Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 september 2016

Mer om Apple, världens mest ovärdiga varumärke

Apples vd svarade med ursinne på EU:s skattekrav och hotade sedan med att flytta hem och lydigt betala skatt i USA - trots att han tidigare aggressivt vägrat återvända pga. den höga amerikanska företagsskatten (The Guardian).

"Fallet med Apple är en perfekt illustration av den mest aggressiva sortens skatteplanering... [Den har givit företaget] massiva vinster som i slutändan inte beskattas någonstans" /OECD:s skatteansvarige

Det var visserligen Steve Jobs som påbörjade Apples systematiska skattesmitande men hans efterträdare Tim Cook har valt att spela samma spel och faller därmed under samma etikett, "terrorkapitalismen" som bloggen snabbt berikades med då det visade sig inte vara bombgalna muslimer som "uppfyllde" den "ovärdiga fullmånen" utan det sämsta slöddret i västerlandet, megaföretagarna från USA. 



Tim Cooks karta saknar känd födelsetid men även en månascendent ger intressanta ledtrådar. Här är en sådan födelse där begäret - sinnelaget - förmörkar intelligensen: Solen halkar in i mörklagda "onda" 8e huset, medan sinnelaget verkligen är girigare än hos ett rovdjur. Månen i Vatten eldas på av disponenten Jupiter i Eld i 10e makthavarhuset, men onda och girigt snåla Saturnus ligger längre fram i 10e huset och leder vägen i detta lilla drama i dramat. Den här vd:n är en sociopatisk maktperson som vill ackumulera men inte betala för sig.

I princip skulle han kunna räddas om han lyssnade till sitt samvete (9e huset) eftersom den pissdåligt placerade handlings- och intelligensplaneten Solen har sin disponent (Venus) i 9e. Men detta är bara en potential och tvivelaktig sådan. För när Fiskarna ockuperar 1a huset blir Venus (anpassbarhet) en verksam illgörare och Tim Cook verkar inte ha något samvete alls. Kanske 9e huset snarare ska läsas som "utlandet"? Som det Irland långt från USA som så villigt hjälpt dessa monsterkapitalister att berika sig i tjugo års tid? 

Tim Cooks sinnelagsascendent i Fiskarna har inte mycket lycka med sig: Solen, Merkurius, Venus och t.o.m. "själens form" Saturnus är verksamma illgörare för den här typen av sinnelag. Är detta ett psyke som upplever sig vara i krig med nästan alla och alla?

Det förvånar därför inte att EU-smällen kommer med denna man i Apples vd-stol. Han var predestinerad att läsas lusen av! Och utifrån månascendenten är hans själ (Solen = unik identitet) en 8e-hussyndare. Åttonde husets innebörd av "andras pengar" passar också rätt bra i sammanhanget då Apples oförtjänta rikedomar samlats på den allmänna välfärdens bekostnad. Apple är ett företag som agerar stick i stäv med vad den universella morallagen föreskriver. Inte för att Satans barn skulle erkänna att en sådan Lag existerar...


*****

Se även raketexplosionen rakt under nymånen, vilket implicerade att även Mark "Facebook" Zuckerberg och betalsystemet PayPals skapare tillhör de minst kungavärdiga personerna i mänskligheten - en ganska så tydlig anklagelseakt från Himmelen mot västkapitalismen som helhet! Detta är omen-lära på närmast den bibliska profetismens nivå. I samma andligt-politiska tradition gjorde senare juden Jesus utfall mot sin tids så kallat lärda män: de kunde rabbla regler intill leda, men ingen av dem hade förmågan att läsa av Livets eget tilltal som det uttryckte sig via omen eller tecken i Tiden!


Inga kommentarer: