Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 juli 2016

Mick Jagger är ingen rocker, bara en affärsman

För de som tyckte den sjungande affärskvinnan Kylie Minogue - "hora för pengarna" - fick en alltför hård behandling häromdagen (trots att rubriken tydligt säger att även prostituerade är värda kärlek), så kan exakt samma sägas om Mick Jagger. Han visar nu det ytterst dåliga omdömet att vid 72 gå och bli pappa med en balettdansös i tjugoårsåldern. 

Han slutade vara relevant i musiken redan någon gång på 1970-talet och har sedan dess bara drivit Rolling Stones som ett lukrativt företag, en kassako där torskarna är alla de som aldrig utvecklat medvetenhet utan bara traskar runt i gamla hjulspår och besöker de allt dyrare konserterna med alla dessa kapitalismens dinosaurier. 

Jag skrev om Jaggers horoskop i "Sympati för Djävulen" - apropå det avtal med denna världens herre han hade skrivit redan vid födelsen. Så här räcker det att påminna att han delar Kylie Minogues "kassako" och fixeringen vid munnen (!) - Oxen betecknar mun och svalg. Men Jagger har inte Oxen som soltecken utan som ascendenttecken. Det blir oral fixering oavsett hur en "angripen" Oxe i horoskopet än framträder. 


Tidigar i år log jag i mjugg åt att min tandläkare var Sol-Oxe och att hennes sidekick som sträcker henne verktygen var Mån-Oxe! Det skulle vara intressant att samla ihop ett par hundra tandläkare och -sköterskor för att se om detta bara var en enastående slump eller om här finns ett stadigt mönster...

Den direkta kopplingen till närighet (och inte bara en trägen arbetsoxe) kommer från Kräftan som man ofta hittar bland arbetsnarkomaner och företagare - detta är den obeständiga näringssjälens eget tecken och rädslan för att gå hungrig är tydligen en bra motivationskraft för de som återföds med denna medvetandeorientering. Inte sällan skjuter de fullständigt över målet i sina överdrifter - de har fastnat i sitt arketypiska motiv och jagar näring dygnet runt och bunkrar upp.

Där Kylie hade Kräftan som ascendent blir den i Mick Jaggers fall hans soltecken. De är varandras perfekta komplement, "only in it for the money". Båda artisterna saknar varje anstymmelse till seriositet i det de gör (annat än att väl kan själva hantverket), Mick Jagger hade fulländat sitt scenclowneri långt innan Kylie debuterat, men även här är det Kräftan som gäller som förklaring. Tecknet har förmågan att leva inuti bubblor, i drömvärldar där de tryggt kan agera ut vilka fantasier som helst. 

Det är ingen slump att Kräftan tog ledningen som ascendenttecken i pilotstudien av filmskådespelare, trots att jag saknar de stora mängder kartor som behövs för att utföra robusta tester. Fyndet påminner om att Kräftans härskare Månen just fungerar som den inre spelplanen, teaterscenen eller arenan där föreställningarna kan få skena fritt. Jagger och Minogue är typiska exempel på energiparasiter som suger åt sig publikhavets hängivenhet (publikhav -  kopplingen till Månen och vatten) och energitjuvarna på scen sprattlar av den energi de absorberar från folkmassan.... Gudarna blickar orörligt ner från himmelen på detta spektakel för stunden och undrar när De Fallna ska vakna upp och vilja komma hem...

Samma situation gäller faktiskt parasiterna i bankvärlden. Här är skolexemplet Annika "Fallskärm" Falkengren som med Solen i Vatten och Månen med hungriga Rahu i Kräftans Vatten tecknar en barock nedsjunkenhet i Vattensjälen, den Irrationella eller den Vegetativa Själen (kärt barn har många namn). 

Falkengren kommer heller inte att kunna tagga ner med tiden eftersom närigheten är en sjukdom som medföljer den fysiska kroppen. Jaggers barn vid 72 visar precis hur oklar i sitt tänkande Kräftan kan bli när det gäller de stora frågorna om liv och död. Den försöker med varje medel bannlysa tanken på att det tillfälliga livet har ett slut. Byte av troféhustru lite då och då (eller kvinnor som jagar lammkött till män)... 

"Attans hal frukt att
mjölka på det goda."

Har en människa ingen fungerande kontakt med sin rationella själ, då uppstår den här typen som belönar sig själv och Kräftans lilla familj (styrelsen och aktieägarna) med "utdelningar" oavsett hur illa det går för bankens kunder... Då är vi inne på ämnet vänskapskorruption som definitivt sorterar under den "lilla sektens tecken" Kräftan.

Inga kommentarer: