Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 maj 2016

Michael Froman, den onde rike mannens bulvan (frihandelsavtalet)

SvD hymlar knappast om vems sida tidningen står på i frågan om Rovkapitalismens försök att ta kontroll över Europas folk via EU och frihandelsavtalet TTPI. Som korrektiv till denna monströsa desinformation svenska borgare utsätts från kan man med fördel läsa gårdagens artikel i The Guardian om det frihandelsavtal (CETA) som redan skrivits under mellan EU och Kanada (ännu ej ratificerat) och som visar vilken dystopisk framtid dumsvensken står inför om han låter Etablissemanget hållas och genomdriva detta. Som SvD dock medger, är Sverige den nyttiga idioten i detta drama och har alltsedan vårt inträde i EU varit USA:s marionett. You don't say!


För den här bloggens vidkommande är det fascinerande att upptäcka extremismen i horoskopet för Michael Froman, USA:s chefsförhandlare i landets alltmer desperata försök att behålla sin roll som världsdiktator. (Detta handlar, som The Guardian säger, enbart om den superrika klicken - de stora företagsledarna och bankirerna - och deras försök att behålla sina privilegier. Varför folk vänder sig mot frihandelsavtalet beror på att de börjat fatta att detta är De Rika mot De Fattiga (de senare innefattar den stagnerade medelklassen som kan se i månen efter hoppet om att få segla med på de privilegierades skuta).

Jag tror det var en amerikansk terrorgalning - en massmördare som prickade människor med gevär från ett tak - som för första gången öppnade för att den "kreativa" kombinationen av Eld och Vatten kan slå över i gränslöshet och extremism. Chefsförhandlaren för de superrika är av allt att döma en sådan här psykopat. Och vem förväntade sig något annat? Läs boken om Londons finansdistrikt, Simma med hajar, för den senaste i raden av bekräftelser på att streber har någon slags psykopat-gen i sig. 

Dessa "over-achievers" är inte att förväxla med den allt mer positiva skattningen av adhd-nervöst kreativa typer som DN skriver om idag - dator- och mattegenier med bokstavssjukdomar beskrivs uttryckligen som dem som inte pallar demonin i Londons finansliv utan stöts ut. Räknenissar utan bokstavsdiagnoser blir de verklige kallhamrade djävlarna i den onda västcivilisationens hjärta. Att en eller annan rubrik varnar för att Brexit skulle skada Londons position som finanscentrum är således enbart av godo. Världen behöver bli kvinna nästa korruptionens nästen!


Visst skulle detta - i ett annat sammanhang - kunna vara ett horoskop bloggen lovprisade! Här finns en klart lysande och hypereffektiv Eld: sinnelagshoroskopet blixtrar av mental vighet eftersom Månen i Väduren bottnar i Mars som vitaliserar intellektets tredje hus via Luft-tecknet Tvillingarna. Att kombinationen också är exempellöst självisk är en annan sak...

Och drivet i horoskopet! Solen i sitt härskarläge i chefskapets Lejon och därtill välsignad av kungamakarens stjärna Regulus! Utifrån sinnet i 1a huset faller Lejon-Solen perfekt i Solens naturliga femte hus för Etablissemangets exklusiva skara. Detta är visserligen en karta med okänd födelesetid så man ska inte överdriva, men det är uppenbart så att Froman i sin egen subjektiva fantasi alltid sett sig som utvald, som en ledare, och det slår mig plötsligt att hans efternamn tyder på judisk börd. 

När jag kollar Wikipedia (som bekräftar), ser jag först av allt att hans företrädare Miriam Shapiro har ett både ett judiskt för- och efternamn. Det är som om Shakespeare och hans antisemitiska porträtt av handelsmännen i Venedig här får vatten på sin kvarn! Det är tråkigt att se den sekuläre juden falla så låg i historien att de ägnar sig på den fulaste typen av dubbelspel, den som kombinerar kommersialism med maktanspråk! När allt kom omkring var det ju judarna som vid tiden för Jesus födelse skapat världens första fungerande egendomsgemenskap.

Så vad skadar det här horoskopet som annars skulle kunna ha varit en så klarsynt ledare? Sinnelagshoroskopet avslöjar med all önskvärd tydlighet en av bloggens tidiga och primitiva kategorier: "egenmäktighetssyndromet". Månen i Väduren är som sagt subjektivist, den tar allt personligt (snar till ilska!) och utgår från personens sinneserfarenheter snarare än människans "ängel", det opartiska högre perspektivet. 

Men sedan är Froman född det olyckliga året 1962 (se Kubakrisen), som öppnade för så många låga själar som nu återföddes till jorden efter en tid på "andra sidan". Jag tror världen fick ett distinkt inflöde av nazister från Andra världskriget (för att inte tala om oerhörda mängder krigsoffer) och lite spekulativt skulle man kunna misstänka att Froman paradoxalt är en nazist som ALLTJÄMT I SIN SJÄL SÖKER SKAPA DET TUSENÅRIGA RIKET - paradoxen är så klart att han nu återfötts i den judiska blodlinjen. Kanske kan onda själar vara "taktiska" även från himlen, och i så fall inse att maktambitionen - Hitlers tusenårsrike - bara kan infrias genom att födas till pengar. Själen kan vara skadad men efter ett liv som nazist har man "levt ut" sin rasism och är mogen att söka ett nytt motiv för jordelivet och att ta plats i en judisk blodslinje är irrelevant för själens nya viljesatsning - som kan ses genom såväl Solen som horoskopets atma karaka

Men missa inte hur 10e makthuset spelar in i denna fråga. Här ser vi sinnelagets egenmäktighet i kombinationen av Väduren och Stenbocken ("andens brutalisering" genom det friktionsfyllda mötet mellan Eld och blockerande Jord). Att sinnet begärligt ruvar på en Saturnus-i-härskarläge-i-Stenbocken i 10e huset innebär inget mindre än att Michael Froman åstundar världsherravälde! Här är då faktorn som synes korrumpera den i sig så rena och "utvalda" Elden. Istället för att bli ett nobelt Lejon blev han en maktorienterad skit.

Lyckligtvis kommer Froman att misslyckas totalt med sitt och USA:s frihandelsavtal. USA är uträknat och aldrig så många illistiga ränker kan ändra Ödets förprogrammering. Den observante har förstås redan noterat att USA:s chefsmånglare har maktplaneten Saturnus kopplad till södra månnoden där demonens hybris när vägs ände och blir halshuggen. Södra månnoden är den punkt där den uppblåsta SUBLUNÄRA SFÄREN - alltså näringslivet i dess mest sjukliga och näriga aspekt - punkteras i halshuggandet och gradvis sjunker nu Månen ner från sin arroganta bana HÖGRE ÄN SOLENS BANA och vandrar fjorton dagar på sydliga latituder. 

Att frihandelsavtalet (=Froman själv) stött på ett tilltagande motstånd, kan enkelt ses i rådande transiter och det är förstås den negativa och tröga och begränsande Saturnus som från dödens Skorpion kastar sin sextiogradersaspekt mot Fromans natala Saturnus. Och den går så från Fromans "blindfläck", hans åttonde hus för korruption och död. Husets symbolvärde i kombination med Saturnus symbolvärde visar hur röta satt in och anfäktar Fromans (och därmed USA:s) position.

Det här var bara några impressionistiska stycken, men naturligtvis skulle man kunna använda Fromans horoskop för att granska utgången för TTIP lite mer långsiktigt. Men för det skulle man verkligen behöva ett exakt klockslag även om den subjektivistiska månkartan är väldigt träffsäker i avslöjandet om Fromans sjukliga maktfixering.

I södra månnoden/Ketu kan man ev. också se en önskan om att bestraffa alla dem som ifrågasätter hans och hans USA:s överhöghet, denna nod verkar då och då indikera pennalister. Froman i synnerhet (som dominant Lejon) torde vara en av dem som också är redo att halshugga andra och bestraffa dem, och i 10e makthuset då främst pga. insubordination och för att de har mage att utmana nummer ett (USA) i rollen som Makthavaren.

Vidrigheten i Fromans 10e hus påminner i hög grad om varningarna om hur amerikanska storföretag kommer att kunna stämma europeiska regeringar för att deras miljöpolitik förorsakar den onde rike mannen inkomstbortfall. TTIP-avtalet kommer att tillåta amerikanska affärsjurister att stämma skjortan av länder som har omsorg om sina medborgare. Detta kallar nu SvD desinformation som Froman är på plats i Sverige att tillbakavisa. Jo visst! Men den här bloggen har hans sinnelagshoroskop och när man tittat sitt mätt på ljusshowen (Elden) börjar man se allt mörker... 


PS. Månen har under Fromans födelsedygn ingen chans att hinna passera Merkurius i Lejonets 24 grad. Det blir alltså kommunikatören och handelsmannen som tar rollen som atma karaka för själens begär i detta jordeliv. Men utifrån det egoistiska sinnelaget blir Merkurius en verksam illgörare, go figure! Och pengarnas Venus står i olyckans 6e hus, ägd av denna den onda handelsmannens Merkurius i Etablissemangets (ledarindividernas) 5e hus. Sinnelagshoroskopet innehåller styrka och instinkten att ta befäl, men se fallgroparna!

Som avslutning: ingen kan missa vilken styrka och maktorientering som fyller horoskopet från början till slut. Passar rätt bra för USA:s onda chefskrämare, gör det inte?

*****

Se också en fristående utvikning i Kubakrisen och USA:s allmaktsfantasier

2 kommentarer:

CETAists Revolutionaries in Trade. Pirates Argh! sa...

Här är CETA
http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2016/february/tradoc_154329.pdf

Ej ratificerat än vilket preambeln är tydlig att framhålla

Havsörnen sa...

Ann Linde & Cecilia Malmström avslutar debattinlägg om TTIP med:

"Ett frihandelsavtal mellan EU och USA handlar om mer handel och ekonomisk tillväxt. Men det handlar också om att ett ökat utbyte mellan demokratier kan fungera som motvikt till förtryck och oro i en instabil värld."

De som såg en manslem i L:s nya partilogga misstog sig. Nu vet vi vad den ska föreställa:

http://www.partyhallen.se/pinocchio-nasa