Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 juli 2016

Fälldin, Sveriges sista äkta bonde som blev statsminister


Torbjörn Fälldin har somnat in vid 90 och det är definitivt slutet på en epok. Det var sista gången en så lantlig 1800-talsmänniska nådde statsministerposten att Sverige vid denna tid representerades av en man som inte ens behärskade engelska. Det enda jag minns är att hans politiska motståndare Olof Palme var så briljant och vass i tanken att han närmast generade den långsamme och lite trubbige Fälldin - vilket naturligtvis straffade sig eftersom folket alltid håller på den svagare.

När jag nu granskar Fälldins sideriska karta byter psyket (Månen) irriterande nog tecken just efter middagstid och den tidigare Månen i Lejonet talar att han faktiskt var ett "eko" av sant ledarskap, just som Månen lånar sitt ljus från Solen. Men för den senare Månen i Jungfrun, bondens tecken!, talar så mycket att jag väljer första hela timma - klockan 13.00 - för en sinnelags- eller månascendent i just Jungfrun.



Månen i åkerarbetarens tecken som psyk-ascendent leder också till att Solen hamnar i 8e "nedsläckta" huset för en extremt osannlik makthavare. Jämför Anders Borg vars månkarta ger samma märkliga besked om en människa som trots bristfällig kontakt med själen ändå lyckas bli makthavare. Han hade inte ens en riktig ekonomiutbildning men lyckades ändå (van-)styra svensk ekonomi till stor olycka för alla som inte nådde den själviska medelklassen. Borg har efter sitt politiska "värv" medgivit att nya hustrun är mycket smartare än han själv, vilket kan vara det första sanna som kommit ur hans mun, Solen tecknar människans själ vilket också är hennes egen råa kognitiva kapacitet, hennes allmänna fattningsförmåga, och jag har några gånger noterad rätt tröga individer som i det fysiska horoskopet (med känd födelsetimma) uppvisat en Sol instängd i det 8e huset för "gamla synder".

Med en enkel och praktisk mentalitet i Jord-elementet får Fälldin också in den garanterat släpigaste planeten av dem alla i tredje intellekts- och kommunikationshuset. I mötet med mer merkuriska typer kommer Saturnus alltid att framstå som rent av lite dum i huvudet, medan det i själva verket bara är så att Saturnus är långsam och grundlig. Men tredje huset har mycket med det simpla människor misstar för intelligens. Detta är dock bara det väloljade lägre intellektet, "gatsmartheten" som inte nödvändigtvis har någon förankring i den djupa och sanna Intelligensen som alltid är och förblir människans gudomliga källsprång.

Solen i ett horoskop kan således både vittna en intelligens med narcissistiska tendenser, särskilt i 1a ego-huset, ELLER en individ som vaknat till liv om att hans eller hennes andesjäl är en direkt utlöpare av det gudomliga Jaget. En sådan skäms inte för att hedra de livsformer i universum som är större än människan, för en kollapsad narcissist, se t.ex. Solen-i-härskarläge-i-Lejonet hos satanistsekten Humanisternas ordförande. Där är allt tal om änglar och högre intelligenser än människan en källa till oändlig irritation. Detta Lejon har kollapsat och uttrycker en oförlöst själ, en Sol eller naturligt ledarskap som inte vinner några stilpoäng alls... Skälen till att Christer Sturmark inte förmår omfatta något högre än sitt eget begränsade förnuft är flera men det finns äldre inlägg om den saken. Missa heller inte vänsterledaren Sjöstedt som trots samma Sol och Måne som Sturmark representerar en skyhögt högre realisation av Lejonet - ledarskapets arketyp.

*****

Apropå riksdagsdebatterna där snarast Fälldin vann alla sympatipoängen genom att bli så totalt utmanövrerad av den blixtrande vassa Olof Palme kan man turligen använda den senares kända födelsetimma (uppfångat i medierna av undertecknad för snart ett kvartssekel sedan) och se hur perfekt allt det hittills sagda stämmer med hans fysiska i-världen-horoskop. 




Det tredje "gatsmarta" kommunikationshuset rymmer Solen, den råa kognitiva kapaciteten att SE OCH FÖRSTÅ och direkt tala INSIKT. Vilken hemsk motståndare att hamna inför! Men Palme var också en elak djävul och Saturnus i giftiga Skorpionen är disponenten till hans tredjehus-Sol. Som i fallen Margaret Thatcher och Barack Obama har vi alltså politiker som begår ett stort misstag: att personligen (1a ego-huset) identifiera sig med makthavaren Saturnus, vilket ofelbart visar sig som ett arrogant drag i personligheten. 

För den som invänder i fråga om Obama, håller jag med. Och förklaringen är att hans Saturnus står i opposition med Solen i det i bästa fall tjänande tecknet Kräftan - hans sjukvårdsreform visar vad jag talar om här men också vilken inte identitetskamp den färgade Obama haft i sitt liv. (Saturnus = yta men också själens inre form, dvs. det noetiska elementet som är "anden" i det sammansatta ordet "andesjäl" som bloggen använder för atman, Solen. Man kan t.o.m. misstänka att Obamas själ innebodde i en vit slavägare i sitt föregående liv och nu "gör om och gör rätt" via återfödelsen till en färgad man.)

Men Thatcher och Palme var båda ytterst tacksamma för demoniserande karikatyrer och det berodde på att "denna världens herre" - Saturnus som Djävulen - fanns som ett frö i båda deras ego-strukturer. De ville båda så gärna spela herre på täppan att själen kan ha sålts ut...

Palme var ett monster att möta i debatt även genom ascendenthärskaren Mars, det skarpa svärdet. Från härskarläge i Väduren attackerar och övertaggar Mars sin egen Vattenascendentent vilket sätter fart på personligheten som annars kunde ha upplevts som trög lik Saturnus. (Samma Mars i fiendskapens sjätte hus förklarar perfekt varför han utsattes för så massivt hat från sina opponenter.) 

Faktum var att Palme hade ett väldigt stort spektrum i sin uppvisade personlighet, och precis som Reinfeldt anklagades för att vara loj och intresserad och bara levde upp till ENERGI när det kom till viktiga debatter, så var Palme ibland förfärande likgiltig. Det är Saturnus som alltid bär med sig risken för dödssynden letargi, att inte egentligen engagera sig i småfolkets väl och ve. Det finns Palme äta upp när han i tv-debatt ertappades med att inte ens känna till priset på en liter mjölk - sådant som den lilla människan ansåg viktig.

Med Fälldin går nu den sista pusselbiten av det gamla välfärds-Sverige i graven, en samhällsordning som nu har förstörts genom att släppa in marknadens alla smådjävlar i det politiska spelet. Sverige har i praktiken redan gått under och vi har inbördeskrig att vänta när klyftorna når ett kritiskt värde. De akterseglade politikerna som alla tänker i kapitalistiska tankebanor kan dock inte se det som många andra ser, att varje civilisations sammanbrott sker inifrån civilisationen själv och inte som när man förfrämligad inför texten läser en historiebok via "ytan". 

Vi tangerar återigen frågan om den centrala Solen som ser allt från insidan och den ännu mer centrala Saturnus, den "svarta solen" som är den platoniska formen eller idén bakom de enskilda själarna och dessas många besök på planeten jorden. Vissa var kallade från begynnelsen, andra inte. Men vilka de fördömda är (Satans barn) det kan inte avgöras av ett enstaka horoskop. Horoskopet berättar bara vilken rollen är i detta liv men inget om själens innersta väsen. Solen i ett horoskop tecknar således bara en aspekt av själen som den beslutat aktivera under det här jordelivet... I nästa liv kanske Fälldin blir sin tids vassaste retoriker och det skulle kunna bero på att han eggades av en adept vid namn Olof Palme i ett tidigare liv...


Tillägg

Olle Svennings minneskrönika i AB fyller ut bilden av Fälldin ordentligt och ger oavsiktligt ytterligare stöd för tanken om en Måne i Jungfrun. Fälldin saknade, visar det sig, förmågan att sila information och fokusera det viktiga - han tog personligen på sig att läsa vartenda pm som hamnade på hans bord. Det är typiskt Jungfrun som typiskt kastar sig över detaljerna istället för den helhet eller den "stora berättelse" som Lejonet (ledaren) symboliserar. 

 Att placera Månen i Jungfrun som ascendent gör att de hälsorelaterade 6e och 8e huseen överfylls av planeter, och Svenning nämner sjukdom under ledarskapsåren - psykosomatiska kroppsutslag till följd av den mörklagda eller försvagade solära intelligensen, som borde ha varit stark för att sila information eller efter ett snabbt ögonkast delegera den, bekräftar bloggens hypotetiska sinnelagsascendendent.

Artikeln nämner också fiendskap mot Fälldin inom det egna partiet, vilket förstås hänger samman med ett aktivt 6e fiende- och olyckshus.

Inga kommentarer: