Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 juli 2016

Södertäljebron och onda makters dominans




I DN kan man läsa att "kraschen på Södertäljebron är ett mysterium"; att lastbilens chaufför råkade ut för något liknande vattenplaning och tappade styrförmågan. Hade mysteriet syftat på hur en enda kollision kan bringa en hel bro till rasrisk, skulle jag ha sagt: svensk hybris, den svenske ingenjörer delar samma ogrundade tro att svenskarna är världens mest överlägsna folk, vilket inte minst bankernas felkonstruerade Swish nyligen gav en påminnelse om.

Men så finns förstås det "kosmiska" perspektivet. Efter att ha letat lite hittar jag tidpunkten för singelolyckan i Eskilstuna-Kuriren.

Utvikning. Herregud! Jag har på sistone hittat flera lokaltidningar på nätet där det inte ens framgår var i landet de befinner sig eller vad tidningen heter i sitt fullt utskrivna namn. Tala om att svensken blivit ett inskränkt folk som inte kan lyfta sig i håret och se sig själv uppifrån och uppfatta vad hemmablindheten utelämnat! Det är detta som avslöjas i PISA-rapporten om en allt mer lågpresterande svensk - även sedan man räknat bort de begripligt språkhandikappade barnen för första generationens invandrare.

Klockan halvtre på morgonen ger ett perfekt horoskop, inte för "vattenplaning" men väl för demoniska makters spel. Till den beskedliga räcka av politiska olyckor med Storkorset i Mörkrets Kvalitet - Borg, Reinfeldt, Sahlin, Hägglund - kan vi nu placera Södertäljebron som en i raden!




Att det är transportens Merkurius som stiger i öster och opponeras av hämningens Saturnus i sitt starkaste läge i väster är intressant med tanke på händelsens natur. Men lika talande är att det är samma gamla "Saturnus 270-aspekt till framgångens Jupiter" som här figurerar i ett framhävt hörnhusläge, som verkar vara en underliggande ramkonstruktion till all världens jävelskap det senaste året. 

Jupiteriska Lejonpolitiker ser bara bleka och pinsamma ut, Panama-dokument avslöjar hur världens rika manipulerar allt till sin fördel och terrorbomberna fyras av som fyrverkeri i det dekadenta västerlandets storstäder. Stora artister på världsarenan eller lokalt i Sverige dog som flugor under årets första hälft.

När Saturnus (Liemannen) tar grepp om frihetens och framgångens Jupiter uteblir naturligtvis friheten och den maktlöses frukan av låsning och begränsning infinner sig - som att sitta bakom ratten och ändå inte fixa fordonets FRAMGÅNG. Det är den mörka ödesplaneten Saturnus som tar över och eftersom Merkurius stiger i Oxen vid kollisionen kanske ett elektriskt fel i lastbilen kan misstänkas. Jag vet inte hur lastbilar är konstruerade, om de har "lättvridna rattar" därför att hjulen styrs elektroniskt. (Det hörs kanske att bloggaren aldrig ens brytt sig om att ta körkort, hans själ insåg snart att detta liv i denna tid bara var en transportsträcka att uthärda i väntan på en annan och bättre värld).

Eftersom överdriftens Rahu står gradexakt med framgångens Jupiter vid denna tid blir Saturnus låsning av framgången så mycket mer betonad: hela bron reducerades till en enda stor kollaps! Fjärde huset kan läsas på ett extremt generellt sätt, som "fundamentet" - vilket ju är vad hemmet, dess mest kända innebörd, ju faktiskt är. Konfucius hela statsfilosofi utgick från att HEMMET var det första som måste regleras eftersom STATEN bara var summan av alla hem. Det innebär ett "borgerligt" fokus på den enskilda familjen och dess medlemmar - hederskultur skulle man kunna säga. 

Det gör nu inte att vänstern har fel, som istället enbart vill tala "systemet" - västerlandet är så i grunden korrumperat till följd av kapitalismen och Humanisterna (gudlöshet), att överbyggnaden aldrig ger de små cellerna (hushållen) någon chans att bli sunda. Att därför hitta ödets utverkare Saturnus i hård aspekt mot 4e huset eller Fundamentet tyder just på att lyckans Jupiter sätts ur spel (och på ett Rahu-extremt sätt) just då den sataniska axeln med fordonstrafikens Merkurius och Saturnus ligger vågrätt över den lokala himmeln.

Så låg den på otaliga platser i världen, så varför drabbade olyckan Södertäljebron av alla ställen i världen? För att Sverige behövde en knäpp på näsan! Himmelen använder sig även av onda makter (demonerna sorterar under Tamas guna i hinduisk kosmologi) för att väcka ett sovande folk om hur degenererat det hunnit bli alltmedan den rike mannens spinndoktorer spred falsk information om dem själva och världens tillstånd. 

Bloggen har tidigare sagt att dåligt öde drabbar individen fysiologiskt - i det strikt materiella - först när själen förnekat sanningen på såväl den andliga, den intellektuella och den känslomässiga nivån. Då återstår bara en fysisk storsmocka för att söka skaka liv i den syndafallna. 

Jag misstänker förstås att Södertälje i sig har ett symbolvärde för den som vill uttyda budskapet i olyckan. Men egentligen räcker det med att notera hur trög och fördunklad nationen är efter åtta år med Reinfeldt och sedan det där som efterträdde honom, approximationen av en ekonomist. Det som började som en uppskattning av en två veckors reparation av bron har nu blivit den svidande insikten om att bron är helt fallfärdig! Tala om symbolik i verkliga livet.



PS. Jag har lika svårt varje gång att hitta det gamla inlägget om biltunneln som kollapsade under fullmånen längsmed "den sataniska axeln" (Oxen/Skorpionen), men Södertäljerbron erbjuder en parallell. 

Tanken jag då förde på tal var att den här extremt negativa axeln (negativ polarisering i Tamas guna!) inte exploderar eller lyfter antiteserna till en högre syntes utan bara imploderar, kollapsar. Materialsvaghet eller vad du vill.

2 kommentarer:

månglarna i templet - templet i detta fallet är medvetandet och sinnevärlden sa...

Orelaterat men viktigt.

Nu är djävulen frisläppt bland barnen. Youtube-kanaler gör dold reklam för barn att spela hasardspel med imaginära vapen i spelet CSGO som är en stor speltitel.

Här en förbannad person i en video om det som behöver spridas eftersom föräldrar troligen vet för lite. Nu lever vi i och för sig i Sverige där Svenska Spel är stort, men men. Ett frö är sått.

https://www.youtube.com/watch?v=_8fU2QG-lV0

månglarna i parlamenten sa...

En av de bästa spelarna i världen är svensk och håller på med livestreaming gambling på en av sajterna. Sponsrad av Arla sedan några månader tillbaka.
Twitch-stream. Att visa gambling för sina tittare borde kräva att användaren/tittaren måste vara minst 18 år gammal eller vilken ålder respektive nation där tittaren bor i kräver. Möjligen är lagstiftarna ett år efter i insikt eller kanske kompulsiva spelare själva.