Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 juni 2016

Svenska ledarkrönikörer förstår inte världsläget



Så... det har skett ett politikermord i västerlandet. Vardagsmat i övriga världen.

Aftonbluddrets Anders Lindberg, fastän avtändande som med falsk och ogrundad intimitet kallar politikern kärvänliga "Jo" istället för det fulla namnet Joanne, är bara ett exempel på reaktionen. Överallt i tidningarna läser man samma tomma politiska jargong med plattityder i tid och otid om "hotad demokrati" fastän vi aldrig ens har något folkvälde värt namnet. Det är kapitalet som egenmäktigt styr och politikerna följer svit. 

Se bara nuvarande näringslivslakejen Löfvens moraliserande mot brunkolsdemonstranterna vid Rosenbad och hur det kliar i hans partis fingrar att ta in pengar till staten på att sälja en horribel naturförorenare till annat land, annat företag. Som om Sveriges skuld inför himmelen skulle försvinna - den mångdubblas genom detta förräderi mot folkets (demos) vilja om en ny och grönare och mindre stressad värld.

Jag letade upp Joanne Cox födelsedag enbart för att se om hon synkar med tidens tecken på himmelen lika väl som Orlando-mördaren, som var en korad ödesängel, sänd till USA för att påminna det landet om att de är handelsresande i död.




Ur politisk synvinkel en gårdagens politiker med en liten och inskränkt världsbild. Den fallna aggressorn Mars i Kräftan tillsammans med Månen (hemmet, tryggheten) ger en symboliskt men inte sällan bokstavligen traumatiserad barndoms- och hemmiljö som hos de goda typerna utlöser en vilja att göra saker och ting bättre. Men Solen står med sin ärkefiende dödens Saturnus i Tvillingarna som enligt sinnelagsascendenten tvingas in i martyriets eller den världsliga uppoffringens 12e hus. 

Symboliken är rörig eftersom Vatten och Luft, känslorörelse och ren intellektualitet här separeras från vandra och dessutom "felkopplas" (hellre intellektualitet i 1a egomedvetna huset och känslodrifterna i 12e huset för den "världsliga förlust" det faktiskt är att låta ett av Mars traumatiserad känsloliv fälla avgörandet i viktiga frågor - som i Cox fall att "tryggt" stanna kvar innanför EU:s kräftskal. Labour-kvinnan illustrerade perfekt den lilla otrygga underklassmänniskan som in i denna dag tror det lönar sig att hålla sig väl med den Onde Rike Mannen!

Men det går inte att missa att hon mördas just genom att haka på i tidens ondska. Hennes medfödda kärlek till det materiella - Venus hemma i negativt härskarläge i Oxen (pengar och komfort och status quo om situationen gynnar en själv) - tjänar som alltid som det högsta tänkbara 11e-husideal en Kräftperson förmår härbärgera. Bloggen har tidigare sagt att detta inte är något ideal alls, det är bara den VEGETATIVA SJÄLEN som sätter agendan, en korsiktig typ av själ som bara ser till de omedelbara behoven. Individen väljer köttets väg istället för andens. Därför skulle jag vilja påminna om att den onda stjärnan Algol - ibland kallad Satan och ibland Djävulen - också har en koppling till satanism i formen av skenbart harmlöst naturalism.

I synnerhet när Naturens tecken Kräftan ockuperar 1a huset kan det passa att läsa Algol som naturens rådare, den flöjtspelande Pan. Apropå dennes ständiga försök att våldföra sig sexuellt på nymferna, passar det bara alltför väl att kvinnan hade Algol på gradexakt rät linje med amorösa Venus. Se mordet på henne i första hand som ett dåd av en mentalsjuk men framför allt inskränkt lantis - en algoliserad Venus i Oxen drar till sig småaktig fixering till vad den primitiva människan utan någon andlig medvetenhet tror är "hennes egen mark": "Britain first". Detta är så långt man kan komma från det korrekta argumentet för Brexit, som faktiskt SD:s Jimmie Åkesson förefaller anamma. Det överstatliga EU har blivit ett hot mot nationernas befolkningar...

Eftersom Cox var född med livets Sol och dödens Saturnus som obekvämt delar samma tecken, är Saturnus transiter av större betydelse för livslängden än i horoskop som saknar denna indikation. (Detta är oprecis astrologi eftersom ett födelseklockslag behövs för att analysera tänkbar livslängd för själens värddjur, människokroppen.) 

Och nog måste man kalla det en kritisk tid i Joanne Cox liv när Saturnus i Skorpionen får följe av våldsverkaren Mars (som är en vek punkt i sitt fallna läge i hennes födelsehoroskop) och denna Mars i Skorpionen sedan kastar sin destruktiva 210-gradersaspekt ("dödsblicken") mot politikerns natala Mars som står med Månen (livets början och slut) i sinnelagshoroskopets 1a hus i Kräftan som likt sin härskare har med "vaggen och graven" att göra. Och Solen (livskraften) står som sagt i 12e huset för martyrium... 

Att mordet äger rum några dagar före hennes födelsedag understryker samma sak: livslågan i dess transiterande form vandrade nu i Joanne Cox 12e hus för dem som är märkta för "förlust". Kanske var Cox den mest skräckslagna politikern i hela England över den knappa ledning som ja-till-utträde hade tagit? Negativa känslor drar alltid till sig mer negativitet.

Om den onda stjärnan Algol med Venus i Oxen borde jag har bloggat i det föregående (se taggen här nedan). Den Onde förklädde sig här till en Frestaren och lurade i Cox att fortsatt EU-medlemskap skulle gynna henne materiellt. Horoskopet har ingen vidare "internationell" nivå, utan man får utgå från att hon var en sån politiker som helt utgick från sina egna känslor och valde Labour för att gynna sin egen plånbok och inte för att profitmentalitet och kapitalism som sådana är misslyckade tankefigurer som mänskligheten borde ha rensat ut för länge sedan. 

Det är därför den svenska socialdemokratins försvarare i ledarkrönikörer som Anders Lindberg här ovan, är så hopplöst passé. Den kapitalistkramande socialismen kommer aldrig att återfå makten. Kapitalisterna visar redan tydligt att de egentligen bara blir besvärade av att använda köpta politiker som bulvaner. Mot frihandelsavtalet med USA - svikaren Dambergs älsklingsprojekt - måste därför t.o.m. facket reagera (den sunda reaktionen där Cox fallerade i sitt omdöme) och debattartikeln som säger nej till TTIP i SvD är hedervärd. Den onde Janerik Larsson (se föregående inlägg) är direkt framme och bjäbbar emot utan att ens bemöda sig en motivation. Ett arrogant äckel kort och gott, Solen i Lejonet tenderar till arrogans när horoskopen saknar ödmjuka inslag.

Världen är på väg mot en helt ny spelnivå och det tjänar inget till att gråta krokodiltårar över att skendemokratin faller sönder allt mer för var dag som går. Det kommer snart att vara en strid på kniven i hela världen och det är de fattiga mot de rika. 




2 kommentarer:

Susanne sa...

Ett sakfel här ovan: Mars kastar inte sin 210-gradersaspekt mot hennes natala Mars samt Månen i kräftan, utan mot hennes Sol, Saturnus och Merkurius i tvillingarna. Och den aspekten är väl nog så ominös även den...

Seaward sa...

Tack för din uppmärksamhet. Ja, Saturnus aspekt under transit mot sig själv (bärvåg: Mars 210-gradare) är nog det tyngsta som finns så även om mitt synfel också gör en del av resonemanget fel, skulle man kunna hävda att en Sol/Saturnus i 12e under attack från Mars och Saturnus i transit ligger nog så nära "moksha" (befrielse i meningen avsked från världen). Fast en våldsam typ av befrielse...