Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 augusti 2016

Leonardo DiCaprio en bedräglig välgörare?


Leonardo DiCaprio som bedragare i Catch Me If You Can


Jag har tidigare tittat på Hollywood-gigantens horoskop och noterat hur förunderligt väl lämpad han verkade vara för att spela lurigt skumrask på vita duken - minns bedragaren som utgav sig för att vara flygpilot i underhållande (fastän smått tragiska) Catch Me If You Can (2002). 

Samma fiffel med lönecheckarna i den rollen förefaller nu DiCaprio ha ägnat sig åt men i samband med sin välgörenhetsstiftelse i eget namn. Upplägget är så mörklagt att det mycket väl kan handla om ett slugt arrangemang för självberikande! Kan man BLI de roller man spelar?

Aftonsladdret skriver om den uppseglande skandalen och den som är intresserad kan återvända till ett par äldre blogginlägg och notera hur bloggaren anfäktas av vissa tvivel när han söker tyda horoskopets vindlingar.

Speciellt paradoxalt är fyra år gamla inlägget "Hollywoods tre rikaste - bara en är hjälte" - där alltså hjälten skulle vara DiCaprio, trots att texten försiktigt antyder vissa tvivel...

Skulle DiCaprio visa sig vara en megarik kändis som trots det tänker och beter sig som en fifflare, ja då har vi ännu ett fall av Månen i räknenisse-tecknet Jungfrun som enligt granskningar av kriminella horoskop tycks kunna vara en potentiell karaktärssvaghet... Lite pinsamt för Jungfrun som zodiakal princip är att DiCaprio har den som ascendent, precis som Fredrik Reinfeldt, som i dagarna kom lindrigt undan efter att Aftonsladdret (med flera?) påpekat att han glatt tagit ut ersättning från riksdagen trots att han av första årsrapporten att döma drog in storkovan från första dag. Vissa har ingen skam och förnekar sig inte...

I fallet DiCaprio ser vi, precis som med Fredrik Reinfeldt, den självtjänande Jungfrun i öster och ett aktivt intresse för pengar (2a huset). Missa inte hur förstahusets egenintresse här binds ihop med pengar (2a huset) och att Jungfrun även i normala horoskop är en slug planläggare och ränksmidare! 


Men där Reinfeldt "bara" hade sinnelagets (eller begärets) Måne i 2a, där verkar DiCaprio aktivt med själ och hjärta (Solen), och horbockssyndromet (Mars + Venus) ger extra fixering mot pengar. I Luft kanaliseras dock den övertaggade libidon till intellektuella strategier - men 2a husets begränsade intressen begränsar Vågens verksamhet rejält. Studerar man DiCaprios 2a hus börjar man förstå varför hans välgörenhetsorganisation är så snårigt upplagd att det inte går att se om de alls skänker någonting till välgörande ändamål! Organisatoriska Saturnus ser otroligt hederlig ut i ärorika 10e huset, men notera den smutsfärgade luften som påverkar både 10e och 2a från 6e....

Detta är en varning för att stora pengars Jupiter är en verksam illgörare för Jungfruascendenten. Den småsnåla och självtjänande Jungfrun - zodiakens arbetarklass - kan inte betros med stora summor pengar eftersom de är bärare av Olyckans och själviskhetens stigma. Och här alltså en "verksamt ond" rikemansplanet Jupiter i Jungfruns "naturliga" 6e hus för olyckor. 

När jag återvänder till kartan undrar jag hur tankarna egentligen gick då jag förklarade DiCaprio som hjälten av de tre rikingar i Hollywood som granskades i klump? 

Hör hur dumt det här låter i skenet av de nya misstankarna: "...Genom sådana här roller - att spela egentjänande mytoman - har Leonardo DiCaprio lyckats sublimera den irrationella själshalva (Månen) som faller kort om Solen i den genuint sociala Vågen." 

Det kan straffa sig att blåögt låta DiCaprios kanhända äkta miljöintresse leda till en ytlig och medlöpande tolkning och det verkar nu som dessa ord var "profetiska" och i själva verket var en del av en dubbelsvindel: DiCaprio älskar roller som självtjänande mytoman eftersom han därmed kan vara sig själv utan att någon fattar misstankar! Inlägget publicerades på bloggen i juli 2012, innan jag hört ett ord om att DiCaprio skulle göra den superrike och tvivelaktige Gatsby i en film som kom året därpå.


Inga kommentarer: