Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 maj 2016

Storbranden i SoFo, himmelens vredeseldar?



Som för att påminna om hur overkliga gränsdragare och hajpare är, så hamnar storbranden strax utanför hipsterområdet SoFo i södra Stockholm. Med två ynkliga kvarter. Det är här vi hittar alla barnen till rika människor som klär sig som patrask men tror på kapitalismen och USA. Därför är det symboliskt korrekt att kalla detta Storbranden i SoFo, kanske början på Sveriges trovärdighetskris internationellt. Jag menar, Löfven har just skämt ut sig inför hela världen genom att mysa med USA och prata BIG GUNS.

Aftonbölden rapporterade att brandlarmet gick 9.28 i morse och även om kartan för Stockholms koordinater i princip bara berättar om hur "tiden mår" just då, ÄR den faktiskt intressant ut perspektiv av temat investeringar i fasta ting som t.ex. hemmet (i detta fall: bostadsrätter).




Det är inte svårt att se mycket STATUS gå upp i lågorna i horoskopets 10e hus. Den grälla debutanten i Stockholm, linslusen Väduren i tionde prestigehuset, saknar här bas eftersom härskaren Mars (eldplaneten!) står med Döden (Saturnus) i det lyckosamma 5e huset. Det kan man kanske tyda som att brandmännen till sist lyckas underminera elden via vatten, men som sorgens och dödens element tecknar förstår också Vattnet att Vädurens prålighet i tionde ändas.

Larmet går då hemmets tecken Kräftan stiger i öster och detta ett halvt dygn efter att Kräftans härskare Månen (hem, trygghet) gått in i Eldtecknet Lejonet (ren eld eftersom disponenten Solen också befinner sig i ett Eldtecken). Men framförallt drabbas ascendenten ("vad saken rör") av Dödens och Olyckans märkliga kombination borta i korruptionens och dödens Skorpion. 

Värt att notera i den här läsarten: femte huset är ett tursamt hus så även destruktiva indikationer får medvind. Se bara Sverigehoroskopets kombination av verksamt onda Solen och Jupiter - den lilla gruppen rika maktmänniskor i Sverige berikar sig utan att någon i landet som har position ens vill stoppa dem!

Se även närmast föregående inlägg om Skumrasket i maktens säte.



 Det går förstås att studera kartan djupare. Vad t.ex. om 4e huset för hemmet och resurser som plöjts ner i kapitalvaror som bostäder eller bilar (bilkupén räknas som en form av bostad i indiskt tänkande)? Tillfällig ägare till 4e är Venus som står med en retrograd Merkurius: el-kabel eller elektronik eller kommunikationsutrustning utlöste branden? 

Men framför allt står Väduren under värsta formen av underminering just nu, till följd av härskaren Mars som är angripen av Saturnus (som har med brandskador att göra enligt den observanta brittiska 1900-talsastrologen Charles Carter). Och eftersom både Merkurius och fjärdehusets tillfälliga ägare Venus är "verksamt onda", är det ett ganska bedrövligt budskap som ges för Hemmets tema.


Se även: Den våldsamma branden i Kanada för ytterligare kommentarer.


Obs. Den här kartan "förklarar" inget. Varför brann det inte lika gärna igår eller i morgon är meningslösa frågor. Kartan illustrerar enbart det faktum att NÄR något händer är de himmelska tecknen i allmänhet kusligt snarlika principen som verkar i det faktiska skeendet. Här har vi t.ex. "sensationalismens" princip som löper amok, med Eld/Vatten-krig på flera ställen. 

Det är som om himmelen fungerar som en fortlöpande undertext för den som väljer att inkludera den i sin upplevelse. Gudlösa och direkta satanister ser aldrig någon mening i någonting och det är deras förlust. De måste konsumera bort sin existentiella tomhet.

Inga kommentarer: