Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 juli 2016

Sara Skyttedal - åtminstone en byfåne lämnar politiken




Den som läst Platons skrifter Politicus och Republiken (Staten) och de rigorösa krav som där ställs på en politiker och sedan tittar ut över det svenska landskapet, kan bara misströsta över mänsklighetens framtid. 

Sveriges politikerkår består ju i huvudsak av rena dårar och på de flesta passar ett flertal psykologiska diagnoser. Den vulgära och lågpannade Sara Skyttedal beskrivs som en "utpräglad exhibitionist" av DN, men exhibitionism och narcissism (sjuklig egocentrering) är väl närmast utbytbara termer.

Horoskopet är kritiskt eftersom en nymåne i Kräftan gör kartan herrelöst och helt underordnat den sublunära sfärens låga driftsliv. Vattenelementet är korttänkt närighet och här äger således Månen Solen (fast den naturliga tågordningen är att Solen ska leda och Månen reflektera). Paradoxen med en nymåne i Kräftan är att Solen ändå tar befälet eftersom den "bränner" Månen ur åsyn. Men samtidigt bränner den sitt fundament! Symboliken är så nära en tvångsmässig natur, en maniker, en besatt människa, som man kan komma.


Nu byter visserligen Månen tecken, till Lejonet, med sju timmar kvar på dygnet och det finns förvisso en viss sannolikt för att Ljusen har särat på sig. Men egentligen inte, för nu uppstår i stället en ömsesidig reception - Månen i Solens tecken och Solen i Månens tecken - vilket i sin tur kan beskrivas som Eld/Vatten-krig eller "sensationalism" (ibland vettlös sådan). Skyttedals champagneskrålande var utan motstycke smaklöst och antyder förvisso att Månen i Lejonet blir ett överdramatiserande Lejon när basen för utagerandet är en Sol i det rent instinktiva Vattenelementet. Reinfeldts Sol-Kräfta hade åtminstone en Måne i Luft (Vågen) vilket gjorde att han föreföll behålla coolet och ofta lögnaktigt RATIONALISERADE sin ogenomtänkta politik som enbart byggde på instinktiva åsikter. Skyttedal har inte ens förmåga att rationalisera, om jag gissar rätt, hon är lägsta sortens pöbelsvensk. 

Nu kan hon absolut vara född under nymånen eftersom Kräftan det här året mottar en aspekt från våldsmannen Mars i Eld-tecknet Skytten vilket i vilket fall som helst ger ett Eld/Vatten-krig och sagda tendens att skapa sensationalistiska rubriker. Men utifrån månascendenten hugger olycksplaneten Mars mot Kräftan från det sjätte huset för fiendskap och olyckor och här kan man verkligen tala om en låg apmänniska som bränner sina broar i båda ändar. 

Mars i fiendehuset i attack mot det egna jaget (1a huset) innebär både att kvinnan är en aggressiv fiende (smått obalanserad i sina politiska åsikter) men också benägen att själv råka ut för olyckor eller fiender som nedgör henne. 

Hönan eller ägget? Det här hennes öde, kort och gott, en av många generande narcissister som sökt sig till svensk politik i takt med att amerikanska värderingar ätit sig allt djupare in i den svenska folksjälen. Nu fattas bara att vi var till mans beväpnar oss och börjar skjuta ihjäl varandra vid minsta lilla orostecken. Skyttedal leder vägen för den här nya degraderade svensken.

För att få en aning om hur allvarlig en nymåne i tanklöst instinktiva Kräftan är, när detta lugna och normalt fredliga tecken stressas upp till maniska nivåer genom attacken från Mars i Skytten sökte jag 9000 kartor efter andra celebriteter. Det blev inte så många och faktum är att alla utom en är obalanserade på gränsen till byidioter, precis som Skyttedal!

Sökmönster i astroprogrammet Zet Lite:
so.can & mo.can & (ma.ari | ma.sag)


  1. Domenico Dolce;13.8.1958;12:00 - gay modedesigner och skattesmitare
  2. Feargal Sharkey;13.8.1958;12:00 - punkgruppen Undertones dystra sångare, så kvinnofientlig i många texter att jag många gånger undrat om han var gay. Att göra denna sökning och hitta honom på samma dag som en gay designer minskar inte direkt misstanken!
  3. Berit Högman;14.8.1958;12:00 - bedrövlig högersosse som sökte påverka riksdagsgruppen mot ett ja till vårdvinster
  4. Sandro Wennberg;30.7.1973;12:00 - ännu en bedrövlig högersosse som efter mediernas drev som fick s-ledaren Juholt avsatt menade att tidningarna gjort rätt. Hör Skyttedal och den absoluta bottennivån av ond pöbelmentalitet (samma mentalitet som önskar vårdvinster)
  5. Towa Lindberg;4.8.1986;12:00 - minns ej fallet, men min anteckning säger "Expressen, sexbloggen, harmlöst narcissist" så det verkar rör sig om en Skyttedal Lite
  6. Sara Skyttedal;6.8.1986;12:00 - referensobjektet
  7. Alexandra Brunell;23.7.1990;12:00 - Jimmie Åkessons rasistiska sekreterare som utbrast "Äntligen" i sociala medier i samband med Sveriges första självmordsbombare. Jfr Skyttedals skrålande i champagne när hon var med och knäckte decemberöverenskommelsen.

Vissa hyenor borde aldrig släppas ut från zoo.

Inga kommentarer: