Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 juli 2016

Folkhemmet och vissas brist på verklighetsförankring


Bloggen har vid några tillfällen använt Olle Svennings återberättanden som avstampspunkt för någon astrologisk kommentar. Men nyligen smutskastade han Per-Albin Hanssons folkhemstanke på ett sätt som bar mig emot. På AB/Kultur försvarar och fördjupar nu Henrik Arnstad Per-Albins tankar från den tiden tack vare den här explikeringen inser jag hur lika grundsyn jag har med den insomnade landsfadern. 

Således återger Arnstadt landsfaderns tankar: "Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad", och så vidare.

Som tidigare kommenterat kan detta beror på att både den förre statsministern och den här bloggaren har samma distinkt tankeorienterade placering av Ljusen, Månen i Luft-Tvillingarna som tar emot Solens energi i Luft-Vågen. Vågen i synnerhet indikerar jämlikhetstanken.

När Arnstad förklarar att Per-Albin framgångsrikt ägnade sig åt "diskursiva resonemang" känner bloggaren igen sig och på samma sätt med det faktum att politikern tog högerbegrepp och ingöt nytt innehåll i dem. Är det något den här bloggen älskar så är det att revitalisera ord och ge dem en bättre klang än de kanske någonsin haft (eller ta neutrala ord och töja dem en smula för att påvisa något löjeväckande).


När jag så granskar Olle Svenning, som avskydde Per-Albins folkhemstal och således borde förakta allt den här bloggen står för, inser jag att han, Per-Albin och jag alla delar soltecknet Vågen!

HANSSON

SVENNING

Så varför är Svenning den enda som får krupp bara han tänker på nationella gränser och inte alls förstår värdet av den kroppsliga eller fysiska gränsens nödvändighet? För att han lider av Fredrik Reinfeldts problem, preferensen för mytbildning snarare än realism, samt rädslan att bli innestängd nära andra människor! Den rädslan, en slags torgskräck, behöver ett stresslösande utlopp i inbillningar om en gränslösa värld - en tanke bara en byidiot seriöst skulle nära.


Och var det inte Reinfeldt som också förringade värdet av nationen på fler sätt än sitt tal om att folket borde öppna sina hjärtan för mer invandring för att smörja marknadsliberalismens hjul med lönedumpning och stereotypa kapitalistimedborgare (som alla viftar McDonalds-vimplar) som följd? 

Skillnaden mellan Svenning och Reinfeldt är bara att det sliriga dissociationsfenomenet mellan Vatten och Luft vänds, så att Svenning har Sol-Vågen och Mån-Kräftan där Reinfeldt hade Sol-Kräftan och Mån-Vågen. 

Det är bra lustigt att hitta Arnstads vidkräkning med Svennings ogrundade svammel samma dag världen chockas över Nice-terrorn, som jag just beskrivit i termer av just problemen att få ihop en fungerande och realistisk världsbild - samma fenomen som syns hos Svenning och Reinfeldt!

Faktum är att Svennings månhoroskop innehåller samma ångestladdade aspekt mot ascendenten som Nice-horoskopet. Saturnus - den snäva gränsdragaren - har med realism att göra, soliditet, men detta krav på att sluta flumma och fantisera vilt ogillar föreställningarnas Måne i nattecknet Kräftan. Svenning vill eller kan inte förstå det som Arnstadt så pedagogiskt klargör i sin artikel. Han lider av samma typ av kognitiva handikapp som Reinfeldt och som på ett objektivt plan Nice-terrorn illustrerade. 

Samma "dissociation" mellan Våg och Kräfta fanns också i den "upprörde" militären som sköt fem poliser i Dallas för att understryka att den vite mannens inkräktande på svartas "torgtrygghet" gått för långt. Den ihjälbombade polismördaren var, om man så vill, en behövlig visselblåsare. USA har gått ner sig så fullständigt i sina vanvettiga fantasier att ingen längre kan hjälpa världens största imperalism att se nyktert igen! När världen nått ett sånt bottenläge, då kommer terrorn som ett självklart svar.

Englands utträde ur EU - vad det än kostar befolkningen - var en annan signal på att världen nu behöver vila upp sig från globaliseringsdjävlarna, vilka Svenning, Reinfeldt, och faktiskt de allra flesta svenskar tillhör. Varje billig charterresa fördjupar svenska folkets skuld mot världen i stort, en skuld som landet kollektivt kommer att få betala. Och om återbetalningen dröjer, beror det på att de själar som syndade nu har återfötts och lever i yttersta armod i något gudsförgätet land på jorden. För om 50-60 år kan det mycket väl vara så att en hel annan själsgrupp tagit över det här landet. RUT- och ROT-utnyttjande svenskar kanske återföds som morgondagens afghaner med vindpinade tält att bo i och vilka ingen inhyrd hantverkare som underklassen betalade åt dem kan göra värst mycket åt. 

Underklassen, som föraktades av den dominanta svenska medelklassen, kommer kanske att återfödas till ett betydligt bättre samhälle under förutsättning att de odlar sina själar i riktning mot nobless. Men att själsfostran inte uppmuntras i Sverige, är inte svårt att se. Här förleder överheten istället de små till att degradera sig maximalt genom folknöjen av typen casino och annat som enbart relaterar till pengar och den giriga delen av den låga kroppssjälen. 

Ett mindre och mer materiellt fixerat folk än svenskarna är svårt att lokalisera så gissningsvis skickas även den svenska underklassen till en återfödelse i något utfattigt land - skillnaden mot den urholkning av standard som de utsattes för i början av 21a århundradets Sverige gör att deras väg genom tiden kommer att te sig jämnare än dagens bortskämda medelklass. Den kommer verkligen att reinkarnera illa och börja uppvisa bitterhetens och den fula själens alla sidor vid nästa återbesök på den här planeten.

Tanken är inte helt befängd. Bloggen har tidigare noterat så väl den brittiske allmänläkaren Arthur Guirdhams rapport av en grupp-reinkarnation av franska kättare i England på 1950-talet. Dessa begick självmord för att undgå inkvisitionen och när de nu återföddes kunde Guirdham notera att ett så avlägset medeltida trauma alltjämt påverkade de inblandades psyken. Exakt samma rapporter hade den judisk-amerikanska rabbin Yonassan Gershom som konstaterat att många av Förintelsens offer nu har återfötts och genomgående är människor med svårt psykiskt lidande! Dessa människor (inte enbart judar utan amerikaner med vilken släktbakgrund som helst) MINNS liven i dödslägren.

Men den som läser religionsfientliga (filosofifientliga) Dagens Nyheters vetenskapssidor kan leva ett helt liv utan att ens komma i närheten av de verkliga frågorna om vad en människa är! Det ateist-judiska kapital som håller tidningen vid liv trots digitaliseringens i grunden postkapitalistiska natur och en stundande ny tidsålder, har allt intresse av att låsa svenska folket i en mental slavposition i förhållande till arbetsgivarna och Marknaden... Svenskarna befinner sig fortfarande på 1800-talet vid tiden för det periodiska systemet, fast nu utrustade med varsin smartphone som Marknaden (med Statens gillande) använder för att kontrollera deras tankehöjd. Ja, svenskarna inbillar sig förstås att de själva väljer, för hela landet lider av någon slags slipprig dissociation i förhållande till verkliga fakta i målet.



NOT. "Ateist-judiska kapital" - det är knappast troligt att "judiska" själar längre återföds till släkten Bonniers, men desto troligare att förlagshuset är sprängfyllt av själar som var nazister i sitt förra liv på jorden! Rovkapitalismen regerar sedan länge dess verksamhet. Det är därför lönlöst att hemfalla åt rasism av olika slag; frisjälen rör sig helt fritt - enskilt och/eller kollektivt - i förhållande till blodets väg i tid och rum.


Inga kommentarer: