Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 augusti 2017

Apple-terrorn har intagit Stockholm. Det var sossarna som sålde staden till USA...

Det kveruleras över att Apples skrytcenter i Kungsträdgården, Stockholm dödar allt i sin framfart...
 
En snabb blick på Stockholms korrupta stadsbyggnadsråd, en typisk högersosse som högprioriterar den amerikanska dollarn och det gradvisa självmord Etablissemanget utsätter Sverige för - allt för att vi också ska se ut som - halleluja - vilken dussinmetropol som helst.

Jag förstår och den betydligt mer ansvarstagande vänstersossen Veronica Palm skilde sig. Hennes horoskop är av principfast Stenbockstyp men hos stadsborgarrådet blandar sig makt- och organisationsorienterade Stenbocken med sin värsta fiende, storvulenhetens och kunglighetens Lejon. Resultatet blir ofta en människa som dyrkar dem med makt eller ser upp till storhet för dess egen skull. Då resulterar samtidigt den värsta sortens rövslickande för dem som fortfarande står ovanför den här hugga kniven i ryggen-typen, som frankt talat kan beskriva astrologins fulaste typ av streber. 

När den verkliga Konungen protesterade mot bygget av ett fult Nobel Center i Stockholm, då kommer minsann den okultiverade Mogert fram och söker knäppa Konungen på näsan. Som jag sade, två maktorienterade tecken i samma horoskop kan tvinga fram den sämsta sortens ledare.

Nu ska jag verkligen intyga att det finns gott om undantag från varje allmän astrologisk utsaga - bloggarens egen mor och en f.d. partner hade det av Apple korrumperade stadsbyggnadsrådets sol- och månplacering. Båda kvinnorna hade visserligen tendenser till att bli övermaga och högröstade - maktfrågan var uppenbarligen en öm nerv hos båda. 

Men ingen av dem var en maktstreber utan gick igång först när andra sökte sätta sig på dem. I ex-partnerns fall förklarade den föga äregiriga Oxen i ascendentposition avsaknaden av verkligt maktbegär (moderns ascendent okänd). Men båda upplevde maktspel från folk mest hela tiden eftersom kombinationen av Stenbock/Lejon är så sjukt maktkoncentrerat. Jag tror de här människorna i sin egen latenta (eller mogertmanifesta) prestations- och allmaktsfantasi är sina egna värsta fiender...



Den här högersosssen (kapitalisten) har så många problem i horoskopets "ingångsvärden" att det inte förvånar det minsta, att han inte lyckades "styra upp" sitt liv utan blev en representant för den makthungriga sykofant som numera kännetecknar socialdemokratin i dess ledandebefattningar.

Varför kungavärdighetens stjärna Regulus är överkorsad i detta sinnelagshoroskop beror på att det storslagna och magnifikt generösa Lejonet har avvikit från den konungsliga vägen - Solen har istället valt att gå Jordelementets och materialismens väg. Som bekant är Solen i Stenbocken något av en paradox eftersom DESS disponent Saturnus och Solen är ömsesidiga fiender. Men den här typen försöker båda äta kakan och ha den kvar!

Solen i 6e fiende- och olyckshuset visar hur Mogerts härsklystnad och hackordningsmentalitet - hans egna inre drivkrafter är hans egen värsta fiende. Han kan bara vinna en objektiv maktposition (Solen) på bekostnad av sinnesfriden (Månen). Min ex-partner lät utbilda sig på Bostons finaste teaterskola men såg igenom sina ihåliga maktambitioner och återvände till sitt hemland, tog en mer anonym roll som manusförfattare och hittade (bortom bloggaren) ett lyckligt och ordinärt liv med någon mattförsäljare eller vad det nu var... En klok människa som genomskådade sina omöjliga "ingångsvärden", vilket är mer än man kan säga om detta stads- och kulturborgarråd.

Den Apple-korrumperade människan uppvisar också en opposition längsmed den "sataniska axeln" som i ett sinnelagshoroskop troligen mest uttrycker sig på det emotionella planet. Se äldre inlägg om den antika romerska uppfattningen om vredesutbrotten via vulkanen Etna på Sicilien, vilket tolkades som moder Jords monströsa son Tyfon vars dåliga humör tvingade jordmodern att spärra in honom i underjorden. 

(Många inlägg nämner Tyfon utan att taggen använts. Använd översta sökrutan för att hitta diverse horoskop där Tyfon förs på tal. Det var romaren Manilius som kallade sträckningen mellan 2a och 8e huset för en representation av den similen.)

Sedan uppvisar högersossen visserligen ett energiskt intellekt eller i vart fall sin lunära fantasi om att vara en "Stridshingst" modell näringslivsdyrkaren Reinfeldt. Men under den här martiala energin i 3e intellekts- och kommunikationshuset döljer sig korruption. Eftersom detta "bara" är ett sinnelagshoroskop vet man inte om Apple faktiskt stuckit åt Mogert pengar eller andra förmåner för att påverka ärendets utgång, men som en karta för de inre känslorna anas rejäl röta i politikerns förhållande till orden han talar - den energiska Mars som låter så sockrad (via "mjuka" Vågens tecken) bygger i själva verket på en Våghärskare - Venus - i 8e korruptionshuset !!! Och där befinner sig dessutom den andra markören för intellekt och kommunikation, Merkurius själv! 

Jag tror att det här är det mest oärliga horoskop för en socialdemokrat bloggen någonsin tittat på. Det är rena skolexemplet på självlögn, en som inte alls lever som han lär (eller en gång lärde sig). Mogert borde snarast byta parti till StureplansCentern och se till så araberna får riva hela innerstan och uppföra 80-våningaras brandfacklor istället för den fattigdomens lågbyggnation som för närvarande utmärker Stockholms innerstad! I kombinationen av Stenbocken och Lejonet, där det är som värst, råder nämligen fullständig megalomani. 

Det är storhetsvansinnet som gör att Mogert instinktivt tycks bejaka alla vulgära och missprydsamma byggprojekt i Stockholm så länge de luktar framgång och etablissemang. Stenbocken är nämligen inte så lite svag för det Etablerade, det är den här principen som frestar Jesus under hans 40 dagars "fasta" i hettan i närheten av Döda havet. Etablissemanget visade honom - via Jesus hallucinationer - alla världens mäktiga städer han kunde få styra över. Jesus övervann deliriet, högersossen Roger Mogert var inte av rätta virket och föll till föga för USA:s fula sätt att via krimskrams som Apple-produkterna invadera världens alla fattiga folk.

*****


Se även fristående spaning efter andra med  liknande astrosignatur:

När både sol- och måntecken söker dominera

Inga kommentarer: