Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 januari 2017

Demokraten som avslöjade Obamas hemliga stöd till IS (för att störta syriske härskaren)




She doesn’t move the way we used to imagine a progressive hero moving, but she’s easily the most clear-eyed rebel in DC right now.


En politisk världsskandal är på väg att rullas upp men som inte kan förvåna någon som vet hur USA bedriver sin onda och falska utrikespolitik! 

Jag fick just syn på den virala delningen i mitt FB-flöde och nöjer mig med att notera att den här Demokratiska visselblåsaren är en krigsveteran från Irak och född på Samoa. Hon är andlig och tillhör hinduismen.

Det räcker f.n. att notera visselblåsaren eller sanningsvittnet Fiskarnas starka aktivering i horoskopet och hur starkt SATTVA GUNA - Ljusets kvalitet - genomlyser det här födelseögonblicket. Inte en enda planet i Mörkrets kvalitet! Kvinnan ser faktiskt alltigenom god och medveten ut! 

För ett förflutet i det militära kan man notera hur den strikta Saturnus (hackordning) håller frihetens Jupiter i herrans tukt och förmaning.





https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/19/democrat-congresswoman-just-confirmed-americas-worst-nightmare-trump-was-right-from-the-beginning/


En bakgrund, USA:s lkända dubbelspel, gavs dagen innan samma sajt:

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/23/heres-how-and-why-the-us-has-been-helping-isis-take-deir-el-zour/
 
I en tidigare artikel tecknas kvinnans bakgrund och stöd för Bernie Sanders trots brutala härskartekniker från Hillary "krigshetsaren" Clinton. Snacka om att Demokraterna var den mörka sidan under det gångna valet. Eller, det kanske var som ett val mellan pest och kolera...

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/21/while-others-bickered-about-whats-happening-in-syria-tulsi-gabbard-went-there-to-find-out/


Inga kommentarer: