Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 augusti 2017

Åsnan USA krigshetsar mot Nordkorea vid solförmörkelsen!



Där ser man (AB). Samma dag USA drabbas av olycksominat total solförmörkelse väljer denna nation av åsnor att inleda en krigshetsande övning från bundsförvanten Sydkoreas mark. Japp, det är samma USA som i höst är INBJUDET AV SVERIGE att krigshetsa mot Ryssland i militärövningen Aurora 17. 

Den senare övningen nämner inte en viss regeringstrogen idiot i Aftonbladet när han målar upp skräckpropaganda om ryssens motsvarande övning som källan till all aggression i vårt hörn av världen - trots att alla känner till USA:s ambitioner om världsherravälde.

Jag undrar just om Trump och det som är kvar av hans gäng förstår vilket katastrofomen solens utslocknande över det egna landet är samma dag de under en 10-dagarsperiod ska visa musklerna mot lilla Nordkorea (och naturligtvis spänner musklerna inför övriga världen för att tvinga den till underkastelse under den amerikanska mördarkapitalsmen). Det här handlar inte om Nordkoreas vedervärdiga styre, detta är en fråga om USA är värld att ha som vän på Facebook.

En karta för USA:s solförmörkelse den 21 juli i detta inlägg. När jag i rubriken frågade om "kungamord" var å färde hade jag förstås ingen aning om att USA sedan länge planerat en militärövning med start samma dygn. Nu blir förmörkelsen ett ännu mer allvarligt omen och USA är naturligtvis den stora förloraren.


PS. Frågan är om USA är medveten om gamla asiatiska seder när de sätter övningens längd till tio dagar. Arbetsveckan i det antika Kina var 10 dagar! Vishetstexten Jijing (Förvandlingarnas bok) säger i kapitel 55, om att flasha och visa sig på styva linan, att den som "stannar mer än 10 dagar hos värden" kommer att förbruka välviljan och mötas av misstro. Dvs. hade USA övat i 11 dagar på sydkoreansk mark hade detta varit en REN KRIGSFÖRKLARING MOT KINA, som naturligtvis är den USA egentligen talar till här...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Filmen "Propaganda" från 2012 är Nordkoreas svar på all den svartmålning av nationen som västvärlden är skyldig till. Den har översatts till engelska och finns tillgänglig gratis på Youtube för alla oss som icke bor i landet. En film som blivit extra viktig nu när Nordkorea blivit det mest demoniserade landet vi känner till här i västvärlden. Om filmen var menad att nå internationell publik eller bara för sin egen befolkning är inte helt klarlagt. Men den är helt klart sevärd som sätter våra "goda käpphästar" (USA med flera) på plats i förhållande till det lilla landet som inte invaderat någon.

Bakrunden till filmen:
https://phibetaiota.net/2017/08/paul-craig-roberts-propaganda-the-north-korean-film-about-the-usa-and-how-it-manufactures-consent/

Propaganda (2012) 1h 30 min
https://www.youtube.com/watch?v=6NMr2VrhmFI&feature=youtu.be

Havsörnen sa...

Aurora var namnet på pansarkryssaren som avlossade startskottet till Oktoberrevolutionen 1917. Slump? Fartyget levererades 29 juli 1903. Då som nu skickade Mars och Saturnus sina långa aspekter mot varandra.

Seaward sa...

Jag har läst någon annan som sett annan symbolik i benämningen (redan glömt var), men din aspekt-iakttagelse nästan spikar den amerikanska maktapparatens vridna kreativitet.

(Jag följer den debattör jag glömt namnet på, men som utgick från att det är NATO=USA som döpt övningen och att svenskarna bara är mesproppar som likt en hora efter pröjs villigt särar på benen och släpper in någon de inte borde ha givit sig i lag med)

Havsörnen sa...

Peter Krabbe.

Anonym sa...

Den så kallade "yttrandefriheten" i väst är bara en illusion som de styrande matar oss med. Nu tar finansjuden George Soros fram en programvara som ska upptäcka "skitsnack" i realtid så folk inte ens får möjlighet att "slinta med tungan". Med en sån programvara blir det sedan tekniskt inte svårt att ta bort allting på nätet som inte passar in med det officiella.

Källor:

http://newsvoice.se/2017/08/11/soros-finansierar-skitsnacksdetektor/

https://www.theguardian.com/technology/2017/aug/08/fake-news-full-fact-software-immune-system-journalism-soros-omidyar

Seaward sa...

Brave New World