Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 maj 2016

Kanadas storbrand hotar oljeindustrin - Naturens hämnd


The Guardian

Nu börjar medierna knyta ihop saker och ting. Branden tog inte storstaden utan VINDARNA VÄNDE elden mot landets oljeindustri! På morgonnyheterna hör jag hur ointresserat Kanada har varit av miljöfrågor, och att landet t.o.m. drog sig ur Kyoto-avtalet för några år sedan. Är detta världens sista tid så att onda gärningar inte längre kräver hundratals år innan karma träffar i ryggen? Är detta "bumerang-karmas tid" när man ganska omgående får känna på konsekvensen av sina handlingar.

Det kommer att åligga nästa generation tänkare och astrologer att lösa frågan som också Albert Einstein varit inne på, i sin relativitetsteori: ATT MATERIALISM DÖDAR DIG SNABBARE ÄN OM DU ÄR ANDLIG I DIN ORIENTERING. 

Det är massa som kröker rumtiden och drar den till sig via gravitationen, konstaterade Einstein efter att ha brottats med problemet gott och väl ett årtionde. 

Astrologiskt är det Saturnus i sitt negativa härskarläge Stenbocken och Jord-elementet som indikerar rumtid. Minns att Saturnus alltid kört dubbelt som såväl tidens herre (Kronos hos grekerna) som materiens grundläggande signifikator.

Man skulle kunna likna Saturnus i Jord vid Lucifer som störtat ned till helvetets nionde och lägsta krets (en färgstark litterär bild av sent datum) och därifrån med gravitationskraft försöker böja de varelser i sin riktning som själva har motsvarande svaghet i sina födelsehoroskop!

Maximalt förandligad materia eller immunitet mot Djävulen - materien som en platonisk tankeform - skulle den generationsspecifika Saturnus i Skytten kunna indikera. Bloggaren har den men har under sju års bloggande inte velat ta upp frågan eftersom det låter som partiskt självskryt. 

Men det är det inte, eftersom i bloggarens fall den underliggande disponenten Jupiter just detta år syntes sagga ett steg efter (Skorpionen, dödens tecken) och därmed indikerar ett liv i brytningstider, ett liv att avgöra sig om man ville följa den låga Vegetativa Själen i fortsatt död-efter-död, eller börja ta Skyttens budskap på allvar om "allt gott åt alla", och bli en av dem som väljer den Goda Tanken. (Bloggaren vacklar alltjämt mellan den lägre och den högre världen!) 

Den Goda Tanken är definitivt anti-kapitalistisk och skulle aldrig komma leda till rovdrift på naturen.

Det är därför intressant att notera The Guardians underrubrik angående den stora branden i Kanada (den värsta i hela landets historia om man väger samman flera faktorer, meddelade tidningen nyligen). "Situationen allt värre för oljeproduktionsställena norr om Fort McMurray."

I ett tidigare inlägg om branden pekade jag just på Saturnus aspekt mot Jupiter, planeterna som i einsteinsk mening krymper resp. nåderikt förlänger tiden. 

Första varningen (1 maj) till allmänheten.
Kanadas nationalkarta i inre kretsen.
 
Saturnus är således inte bara en gränsdragare utan en som krymper och hårddrar medan Jupiter lossar på förtöjningarna och utvidgar. Inte konstigt att hinduerna associerar Saturnus med den trängda underklassen och överklassens "ljuva liv" med en dominant Jupiter som gör att man kan unna sig så mycket ledighet och tjäna så grovt på att bara halvsova sig genom några styrelsemöten då och då!

Tittar man noga på det nya och värre hotet (som uppkom för några dagar sedan och inte just idag), så har vi en retrograd (och extra stark) skarprättaren Saturnus på väg in mot exakt 270-gradersvinkel mot Jupiter, en expanderande planet i Eld-tecknet Lejonet som dessutom själv är på vag att bli ännu större och girigare pga. sin rörelse på väg in i girighetsdemonen Rahu (se samma fenomen i föregående inlägg om USA:s mest galet högavlönande direktörer).

En snabb kontroll i programmet ZET, visar när den backande Saturnus når sin exakta och maximalt destruktiva aspekt (sökmetoden är klumpig men jag orkar inte göra orb-inställningar i mjukvaran, programmet är inställt att på indiskt sätt betrakta hela tecknet som mottagare till en planetär aspekt):
Range of search: 1.01.2015 - 1.01.2017
In steps of: 24h 0m
Search for...:
xp = ju; //Vedic aspects:
sa270 := sa.90.xp & sa.<.xp;
sa270 & sa.sco[20:00] & ju.leo[20:00]

Realization intervals (begin - end):
22.05.2016  0:00 (GMT+2) -  2.06.2016  0:00 (GMT+2)

Som synes når Saturnus sin exakta aspekt till Jupiter (i exakt 20 grader eller 21a graden) om några dagar. Den exakta aspekten ligger sedan kvar till början av juni. Detta torde vara kulmen och sedan vet man hur det gick med oljefälten. Och Kanada kommer att ha lärt sig en läxa om dubbelmoral av samma slag som Sverige ännu har att lära sig om sina dubbla bokföringar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En 15-årig kanadensisk skolpojke gjorde en häpnadsväckande upptäckt då han märkte att mayaindianernas städer är byggda enligt stjärntecken.
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/10/canadian-teenager-discovers-ancient-mayan-city-lost-in-jungles-o/

Seaward sa...

En smula off-topic med mindre man ser tidningen Guardinan som en relevant koppling eller ämnet astrologi som sådant...

Jag läste artikeln för någon vecka sedan och tyckte det var för många frågetecknen för den som ville veta hur hans metod såg ut, hur han gjort urvalet av stjärnbilder med mera, med mera. Kändes mest som sensationsjournalistik om du frågar mig...