Solen står kombinerade i Tvillingen denna SAMTIDIGA NYMÅNE OCH JUPITER-INGRESS. 

Horoskopet är faktiskt ännu mer symbolladdat än jag sett tidigare och om man så vill kan man därför betrakta hela detta skeende som "gudomligt tilltal" till människorna, förmedlat genom de änglar (merkurier, noetiska väsen) som för tillfället finns på jorden och rapporterar om mänsklighetens elände. Och med detta menas förstås verkliga journalister, som de som låg bakom Aftonbladets nyliga berättelse om Stockholms röda tunnelbanelinje och inkomstklyftorna som illustreras genom resan från en hållplats till nästa. Jag har inte läst materialet, men själva konceptet är så starkt att man verkligen ser Sanningens Signum här, till skillnad från högerns ledarkrönikörer och den massiva Nato- och EU-propagandan på den sidan.

*****


Fenomenet Politism

Det faktum att svenska medier faktiskt visar tecken på att vakna upp trots krisen med gratisläsande svenskar, annonsblockerande svenskar och allt annat kapitalisterna från den gamla världsordningen ylar över, och nu producerar ett och annat av värde, ska ses i skenet av dels Sverigehoroskopet "under ond demon", där bloggen nu mer än någonsin är övertygad om att giriga och måttlösa Rahu i tredje kommunikationshuset är rättvisande. I Sverige excellerar vi i småljugande och dubbelmoral - alla det onda (men reformerbara) tredje kommunikationshusets sämre sidor. 

Regeringsformen 1974/Sverigehoroskopet


Och att genom en generationslång period ha huset hyperaktivt stämmer bara så bra med den svenska mediekrisen, inklusive det internationellt ökända svenska tjyvandet av film och musik och Radiotjänsts horribla tilltag, att söka klassa datorer som "tv-mottagare" för att kunna dra in mer licenspengar till skitunderhållning och utdelning åt sina aktieägare! PISA-rapportens bedrövliga tendens för svensk skola är en annan aspekt som direkt kan härledas till tredje huset som har med läsförmåga och elementär logisk kapacitet att göra. Svenskarna har nu spelat så mycket dataspel och ratat läsning till förmån för lättsmälta visuella YouTube-klipp att degenerationen tydligt märks i statistiken.

Men mitt i denna nationens intellektuella undergång rycker liket då och då till, och jag skulle vilja koppla detta till den aspekt mellan Saturnus och Jupiter som gick igång förra sommaren. Men redan sommaren 2013 startade Politism, ett projekt från vänstersidan för att engagera den förslavade svenska ungdomen att se och förstå att klasskamp återigen är nödvändig efter att den rike onde mannen via Alliansregeringen kopplat stryptag om nationen.


Tidningen Politism lanseras

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson skrev att den nya bloggtidningen lanserades den 1 juli och jag använder det datumet för ett horoskop, trots att hon förvirrar saken genom att också säga att "tidningen ser dagens ljus i augusti". Jag har aldrig uppfattat ordet "lansering" (lans = spets) som synonym med avisering eller tillkännagivande av intention att starta en ny tidning, men jag har märkt att Pettersson väljer fel ord eller valörer av och till. I vilket fall går det inte att missta sig på horoskopet: det tecknar ett HUMANISTISKT PROJEKT. Jämför den gudomliga triangeln i Luft-elementet (det specifikt mänskliga eller noetiska/intellektuella) och hur tredje intellektshusets Ketu tycka kretsa om att neutralisera den motsatta Rahu som löper amok i Sverige under en generation.

Att det likförbannat är agitation (opinionsjournalistik) inom ramen för den döende kapitalismen (LO är medfinansiär) ser man av parallellen till Sverigehoroskopets femte hus för Etablissemanget. Solen/ledarna och de stora pengarna/den stora tillväxtens Jupiter driver även tidningen Politism. Men nu kommer det fina i den här kråksången: Politism verkar från en högre nivå än femte husets onda och tillväxtorienterade ledarskap. Här är något så egendomligt som ett horoskop som drivs direkt av Gud eller Samvetet självt! Den samhällstillvända Vattumanascendenten står ju rotad i det nionde huset för den universella dharma. Tidningen Politism är således ett av Ödet sanktionerat inslag i den svenska intellektuella misären.

Men även Sverigehoroskopet har ju en Saturnus i 9e och därtill även där den bistra Saturnus i rollen som "verksam välgörare"? Hur går detta ihop? Bloggaren har svajat lite inför nationalhoroskopet och tidigt sett Vattumannen i femte som en beundransvärd önskan om att framstå som en individuerad, utmejslad nation som förverkligat Vattuman-konceptet "en för alla, alla för en" (som för övrigt var mottot för en brittisk adelssläkt långt innan författaren Alexandre Dumas lät sina tre musketörer säga samma sak.) 

Lite senare insåg bloggaren att såväl Solen som Jupiter i Sverigehoroskopet faktiskt har rollen som verksamma illgörare utifrån nationens påstådda rollspel som neutral Våg - vid 1974 års regeringsform är således den rika elitens dubbelspel och hyckleri (neutralitetspolitiken) redan så etablerad att det då nya nationalhoroskopet skriker i högan sky om att här finns något som inte stämmer. Sverige, jämlikhets- och fredspredikanten och storskalig exportör av mördarvapen och destruktiv teknologi!

Sanningen är nog som vanligt, att det både finns goda och dåliga sidor. Onekligen förbättrades levnadsstandarden för svenska folket under socialdemokratins många årtionden vid makten, men lika sant är att den rika eliten förskonades från varje anstymmelse till socialisering (= civilisering). Och med den uraktlåtenheten följde dålig karma och i sinom tid den svenska modellens dödsänglar Anders Borg, Fredrik Reinfeldt. Med nyspråklig och historierevisionistisk lögn sökte Alliansen marknadsföra sig utomlands som att det var deras politik som var den svenska modellen, nu omdöpt till den "nordiska modellen" på inrådan av pr-nissarna (smeder av lögn och falsarier). "Nordisk" och "skandinavisk" används ofta i engelsk text som synonymer till Sverige, framgång således för en liten hunds sätt att gläfsa och söka blåsa upp sig genom att i ord och tanke återannektera inte minst Norge! 

Grundproblemet för en astrolog är därför hur att väga det nionde huset för ett rent samvete med femte ledarskaps- och spekulationshuset, som i nationalhoroskopets fall har två "lyckojägare" men vars effekter är onda. Här blir det tummen upp för tidningen Politism som faktiskt toppar femte huset med ett niondehusbudskap som direkt knyter an till tidningens Vattumanascendent (på kartan sen Vattuman och i t.ex. Göteborg tidig Vattumanascdendent). Det gör Saturnus till den viktigaste planeten i det horoskopet. Sverigehoroskopet förblir en halvmesyr eftersom det saknar denna tydliga markering. Istället blir femte husets Vattuman något som egentligen inte är hela folket utan enbart den framgångsrika (Solen + Jupiter) delen av folket. Detta är alltså ett sub-set av hela folket, den onda svenska eliten som alla tycks vilja tillhöra. 

Jag har i tidigare inlägg beskrivit "flödet" eller den ömsesidiga receptionen mellan ägarna till femte och nionde husen (Saturnus och Merkurius) och det är inte svårt att se hur det svenska samvetet FÖRGIFTAS av den svenska elitens onda expansionslusta, dess vilja att komma ut i stora världen och "vara någon". I detta subtila läckage av strävan efter fula elitprivilegier in i ett allt mer omtöcknat och omdömeslöst högre medvetande (samvetet), ser vi således också principskissen till den pinsamma svenska inbilskheten att vara inte så lite bättre än andra nationer (i synnerhet dem som ännu har ett rent och obefläckat nionde hus för religion och filosofi). Svenskarna och deras nyväckta islamofobi från den 11 september eller strax därefter, låter sig enkelt beskådas i den inte helt fördelaktiga ömsesidiga receptionen mellan den sekulära elitens onda materialistiska expansionspolitik och det nionde huset för andlighet.

Politism är naturligtvis lika sekulär som de svenska svin dess skribenter angriper, men det går inte att låta bli att fascineras över ett så renodlat budskap som en Vattumanascendent med ascendenthärskaren i Guds nionde hus. Den här tidningen står mycket nära det Universum vill se mänskligheten utvecklas till: en genuint enad mänsklighet där alla jobbar för varandra. Att många skribenter är långt mer radikala än sponsorn LO tycker jag mig att sett av de få texter jag läst genom åren - Politisms drängiga sätt att prata amerikanska i tid och otid tilltalar mig inte alls, men jag förmodar att detta är enda sättet att få kontakt med svensk ungdom som idag är så djupt angripen av den Stora Satan att man Åklagaren själv måste anta samma yttre form och jobba därifrån.