Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 juli 2016

Kylie, en förslagen men älskvärd liten kassako


I astrologin motsvarar kassakon TAURUS eller Oxens tecken.
Som inlägget ämnar visa mjölkar Kylie Minogue
sin egen juver för att komma åt naturens näring.
Ett annat ord för detta beteende är prostitution.

The Guardian gör ett västerländskt krisjournalistiskt alster av vår tid, snor ihop en låtlista från YouTube och ramar in med en text. Skillnaden mellan den här och svensk popjournalistik är att texten fenomenal även för den som inte ens har Kylie Minogues musikformat på sin Topp 10-lista. (Räkna med ett urvattnat plagiat på Guardian i någon svensk tidning endera dagen.)

Varför jag tittar till Kylie Minogues horoskop som helt hade fallit ur minnet beror på underrubriken: "Discokulepopens drottning har förblivit lyckligt lottad i nästan trettio år." För att få historien att stämma bättre tonar artikelförfattaren ned hur helt ur ropet hon var under några "experimentella" år som föregick nytändningen med "Can't Get You Out Of My Mind" - en låt som fastnar i hjärnan och som, lär jag mig nu, helt logiskt skrevs av gitarristen i tuggummipop-bandet Mud ("lera"!). 

Den popgruppen hade jag en kort och förbjuden kärlek till när de dök upp i början av tonåren med klibbiga Chinn/Chapman-kompositioner som HYPNOSIS och DYNAMITE. För den som diggade hårdrock typ Deep Purple med kompisarna (och där en fördröjd upptäckt av den virtuosa progressiva brittiska rockmusiken stod för dörren) var det uppenbart okreddigt att samtidigt uppskatta enkla och snärtiga poplåtar. Kanske därför också Kylie registrerade hos bloggaren direkt med sin lättviktspop som hon fick ett direkt genombrott med.

Men nu till horoskopet. Födelseklockslag för en sådan här megakändis finns naturligtvis och det är väna och harmlösa Kräftan som stiger i öster. Det gör den flyktiga och inkonstanta Månen till nyckelplaneten. Ungefär samma kan sägas om Kylie som om Fredrik Reinfeldt, om någon minns den "low brow"-figuren, hans preferenser för Läckberg-deckare och frånvaron av eftertänksamhet över symbolvärde och signifikans då han skänkte kronprinsessen en PLATTSKÄRM i present och i princip förklarade sig själv vara en motståndare till tanken om att människan lever för att förädla sig.

Reinfeldts åkerbrukande Jungfru ("arbetar träget för min lön vid skördetid") lyfter upp Kylies personlighetstecken Kräftan till hans 11e idealhus och jag har frågat om Jungfrupersonlighetens ideal överhuvudtaget är värt att kalla ett ideal. Kräftan/Månen handlar ju enbart om den kroppsbundna själens behov av ständig näringstillförsel. 

Hela Reinfeldts vidriga politiska projekt byggde på den lägsta formen av medvetenhet - att man måste äta för att leva - och i kombination med en rejäl bit ondska och missunnsamhet skapade han en "arbetslinje" som i praktiken sade att den som är sjuk eller avvisats från arbetsmarknaden ges till lägstbjudande på arbetsmarknaden, vars aktörer i Sverige nu också blev slavägare. Jag tror inte borgarna har bildning nog att förstå vad Reinfeldt och moderaterna egentligen sysslade med, svenskarna verkar inkapabla att se djupt och förstå strukturerna bakom den polerade ytan!



Med Kylies födelseklockslag regredierar vi ett steg ytterligare i zodiakens "evolution" från egostarten i Väduren och till allkärleken och självuppoffringen i Fiskarnas tecken. Kräftans grundläggande tryggande av stadig näring som jag-upplevelse resulterar i ett 11e idealhus befolkat av ett zodiaktecken som garanterat saknar all kontakt med högre ideal: Oxen, resurs- och konsumtionsprincipen, tecknet för den öppna munnen och svalget. Mammans bröst (Kräftan) och spädbarnets mun (Oxen) som instinktivt IDENTIFIERAR sig med "materiella resurser". Dramat dessa två bildar är så simplistisk att det är fel att kalla det som visas i 11e för ett "ideal", Oxen är ett tanklöst (instinktivt) tecken som orienterar sig efter motsatsparet vällust/smärta och föregår tankens uppvaknande i nästa steg, Tvillingarna.

Att sedan finna Kylie född under en nymåne i Oxen så att den nätta lilla kvinnan via Månen binder samma sin egen person (Kräftascendenten) med 11e husets fullständiga avsaknad av högre insikter gör The Guardians val av illustration (se bilden ovan) fenomenalt träffsäker! Kylies enda "ideal" i detta liv är den orala principen, hon är ett spädbarn som är lycklig enbart när pengarna eller andra motsvarigheter till trygghet och näring rinner in. I andra sammanhang har jag läst om Kylie bortom sin spelade roll som poppralin (och indirekt, gay-ikon): det är en affärskvinna (pengar = Oxen) ut i fingerspetsarna, en passande medlem i Svenskt Näringslivs globala brödra- och systraskap, denna hoper penningdyrkande smådjävlar. 

Måhända avslöjas detta genom att hon enligt horoskopet FÖDDES med sin själ såld till Djävulen! Om Solen är människans individuella "andegnista", själens centrum, tillfaller Solens disponent Venus Djävulen eftersom den senare står på nästan rät linje med den onda stjärnan. Hur kan ett så bräckligt och sött litet stycke vara Djävulen i förklädnad? Säg så här: Den Onde är skicklig på att lura sig på oss och bögarna som köpt den här kvinnan är så in i grunden lurade i sin banala och ytliga livsstil!

Missa inte att den i grunden heterosexuella Venus förvandlas till en VERKSAM ILLGÖRARE när matriarkala Kräftan stiger i öster. Finns ingen anledning att upprepa psykologins hela historia om den Onda Modern som likt en cancer äter sig in i avkomman och söker fortleva genom barnen. I detta agerar modern bara ut Naturens egen tendens, naturen är Cancer/Kräftan och den vinner sitt eviga liv (nästintill) genom att sprida sjukdomen vidare från generation till generation. Det var för att få stopp på den lägre världens makt över själarna som de judiska esséerna enligt historiska källor bara adopterade - i en tom och meningslös gest sökte man begränsa Naturens inflytande över Anden genom att åtminstone inte inom samfundet sätta fler barn till världen. (Esséerna: ett stort och inflytelserikt parti i Palestina under romarrikets kolonialistiska ockupation av landet.)

Med Kylie Minogues horoskop och dess fokus på Oxen och Kräftan kommer vi mycket nära den enbart kroppsliga Adam (=människan), en slags abstrakt (eller kanske existerade) typ av människa som saknar det som verkligen gör henne till människa. Kylie Minogue är en hyliker - ett alltigenom oandligt barn av köttet. (Första omnämnandet av detta gamla skällsord för materia-enbart-mentaliteten var redan i mars 2009 i samband med Henrik Fexus, författare av bok om raggningstricks via manipulativt kroppsspråk.) 

Om Satans stjärna indikerar den rena materiens 100%-iga negativitet (utsläckaren av andlig medvetenhet) är "ingen hemma" när man knackar på i Kylies själ. Vad du ser är vad du får - här är bara en kropp som lever och beter sig som människor gör, förutom att hon kan vara gay - att döma av brittiska pressens observationer under 30 år att hon "aldrig blir ihop med någon." 

Avsaknad av förhållanden är nu knappast ett cementfast kriterium på homosexualitet, men nog ser den sataniskt perverterade Mars (i Oxen sprider sig Satans stjärna till alla planeter eftersom den fått korn på Oxens härskare Venus) i dess horaktiga eller överlibidinösa kombination med Venus ut att vara tajt återkopplad till det feminina - och detta alltså i en kvinnas horoskop.


Ur videon till "I Can't Get You Out Of My Head" från 2001.
Är det här Minogue följer bedragaren Satan ett steg för långt
och börjar utveckla den bröstcancer som upptäcks 2005?

Dessutom angriper denna Algol-korrumperade libido faderliga Lejonets tecken, vilket ger Jord/Eld-konflikten eller "egenmäktigheten": "Inte behöver Kylie någon far eller make, hon kämpar lika hårt för att överfylla sin skattkista som någon man!"

Och det för oss till upprinnelsen till den här betraktelsen som närapå kunde ha gällt det materialistiska och oandliga svenska folket: "Jag borde ha varit så lycklig i kärlek" sjöng Kylie i sin genombrottslåt 1988, men som det faller sig attackerar den horaktiga och penningsuktande satans-Oxen LYCKANS STJÄRNA JUPITER i horoskopet. Snacka om att ÖDET ger artister utan låtskrivarförmåga de sånger de är menade att sjunga! 

Men se också hur kungamakaren Regulus i Lejonet välsignar lyckans och de stora pengarnas Jupiter i Kylies andra hus för ... pengar. Är det någon mer än bloggaren som börjar se mönstret nu? "Nästan 30 år" av tursamhet med sin trofasta (Oxen) publik, Kylie har verkligen genom att sälja sin kropp till sina fans visserligen dragit på sig vad som kan ha varit en varning från Ödet (bröstcancer) men också likt Mars/Venus-kombinationen blivit deras prostituerade - som konsumenter köper de sig en liten tårtbit Kylie var gång om på nytt säljer ut sin leende mun med dess bländvita tänder (Oxens orala princip igen) och sprattlar som ett litet barn med sina ben. Jag säger att denna själ, i denna Kylie-kropp, aldrig ens nådde könsmognad. Hon sitter fast i  utvecklingspsykologins orala stadium. Synd på en så rar ärta!

Med designen på albumet BODY LANGUAGE från 2003
tar Minogue sin inbyggda "Satans hora för pengar"
ännu ett steg längre. Cancern ligger nu just om hörnet.
Benställningen signalerar att hon förnekar
bjälkens - penisen - dess naturliga penetration
av Moder Natur. Kroppsspråk, sannerligen!


PS. När bloggaren säger att Oxen inte håller för att kallas ett ideal, spetsar han till saken. Naturligtvis finns även Oxen i Platons "ideala värld", efterföljaren Plotinus talar här om "intelligible matter" eller materiens arketyp. Också Djävulen har sin upprinnelse i den eviga världen. Oändligheten kan föreställa sig ändligheten men ändligheten inte oändligheten. 

Detta är skälet till att bloggen kallar t.ex. den sekulära ateistsekten Humanisterna satanisk, en sekt som Urban Ahlin "socialdemokrat" nyligen egenhändigt legitimerade som ett likvärdigt val till Svenska kyrkan för regeringen. Hyle eller den materiella principen har fallit så långt att den inte kan återlösas och det enda den i satanisk trots kan göra är att förneka dess natur som den visar sig ur ett större perspektiv.

Inga kommentarer: