Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 maj 2016

Miljöpartiets domsord över statsministern och astrologins

Efter de svenska mediernas skrämmande tanklösa drev mot enskilda medlemmar i Miljöpartiet, där särskilt Aftonbladets Lena Mellin kan berömma sig av att snabbt närma sig den lägsta drevjournalist Sverige äger, publicerar två seniora miljöpartister en tänkvärd och troligen helt korrekt analys av det verkliga problemet: Mellin och övriga har i sitt drevande arbetat efter mörkläggningsprincipen, där anfall inte bara är bästa försvar utan också ett sätt att förebygga kritik där den hör hemma. Men förgäves! 

Läs Per Garthons och Maria Wetterstrands intressanta text i DN, med den pregnanta rubriken: "Löfven har missbrukat MP:s respekt för regeringsansvaret." Sammanfattningsvis menar författarna att Sveriges statsminister saknar erforderlig intelligens för att leda en koalitionsregering, mannen förmår inte "ta och ge" som normalt funtat folk är kapabla till.

Detta bekräftas av astrologin - som på den här bloggen på sistone alltmer börjat anta en fatalistisk ton, sannolikt för att bloggaren i makligt tempo bedriver parallellstudier i gammal judisk predestinationslära, via när-/omläsning av en del utombibliska men viktiga texter (Jubiléerboken, Första Henoksboken, Salomons Vishet, De 12 Patriarkernas Testamenten, m. fl.).

Byter man (i avsaknad av ett offentligt födelseklockslag) ut Löfvens månascendent, Chandra lagna, mot en solascendent, Surya lagna, för ett studium av statsministerns viljestyrka och intelligens (båda solära attribut), visar sig något märkligt. Impressionistiskt har jag markerat anomalin genom en färgklick av mycket mindre storlek i ett av tecknen:



Blandfärger i tecknen betecknar på den här bloggen ett underliggande inflytande på tecknet från tecknens planetära härskare betraktade som förmedlare av det element (och dess disposition) där härskaren befinner sig.

Ta Löfven, född med Solen i den instinktiva Naturens eget tecken Kräftan, det enda tecken som regeras av Månen, i sig symbolen för den sublunära sfären och dess typiska vegetativa liv (som bas för djurlivet och "skapelsens krona" människan - ateistisk biologi underkänner distinktionen mellan djur och människa eftersom den vägrar inse att det bortom Eld också finns Luft - vars tre tecken alla tecknar människor och i fallet Vågen ett instrument som är epitomet av det mänskliga intellektet och denna egentligen andliga arts förmåga att se det osynliga (metafysik!) och via sin rationella själ skönja de lagar och spelregler djuren ("blott" Eld/motorisk rörelse) lever lyckligt utan en susning om.

Vi noterar genast att Löfven inte har en enda planet i Luft, vilket naturligtvis inte gör honom mindre människan än någon annan. Horoskopet indikerar bara att hans disposition inte gör honom ämnat till filosofi eller tänkandets högre och mer abstrakta nivåer. Var och en som hört honom uttala sig, grumligt, otydligt och inte sällan forcerat/stockat, vet att svenskarna återigen har valt sig en närapå byidiot. 

Ja, det är förstås inte svenskarna utan deras diskreta och tillbakadragna överherrar, "den onde rike mannen", som från bakom ridåerna styr vad som erbjuds på den politiska MARKNADSPLATSEN. Det gäller att förstå vems ärenden Lena Mellin går, en mer sjukt maktfixerad människa har jag aldrig mött i svensk press. Hon säger sig vara opolitisk för att bättre göra sitt journalistiska jobb medan sanningen är att hennes VEGETATIVA SJÄL fullständigt härjar runt med henne och reducerar henne till den värsta sortens fursteslickare. Hon har lierat sig med den ultimata odemokratiska svenska oligarkin och hon hjälper till att knäcka politiker utifrån sin bästa vittring av vad som tjänar de verkliga makthavarna (bakom det demokratiska illusionen). Aftonbladet tycks ha en hel del journalister som lider av samma djupa korruption, ser samma namn som låg bakom vräkningen av Håkan Juholt och hans profitfientliga budskap ovanligt aktiv under drevandet mot MP.

Men så var det den här lilla orange klicken i allt det instinktiva och tanklöst instinktiva Vattnet hos Löfven. Detta symboliserar att det begärsfyllda sinnelaget (Månen) befinner sig i Eld-tecknet Väduren. Eftersom horoskopet har en solascendent är det inte åtrån och känslorna vi studerar, utan vilja och intelligens. Och ur den konativa delen av statsministerns väsen, ser man att det bakom Solen är Månen i maktens 10e hus som är plattformen eller hållpunkten för mannens viljeyttringar. Kan det sägas tydligare: "vilja till makt"? 

Var och en börjar förstås sin klättring mot makten från den plats ödet placerat en, och här dög inte svetsaryrket värst länge. Löfven, som den fursteslickaren hand föddes att vara, började snart manövrera sig mot förhandlingsbordet och den första närkontakten med den odemokratiska överheten. Troligen uppfyllde Löfvens själ sina drömmars mål då han blev sedd av Bilderberg-gruppen som inspekterade honom inför maktträdet och försäkrade sig om att hans trohet var till den globala rovkapitalismen och ingen annan herre. Svenska folket hade än en gång blivit blåst på en ledare valt att realisera folkets vilja!

Det är obegripligt att inte Garthon och Wetterstrand berättar hela historien, utan nöjer sig med kritiken om Löfvens "maktmissbruk" under koalitionstiden, men de är väl i första hand realpolitiker och inte sanningssökare. Trots att det sagt att det är sanningen som ska göra er fria, Sanningen i varje fråga och inga halvmesyrer, inga värderelativistiska floskler om att det skulle finnas lika många måttstockar som det finna individer. Astrologin lär ut att det existerar EN kosmisk morallag och sedan tiotusenden sätt att falla kort om full insikt.

Den orange klicken indikerar inte bara att Löfven är en fursteslickare snarare än en äkta makthavare - Kräftan/Månen är nu inte Lejonet/Solen (ledarskapet) utan en sidekick eller den traditionella bilden av "hustrun bakom mannen". Den förkrympta eldslågan omvittnar också att den gudomliga Elden i princip har slocknat i den här trådstyrda politikerdockan, vars Sol i Vatten - likt föregångaren Fredrik Reinfeldt - naturligtvis arbetar inom Vattnets domän: strikt materialistiskt näringsliv. Tänk efter: marknadskrafterna, som Reinfeldt fulspelande kallade "drivkrafter" och sökte koppla till den enskilda individen, har ingenting med oss som individer att göra. 

Detta är ett externt system som kidnappar medborgarna i varje kapitalistiskt samhälle och tvingar dem att kämpa för sin överlevnad. Detta är den vegetativa eller näringsomsättande nivån som det kapitalistiska väst upphöjt till en norm - helt i strid med den ordning som Människan utgör. Vi lever alltså alla under vår värdighet i det här civilisationssystemet, och det därför bloggen tidigt deklarerade att Kräftan, trots dess många sympatiska drag som personlighet, inte ska släppas i närheten av politik, med mindre det man önskar är svågerpolitik, korruption och tanklösa fixeringar (crab fights pågår intill döden då instinkten som sådan inte har förmågan att hejda sig själv). Marknadsmekanismerna, eller Sol-Kräftorna Reinfeldts och Löfvens principiella motiv för att existera är således en djupt irrationell identifikation med en kurrande och otillfredsställd magsäck. Vi vet nu att båda dessa politiker hade ytterst otillfredsställande relationer med sin biologiska mor, och vad än Löfven säger om att övergången till ett fosterhem var oproblematisk ser man ett helt annat budskap i hans horoskop!

Den lilla orange fläcken visar nämligen hur dödens hav (Vatten) är på väg att släcka ut den ynkliga hållhake Månen har på livets och den rena kognitionens Eld. Skälen har diskuterats i tidigare inlägg där istället kartan utifrån månascendentens perspektiv diskuterades. Sinnelagets Måne i Eld baseras på Mars som i Kräftan anses "fallen" eftersom krigaren inte ens vill lämna moderlivet utan tvärtom bädda in sig och behålla det trygga livet "bakom mammas kjolar". 

OM Mars-Kräftan tar strid så är det alltid för att försvara den egna säkerheten eller dem man känner blodsband till. I övrigt är detta ett extremt svekfullt tecken som inte ens är intresserad av de stora frågorna. För Kräftan handlar allt om produktion och konsumtion = den lägsta formen av liv som överhuvudtaget inte utmärker det den verkliga Människan är här på jorden för att förverkliga. 

Löfven, och innan honom Reinfeldt, är som att kasta svenska folket (en Vattuman-nation, en nation av tänkande Luft-varelser) tillbaka till stenåldern i en tid med klimatproblem och svårigheter att få ihop brödfödan för dagen! Men vänta nu, är det inte precis så den globala marknadsliberalismen ställt till det för alla världens folk? 60 snuskrika utsugare håller hälften av jordens människor nere på en bottennivå medan kriminellt vilseledda svenskar shoppar på IKEA och H&M och supporterar detta vampyrsystem! Löven är köpt för att se till att systemet fortgår, tro inget annat. 

Den lilla (och krympande) eldfläcken i Kräftans hav kan också ses som att dödens element Vatten är på väg att helt släcka intelligensen som Solen normalt representerar. Reinfeldt hade rätt när han, sur över förlusten, kallade Löfven "ovärdig" för rollen som landets ledare (inte för att hans intelligens var värst många snäpp över Löfvens, att ha utbildat sig till räknenisse säger egentligen inget alls om den solära ur-intelligensen, den ordlösa förståelse som Solen eller människans inre själ besitter). När bloggen listade några enkla "syndrom" baserade på interaktionen mellan två av de fyra elementen fick mötet mellan Eld och Vatten heta "sensationalism" eftersom de naturliga elementen reagerar så stormigt när de bringas i kontakt. 

För Löfvens solascendent gäller den tidiga formen av positiv sensationalism men den är alltså svag. Det slår knappast gnistor om människan! Senare lanserades också "negativ sensationalism", och det är när en planet i Eld hotas dränkas därför att dess disponent befinner sig i Vatten. Då uppstår ett markant negativt rubrikskapande ("sensationalism"), individer som tanklöst fäktar för sitt liv eftersom Vattnet föder fruktan eller kanske t.o.m är fruktans moder. Den Vegetativa Själen söker till varje pris undvika sig själv men blir medveten om sin natur närhelst Eld kastar ett intelligensens ljus över Naturen. (Herakleitos "Naturen älskar att dölja sig", syftar direkt på Vatten-elemenet som tillvarons osynliga faktor, på "kvinnan som står bakom varje lyckad manlig karriärist".)

Och nu sker det olustiga att Löfvens horoskop innehåller en betydligt större fläck grönskimrande Vatten i eldiga Väduren, "negativ sensationalism" dominerar stort över den ringa "positiva" förmåga till rubrikskapande som just denna Solen-i-Kräftan besitter. Och eftersom negativiteten sitter på månsidan - som ju disponerar över solsidan ser vi dels att det aldrig fanns någon "kvinna bakom den framgångsrika mannen" - Löfvens biologiska mor lämnade bort honom, vilket är ett uttryck för detta enorma minusvärde på sinnelagets sida, och dels att det aldrig blir någon riktig ledare (Solen) av en man med så mycket klamrande efter trygghet som i detta fall.

Det är närmast meningslöst att som Garthon och Wetterstrand påbörja en listning av alla de mänskliga felsteg - "missbruk av andra människor" - som resulterar när GRUNDERNA är så usla som det här horoskopet indikerar. Som Platon sade: låt filosoferna (via studier av stjärnhimlen) vaska fram de bästa ledarna och vips! har vi snart ett fantastiskt samhälle. 

Men det samhälle som då skulle resultera - ren kommunism där ägandet avskaffats - skulle inte det rika fåtalet acceptera, de som skaffat sig privilegier genom att röva från de svagare. Trots att författaren Torbjörn Elenskys artikel om utopier i SvD är underhållande, är det inte förvånande att en man med bokkontrakt med Bonniers - värsta vampyren och försvarare av det onda, rådande systemet - kommer till slutsatsen om Platons och senare så kallade utopister än att deras samhällsvisioner är "omöjliga". 

Härvid undanhöll Elensky tidningsläsaren den inte helt oviktiga informationen att Platon själv var medveten om svårigheten att styra om civilisationsskutan men underströk i dialogen Staten att hans modell INTE var en utopi utan en fullt görbar förändring. Elenskys svek mot källmaterialet märks i den ytliga glättighet varmed han påpekar triviala och skenbara självmotsägelser (den utopiska staten åtnjuter fred men håller sig likväl med elittrimmade soldater - tänk Sparta).

Elensky börjar med en lättintroduktion modell Wikipedia-ingress till Thomas More, författaren av boken Utopia. För det ska han ha tack eftersom den store tänkarens horoskop av någon anledning undsluppit mig tidigare. AstroDatabank har glädjande nog ett födelseklockslag som är rimligt säkert, trots att vi har att göra med en europé som levde för 500 år sedan. 

Thomas More, en andlig människa och politiskt sakkunnig under Henrik VIII - han med alla fruarna, en osedlighet han motsatte sig och fick plikta med sitt liv - har ett horoskop som direkt för tankarna till en perfekt politiker. Avslutningsvis kan vi därför jämföra detta med fursteslickaren Löfvens, mannen som ALDRIG skulle riskera sitt skinn för att säga ett sanningens ord till de verkliga odemokratiska makthavarna (oligarkerna).



Tack vare födelsetiden blir ascendenten "verklig" (och inte bara en hypotetisk sol- eller månversion), och Thomas Mores horoskop är så bra att man nästan får dåndimpen. Med "bra" menar jag här "som klippt och skuren för statsmannaskap". Hinduisk astrologi mäter människans intelligens via första och femte huset (lustigt nog tycks tredje kommunikationshuset inte alls ha med intelligens att göra enligt denna tradition, tredje huset är tvärtom ett av de onda husen vilket rimmar väl med Merkurius egen amoraliska natur). 

More har den lyckosamma jupiteriska Skytten, där Jupiter står för filosofi och religion när den hittar sin "egen" nivå. Och det gör den här, via placeringen i det femte kreativa huset, Lejonet/ledarens naturliga sektor. Dessutom flödar denna gudomliga klarsyn rakt in i Thomas Mores psyke/Månen så att sinnelaget är helt uppfyllt av vad bloggen beskrivit som Jupiter/Guds välvilja och förhoppning att mänskligheten en dag ska förstå: "'Allt gott åt alla', dvs. en ren negation av Bonniers och övriga satanisters devis: "Det mesta goda åt oss och sen några brödsmulor till medelklassen och inget åt de fattiga. På dem sätter vi naziövervakare som Littorin och Reinfeldt som serverar dem arbetslinjen".

Genom att direkt hitta ascendenthärskaren Jupiter i det nästbästa huset (huset för purva punya, "god karma" upparbetad i tidigare liv) och betänka vilken bäring dessa indikationer i ren Eld har på båda husens koppling till intelligensen, finns det inte mycket försvar för satanisten Elenskys försök att förklara utopier som tenderar mot full egendomsgemenskap för jordmänskligheten för något omöjligt. Nacka bara de ansvariga ledarna och vi är på god väg att styra om civilisationsskutan, så sade jag i föregående inlägg

Men detta ska förstås uppfattas bildligt. Jag har tidigare föreslagit en militär statskupp (och förstatligandet av överklassens alla tillgångar), men så länge det handlar om en global överklass är sånt tänkande mest naivt dagdrömmeri. Det får skötas på det gamla tröga praktiska sättet, via lagstiftning och myndighetsingripanden i land efter land, som nu kan tänkas ske efter Panama-dokumenten läckt ut.

Att Thomas More var allt annat än en opraktisk utopist visade hans protester mot kungen (som kostade honom livet) - men vilken feg sekulär svensk skulle idag vara redo martyrdöden för en sak som är viktigare än det enskilda och därför obetydliga livet? (Den som odlar myten om enskildheterna primat förlorar förmågan att flyga, förlorar allt!) Också horoskopet visar en perfekt kombination av klarsynt, närmast klärvoajant!, idealism via Elden och 1a-till-5e-huskopplingen med en intellektuell beredskap till pragmatism och konkret handling. Ett andra signifikant omen syns i tänkarens Luft/Jord-kombination mellan tredje intellekts- och tionde makthuset! Den kombinationen ingår också i hans tanke om kriminaliseringen av privat ägande (vilket denna blogg också förordat). 

Den här texten är redan lång nog, men jag misstänker att Ketu (det halshuggna drakhuvudet) i tredje kommunikationshuset inte bara syftar på hur Thomas More till sist drog på sig vreden från Henrik VIII i 10e makthuset utan också på hur man får ett slut på 10e huset som Husbonden som gör anspråk på summan av alla resurser! 

Den brittiske tänkarens horoskop är egentligen värd en lång och detaljerad utläggning, men jag tror det här räcker för att visa vilka vissna ledare svenskarna får att välja på när de dolda vampyrerna låter folket inbilla sig att de valfritt väljer en politik.

*****


Se även denna spinoff: Vad det blev av folk som Löfven



Inga kommentarer: