Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juli 2016

USA:s värsta oljekatastrof någonsin och SvD pratar pengar



När oljebolagets förluster står i fokus och inte landets miljö, då vet man att en civilisation redan gått under. Att den drivs av en mentalitet från helvetet. (SvD)

Det är högst instruktivt att dubbelexponera USA:s nationalhoroskop med det för oljeriggen Deepwater Horizons explosion och se hur bloggarens tidiga antagande (kanhända inte unikt) att olja sorterar under Skorpionen. Det handlar om död, om att organiska lämningar lämnade åt sin förmultningsprocess. Ja, individer med Skorpion i horoskopet håller på ett eller annat sätt i sina liv på att sakta dö bort från något som tidigare - ett tidigare liv alltså - hållit dem låsta i ett fixerat famntag.

När man som väsendet USA har Skorpionen stigande i öster blir härskaren Mars placering viktig, och oljeriggen exploderar under samma tecken. Den färglagda yttre kartan är den för oljekatastrofen:



Mexikanska golfen ser vid detta tillfälle en fallen Mars i Kräftan (havets tecken) och tanken om Skorpionen som oljans tecken bekräftas genom att Mars ägs av havets Måne i det åttonde skorpioniska huset (korruption, död, förmultnande). I antiken tyckts det åttonde huset ha haft en enda funktion: för beräkning av individens livslängd. 

Jag är inte alls säker på att västerländsk astrologi har ett enda rätt när de släpar in nymodiga idéer som "intresse för andar och det ockulta" i den här sektorn. Det som täcks av metafysiken tillkommer sedan antiken det nionde huset för Gud, religion och filosofi (dessa två ämnen är i antiken identiska ser man vid läsning av vad Platon menar med "filosofi").

I olyckshoroskopet således en mycket illa åtgången Mars och även om dess "fall" inte ska tas så bokstavligt - framgångsrika idrottskvinnan Charlotte Kalla har t.ex. Solen kombinerad med Mars i Kräftan, samma som Stefan "Svetsaren" Löfven, som kanske skulle ha sökt sig en annan karriär än som politisk frontman för storkapitalet. Oljekatastrofens horoskop påminner faktiskt en hel del om vår statsmarionett eftersom båda Ljusen är starkt under "svetslågan" Mars påverkan. Kan det ha varit dåliga svetsfogar som låg bakom olyckan? 

Den fallna Mars disponerar i statsministerns fall över Månen i Väduren men i olyckshoroskopet är det ännu värre, det är oljeriggens hela identitet - Solen i Väduren som dras med av den fallna Mars som baseras på en Måne i 8e korruptionshuset!

Samma iakttagelser finns troligen i ett längre inlägg om Deepwater Horizon i maj 2010. Nytt här är egentligen bara att också USA:s 6e olyckshus drabbas av det som utspelade sig i Mexikanska golfen, vilket naturligtvis är helt rätt vid en katastrof av den här storleken. Intressant är också stjärnan Algol och dess spektrum av uttryck, några mycket obehagliga och andra skenbart frestande. Begrepp som Djävulen, Pan (Fa(u)n) och Satan överlappar tillräckligt väl för att man ska kunna spekulera över Algols "karaktär" från fall till fall. 

Här verkar den faktiskt fungera som en Åklagare (den bibliska Satan) då den opponerar sig den usla Mars via Skorpionascendenten. Men Algol som en rackare och en som djävlas bara för att den är Otyg till sitt väsen, kan också tänkas. Här inte bara sjunker Algol i väster (dödssymbolik) utan gör det också nästan gradexakt med Venus hemma i loja Oxen. I går bloggade jag om hyperateisten Sam Harris (Satan är den arketypiska gudsförnekaren). Honom söker Humanisternas bokförlag marknadsföra för svenskarna. Han har samma Algol och Venus (men med okänd husplacering) som katastrofhoroskopet. Halva bokupplagan går säkert åt eftersom Satans stjärna spelar en olustig roll även i Sveriges nationalhoroskop... Svenskarna lever av det hat Satan ingjuter i deras hjärtan efter att de valt bort den gudomliga dimensionen (som för att bevisa att de var ett fördömt folk - dömda redan innan de föddes fysiskt).

Eftersom redan Skorpionen i öster är en tvär och protesterande symbol, upptagen av att förverkliga sina egna drifter, är det logiskt att den inte har kärlekens och samförståndets Venus med sig - Venus, fastän naturligt god, blir en "verksam illgörare". Vad det betyder i praktiken är att Venus degraderar sig till en extremt materialistisk hora som jagar rikedom - se nyliga inläggen om Mick Jagger och Kylie Minogue två affärsmän som nästan lika gärna kunnat vara i oljebranschen som sjungit sånger. Eller varför inte minnas den falska brittiska politikern Tony Blair som berikat sig mer än någon annan tack vare det illegala Irakkrig USA startade mot Saddam Hussein och vars yttersta syfte naturligtvis var att lägga beslag på oljetillgångar i området. 

Tony Blair har Satans stjärna med en ond förmögenhets Jupiter stigande i öster, samma onda Jupiter styrde också Nymoderaternas horoskop, fast då handlar det om småpengar eftersom det var drängens tecken Jungfrun som steg i öster. Så ynkliga var alla de som hjälpte Alliansen till åtta år av landsförstörelse: deras månatliga tusenlapp extra i plånboken på bekostnad av ett land som tappade i alla avseenden, var "stora pengar" (Jupiter) för en dräng (Jungfrun). Då har man begränsade perspektiv på saker!



I det nymoderata födelsehoroskopet stiger även Venus i öster (båda pengaplaneterna således) och Venus är faktiskt en både naturligt och verksam välgörare för Jungfrun i 1a huset. Däremot är den fallen eftersom Jungfrun tänker på sig själv först och främst, så att den fallna Venus blir "jag och min plånbok". Men eftersom Venus i den lilla känsla för harmoni den nu har här ändå gör gott, så ser man att den direkt tyr sig till de stora men tyvärr Onda Pengar som nymoderaterna utlovade. Dock utan att berätta exakt hur mycket sämre landet som helhet skulle bli genom att omfördela pengar från landets fattiga och från staten till dessa egoistiska svenskar i den diffusa medelklassen. 

Att halshuggningsögonblickets Ketu (södra månnoden/Draksvansen) också stiger med all denna onda nyrikedom för de mediokra, vittnar om att det falska PR-projektet "Nya moderaterna" var dödsmärkt från första stund. Faktiskt, både Solen och Månen ligger i onda hus och det är knappast ett gott betyg åt svenska folket att de så lätt lät sig luras av denna utstuderade ondska som gick under besynnerligt tyskklingande namn som Schlingmann, Reinfeldt och Borg - som om det lågt tyskt kapital bakom det här taskspelet för den lilla människan och löntagaren (Jungfrun).

Den onda stjärnan Algol är en tradition jag snappade upp via ett fragment från en till 99,99% förlorad judisk text och kopplingarna bakåt i tiden är förlorade. Får jag spekulera misstänker jag att Djävulens klassiska ansikte med hornen i pannan kanske t.o.m. framskapats hand i hand med sinnebilden av den behornade oxen.

Tjurstatyn på den onda kapitalismens gata Wall Street och de avfallna judarnas dans runt en guldkalv efter uttåget ur Egypten beskriver båda den fallna själens identifikation med det materiella goda, men i oljekatastrofens horoskop tycks Satans huvud introducera en vinkling på Oxens normalt tanklösa fixering vid ytan, livet på dess förtingligade nivå: sjunkande i väster och dessutom en ond prostituerad Venus i pengarnas tecken Oxen, tar nu stjärnan Algol rollen av rovkapitalisternas Åklagare och säger med sitt typiskt hånfulla stämningsläge: Tji fick ni här. Det här kommer tvärtom att kosta er! 61 miljarder dollars närmare bestämt.

Jungfrun har den kuriösa innebörden av förlorad oskuld (eller olycka eller ohälsa) och sedan ett liv av neurotiska försök att tvätta bort bilden av det ohedersamma. Därav bloggens placering av profitmentaliteten i åkerbrukets tecken. Härskaren Merkurius är dock en kalkylerande räknenisse och i Jordelementet mäter och väger man sina jordiska rikedomar och söker få bästa pris på marknadsplatsen. Rikedom genom att kapa kostnader och kanske öka marginalerna lite mer för att öka vinsten. 

Det som en gång var en hedersam träl börjar nu via dessa tjuvknep åstunda den banala nyrikedom han ser vid horisonten, det slag av rikedom som föraktas av alla! Han gör sig föraktad av dem som stannar kvar i slavträsket och han blir aldrig accepterad av de gamla pengarna, som har rikedomsackumulation som sin tradition. Den flitiga Jungfrun är inte älskad av någon. Jungfrun Persefone med sin förlorade oskuld söker köpa sig en ren och vit fasad. 

Den antika astrologin låter sig inte duperas, till tecknets 6e hus är olycka och ohälsa (och våldtäkt) distinkt knutna. De gamla grekerna kallade sjätte huset för kake tyche, den dåliga lyckans tempel, platsen för oflyt. Från mina barndomsår i Göteborgstrakten minns jag det dialektala, "var inte så tyken", vilket kanske kan översättas som "var inte så ogin eller snål". Det kan mycket väl vara grekiska tyche som bäddats in här. Tykenheten eller snålheten är ett utmärkande drag hos den Jungfrun som börjat sin degraderande olycksfärd mot nyrikedomen...

Utifrån gammal symbolik kan vi alltså se den massiva problematiken i oljehoroskopets 6e hus som människans våldtäkt på jorden, vilket i det här fallet fick långtgående konsekvenser. Och: USA-horoskopets "egen lyckas smed vid hårt arbete" denna bevisat falska amerikanska dröm som illustreras via Saturnus i Jungfrun i 11e idealhuset, är verksam också då oljeriggen exploderar. Och via Saturnus disponent i Jungfrun, Merkurius, går spåren återigen rakt till det 6e olyckshuset! Tala om värsta oljeolyckan, här är ett nattsvart horoskop som åtföljer den.


*****

Ordet "produktivitet" och de beteendemönster som följer det, borde snarast kriminaliseras för världens och mänsklighetens bästa. Slavdrivarna måste kopplas bort på något sätt så att luften blir fri att tänka och framföra nya modeller - postkapitalistiska modeller. Tills vidare fortsätter SvD/Näringsliv att bistå mänsklighetens fiender med deras fortsatta indoktrinering genom pengaprat.