Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 maj 2016

USA trollar med svensk opinion för att driva fram NATO-medlemskap




Aftonbladet listar ett antal angrepp i linje med den här bloggens påpekande om att Sverige f.n. genomgår en intellektuell (underrättelse-) kollaps mellan 2002-2020. Det är girighetsdemonen Rahu som aktiverats i landets tredje horoskophus för kommunikation inkl. dess infrastruktur.

Bl.a. uttalar sig fredsforskaren Agrell - numera med professorstitel - i artikeln och kopplar samman vår nedärvda rysskräck med möjligheten att Sverige är utsatt för en "hybridkrigföring" som medvetet "skadar, stör och destabiliserar ett annat land utan att det finns en klar koppling till en annan stats aktör."

Men herregud, är min första tanke. är professorn helt bakom flötet? Destabilisation är ju gamla fina USA:s favoritgren. Min första och och intill nyligen enda införskaffade politiska bok i livet härrör från tonåren - den första av vad som skulle bli en rad bekännelser från avhoppade CIA-agenter. 

Philip Agee beskrev USA:s sätt att kontrollera världen genom att på allsköns sätt bryta ned enskilda länder i Mellan- och Sydamerika i syfte att nå USA:s politiska mål (komma över naturtillgångar, störta misshagliga vänsterregeringar, etc).
 
Hur vore det att öppna ögonen och inse att mer sannolikt är scenariot med oberoende USA-vänliga operatörer som söker få slut på svenskarnas motstånd till NATO:s övertagande av deras land? Är det inte i själva verket helt uppenbart? Varför skulle ryska troll driva Sverige i händerna på NATO? Vilka är det som har mest att tjäna på ökade spänningar och mer pengar in i den svensk-amerikanska vapenindustrin? (Inte ett JAS skulle väl kunna lyfta utan omfattande import från Silicon Valley...) När sålde Agrell sin opartiskhet?

Agrell och destabilisatören Agee - vilken lustig likhet i namnen. Något för numerologin? Ag = Tala är silver men tiga är guld? Det som sägs är ändå inte hela historien.


5 kommentarer:

räkningens tid sa...

Skiljelinjen är mellan de som påstår sig vara objektiva men egentligen har en agenda och de som försöker vara opartiska men anklagas ha en agenda.

De som låtsas vara objektiva anser sig ha en bättre sanning eftersom de diskuterat saken på högsta nivå i högt abstrakta termer. De gömmer sig bakom hemligstämpeln, liksom katolska kyrkan förr gömde sig bakom latinet ibland allmogen.

Anonym sa...

Med tanke på diskussionen som kommentaren initierade om objektivitet och att signaturen "räkningens tid" hade. Tänkte jag att det kunde vara bra synkronicitet att ta upp något som bloggaren nog ändå inte missat?

Sveriges yngsta doktor i filosofi... http://www.su.se/forskning/forskningsnyheter/sveriges-yngste-doktor-vill-f%C3%B6rst%C3%A5-vanliga-m%C3%A4nniskors-r%C3%A4knande-1.279453 Han beskriver i studentmagasinet Gaudeamus hur IQ-test inte funkar på honom och att de är designade för vanliga människor. Inte konstigt då att han vill förstå vanliga människors tänkande.. Om hans avhandling om matematik som någon objektivt måttstock eller inte. http://su.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A899675&dswid=8420

Och några tänkte (eller tänkte inte alls..) att filosofi var inte lönsamt...

Seaward sa...

Låste om disputationen för någon månad sedan. Jag vet dock inte om Svenskt Näringslivs hån har någon bäring alls på hans ärende, som mest tycks vara att slå ett slag för giltigheten av att räkna på fingrarna. Den unga doktorn har Månen i JORD (Jungfrun) och dess disponent Merkurius i JORD (Oxen). Så det handlar om "hands-on" hela vägen i hans noetiska form. Jord-elementet är ju, som Platon skulle ha sagt, begreppslig materia, vilket just är vad han menar att tidigare matematikfilosofer missat: hur den hyliska varelsen kommer fram till att 1+1 är lika med 2 (äpplen).

Hade jag intresse, skulle jag ta del av doktorstesen, men den verkar mest (så typiskt för JORD) diskutera AVSAKNADEN av det pragmatiska förhållningssätt i yrkesfilosofins tänkande kring matematikens kunskapsgrundande (epistemologiska) postulat. Jag kan ha missuppfattat---skummade bara texten i länken.

Havsörnen sa...

Måndag den 23 maj 22:15 visar SVT2 den franska dokumentären "Ukraina: revolutionens mörka sida". Visningen sköts upp efter kritik om faktafel ("filmen är en del i det ryska propagandakriget"), men SVT visar nu dokumentären tillsammans med ett studiosamtal samt att några delar i speakerrösten ändrats. I filmen påstås bland annat att USA haft fingrarna nere i syltburken vad gäller stöd av högerextrema organisationers roll i upproret.

Jan Millds två senaste bloggvideor, "NATO nästa?" och "Spola russofobin!"

https://www.youtube.com/watch?v=BwnUmDHGigc

https://www.youtube.com/watch?v=qbaxrL2LVP0

En sammanfattande bild:

http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3626/2469/original.jpg?w=800&h

Seaward sa...

Ljuvligt diabolisk bildsammanfattning! Demaskeringen är total.
:-)