Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 juli 2016

Så bra om Clintons!

http://www.aftonbladet.se/kultur/article23238245.ab

Vilken text! Önskar bara Åsa Linderborg hållit i pennan ett dygn till och inkorporerat visheten i Platons analys av förfallet till demokrati (vartefter återstår enbart tyranniet). Hennes suveräna demaskering av den genomfalska Hillary Clinton hade behövt sättas i kontext av den skarpe filosofens vidräkning med vår samtid (fastän skriven redan för 2300 år sedan). 

Se föregående inlägg och den mest kompakta "crash course" (3 kompakta boksidor i snabböversättning) i Platons "Staten" som kan tänkas, med det nödvändiga tillägg som ser människosläktets böljegång mellan det aristokratiskt rena sinnet och ren begärsdriven dräggmentalitet som uttryck för Världssjälens eget "patologiserande". 

Det är därför att Sideriska siktet innefattar Världssjälen - som för människors vidkommande innebär fatalism som den innefattad i klammern "Om Gud/Allah så önskar" - som bloggaren till skillnad från Linderborg välkomnar Trump som valvinnare. 

Världen kommer aldrig bli bättre genom att fortsätta bemyndiga röta som Hillary Clinton, men innan något kan bli bättre måste det bli avsevärt sämre. Så in med Trump i Vita Huset och se västvärlden gå upp i lågor. Svedjebruk kallas metoden och låta allt gå upp i lågorna för att skapa en fruktbar mark för en helt ny cykel.


Linderborgs sanna rövarhistoria om paret Clintons manipulativa vänskapskorruption gör blogginlägget "Clintons - sinnebilden för ett girigt amerikanskt par" obehövlig. Men det innehåller åtminstone horoskopen för dessa näriga själar.

Se också nyliga "Hillary Clintons falska natur", som uppehåller sig vid den märkliga anställningen - sexsiffrig årslön i dollar - av en ung och grann men inte helt kompetent it-tekniker. Vänskapskorruption där också verkar det, och inte helt olikt Mona Sahlins "livvakt" och lägenhetsfifflet på Solsidan som blev slutet för henne i politiken.


Inga kommentarer: