Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 augusti 2016

OS-simmaren som var en rasistisk lögnare


Ingen ängel

Aftonbladet skriver att simplaggstillverkaren Speedo inte längre vill ha att göra med amerikanske simmaren Ryan Lochte sedan denne visade sig ha ljugit om att ha blivit rånad i Rio under OS. Ren rasiststinkande fördom och just så korttänkt som Kräftans typ av fabrikationer i allmänhet är! Tecknet är ju den fria föreställningens tecken och dess härskare Månen känd som en fantasifull berättare.

Simmaren har inte bara nymåne (Sol + Måne) i det passionerade av de tre Vatten-tecknen, han lyckade också visa sin sanna natur just under 30-årskrisen då Saturnus passerade Vatten-tecknen Skorpionen där den låg vid hans födelse. Och i Skorpionen också den hatiska och förgiftande Mars i sitt negativa härskarläge! Vilken kloakråtta! Var det kanske pga. Lochtes närvaro i Rio som en av simbassängerna missfärgades dygrön?



Det är rätt lustigt, för bara några dagar sedan var jag glad att hitta en hårdför men rättskaffens Skorpion som hade just Mars och Saturnus i tecknet. Glad eftersom bloggen diskuterar tecknens grundläggande innebörd och Skorpionen - tagen i isolation - blir en riktig jämmervisa som knappast smickrar dem som ännu inte förstått att sluta identifiera sig med zodiaktecknen. 

Men med simmaren Lochte är vi tillbaka i den eländiga himmel som legat över OS i Rio och ser hur han själv föddes med samma dramadrottningsfenomen där dramatikern Lejonet och moltysta Skorpionen skapar en, eh, viss brist på nyansering! 

Det lustiga är hur Vatten-elementet på det hela taget är av godo här och ändå går det så snett. Det kan jag bara förklara med att kartan är extremt obalanserad. Den har varken en enda planet som betonar realismens Jord-element eller en enda planet som aktiverar Luft-elementet tendens att vilja analysera. 

Det enda som finns på den här himlen är kriget mellan Eld och Vatten - en översvallande och normlös "sensationalist" som nu har fått äta upp sin brist på intellektuell självkontroll. Som synes hade han aldrig några vidare förutsättningar och valde helt rätt idrotten som en slags lekhage långt upp i åren. Här kan man misstänka en klassisk f.d. idrottsstjärna som förfaller till alkoholism i brist på förmågan att tänka sig vidare. Se om "eldvatten" i det nyliga inlägget om ärkeskurken Svartenbrandt.


Inga kommentarer: