Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 maj 2016

Lycksökerskan, Depp och fanskapet (Lika barn leker bäst)




Det deprimerande materialistiska kändisparet Johnny Depp och Amber Heard är extra intressant eftersom de båda kastar ljus över den obskyra astrologiska faktorn Algol, som den här bloggen närmast världsunikt ägnat en hel del uppmärksamhet. Upprinnelsen var ett arkeologiskt textfragment från den judiska Dödahavsöknen som beskrev en "ond man" född just i början av Oxens tecken. I antiken sammanföll den sideriska och den tropiska zodiaken men idag skulle den här "onde mannen" istället ha varit född precis i slutet av Oxens tecken, eller möjligen i början av nästföljande Tvillingarna.

Det var emellertid inte svårt att inse att al-Ghul arabernas namn på stjärnan Algol betecknar en demon som inte ligger långt från tanken på Djävulen eller Satan.

Vad man kunnat lära sig av att studera hundratals "algoliserade" horoskop är att alla inte förfaller och blir till djävlar. Ett glädjande tecken som bekräftar människans fria vilja mot de mer fatalistiska typerna av astrologisk diskurs (som den här bloggen förvisso flörtar med ibland). Men för dem som inte själva blir Djävulens redskap (se t.ex. horoskopet för EU-kvinnan Cecilia Malmström) tycks bara ett alternativ återstå: de är från födelsen "öronmärkta" att bli frestade eller testade av Djävulen. I samband med tester passar namnet Satan bäst, den bibliska Åklagare som Gud gav tillåtelse att plåga mannen Job för att se om han verkligen var så god som han gav sken av.


Bara Johnny Depps födelsetid är känd så det är bäst att placera hans troféhustrus karta som en yttre krets utanför n hans trygghetsfixerade Kräftascendent. Det är i hög grad Kräftan som förklarar varför han så snabbt gav upp alla artistiska ambitioner och valde Hollywoods väg till själens helvete: sketna storfilmer som ger mycket klirr i kassan och personliga förmögenheter för affischnamnen. 

Det blir också övertydligt hur han valde Amber Heard för den status och prestige hennes kameravänliga Sol-i-Väduren (med girighetens Rahu) innebar för hans egen sociala prestige. Det är patetiskt att se en äldre man plocka en ung fotomodell och direkt bli avslöjad av astrologin som vi ser av synastrikartan här ovan! Fast frågan är om de inte valde varandra. Amber för Depps pengar och Depp för att Amber perfekt passade hans vision om en troféhustru. Ren tiondehusfråga alltså.

Det intressanta är hur de båda möts med varsin Venus i negativt härskarläge i Oxens tecken och direkt bestrålade av Satans huvud, den onda stjärnan Algol. Utifrån Depps Kräftascendent inträffar det märkliga att 11e idealhuset blir ett "ondskefullt ideal": ideal- och sociala umgängeshuset blir problemetiskt eftersom den tillfälliga ägaren Venus är en "verksam illgörare". Det leder till märkliga turer som att Kräftascendenter, som är så måna om att göra "trygga" och "säkra" val likförbannat är destruktivt programmerade att misslyckas i kärlek och pengar och allt annat Venus nu betecknar.

Men om Algol nu är Satan, Anklagren eller Testaren, måste individen först sälja sin själ för pengar, och som bloggen tidigare föreslagit gjorde Johnny Depp det när han slog sig ihop med den Björn Ulvaeus-liknande och hysteriska krassa materialisten och entreprenören Jerry Bruckheimer. I hans stall hittar man även Nicholas Cage som också han sålde sin själ och i princip bara gör skitfilm fast med Bruckheimers gigantiska budgetar.

En ung Tom Cruise ingick också i den här satanistens stall, men Cruise har senare gått vidare och blivit sin egen filmproducent, inte minst genom (gäsp) Impossible Mission-franchisen. Det är ingen slump att Cruise (med 3 skilsmässor och en total mörkläggning av sin födelsetid) har Mars på rak linje med den onda Algol. Det verkar viktigare att en planet ligger på plats att träffas av Frestarens/Åklagarens blick än vilken planet det är. Möjligen kan en noggrann analys visa att planetens natur säger något om hur själen står på tur att testas. Tom Cruises sjukliga kontrollbehov rimmar perfekt med Mars-i-Oxen som blir helt furiös när saker inte står han den ställt dem.


Positionen ligger mycket nära en "hustyrann" och tyvärr har Sveriges nationalhoroskop Tom Cruises eländiga placering (med angreppet från Djävulen) som bas för sinnelagets Måne, även symbol för de svenska tillslutna hemmen. Mycket våld bakom låsta dörrar i det här landet, många usla män som gjorts maktlösa av en stat och en materialistisk livsfilosofi och ett gendertänkande som bara förvirrat allt. Mona Sahlin är en annan med Mars på rät linje med Algol (och Månen i Oxen) och ett perfekt exempel på en som föll pladask när Djävulen puffade lite på henne. Föll två gånger om!

Algol, det är min uppfattning, kan göra individerna lite dummare än genomsnittet, men så brukar Oxens tecken som sådant betecknas som lite korkat. Men det påståendet måste kvalifieras. Bland Nobelpristagarna är det inget zodiaktecken som avviker markant, Solen/intelligensen låter sig inte märkbart hämmas av zodiaktecknets natur eller disposition. Däremot kan Oxen ingå i horoskop för extremt tröga människor som i princip bara lever på slentrian och genom mentala klyschor. Detta händer om det är alltför mycket av Mörkrets kvalitet (Tamas guna) i kartan och Saturnus kontrollerar psykets Måne (utom via opposition då individens psyke ofta väljer sig mot kontrollerande och hämmande faktorer). Sahlin ÄR trög och underkvalificerad som politiker just pga. övermåttet av Mörkrets kvalitet.

Depp och Heard har till Mars motsatta Venus under Algols inflytande. Då lutar det genast åt två karaktärslösa och njutningssökande hedonister som kommer att testas av Algol i rollen som en förförisk Frestare, Djävulen som lovar guld och gröna ängar. Både Johnny och Amber är horor för det ljuva livet och som gjorda för varandra för att det Onda Ödet ska spela upp sitt avslöjande spel och visa hur veka de var (nog för alla har sett det på vita duken i Depps Scissorhands och den tröttsamma Jack Sparrow, men ingen förstod nog att hans själ var så här svag).

På grund av Kräftascendentens modersfixering måste det ha varit extremt uppslitande för Depp att nyligen förlora sin mor och detta efter att dessutom ha "korats" till Hollywoods mest överbetala skådespelare (fortsatt höga gager trots det ena fiaskot efter det andra). Han har verkligen gått in i tiden då Djävulen antingen tar tillbaka sina falska rikedomar eller då Satan prövar hans själs styrka. När en man börjar slå en kvinna, även om hon är en simpel guldgrävare, då har den mannen fallerat. Djävulen - enbart illvilja och negativism - grinar illa. 

Mörkret lever på negativism, Mörkret ÄR pur negativitet. Dessa psykologiska och ontologiska självklarheter förstod antikens folk, men i Sverige sitter det beskäftiga journalister lite varstans och föraktar "förenklade och svartvita resonemang som bottnar i någon mytologisk fantasi om det Onda och det Goda. Att dessa journalister själva är kreatur som Djävulen äger, säger sig självt. Det sista man upptäcker är var man själv har hamnat genom vanemässigt tänkande, år efter år!

PS. En vän är just nu mer uppvarvad än normalt eftersom hans hustrus far håller på att dö. Hustrun är född siderisk Kräfta, dvs familjefixerad, och han lever i hög grad genom henne och blir alltså själv som hustrun är. Hennes uppslitna tillstånd blir hans eget.

Jag kunde inte låta bli att tänka på Depps tappade koncepter eftersom vännen föddes med Solen i Oxen i närheten av Algol och dessutom i åttonde mörklagda huset. Han föddes dyslektiker och jag har genom årtiondena kunnat noterat hur märkbart hans begåvning flukturerar över tid. Jag har faktiskt lärt mig förutsäga - genom astrologin - när det är lönlöst att föra ett vettigt samtal med honom eftersom han periodvis inte ser logik och röd tråd i samtalsämnen. Dessa dagar går det bara att prata "väder och vind". 

Likt Depp var hans gamla mor i riskzonen för några månader sedan och även utan den modersbundna Kräftascendenten såg jag hur en "lockoutad" Sol i åttonde (och Algol-angripen dessutom) hade svårt att stå fast i sin solära identitet! (Att han är ateist och förnekar sin egen själ gör det naturligtvis inte lättare att behålla koncepterna i stressiga tider.)


Inga kommentarer: