Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 13 juli 2017

Svenskar bevisligen Europas värsta hälsofascister!


Roadrunner, en amerikansk seriefigur som inte
slog i Sverige eftersom vi inte kunde räkna
till fler än Walt Disneys små perversa figurer.
Men dagens svenskar kanske skulle "öppna sina
hjärtan" för en rännande sprätthök?

Att svenskarna är hälsofascister är egentligen inga nyheter, det var ju det här landets blonda och välkammade arier som inspirerade Adolf Hitler att gasa ihjäl vad han ansåg mindre värdefulla folkslag. Det var i Sverige fantasin "rasbiologi" tog skruv, med USA och Tyskland på delad andraplats. 

Ändå är det väl att få svart på vitt att det är så illa som det ser ut i Stockholm när några, bl.a. psykologer och läkare skriver en varningsartikel i Aftonbladet. Den är lättsamt hållen och ibland på rent barnspråk för att inte stöta sig med alla de människor som trillat in i det vansinne de befinner sig i, mycket tack vare kommersialismen som hajpar övermänniskoidealet som aldrig förr.

[H]ela 70 % av svenskarna säger att de tränar intensivt minst en gång i veckan (Eurobarometer). Det är svettigast i hela Europa!

Snacka om nationell psykos! Och när hände detta? Jo, i den planetära period ett gammalt blogginlägg kallade "Sverige under ond demon 2002-2020". Den invasion av rännande idioter som nu ses på Stockholms alla flanörstråk existerade inte före millennieskiftet, det som har hänt är en definitiv folksjukdom!

Bloggen har ömsom ondgjort sig över ömsom beklagat dessa patetiska eller sorgliga ufo:n (vilketdera beroende bloggarens sinnesstämning) som flåsande ränner förbi honom på hans dagliga (nåja) bensträckare efter timmar framför datorn.

Några av dem ser faktiskt ut som offer nazityska dödsdoktorer och deras experiment på mycket små och naiva barn: de här flåshurtiga figurerna är bemängda med apparater som mäter deras "prestation", data som sedan skickas vidare till en spionsatellit som i realtid analyserar vilka som är värda att räddas vid kapitalismens nu helt säkra undergång.

*****

Astroteknikalitet: den onda planetära perioden styrs av giriga och vanvettiga ambitioners demon Rahu, den norra månnoden, och hänför sig till låga varelsers vilja att mäta sig med gudarna. 

Rahu befinner sig i 1974 års nationalhoroskop i tredje huset för rörlighet, kommunikationer och dagresor - ett "merkuriskt" eller "kvicksilvrigt" tecken. 

Fitnesspesten (eller mobilitetsneurosen) är således bara ännu ett uttryck vid sidan av tidningsdöden, it-fascismen som orsakade både tidningsdöd och att svenskarna i serien The Simpsons hängdes ut inför hela världen som  jordklotets mesta snattare via Pirate Bay och illegal nerladdning av konsumentvaror. Ja, tredje kommunikations- och intellektshuset har ett antal VITALA betydelser vilket kan förklara dessa och ytterligare onda fenomen i tiden där Sverige fallit in i dårskap.

Men vänta bara till cykeln som följer, ägd av Jupiter. Den här planeten är normalt en god planet men i Sverigehoroskopet gäller lyckan enbart den rika eliten. Då kommer åren när ondskan som utgår från Eliten kommer att nå en sådan gräns att inbördeskrig utbryter i Sverige och eliten sprängs eller tar till flykten. Så skönt det kommer att bli att vara svensk därefter. Bloggaren överväger att återfödas här en gång till om 50-70 när systemskiftet stabiliserats och världen bytt kurs. 

De superrika lär bygga sig sin raket och kolonisera en ny planet - tyd tidens tecken: "Sir" Branson och mr Musk representerar de sjukt rika som uppstod i slutet av 1900-talet och de är båda inne på rymdresor för eliten. Filmen Elysium med Matt Damon har redan givet den dystopiska versionen, de superrika på en gigantisk rymdstation med paradislundar, en kort bit upp från den värld de själva förödde med sin rovdrift. Kvar bor de 99,8 procenten av mänskligheten och de lever i misär!

Det är passande att Sverige sysslar suspekta deals inom Hi Tech (USA-kopplingar) eftersom vår onda Jupiter också är den progressiva mentalitetens symbol, planeten och dess positiva härskartecken Skytten står för gränslös framgång och gränsöverskridande utforskning som kolonisation av nya världar. Och för det behövs stor rikedom, en av planetens mer prosaiska innebörder. 

Notera hur Jupiter, när den härskar över sitt NEGATIVA tecken Fiskarna istället fungerar som "räddaren i nöden" - här står den inte för förmögenhet utan för skydd mot förlusten av förmögenhet. Se diverse inlägg om Zeus Soterios och inte minst bloggens upptäckt att besynnerligt många av dessa giriga vd-typer föddes med psyket (Månen) i jupiteriska Fiskarnas tecken.


Men nu avviker jag långt från ämnet! Frågan var om det går att elchocka svenskarna tillbaka till sans så de slutar flänga runt som gnagare i ett ekorrhjul. Den som slutar vara så fattig att man bara ser kroppen som statusmarkör, frigör därmed så mycket tid att man t.o.m. kan lära sig läsa på nytt (kasta smartphonen i soporna!) och bli en begåvad och intressant människa. Vilket lyft för Sverige att en dag få en befolkning som klarar att på god svenska redogöra för sig själva och varför de valde bort den destruktiva kapitalismen!

2 kommentarer:

  1. Sluta blogga, ut och jogga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En ironisk spin-off på inläggets sista mening, får förmodas.

      Radera