Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 maj 2016

Sopgubben som mördade kvinnor (The Grim Sleeper)





Eftersom bloggens argument för den ursprungliga sideriska zodiakens tematiska trovärdighet i mycket bygger på den "fallna" Månens envisa tendens att återfinnas i dödens Skorpion vid studiet av mördare, kan det senaste fallet från mördarnationen USA intressera. Franklin står åtalad för mord på 10 unga afro-amerikanska kvinnor, alla "sårbara" som The Guardian säger och med vilket förmodligen menas utsatta kvinnor med sociala problem. 

Den före detta sophämtaren Lonnie "The Grim Sleeper" tycks ha tagit på sig uppgiften att mellan 1985 och 2007 "städa up" en smula i Los Angeles fattiga områden! Vissa uppgifter på nätet menar att han kan ha städat undan så mycket som 150 personer under den här perioden!

Ytligt sett tycks hans födelsehimmel ypperlig - se bara den spektakulära stortrigonen i Eld-elementet. En knivskarp och vaken blick (Eld = visualitet) noterar jag också på alla foton av honom.



Det är bara Jupiter (Zeus/Guru) som har kapacitet att knyta samman hela cirkeln i hinduisk astrologi. Detta rimmar perfekt med att den är hussignifikator (bhava karaka) för det nionde huset för gudomlighet, religion och filosofi - ett hus som anknyter vissa men inte alla människor till deras gudomliga ursprung. Svårt fallna själar utmärks istället på ett eller annat sätt genom att stå helt avskurna från detta jupiteriska 9e hus som bloggen kopplar till samvetets röst. 

Utifrån en sinnelagsascendent ser dessutom Solen i härskarläge i Lejonet ypperligt placerad ut för att fungera som ett "himmelens höggradigt individualiserade ögonvittna (Solen = ögat)" till misären i de delar av L.A. aldrig de svenska USA-romantikerna ägnar en tanke.

Men vad föder då detta sinnelag för känslor och fantasier? Det är faktiskt slående hur det 10e makthuset för "lagens exekutiva arm" förefaller förklara hans självutnämnda upprensning. Mördaren fick smeknamnet "Grim Sleeper" av något skäl som inte närmare framgick av Guardians artikel och i tionde makthuset ("utföraren") står faktiskt "The Grim Reaper", Saturnus eller Döden. Och det intressanta är hur den delar tecken med kvinnans planet Venus, tyvärr "fallen" och prostituerad i olyckstecknet Jungfrun! Här är då en fullständigt klockren bild av hans måltavla: "sårbara" ("vulnerable") unga kvinnor.

Minns hur Saturnus har den märkliga dubbelmeningen "underklass" och "de med resurser". Jag har föreslagit att detta bäst kan fattas som att Saturnus som maktperson och kvintessensen av tanken om "materiella resurser" ÄGER underklassen på samma sätt som ondskan som utgår från det svenska näringslivet och högern från dag till dag gör det allt klarare att den onde rike mannen i slutet på den västerländska civilisationen nu visar sin sanna, monstruösa sida. 

Anders Borg ("det kommer att göra ont när vi krossar det goda välfärdssamhället") och Fredrik Reinfeldt ("öppna era hjärtan och låt oss göra om Sverige till ett låglöneland med getton överallt) var bara förtrupperna! Vi har rent inbördeskrig i landet inom en generation, eftersom Sveriges markanta främlingsfientlighet inte medger någon integration. 

Politikerna i knäet på den globala Rovkapitalismen (tänk det Facebook du dagligen missbrukar för ett pseudoliv som inte är vatten värt), har fört Sverige till avgrundens rand och eftersom svenskarna inte vill se, inte vill ta ansvar för sitt komfortabla liv, kommer de att straffas hårt via sina folkvaldas falskhet. Det är en enda härdsmälta, en nidbild av de amerikanska förhållandena, där det verkliga USA aldrig skildras korrekt i medierna.

Så "The Grim Sleeper" odlar alltså en brinnande (eldsjäls) fantasi om att vara "lagens görare" och typiskt nog jobbade han för polisen (i bilgaraget) under en tid. Vad som börjar framtona här är alltså en misstanke att den perceptiva Elden kan spåra ur totalt om man är en "bildseende människa" som lever som ett djur utan att kunna tänka ordentligt kring det man ser och upplever. Här saknas Luft bittert och intellektuella Merkurius har sjunkit ner i affekterat Vatten och befinner sig i korruptionens och dödens 8e hus.

Solen i Lejonet - ELD! - är faktiskt djurens konung och således den verkliga människans "infrastruktur". Vissa antika källor vill t.o.m. se Eld-elementet som en del av den Irrationella Själen, så att det för dessa enbart är Luft-elementet/essentiella Luft-planeten Saturnus som kan sägas representera den Rationella Själen eller människans logos-element, den förnuftsmässiga delen i människan, "skälet" till att hon är på jorden).




Bloggen har många gånger återgivit den här bilden, men det förtjänar att påminnas om att Solen invid hjärtat motsvarar grekernas "thymos" som är ett svårt ord som både kan beteckna vilddjurets hjärta samt viljestyrkan i en levande varelse (obs, inte människan, som är en andevarelse, utan ett levande djur/anima = "animal"). Jag såg en bloggare missa totalt i ett svenskt blogginlägg som kretsade kring begreppet thymos men som helt användes i den udda meningen "våld", troligen för att gamla grekiska källor ofta kopplar hjältars stridbarhet till deras "thymos". 

Men viljestyrka och djurisk passion stämmer mycket bättre. Se bara Donald Trump, visserligen inte Solen men väl den lilla eldplaneten Mars stigande i Lejonet i öster vid födelsen! Tydligare kan man inte teckna en krigare och dennes "thymos". Bildtexten kopplar "thymos" till själen och det stämmer perfekt med hinduisk astrologi som också associerar Solen med atman. Därmed öppnas vägen för t.ex. Platons tanke att människan bara är en art och att själar mycket väl kan ha återfötts en eller några gånger som människor men sedan missköter sig till den grad att de halkar ner ett pinnhål till något brutalt djurrike.

Lite spekulativt kan man tänka sig att horoskopets rena Eld-triangel krockar illa med den Jord-bundna Skarprättaren (Saturnus) invid de fallna kvinnornas Venus så att horoskopet illustrerar bloggens hemsnickrade begrepp "andens brutalisering" (och med ande menas här inte Luft utan livsande/Eld). 

Notera illustrationens bruna Jord-cirkel och dess mittpunkt vid knäna, en Saturnus-zon på den mänskliga kroppen. Tanken syns i Daniels bok i berättelsen om avgudabilden i Babylon som rasar samman (i den onde härskarens dröm) eftersom statyn bara hade ett huvud av guld och därefter av allt oädlare material ju närmare jordytan man kom (2:32). Här är visserligen bara fötterna av lera (Jord-elementet) men man ser en släktskap mellan de två bilderna. Medvetna människor har alltid vetat att de hör hemma på ett annat våningsplan i skapelsen än i det här slavsystemet som de helt världsliga härskare underhåller.

Jag ser massmördaren som en förvirrad själ som troligen trodde att han hjälpte poliskåren att hålla "skräpet från gatan". Men räcker det med att se ett förmörkat intellekt (Merkurius) i åttonde huset? (Minns att detta är sinnelagshoroskopet - och ur det inre sinnets perspektiv måste man här tolka placeringar i 8e huset som att de är utom räckhåll, att sinnet inte har någon konstruktiv hjälp av logikens planet Merkurius så att vi får just en sådan typ som hela svenska folket håller på att bli: usla på att läsa text men desto mer begivna på att bara "läsa av" bilder på tv-rutan eller bildskärmen. Svenskarna har degraderats från människor sill blott "levande djur"!

Jag skulle vilja föreslå att horoskopet avslöjar att även den klarsynta Eld-triangeln är skadad på dess avgörande punkt: Solen har sitt härskarläge i Lejonet och den är vad den här, målmedveten och viljestark. Sinnelagets Måne i Skytten är å sin sidan helt beroende av disponenten Jupiter, som i Väduren uppvisar perfekt synergi på den visuella Eld-nivån. Mycket skarpt skärskådande ögon på denna man, som sagt!



Jupiter i debutantens tecken Väduren är extra märklig en kort period under 1952 eftersom den vid mördarens födelse disponeras av Vädurens härskare Mars som själv befinner sig i sortins tecken, i sitt negativa härskarläge i Skorpionen! 

Missa här inte astrologins ständiga spel med kompletterande par (som inte nödvändigtvis begränsar sig till rena 180-gradersoppositioner). Zodiaken är ju uppbyggd så att det som debuterar i Väduren (hus 1) gör sin sorti i Skorpionen (hus 8), antingen till följd av svår korruption eller död rakt av. (Den hinduiska s.k. 1-8-relationen = egoperspektiv föder synd och syndens lön är döden, gång på gång.)

"The Grim Sleeper" har ett sinnelag som är disponerat eller betingat av - fixerat vid! - debutanter, men som inför åsynen av dessa bottnar i det mörka skorpioniska hatet och önskar att terminera dem. Därav, tydligen, att han riktade in sig på unga kvinnor, troligen en del prostituerade, även om The Guardian inte vill berätta på vad sett de var "sårbara". Men kokainspåren på ett antal och det faktum att horan brukar kallas en "night walker" säger en del.

Man kan alltså konstatera att den Eld-triangel som vid ett ytligt påseende såg så livsbejakande ut, drar ner mot Vatten, sorgens och "upplösningens" element på flera sätt. Dels genom att intellektets Merkurius inte var givet denna man på samhällsbotten att arbeta effektiv med, och dels genom att hans attityd till kvinnor var rutten (patriarkalt mästrande och tillrättavisande är bara förnamnet på kombinationen Saturnus med Venus). Och sist då: det grekerna kallade den "onda daimonens hus", 12e förlusthuset döljer i detta fall mördaren, här skildrad som Mars i negativt härskarläge i Skorpionen.

Med en nyanserad analys som den här skulle man kunna argumentera för astrologins sanningsanspråk, även om inte den "fallna" Månen i Skorpionen råkat ge en tydlig ledtråd om att mord/död ÄR och förblir kopplat till Skorpionens tecken och inte till den glada och uppsluppna Skytten (vilket blir resultatet om man tittar på de 300 mördarhoroskopen ur den västerländska zodiakens perspektiv).




4 kommentarer:

Havsörnen sa...

'fick smeknamnet "Grim Sleeper" av något skäl som inte närmare framgick av Guardians artikel'

Jodå: 'The killings from 1985 to 2007 were dubbed the work of the “Grim Sleeper” because of an apparent 14-year gap after one woman survived a gunshot to the chest in 1988.'

Ang. bildseende, från Wikipedia:

"On December 16, 2010, the Los Angeles Police Department released 180 photos of women found in Franklin's home. Police officials released the images after unsuccessful attempts to identify the individuals, possibly additional victims. (...) In all, investigators found over 1,000 photos and several hundred hours of video in his home."

Seaward sa...

Aha! Läste inte så noga. Det var en väldigt fantasilös bas för namnet, trodde åtminstone det handlade om sättet han tog folk av daga...

Visuella elementet - utomordentlig bekräftelse! Kanske så här mycket eld kan betyda "visuellt missbruk". Hur känns det själv, cineasten (med Månen i Eld)? :-)

Havsörnen sa...

Jo, jag har också en trevlig stortrigon i Eld. Men jag vet inte hur många hundra kontemporära skådisar *jag* aldrig har sett på vita duken som återfinns i bloggens länklista. ;-)

En "rolig grej" med min karta är också att jag visserligen har Venus som soldisponent och atma karaka (i hörnhus, till på köpet), men Mars som måndisponent och horoskophärskare, i idealhuset. Blir ändå Venus "totalhärskaren" eller blir det någon paradoxal horbocksvariant som vid en konjunktion Venus/Mars?

Seaward sa...

Ser ut som konflikterande budskap - snarare regeln än undantag i astrologin (avsett tradition).

Jag har bara nyligen börjat fundera på relationen mellan ascendent och 11e idealhuset. Men som Skorpionen är en separatistisk indikation (Mars=division, Venus=addition) följer typiskt nog den "antisociala" Jungfrun som idealet, och med Mars i Jungfrun ser budskapet om anti-EU och mycket annat ut att sitta perfekt. Även en indikation om att söka sig (och kanske finna) ett arbete som ger mycket individuell frihet (åkerbrukaren i ensamt arbete med sin jordlott).

I själva verket är kanske inte konflikten så stor mellan Mars och Venus eftersom Venus är en verksam illgörare för Skorpionascendenten och därmed också har en separativ effekt. Här börjar det luta åt hyperindividualism, och även om Solen startar svagt i 12e så är disponenten "räddad" genom sitt starka hörnhusläge (och makthuset dessutom). Du håller dig väl med makthavarna för att säkra din individuella frihet? Åtminstone tills du själv blivit en? Soldisponenten i 10e beskriver ju en väldig resa för Solen från 12e husets maktlöshet och rakt upp till maktens torn och tinnar!
:-)