Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 maj 2016

Harry Schein, guden bland de små krypen

 
Harry Schein x 2

Det är intressant att läsa den antireligiösa artikeln från DN:s kulturchef om inte annat så för att studera hur väl hon förvaltar det fullständigt sublima uttalande från framlidne kulturpersonligheten Harry Schein, en socialist, som hon hänger upp hela sin text runt. Jag kan genast säga att aktstycket faller platt till marken och till del mest liknar en egocentrisk liten jäntas sätt att framhålla vilka viktiga personligheter hon mötte redan tidig i sin karriär... 

Jag har dock tidigare gillat en och annan tanke från Schottenius, som man höra och uppskatta en borgare som ändå (tack vare god uppfostran) bevarat någon liten rest av det gudomliga samvetet intakt och tickande under tjocka lager av högerns självindoktrinering. Den där falska världsbilden som beskriver kapitalismens system som den enda möjliga infrastrukturen i en mänsklig civilisation (historien falsifierar genast borgarens myt, andra och bättre civilisationer har byggt på andra värdeskalor än råttans och ekorrens, de simpla hamstrarnas attityd till värld och medmänniska).

DN-textens nytta var ändå att stimulera bloggaren att senkommet ta sig en titt på den före detta kemisten Scheins horoskop. Jag noterar att han började med en ingenjörsutbildning med kemisk inriktning eftersom soltecknet är Jungfrun!

Men det blir strax uppenbart varför hans hjärta klappade socialistiskt. Förutom sin definition av politik som föga mer än en avstampspunkt - vilken Schottenius förtjänstfullt återger - var Schein fiende till fattigdom, orättvisor och ojämlikhet. För en gångs skull träder den fördolde guden Saturnus fram och visar sina kvaliteter under sin "upphöjelse" i rättvisans och jämlikhetens tecken Vågen!


Jag har tidigare klagat på att prominenta individer födda under denna korta "sub-generation" (2½ år) inte verkar vara noblare än någon annan, men det gäller naturligtvis att Saturnus, denna deus otiosus, lyckas tränga igenom de lägre sfärernas "musik" och få ett grepp om personligheten. Aspekter mot ascendenten brukar garantera detta, men i avsaknad av födelseklockslag duger Scheins Saturnus-aspekt mot sinnelagets Måne alldeles utmärkt. 

Återigen visar sig Månen i Väduren vara en mycket bra position för tänkare - se den här granskningen av några hundra yrkesfilosofer. Och när man granskar Saturnus disponent (eller, som hinduerna säger, planetens dolda "själ"), så finner man att det är Saturnus vän Venus som mild och mottaglig förfogar över den stränga och patriarkala formgivaren och organisatören. Så tydligt hans kulturintresse står skrivet på födelsehimmelen, även om Saturnus måhända indikerar en tendens till organisation av Venus kultur snarare än att själv utöva den. 

Jag tänker här på hans år som chef för svenska Filminstitutet - i samband med filmen, ett visuellt medium, ska man inte missa att Eld och Luft, vilka dominerar det här horoskopet, tenderar till kreativitet och artisteri av det högre och mer subtila slaget. (Typiskt drejar Jord-människor lera eller målar som akvarell eller i olja direkta kopior av naturen.) Jag noterade nyligen en antik, västerländsk och väldigt udda förklaring av det femte elementet akasha, känt från den indiska filosofin och i väst kallad Eter. I den här fantasifulla versionen är Etern resultatet av mötet mellan Eld och Luft, en slags legering eller kristallisering och tillika det material som den himmelska domen är gjord av. Det kan ha varit någon med Aristoteles närbesläktad tänkare som producerade den här märkliga nytolkningen av ett element som i hinduismen är sublimt och mycket lätt att förstå: Eter är det element som aldrig i sig manifesteras men vari de fyra andra har sitt vara och från vilka de utgår i formeringen av tidsbundna materiella uttryck. Ta bort det femte elementet och du rycker undan möjligheten att överhuvudtaget som Demiurg forma ett materiellt universum! 

Indisk astrologi ger sitt erkännande åt världens bakomliggande gudomliga intelligens genom att av de sju antika planeterna klassificera Jupiter (skt: Guru) som essentiellt bestående av Eter. (I Bhaktivedanta-rörelsens "Bhagavad Gita - som den är" från 1970-talet översattes akasha i allmänhet som "fin rymd" eller en subtilare form av luft än den vi andas). Det är därför Jupiter i västerlandet blivit känd som den Stora Välgöraren - Gud låter sig i vår värld inte ses annat än som en guru, en lärare för den som förmår se avtrycken av intelligens i det skapade. De obegåvade ser bara föremålen men klarar inte att tänka i det abstrakta (Luft-elementet) tills dess att Luft övergår i "subtil luft", dvs Eter! Så någonstans kanske inte idén om Eter som "legeringen mellan Eld och Luft" är så knasig ändå! Det är bara en fråga om ur vilket perspektiv man betraktar processen. För en fallen själ krävs denna "legering", detta samgående mellan PUR KOGNITION (Eld) och kapacitet till koherenta tankemönster (Luft) för att insikten om den bakomliggande gudomligheten ska uppdagas.

Når man så långt slipper man göra Maria Schottenius gruvliga fadäs när hon i sin text försöker koppla Harry Scheins förklaring av vad politiken är och inte är till något aktuellt. Övergången från Schein (som överhuvudtaget inte uttalar sig om religionen) blir hos Schottenius helt patetisk, en krum och guttural floskel om att politik och religion måste hållas isär. Hon lyckas lika lite argumentera för varför det ska vara så och om det ens är möjligt utan att politiken sjunker ner till den rena satanismens nivå som hon beskriver en gåtfull kroppsrörelse hos Harry Schein på nivå med österlandets symboliska mudras och sedan uraktlåter ge läsaren en nödvändig tolkning av vad geniet kan ha menat med den!

En snabb blick på DN:s kulturchef visar hur långt hon har kvar till "legeringen" mellan Eld och Luft som öppnar upp förståelsen för vad den Eter som föregår skapelser i tid och rum faktiskt representerar (Sophia, Guds vishet!) Hade hon inte haft ett sinnelag i Jord vilket fördunklar det 9e huset för religion och filosofi med en materialistisk utblick skulle hon inte ha låtit så naiv och ogenomtänkt. Men här hittar vi en parallell till den i mångas ögon harmlöse Fredrik Reinfeldt: första huset hos Schottenius ockuperas här av Månen tillsammans med krigaren Mars och detta i den ständigt lika räddhågsna och socialt timida Jungfruns tecken! Hon är bara en av de många neurotiker som nu hittat militant islamism att binda upp sin smutsiga själs kramper kring och som alltid i DN får ALL religion ta skiten. 
Se även en äldre analys av samma karta.
Borgarna är verkligen ett formidabelt lågt utvecklad underart till Människan (Vattumannen). I det här specimenet är faktiskt den äkta socialismens tecken Vattumannen placerad i fiendskapens hus, som i Reinfeldts horoskop. När Jungfrun, "jag och mig själv allena" blir det ledande motivet (hus 1) så faller "vi alla tillsammans" av nödvändighet in i det olycksaliga 6e huset och Jungfrun ser med bäst med rädsla på totaliteten av alla individer, och kan som kroppsligt fixerad Jord-varelse knappt ens föreställa sig andarnas nivå (Luft) där alla tydligt ser hur sammanflätad den komplexa Själ som både utgörs av individer men samtidigt är EN ENDA MEGAINDIVID (Kristus). Schottenius tillhör således de utarmade själar som Hades materialiserad och förstenat till en saltstod och utvecklingspotentialen för dem som kommit under Jordens inflytande var enligt Platons atomlära obefintligt. 

Under detta liv lyder de under den lägre naturens strikta determinism och har själva dragit denna förbannelse över sig genom illa förvaltade tidigare liv. I den meningen skulle astrologin kunna missbrukas av Jord-varelser för att utrota "lägre stående arter" (som Schottenius med all säkerhet ser ner på muslimer för att inte tala om den militanta typen) - om det inte vore för att hela tanken är en självmotsägelse. När man fallit så lågt som till Jord-elementets tankehöjd (9e religionshuset har här sällsynt lågt i takhöjd), då accepterar man inte astrologi som ett instrument för analys. När låga västerlänningar i fruktan för sin "livsstil" (det är en "dödsstil" om något) söker eliminera hotbilder med eller utan gaskammare, då är det inte den metafysik Schottenius bara känner till genom ordet man tar till bruk, utan betydligt mer jordnära insatser.

Men att politik inte ens är möjlig förutan religion det har jag inbäddat i denna text redan fastslagit. Men fan om en svensk läser en så här lång text två gånger. Jag har på kort tid fått flera tecken från bekanta att svenskarna, till följd av smartphones, sms, Facebook, twitter och allehanda appar nu definitivt slutat läsa texter längre än en eller två meningar! Det är när intelligensen hos ett folk sjunker så här lågt som det ens är möjligt för en tidning som DN att komma utan spe och häckel när deras kulturchef skriver en så in i norden substanslös text om "behovet" att hålla politik och religion åtskilda. 

Det förhåller sig i själva verket tvärtom, förrän politiken bottnar i de metafysiska skälen till att hata fattigdom och hata den rike mannen, gör sig det sekulära samhället till en legitim måltavla för världens många övriga kulturer som ser att i västerlandet, där är "ingen hemma" - kulturen och dess människor saknar substans. 

I det gamla Persien förklarade den stora fattigdomsbekämparen Zarathustra för 3.000 år sedan (dateringen osäker) att det var absolut meriterande att döda en korrupt rik man och ytterst demeriterande att låta den onde rike mannen driva sitt vidriga spel mot de många och de fattiga. Zarathustra har hyllats som den tänkare som introducerade etiken i ett tankesystem. Men mot det kan man invända sig eftersom alla sådana här påståenden utgår från skriftspråkliga kulturer som lämnat eftersom dokument (som t.ex. Zarathustras egna poem eller hymner).

I fallet Schein har än en gång träffsäkerheten visat sig med ett simpelt månhoroskop som tar sinnelaget som utgångspunkt för de tolv husen, men nu uppfattade som sinnelagets eller psykets förhållande till livets tolv områden. Ta bara Schein som whiskypimplande och kedjerökande självförstörare. Han har Jupiter i Skorpionen i åttonde huset ur Månens perspektiv, dvs Jupiter befinner sig i en blindfläck ur Månens perspektiv. Kan man därför tolka Jupiter, som tenderar till överdrifter när den inte fungerar väl, som ett gynnande av Skorpionens toxiska substanser? Ja, kanske i kombination med att även Solen i normalt hälsomedvetna Jungfrun hamnat i ett svagt hus, samtidigt som sinnelaget är av ett oroligt och passionerat slag...

(Det är sällan en ingrediens som förklarar något astrologin, men mängden av information i horoskopet översvämmar lätt sinnet om man inte behåller distans och kyla medan man låter sitt eget sinne "avsmaka" mängden av information i väntan på att något mönster frivilligt ska stiga fram och säga "Det var jag-vi som gjorde det!")

I fallet Schottenius visar sig den naturligt och verksamt onda Mars i närheten av hennes sinnelag vara ett lika stort hinder på vägen mot insikt om mänskligheten som gudomlig arketyp som för den galna individualisten Reinfeldt. Vissa är helt enkelt inte utvalda av Gud att tillföra världen mer av endräkt, särskilt inte dem var enda intresse handlar om att skydda de egna privilegierna. Schottenius låter i sin text som om hon förstår vilka regler som gäller men när hon levererar klyschan om att hålla religion så långt borta från politik som möjligt är, visar hon att hon valde den Mörka Sidan, exakt den dharma som åligger Jordascendenterna att göra om de ska vara sitt väsen trogna. 

Zarathustra gick t.o.m. så långt som att hävda att det inte finns en utan två sorts mänskligheter på jorden, och det är inte särskilt kontroversiellt att påpeka kopplingen till den senare judendomen där Dödahavsrullarna visar att zoroastrianismens kosmologi med den Goda Tanken och Lögnen övertagits men döpts om till Sanningens och Lögnens ande. Och det är ju här den gamla astrologin visar sig vara bärare av exakt samma stoff, i talet om den positiva och den negativa polariteten. 

Harry Schein upplevde som en fiende och en olycka den arma trälens lott - Solen i Jungfrun i sjätte. Maria Schottenius fiende är istället Vattumannen - kollektivet - man när man söker upp Saturnus i hennes horoskop står den olyckligt nog invid sin ömsesidiga fiende Solen så att varken planmässigheten eller den kreativa friheten fungerar optimalt. (Det syns mig som om Saturnus brukar vinna dessa dragkamper så att en viss ideologisk fixering resulterar, ingen aktivitet utanför ramarna tillåts.)

Att fienden/olyckans signifikator (Saturnus) dessutom befinner sig i andra huset för "min ekonomi" visar att Schottenius vacklar i frågan om ekonomisk jämlikhet för alla medborgare i det svenska samhället - uniformitetens Saturnus och individualitetens Sol kan inte samexistera (bloggen har beskrivit dem via deras positiva härskarskap i Vattuman och Lejon som ändlägena i den "kosmologiska axeln" och representerar två positioner som inte kan förenas, man kan inte samtidigt stå centrerad i sin själ och samtidigt förkroppsliga helheten och de myriaderna varelser - detta är bara möjligt för Gud). 

Notera mitt ordval "svenska samhället" - att tro Schottenius Jungfru i öster med stillastående Oxen i 9e nobla huset ens skulle ha en ambition att söka förstå världen ur et högre och mer gudomligt perspektiv är nog en önskedröm. Dharma (den andliga plikten) för dem under förbannelsen från Jord-elementet är karma i bemärkelsen "handling" eller "arbete" här och nu - till skillnad från den karma som ackumulerats från tidigare liv. I själva verket är det samma karma, uraktlåtenheten eller felsteget DÅ är arbetet att göra NU. 

Om Schottenius sinnelagshoroskop kan till sist sägas att den milda tonen tydligt märks i den i grunden välvilliga Jupiter som i hennes psykiska fantasier ockuperar det tionde makthuset. Men eftersom Jupiter primärt är den gudomliga läraren och Lagen (den kosmisk-moraliska naturlagen, förlagan till de lagar jordiska politiker borde skriva) och Jupiter för självtjänaren Jungfrun är en ond planet, ser vi här vilka mardrömmar Schottenius på sistone börjat drömma om att RELIGIONEN TAR DEN VÄRLDSLIGA MAKTEN, dvs Jupiter steppar in i tionde huset (istället för att hålla sig i sitt eget nionde hus). 

Bara en syndare eller ren satanist skulle ha några invändningar mot Platons idealsamhälle där (de religiösa) filosoferna visserligen bara är politikernas experter eller sakkunniga, men där politikerna i allt väsentligt bara är lagmännens exekutiva arm, precis som i horoskopet, 9e huset servar det 10e. Från det man insett att politikerna, när de gör sitt jobb rätt, bara är transparenta förmedlare av Lagen (Jupiter) är det faktiskt egalt om man eliminerar politikerskrået helt. Om det inte vore för att folket måste få känna att de har ett ord med i laget. Därför har vi den skendemokrati Schottenius försöker isolera från Sanningens inflytande. 

Är hon då bara tappad bakom en vagn eller garderobssatanist? Djävulen kommer ofta trivsamt förpackad, så mycket är säkert och Schottenius spädbarnsenkla pladder har säkert en månghövdad och receptiv läsekrets i Stockholm med omnejd. Det är ju hit alla landets ambitiösa bonnläppar (födda till att vara nyttiga idioter) flyttar och anammar den intellektuella likgiltighet som staden anbefaller och som förklarar varför det är i Stockholm och inte i någon annan svensk stad den första lyckade terrorbomben kommer att brisera. Schottenius med fler kommer att få vatten på sin kvarn och stärkas i sin övertygelse, men sanningen är, som alltid, lite mer komplex än så.

*****

För den sublima konsten att göra sig samhälleligt onyttig i tider när politikerna och deras resulterande samhälle inte är vatten värt, läs den exceptionella antika kinesiska tänkaren Chuang Tzü! 

Också I Ching (Jijing) den antika kinesiska furstespegeln och kosmologin (betänk intelligensen hos ett folk som kunde skriva en bok som samtidigt fyller båda dessa funktioner!) adresserar samma problem. Med årens gång har undertecknad allt bättre förstått den djupa signifikansen i sin födelse till just detta problem i det medeltida system, Ho Lo Li Shu, som korrelerade I Chings 64 teman med den kinesiska 60-årskalendern. 

Säger tema 12 (fritt ur minnet):
"Vad gagnar det en nobel människas ståndaktighet när Skithögen regerar? Det storslagna tågar ut (från den historiska arenan) och det småaktiga gör entré."
Exakt detta förfall har människor födda på 1950-talet och tidigare själva kunnat erfara. Den 3.000 år gamla grundtexten kommenterades kanske 800 år senare av den konfucianska traditionen. Ur en sinnebild (kopplad till temat) drar konfucianerna ut ett handlingsmaxim som för vissa teman är just den terrorism den fega och skyldiga borgaren av idag fruktar så. Men kineserna kallade det förstås inte "terror" utan "revolution" (och under en revolution tenderar huvuden att kapas och blod att flyta - minns bara fransmännens egen för inte så många hundra år sedan).

Tema 12 beskriver dock bara förstadiet till den nattsvarta tid som svenskarna av i morgon kommer att möta. Temats rubrik är P'I, "Blockeringen", och indikerar hur samhällets visa människor blockeras från att ha ett ord med i laget. 

Sällsamt tydligt uppfylldes detta "livsomen" när bloggaren och mer explicit politiska vänsterbloggare inom loppet av några månader blockerades från att länka sina perspektiv på de svenska tidningarnas nätupplagor. Det var en politisk kupp från etablissemanget inför valet 2014 för att säkra den sittande Alliansregeringen, och idag är de svenska gammelmediernas förfall ett faktum. Det är enbart ideologisk hjärntvätt som gäller. 

Jag har återkommit flera gånger till detta Etablissemangets skamgrepp på demokratin - att medierna först förmedla en fläkt av teknologins möjlighet till ett direkt demokratiskt samtal mellan hög och låg, för att sedan slå igen dörren igen när de egnas (högerns) opinionssiffror såg svajiga ut. Upprepningarna kan bättre förstås genom att jag redovisa mitt födelseomen.

Detta omen om den mäktiges förtryck av hjärtats tal från en noblare person men med lägre rang i samhällshierarkin har återkommit på olika sätt genom hela mitt liv (och åtskilliga gånger innan jag ens kände till Ho Lo-metoden och I Ching). Förklaringen kan bara varit att bloggaren själv har dålig karma på den här punkten och i något tidigare liv varit en repressiv kraft, en hämmare av andras fria tankeutveckling! Men kineserna ägnade sig inte åt navelskådande av det slaget och den konfucianska kommentaren kring samhällen så på deken som det svenska, självgoda, ålders- och främlingsdiskriminerande träsket, är något för var och en att ta till sig. Här i den mest spridda översättningen av Cary Baynes (Carl Jungs översättare) av tyske Richard Wilhelms översättning från kinesiska (översatt till svenska!):

Himmel och jord förenas inte - sinnebilden av ett Stillastående (p'i). I linje därmed faller den nobla människan (chun tzü) tillbaka på sitt inre värde för att undfly svårigheterna. Hon låter sig inte äras med löneförmåner.
För vår tid är detta råd livsviktigt. Det är yttersta vikt för en människas inre integritet att inte kasta sig in i den huggsexa som redan har börjat om pengar, nu när den korrupta rika överhet som vars barn kommer att avrättas utan pardon några årtionden in i framtiden, börjar slita sönder de västerländska samhällena i en liten klick rika och en desto större grupp allt fattigare. Det är förstås frestande att flytta till Stockholm och läsa Schottenius i en tid som denna, men det är verkligen att missa allvaret i konfucianernas budskap! Texten säger faktiskt: stanna kvar i glesbygden om du vill rädda din själ och sök inte storstaden enbart på grund av den korrumperande penningen. 

Jämför detta raka besked från en vishetskultur överlägsen den västerländska med Alliansregeringens åtta onda år, då Arbetsförmedlingen ålades att söka tvinga människor - slavarna - att flytta eller resa långväga dit jobben fanns. 

Så fungerar ett samhälle där Skithögen tagit kontroll. Ordet "skithög", fei jên, översätts ibland plundrar-människa, dvs. rånare, men jag har också sett manuskriptvarianten p'i jên, dvs en blockerad människa men nu i meningen en inhuman, en "icke-människa", en sådan som Reinfeldt som tvingade cancersjuka att söka jobb, släpande på droppet eller satte långtidsarbetslösa på oavlönat fas3-slaveri när de egentligen behövde utbildning eller kanske en enklare vidareutbildning.

Men vilka blir konsekvenserna av att vägra vandra den ringa människans pekuniära väg i tider då var och en ser att Skithögen innehar den politiska makten? Vem kan leva utan pengar, idag eller i antikens Kina? Och det är nu den ålderdomliga texten bjuder på ett problem. Den riktar sig inte till den fattiga bonden utan till "den nobla människan", dvs den bemedlade aristokratin. Det är i Stockholms västerort - välmående villaområden för den övre medelklassen - vi har motsvarigheten till den antika aristokratin. Det är här man seriöst bör överväga att lämna Etablissemanget, sälja villan och få loss så mycket pengar att man klarar ett konsumtionsfritt och detoxat liv med små fotavtryck tills man dör. Barnen får inget i arv när föräldrarna på detta sätt slutar fungera som profitalstrande robotar, och på så sätt har åtminstone detta segment tagit ansvar och brutit med den del av det onda västsamhällets djupa förgiftning som ekonomen Thomas Picketty talade om: lönsamheten i det ansamlade kapitalet jämfört med andra delar av samhällsekonomin.

Men det gamla Kinas bönder (dagens mellersta och lägre medelklass och underklassen) kunde naturligtvis inte droppa ur samhällsordningen i en passivt demonstrativ gest mot den styrande skithögen till regering och de samhällsvärderingar den sökte uppehålla (se Löfvens pinsamma USA-kramande!). För dem skulle bara svält vänta - och snart också - om de plötsligt lämnade ekorrhjulet. Bönderna kunde för övrigt inte förstå varför de skulle hoppa ur ekorrhjulet, det tillhör nu en gång Jordens barn en förmåga att vara så helt duperade av överheten att de sliter och släpar till sin sista dag. Jord är så "verkligt" för dem att bara tanken på att överge samhället nästan inte går att tänka.

Det är därför blodbadet kommer att dröja ytterligare några årtionden, en tid under vilken de små skithögarna allt ängsligare klänger sig fast vid Stora Skithögens skuta mellan allt fler i de lägre klasserna faller i vattnet och inge fler kan hoppa ombord eftersom skutan allra redan börjat distansera sig från kajen. Först när klyftan i samhället samhället - skutans avstånd från kajen - ökat ytterligare, kommer den nya och extremt lågavlönade underklassen att ha blivit så talrik att man kan bläddra fram till tema 49 i den kombinerade furstespegeln och manualen för den moraliska världsordningen. 

Detta är då temat som beskriver den blodiga revolutionen, eller, som högermedierna genom att röra in islam i deras interna problem säger: "våldsbejakande extremism". 

Det är väl att förstå att det är kapitalismens snara undergång som den onde rike mannen och gammelmedierna - den Tredje statsmakten - söker hålla stången genom att beskriva den som terror som kommer från någon annan än den här samhällsordningen. Men samhällen interagerar på intrikata sätt och den här bloggaren vet att dessa halshuggande galningar faktiskt är de enda instrument som återstår när Skithögens välde gått väldigt långt. Därför kommer bomben till Sverige. Och inte en dag för tidigt. Hur mycket blod har inte svensk vapenexport spillt i andra länder för att svensken skulle kunna leva gott. Det finns INGET försvar för Schottenius dravel om att hålla religion och politik åtskilda. De är definitivt en och samma sak, precis som det antika resonemanget om mikro- och makrokosmos parallellism anger.

Inga kommentarer: