Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 juli 2016

Den före detta franska finansministern - kanske en kriminell




Självberikaren Sarkozys finansminister Christine Lagarde bossar numera över Internationella valutafonden. Det är fantastiskt att se rovkapitalisternas fursteslickare bete sig som de as de uppenbarligen är. 400 miljoner euro har Lagarde generöst delat ut av franska statens pengar till en redan rik företagare som kände sig försmådd i en affärsuppgörelse (SvD). 

Det får vårt eget borgerliga avskum Anders Borg och hans destruktion av de fattiga svenskarnas levnadsförhållanden att te sig som rena välviljan. (Det är ju ofta först i djup kris eller nöd man upptäcker vilka som är de verkliga djävlarna, och att överheten desinformerat medelklassen om det stundande inbördeskrig mellan de fattiga och de rika de konsekvent förberett för genom sin makalösa själviskhet och "kollegialitet" inom den privilegierade kretsen.)

Lagardes födelsetid finns (utan källhänvisning) hos franska Astrotheme och nog är det en intressant och på många sätt privilegierad himmel hon föddes under. Men samtidigt ser man att herren Kronos - tidmätaren - nu träffar henne med fullstyrka när ödesplaneten gått två fulla varv runt sextioårsstrecket. Och det bara råkar vara så att hennes Jupiter för enorma rikedomar som välsignas av kungamakaren Regulus också är tillbaka på samma ställe som då akademikerdottern föddes. 

Kort sagt, den här bloggens "spådom" från förra året, att världens mäktiga ska se patetiska och ynkliga ut under den tid Liemannen (Saturnus/Kronos) vrider skiten ur desamma rika och mäktiga (Jupiter-i-Lejonet)! 


Det går inte att missa hennes kolsvarta sataniska axel som här sammanfaller med 2a huset för egna pengar och 8e huset för andras pengar. Den här axeln kallade romaren Manilius för Tyfons axel för tvåtusen år sedan och den var tydligen väldigt ond...

Och hur väl passar inte det på kvinnan som var destinerad att hantera de största rikedomarna nu under den transiterande aspekten mellan Saturnus-i-Skorpionen och Jupiter-i-Lejonet åtalas för vad som sannolikt är ren vänskapskorruption med riktigt stora summor. Som sagt, Borgs och Reinfeldts förbrytelser mot svenska folket tycks få passera utan åtgärd...

Besked om åtal sannolikt med en lokal ascendent
i Vågen, Lagardes natala placering för olyckan Mars



Viktigt tillägg


AB:s Anders Lindberg inkommer dygnet därpå med en viktig krönika som närmast ser ut som en fristående uppföljning till nyheten om det väckta åtalet mot Lagarde (han rehabiliterar sig i mina ögon för en del klyschig, stelbent och dogmatisk ideologi då och då). LÄS! 

Apropå de italienarnas ärvda pengar genom århundraden som han nämner, är förstås arv en del av 8e husets innebörd. "Andras pengar" är den hinduiska observationen att 8e fungerar som ett 2a ekonomihus relativt den/de allierade i 7e huset. I den här zonen kan man således studera eventuellt "guldgärvartendenser" hos en själv eller tilltänkta partners!

Varför tittar vi på filmer och köper produkter
signerade dessa vampyrer? Och läser om
havstulpanerna och annat skräp som
fäster sig vid girigbukarnas skrov?


Vad Anders Lindberg säkert inte gillar är tanken att dessa statiska privilegier i samhällenas hackordning SAMTIDIGT utgör en del av den andliga världens karmiska "naturlagar". (Fast vem vet? Lindberg producerar en av sina ofta återkommande snedtänk men som här faktiskt låter som att han själv omfattar själavandringsläran: "Trots demokratins och välfärdsstaternas intåg är fortfarande valet av föräldrar en av de ­viktigaste faktorerna bakom ­dina möjligheter att själv lyckas.") 

Den privilegierade som missbrukar sin position (och det innefattar troligen de flesta) flyttas ned till den arma massan i nästa liv, medan någon som offrat det lilla han/hon hade under tiden på botten (också mycket få!) kommer att flyttas upp och få smaka överhetens frukter i ett kommande liv. Så kommer under årtusenden alla de själar som återföds till Jorden på sikt att ha fått prova på alla roller och sedan är de - som själskollektiv - redo att vandra vidare mot nya upplevelser i något universum. Själen, den eviga turisten!

Inga kommentarer: