Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 26 maj 2016

Johnny Depp tagen på tur av lycksökerska

Intressant nog har bloggens negativa utvärdering av Johnny Depps 22 yngre troféhustru nu besannats. Enligt ständigt "på" Aftonbölden skiljer sig kvinnan efter 15 månaders skenäktenskap och har naturligtvis duperat Depp att inte skriva något äktenskapsförord. Det här tjänade hon bra på!

För alldeles oavsett nominella förklaringar om "olösliga meningsskiljaktigheter" eller Depps häftiga "humörsvängningar" (för-psykologiska, dvs rent instinktiva Oxen och satansplaneten Algol - kvinnan har samma indikationer!), avslöjar Amber Heards karta (senast granskad här), en tvättäkta guldgrävare.


Den antisociala Månen i Jungfrun väljer ofta ensamlivet och påfallande ofta lever detta sinnelag i sin isolerade och jag-fixerade värld även om den befinner sig i ett äktenskap. Jag lunchade med en väninna med Månen i Jungfrun nyligen, på hennes födelsedag, men hennes enda bidrag på hela timman var att klaga på att hon inte grattats med någon tårta på arbetet och att hon inga vänner hade. Det satt hon alltså och sade inför undertecknad, som tydligen inte räknades som vän. Så här djup själviskhet blir tydligen helt omedveten om de verkliga förhållandena och en rejäl mörkläggning ser man också i Amber Heards sinnelagshoroskop.

Placerar man sinnelags-Jungfrun i första huset för en studie av en människa som ständigt är akut självmedveten och upplever brister (väninnan, rätt söt, har botoxat en försumbar liten rynka mellan ögonbrynen - fixeringen vid oviktiga detaljer är det här tecknets stötesten) - så blir det extra olyckligt för dem som likt Amber fötts med Väduren som sitt soltecken. För nu försvinner intelligensens Sol in i onda och mörklagda åttonde huset, vilket bloggen många gånger tidigare misstänkt fungerar som en blindfläck. Individerna kan vara fast i svår självlögn men de har inte begåvning att se sig själva, eller rannsaka sina egna motiv. I detta fall ser Amber inte sin egoistiska agenda, att använda Depp för ekonomisk vinning.

Venus och Jupiter är finansiella planeter och Algol, djävulsstjärnans angrepp på hennes Venus i Oxen i 9e huset för "min gud" visar med all tydlighet på en karaktärssvaghet. Djävulen kan med lätthet ta över Guds roll och lura henne att tro att materien är frälsningen. Men det är Jupiter, "stora och lätta pengar" (miljoners!) som är den verkliga problemkällan här. Ur Ambers sinnelags perspektiv finns Jupiter (lycka) att hämta i äktenskap, med månascendenten är Jupiter tillfällig ägare till 7e huset. Men den är också tillfällig ägare till 4e huset för "inre lycka" (eller kanske bara trygghet), "det privata" och "resurser nedplöjda i fasta egendomar" (som bilar och fastigheter). 

Var befinner sig nu denna Jupiter? Jo, i fiendens eller olyckans 6e hus. Bloggaren som själv har Jupiter som 7e-husägare (via både den fysiska och sinnelagsascendenten) känner här igen sig den grundläggande attityden till relationer: de är potentiella olyckor eller källor till fiendskap! Och ju lägre utvecklingsnivån hos partnerna är, desto större risk för just guldgrävare eller svekfulla individer. (Risken är nu inte så stor eftersom bloggaren valt att leva så mycket utanför samhället som möjligt är.)

Kombinerar man den "bisexuella" Amber Heards tvivel på sina partner - som finns där redan innan hon mött honom som en själens skada eller dålig karma pga hennes egna svek i ett tidigare liv - så är hon sedan förprogrammerad att med sin negativa Måne i Jungfrun söka och finna så många fel på partnern att skilsmässan snart är ett faktum. 

Lägger man därtill en mörkläggning av Solen-i-Väduren och dess intresse i 8e huset för "pengar via arv eller äktenskap", då framtonar en föga inspirerande bild. Och remarkabelt nog ligger denna via sinnelagshoroskop på himlen i hela två dygn. Här har vi ett av vårt solsystems absoluta bottennapp, då riktigt usla själar släpps in på spelplanen!

Horoskopet är så uselt att man egentligen bara kan tänka sig två typer av människor denna period: extremt störda självtjänare och enormt militanta kämpar mot samma oskick. De senare är som rökare som just slutat röka. De går på korståg mot alla dem som är offer för den last de själva tills detta liv var slavar under. 

Det värsta är att Amber Heard pga Solen i 8e (precis som Anders Borg) troligen inte ens är medveten om sina sanna motiv till det hon gör.  Om man är så djupt i mörker blir själen helt okontaktbar och värdkroppen får leva ut sin patetiska irrfärd i detta liv. Jag misstänker hennes bisexualitet kan vara en annan följd av dessa svårartade psykiska OCH andliga skador som horoskopet för hela dygnet varslar om. De antika mellan- och nyplatonisterna debatterade huruvida själen hade med sig dessa skador till sin nya kropp eller om skadorna så att säga levde sitt eget liv inom de planetära sju sfärerna. Problemet tycks akademiskt eftersom karma ändå gör att "rätt" själ kopplas ihop med rätt födelsedag (och medföljande uppsättning skador och styrkor).



Inga kommentarer: