Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 juli 2016

Terrorn i Nice och torgskräckssyndromet


I ekonomins tecken skapar
The Guardians rubriksättare
den maximalt olyckliga
texten "Nice truck attack"
Låg det en poäng i terroristernas val av gatunamn då de mejade ner hundratals flanörer i Nice på torsdagskvällen? "Änglalika promenaden" (via gammalfranska "angle")! Snart skulle 80-talet turister ha förpassats till änglarnas värld efter att lastbilen gjort sitt (AB).

Det här terrorattentatet bekräftar på det mest bisarra sätt den variant av dissociationsstörningen som bloggen, enligt en antydan från mästerastrologen Charles Carter kallat torgskräckens signatur. Och här bekräftas alltså den akuta rädsla individer med både Kräfta och Vågen i horoskopet kan känna inför öppna platser. Deras mentala jämvikt (Luft-Vågen) rubbas eftersom de samtidigt är födda med den protektionistiska maggropskänslan (Vatten-Kräftan) och känsla kan göra att tankarna börjar mala på ett sätt man inte kan behärska eller vice versa, dova känslor kan derangera det mentala livet så att man börjar tänka de mest sjuka saker! 

(Att FÖDAS med denna signatur tyder på en verkligt traumatisk social upplevelse i ett förestående liv och som är en grundton i detta.) 

Den dubbla dissociationen (extra markant) syns i psykets Måne i Luft-Vågen men dess disponent Venus i Vatten-Kräftan samtidigt som Solen i Vatten-Kräftan disponeras av Månen i Luft-Vågen.


Fruktan inför saturnisk terror i en solnedgång
störd av "dissociationssyndromet"

Den närhetsskyggande Fredrik Reinfeldt, så rädd för människor att han t.o.m. gjorde ett nummer i riksdagen att han minsann hade åkt tunnelbana EN GÅNG! Han hade Solen i Kräftan och Månen i Vågen, en lite mildare version av Niceterrorns version av "torgskräck" eller "torgterror". 

(Reinfeldts "Öppna era hjärtan" var enligt den här bloggaren inte alls ett uttryck för att han lämnat den pennalistiska arbetslinjen och blivit mänsklig. Den var han inför valet 2014 tvärtom beredd att slåss "intill döden" för. Nej, vad han egentligen menade med sina "öppna hjärtan" var att lönepressen och standardsänkningen i den nyliberala modellen inte fungerar om man inte öppnar gränserna på vid gavel för invandring, så att alla dessa ofrivilliga spelbrickor blir arbetsgivarens hävstång för lönepress för de svenskar som dittills hade en hygglig standard. 

Reinfeldt har blivit bloggens skolboksexempel i samband med flera astrologiska signaturer då det är viktigt att se hur också ett i-land kan se mildare former av terror uttryckas via ledarskapet i formen av t.ex. riktade trakasserier mot underklassen för att vinna medelklassen. Reinfeldt var en terrorist av typen social mobbare - han hatade socialdemokratin precis lika mycket som massmördaren Anders Breivik men valde att verka politiskt för att dölja sin psykopatologi. Smart.)

Luft och Vatten har svårt att förstå varandra (det har jag märkt mer än en gång i mötet med starkt Vatten-dominerade människor då jag själv har ett renodlat Luft-horoskop). Folk i Vatten eller med den oheliga mixen av Vatten och Luft lever, tycker jag mig förstå, i svår självlögn. De kanske t.ex. delar den borgerliga mytologin fullt ut och tvingas därför blunda och mörka för bra mycket information som vittnar om att det är något fel på det kapitalistiska Väst! Reinfeldt var just en sådan människa, en skrämmande bigott figur som satte sin ideologi ÖVER verkligheten. 

Sådana människor misslyckas ofta och därför är det sällsynt att hitta den här dissociationen inom yrken som kräver absolut uppmärksamhet och sannfärdighet. Moderaterna gjorde sig på några få år i makt ökända för lögnaktig omskrivning av historieskrivningen, och att deras partihoroskop från 2005 ("Nya moderaterna") nu inte innehåller något dissociationssyndrom kan tyckas märkligt. Men naturligtvis kan en lögnaktig ande och en djupt irrationell mentalitet illustreras på mer än ett sätt!

Men Niceterrorn hade i sig inget irrationellt över sig, trots att torgskräckssyndromet är lika starkt här som hos mannen som sköt fem polismän i Dallas för några dagar sedan. Arkitekten bakom detta kallsinniga dåd hade säkert noga valt ut en lämplig plats där lastbilen kunde tillfoga Frankrike maximal skada. (Bloggen har tidigare noterat hur Frankrikes nationalhoroskop är märkt för "payback time" för sin historiska ondska/sitt koloniala översitteri. Den som betvivlar att KARMA existerar bör nog tänka om, det hinduiska begreppet är inte så mystiskt utan förklarar bara att vare handling tids nog skördar en motsvarande handling i retur. 

Skotten i Dallas gav tillfälle att upptäcka hur även USA skördar sin lön för en mordisk mentalitet och en så självtjänande utrikespolitik att man blir riktigt deprimerad av att inse att det är Européns barn som gör så här mot världen - se bara det hemlighetsfullt övervakade frihandelsavtalet TTIP som i allt väsentligt verkar skrivet för att skydda de amerikanska storföretagens kapital och projekterade vinster på Europa.  

Några tydliga detaljer i Nicehoroskopet är: angreppet på civila inträffar just som krigs- och olycksplaneten Mars efter en period av retrograd vila i Vågens slut återigen går in i dödens Skorpion, dess negativa härskarläge. Här ligger som allom bekant redan Döden (Saturnus) och från 11e idealhuset (och huset för folk som samlats i ett gemensamt intresse, om så bara den dekadenta människans eviga turistande). De båda naturliga illgörarna gör således gemensam sak och detta i ett ökänt zodiaktecken. 

Dessutom angriper Saturnus via sin enligt hinduisk astrologi exklusiva 60-gradersaspekt "sakfrågan" eller Stenbocksascendenten. Innan jag började den här bloggen läste jag ett par introduktionsböcker till indisk astrologi och båda hävdade att det är av godo när en planet aspekterar sitt eget hemmatecken, som här Saturnus blickar mot Stenbocken.

I så fall blir detta ännu ett horoskop där terrorattentatet mot Västerlandet får sanktion från Himmelen. Också detta är en av de många händelser som avser göra slut på en sekulär och materialistisk kultur en gång för alla. En ny tid ligger för dörren och terrorn från IS och andra grupper är själva skitjobbet, mörker som karmiskt möter mörker. Ödet självt håller på att ta ner västerlänningen på jorden efter att han under lång tid arrogant flugit i sin egen drömvärld...

Den årslånga och problematiska 270-gradersaspekten från Saturnus till blomstringens och framgångens Jupiter involverar i det här horoskopet det 8e dödshuset. Det är bra många dödsindikationer i kartan för terrorattantatet på strandpromenaden i Nice!


*****

På andra håll av världen håller just nu den nya tidsåldern (Vattumannens) att byggas. Aftonbladet/Kultur presenterade för några veckor sedan historieboken The Silk Roads som kom 2015 och INTE skriver historien ur det västchauvinistiska perspektivet. 

När en skribent i SvD presenterade samma bok förra året tonades dess västkritiska perspektiv ned och den presentationen lockade därför inte till läsning. Men via AB-skribenten tog det skruv och jag beställde ett exemplar. Häromdagen kom den, tjusigt inbunden. En riktig tegelsten från England, som till skillnad från Sverige älskar historia. Det är väl för att landet framfött otaliga intressanta gestalter.


Bloggaren packar upp en stabil bok,
så långt man kan komma från skakiga appar med trivialt innehåll


7 kommentarer:

Susanne sa...

Visst kan man hopps att dödsoffren kommer till änglarnas värld, men änglar har ingenting med deras dödsplats att göra. Promenade des Anglais betyder Engelsmännens promenad. Men gärningsmannen var nog inte ute specifikt efter engelsmän för den sakens skull, utan valde stället för att strandpromenaden var fullpackad med folk.

Nice kända promenadstråk har fått sitt namn efter rika engelska turister som tidigt flockades här, och bodde på de lyxhotell som kantar gatan, med Negresco som juvelen i kronan.
Jämför t ex Playa del Inglés - Engelsmannens strand.

Seaward sa...

Jag vet att ordet betyder engelsmän, det borde du kanske förstå när jag säger att jag slår upp ordet på wikipedia och därifrån lyfter fram den gammalfranska innebörden av änglar…

Men det finns de som t.ex. avskyr Shakespeare för hans oskick att skapa nya ord (mer än 3000) i engelska språket och bänder med språkkonventionalisternas fundamentalism! Jag talade själv med änglars språk här, en friare värld än den kroppsliga som tillåter sig att backa bakom dagens konsensusbetydelse för att synliggöra ett andligt budskap nedlagt i tidens eget skeende.
Indisk astrologi har en diagnos för rigida traditionalismens och oralitetens Oxe: rådaren Venus är en källa till problem, till förlorad jämvikt med underlaget (här: läsförståelsen) när Oxen tillåts spela förstafiolen (1a huset). Och allt för att Oxen väljer att identifiera sig med världen hellre än himmelen. Inte undra på att Djävulen petades in i detta tecken i formen av en stjärna av de judiska astrologerna vid tiden för Jesus födelse (och att Läraren sedan gick runt och muttrade om ”denna världens herre”).
:-)

Susanne sa...

"Slår upp ordet på wikipedia" - vilket ord och vilket lands wikipedia? Och gammalfransk innebörd? England har ju fått sitt namn efter det germanska folket angler. Och enligt svenska Wikipedia ska det komma från ett ord som betyder "trång, långsmal havsvik".

Engelsmän är ju inga änglar, och själv kom jag i det här sammanhanget att tänka på att överklassen i landet tidigt var ute och turistade. Bildningsresor liksom upptäcktsresor förekom förstås i andra länder också, men i England verkar de har varit ovanligt ressugna. Redan på 1500-talet var det ju t ex en greve Oxford som var ute och såg sig om...

Susanne sa...

"Mörker som karmiskt möter mörker" - ja nog hade gärningsmannen ett mörkt horoskop. (31/1 1985) Har just läst skvaller i franska tidningar, och han verkar ha varit en total hedonist, helt ointresserad av religion - drack alkohol och sprang på nattklubbar och jagade kvinnor. Där hemma misshandlade han frun (som sökt skilsmässa) och gav fläskött till de tre barnen. Endast jord och vatten i horoskopet, och mars/venus i exakt konj i fiskarna, med månen nära Algol. Och stark stenbock, och det tecknet var ju stigande vid attentatet. Men du har väl säkert själv kollat hans horoskop...

Seaward sa...

En viktig kommentar. Kanske speglas Månens mörka passage genom Skorpionen mot vanligen så attributlösa Mån-Oxen och går från identifikation med materien till skorpioniskt motstånd mot alla avvikelser från det bokstavstrogna tillstånd som den SAK-liga och pre-psykologiska Oxen representerar.

Se apropå orala Oxen Sam Sundvalls text om den orala människans återkomst efter Gutenbergparentesen i dagens SvD:

www.svd.se/bokens-dod-tar-oss-ater-till-medeltiden/om/kultur:under-strecket

Ett slödder till terrorist: Jag vet inte om du märkte det, men jag lämnade frågan om detta horoskop hade en himmelsk sanktion för terrorn obesvarad eller med ett vagt "kanske inte". Dina uppgifter från fransk press bekräftar mina dubier.

Nu ska jag förklara varför jag började tveka: Nionde huset för trohet mot den universella plikten och dess planetära härskare (som jag granskat tidigare i samband med terrorattentatet). Jag har flera gånger uttryckt misstanken att de flesta har så mycket "skit" i de lägre himlarna att de inte kan höra Guds vilja och i vår tid inte ens är intresserade av fenomenet.

I Nice-horoskopet är 9e-husägaren Merkurius väldigt otydlig och offer för just den typ av självlögn jag kunnat se hos borgerliga skandalpolitiker. "Dissociationen" i Nice-horoskopet tycktes således förstöra kopplingen till Himmelens vilja, astrologiskt talat, men eftersom jag skriver dessa inlägg rakt ur huvudet och utan nämnvärd slutredigering, släppte jag helt sonika ämnet om huruvida detta var ett "sanktionerat angrepp" på den västerländska mentaliteten för att hjälpa hela världen ta steget till nästa spelnivå.

Dina invändningar i samband med blogginlägg om terror framtonar som ett lätt mönster och kräver nästan påminnelsen att revolutioner i allmänhet är blodiga. Det var judarnas oförmåga att hitta en bättre ingång än den egna simplistiska traditionen om att Gud belönar folkets godhet och straffar det för deras synder som lett till den judiska avfällighet som vi ser i skamfläckar som Woody Allens familjeincest, huset Bonniers profitlystnad och DN:s antireligiösa hållning - fört på tal i inlägget om extremateisten Sam Harris under gårdagens fruktbara skrivarpass med fyra inlägg på några timmar.

(Månens passage i Skorpionen eggar undertecknad just pga. av att jag fötts med en verksamt ond Jupiter i tecknet. Den onde rike mannens expansion blir en outsinlig källa till inspiration.)

Susanne sa...

Den enda invändning jag hade var ju en randanmärkning av etymologisk karaktär och hade inget med själva terrorn att göra.

Jag märkte att du inte tog ställning i frågan om himmelsk sanktion, och därför tyckte jag det var intressant att kolla upp gärningsmannens horoskop. Och såg då att det där med mörker som du nämnde stämde, så någon invändning har jag inte där.

Revolutioner brukar vara blodiga, jag är medveten om det. Och om att det inte brukar bli ett dugg bättre efteråt. Fast det här som pågår nu, med alla terrorattentat skulle jag inte kalla revolution. Snarare ett tecken på en civilisations, en tidseras, undergång. Och det är ju något annat än politiska uppror och revolutioner, som är mer lokala.

Seaward sa...

Jag väver in din lilla randanmärkning i det nya inlägget om Nice som du aka ha tack för att ha inspirerat till!

Ämnet är djupt och några nya vinklingar blev det.