Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 augusti 2017

Barcelonas bilterror och våra inhemska terrorpolitiker




Brittiska tidningen Express har ett exakt klockslag för när den vita trucken kör rakt in i människor på en turistgata. Tidpunkten avslöjar massakerns tydligaste signatur: det är Liemannen Saturnus nästan exakt på ascendenten i dödens tecken Skorpionen. Bara gayfestivalens öppnande i Stockholm nyligen hade en HELT GRADEXAKT dödssignatur på Skorpionascendenten, men givet den situationen passade tecknets koppling till naturens sexuella fortplantning och Saturnus ökända sterilitet perfekt in. Pridefolket själva såg det säkert inte så, utan höll en mindre frivol och anstötlig ton i år. Även detta stämmer förstås med Saturnus, som är så allvarlig man bör vara inför Döden och dess yttringar.

Barcelonaterrorn:




Det stinker av dålig karma för alla inblandade här. Visserligen äger våldsmannen Mars Liemannen men går så från sitt fallna läge i Kräftan. Nu står händelsens (massakerns) disponent visserligen i det 9e huset för Guds vilja (den universella dharman), en märklighet jag även tidigare noterat i samband med terrorhoroskop (inte alla, men många). Uppenbarligen är den gudomliga viljan något som det sekulära och därmed korrupta västerlandet inte längre förstår sig på... Bara astrologin lever kvar som vittnesbörd om en äldre och djupare insikt i tillvarons mysterier.

Går man nu två disponentnivåer ner (vilket inte är brukligt) hittar man dock att "Guds vilja" (här representerad av 9e husets ägare Månen) befinner sig just i korruptionens och dödens 8e hus. Här finns båda balansens Venus och eftersom folkmassor (den ansiktslösa massan) sorterar under Månen, är det här ett dåligt omen för folk i rörelse vid denna tidpunkt då Döden står för dörren.

De drabbade har säkerligen ALLA horoskop som nära knyter an till denna himmel och som visade att deras biljett till jordelivet (för den här gången) hade gått ut. Vilka terroristerna var och vad de ville säga har tidningarna inte fått nys om än...





Efter att information om över 80 skadade och många döda tar jag tillbaka ovanstående. Journalisten Jess Stearn intervjuade på 1970-talet en astrolog i Kalifornien som kontrollerat husägarnas horoskop på en gata där elden tog ett antal hus på rad. Alla hade liknande problem i horoskopen utom ägaren till gatans sista hus - huset som undkom branden. När så många som i Barcelona är med om samma olycka verkar tanken på kollektiv karma gälla. Dessa var offren för vilken poäng nu IS avsåg göra, troligen martyrer för den västerländska livsstilen. Nionde huset för universell dharma och dess budskap gäller alltjämt, men man måste släppa tanken på individernas betydelse. Det är att anlägga fel fokus.

 
Som en sista sak: Solen gick idag in i majestätiska och showiga Lejonet och ett uttalande om Sol-Lejonet Camilla Läckbergs vräkiga stil har redan kommenterats i både AB och Expressen. Bloggaren var inte medveten om Lejoningressen i morse då han skrev om stadsbyggnadsrådet i Stockholm, ett Mån-Lejon, som älskar alla skrytiga eller prestigeosande byggnader och som kommer att förslumma Stockholm fullständigt. 

Men som framgår av kartan var det ingen vanlig Lejoningress för Solen idag, utan den förödande kombinationen av Solen i sitt maximala härskarläge och ÄNDÅ INTE NÖJD. Solen går samman med demonen Rahu som indikerar jordbundna onda andar som vill mäta sig med gudarna. Som bäddat för en period av dårfinkeri. 

DESSUTOM EXPONERADE SIG SOLEN FR.O.M. I DAG FÖR LIEMANNEN SATURNUS LÅNGA 270°-ASPEKT. (Det kan bli en mörk solpassage genom Lejonet och fler händelser där Saturnus framgångsrikt stryper "kungavärdigheten" som här är helt "over the top", pga. giriga Rahu i samma tecken.)

Det är väl att Alliansen just denna dag understryker allvaret i sitt sjudande misstroende mot Boforskramaren till försvarsminister och hans inkompetens när det gäller att varna om säkerhetsläckaget från Transportstyrelsens outsourcade data. Försvarsminister Peter Hultqvist stämmer på pricken in på den storhetsvansinniga typ som stjärnorna idag målar upp. Ritar man en solkarta - passande eftersom han om någon är en makthavare, urartar den rätt snabbt när man studerar disponentkedjan:



Det börjar rätt illa med Solen och Saturnus - ömsesidiga fiender! - i första huset. Saturnus söker hämma Solens rika utflöde och önskan att meddela sig, Saturnus är en försiktig och återhållsam typ. Omvänt pressas Saturnus svårt att den öppenhet som Solen i sin generositet bjuder alla på. Kombinationen i ELD kan tyda på maktpositioner, det har jag sett flera exempel på, men rent tekniskt är detta inte en gynnsam signatur.

Värre ändå blir det när den öppna och hoppfulla Skytten kollapsar därför att dess härskare Jupiter gått in i det onda 12e huset för världsliga förluster. Det här huset kan pga. sin ovärldsliga natur vara illa rustat att möta kraven ute i omvärlden och det verkar som om Hultqvist har mer med kommunikationsproppen i regeringen att göra än vad han vill medge: kommunikatören Merkurius är också instängd här. 

Och vad säga om den korrumperande Satansstjärnan (Algol) som ligger på Jupiter och avslöjar att denna ledare är ond? Hultqvist är köpt av främmande makt (USA) och borde åtalas och. Här finns mer osundheter än bara att ha negligerat (av okända skäl) att informera Stefan Löfven om drullerierna på Transportverket.


PS. Bloggen hade idag 3 inlägg på rad med ordet terror i rubriken innan illdådet i Barcelona inträffade. Bloggaren har en synsk ådra (det hade hans mor och mormor också), men inte så värst exakt. Ibland är det bara i efterhand man ser en stegrande förnimmelse...

Inga kommentarer: