Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 augusti 2017

Bildt och den slocknade svenska solen


Aftonbladet den 21 augusti
Dagens Nyheter den 22 augusti

Expressen den 23 augusti

Jag tror bestämt att Björn Hägers nya bok om profitören Carl Bildt (m) måste knytas till Sverigehoroskopets pågående solcykel i lika hög grad som fyllebulten Anders Borg (m) och den lynchstämning inom Moderaterna som åter eskalerat sedan partiledarens låga opinionssiffror publicerats. Jag föreslog omgående Anna Kinberg Batras förlorade förtroende som ett bra exempel på det svenska ledarskapets kollaps under Solens årscykel - och det var kort innan regeringen Löfven avslöjades med såväl intern inkompetens som direkta mörkläggningsförsök (IT-skandalen).

Finns det några fler solära svenskar av exponera? Än är det gott om tid. Sveriges solära cykel är verksam till mitten av mars nästa år och sen blir det ännu värre. För om detta är SOLEN i Sverige och bloggen redan rett ut MÅNENS mörka och hatiska natur i nationalsjälen, då kommer (som tidigare sagt) Mörkrets makter att segra stort i valet i september 2018! Och efter den korta måncykeln väntar Månens disponent Mars, själva rötan i folksjälens hat och materialism.

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05
Och när väl denna mörka period i landets historia är över väntar nästa storcykel i den onde rike mannens tecken (Jupiter). Men den har jag redan skrivit om.

Under hela denna tid kommer svenska folket INTE att vakna och inse att den enda som möjligtvis har nycklarna till landets framtid, Jonas Sjöberg, är landets enda politiska ledare med statsmannavärdighetens (på svenskt vis) framtoning. Han är fullständigt urvattnat som socialist (likt Vänsterpartiet) numera men förestår det enda partiet som oavbrutet varslar om att landet håller på att rämna till följden av de skenande klasskillnaderna. 

När Löfven öppnar käften är eventuellt socialt patos modifierat av vad marknaden kan gå med på, men man önskar medelklassen ville förstå vilken underklass de står på tur att bli i takt med Löfvens och borgerlighetens program för landets hyperglobalisering fortskrider. Apples skrytbutik i Stockholms konungs trädgård är bara början. Kapitalismen kommer att dra in Sverige i nästa storkrig om dagens typ av politiker får fortsätta bestämma.

Björn Hägers bok utkom på Norstedts den 7 augusti. Som transit borde bokens utgivningsdag matcha den pågående solcykeln och illustrera vilket korrupt vrak nationen är genom dess politiker med mer eller mindre kriminellt egoistisk och profiterande mentalitet. 

Landets moraliska urartning har passerat alla gränser och det är just därför ojämlikheten skenar mest här av alla OECD-länder. Sossedjävlarna har just avböjt att delta i sådana här internationella mätningar eftersom de - precis som föregående borgerlig regering - vill förstöra journalisternas möjlighet att finna ut och informera folket om hur deras folkvalda sköter sig !!! Bara den nyheten om det ledande regeringspartiet sorterar klockrent under den ONDA Solen - det dåliga ledarskapet - som nu under ett år går i dagen gång på gång inom landet.



Beklagar, jag gjorde just ett tankefel. Det här horoskopet för midnatt och med en Ox-ascendent beskriver boken som en entitet, inte direkt Bildts förhållande till Sveriges öde... De recensioner jag läst så här långt är alla eniga om att boken är rätt faktarabblande och inte kommer Bildt inpå livet. 

Just den senare detaljen styrker riktigheten i hans födelsetid anonymt meddelad till den här bloggen. Hans Skorpionyttre är en perfekt mörkläggare och när en slirig Vattenascendent har sin härskare - här Mars - i 8e huset för korruption och död (och andras pengar!) - i Lufttecknet Tvillingarna, då är det fråga om en förmåga att slingra sig ur diskussioner med nonsenssvar, precis som någon av recensenterna exemplifierade. 



Carl Bildt har omoralens (och krigets) Mars, kommunikationens Merkurius och hela hans solära, djupa identitet dold i detta onda 8e hus som är Skorpionens naturliga position. Med Skorpionen i öster är han så att säga dubbelskorpion och det är förstås därför det är LÖGN att få honom att tala SANNING.

Om man återvänder till bokens horoskop så visar Jordelementet hur träigt faktarabblande den är, och inte minst fullmånen mellan ledaren Solen och folket Månen i den manifesta lergeggan som Jord och Vatten bildar, visar också att bokens innehåll i princip är den välkända sörja Bildt representerar. Ämne och horoskop har kanske ändå en liten koppling... Intressantast tycker jag DN-recensionen är som påminner om ytterligare en svensk höjdare som lågpresterat på högskola (likt Anders Borg) men verkar vara ha sol och vårarens förmåga att fixa det för sig själv ändå. Hakelius i Expressen kom sist ut med sin recension av Stockholmstidningarna (jag utgår från att SvD är så Bildt-trogen att de tiger om den här boken). 

Hakelius illustrerar läsandet som ren vattentortyr men säger att själva nötandet som är akut vid 200 sidor förbytts i kapitulation och acceptans efter 300 sidor. Författaren ger sig inte förrän han matat på så mycket (kända) detaljer att vi ska se vilken gestalt Carl Bildt egentligen är - en olustig skamfläck för Sveriges nationalkänsla. Och därmed - fast på omvägar - anknyter ändå bokhoroskopet till nationens pågående "solcykel som visar usla ledare". För om bokens hjärta, Solen, är dess subjekt, Bildt, då är det bara att inse att detta är en bedrövlig Sol i Kräftan i 3e huset för skriftspråk och skrift i trycket.

Oxen i öster (1a huset) är en aningen bekymmersam position eftersom den får flera viktiga planeter mot sig, inte minst de stora förmögenheternas och komfortens Jupiter, för att inte tala om den grundläggande begärs- och sinnelagsplaneten Månen!

Det är som den gamla indiska astrologin ville understryka att en laståsna eller en oxe fastspänd vid oket är inte någon höjdarnivå att rikta in sig för den själ som återvänder till jorden och en ny mänsklig kropp. Inte ens Oxens egen härskare Venus fungerar som en aktiv välgörare OM PENGARNAS PLANET FÅR SPELA FÖRSTAFIOLEN som de gör när vi kommer in på ämnet Carl Bild som förmedlad genom den här boken. 

Missa heller inte var någonstans Venus ställt sig: i Oxens triviala pengahus. Den mannen var verkligen en liten själ men väldigt svensk som Överheten format detta folk genom en serie dåliga och självtjänande beslut genom historien... Fast nu är det möjligt att jag tänkte fel igen. Det kanske är Norstedts förväntningar på bokens inkomster som yttrar sig som denna rätt onda stjärnhimmel. Och varför skev författaren boken? Var det bara för att politikerhat ligger i tiden och han visste att ämnet skulle locka till köp? 

Som de antika judarna sade, "Välsignade är den som inte följer de ogudaktigas råd, står på syndarens väg eller slår sig ned bland bespottarna." (Psaltaren 1:1 senaste översättningen låter lite annorlunda: "Lycklig den som inte följer de gudlösa, inte befinner sig på syndarens väg inte går syndares väg eller sitter bland hädare.") Det här betyder i princip: skygga från socialdemokraterna som blivit ett verktyg för de ateistiska Humanisterna. Men följ lika lite borgerligheten vars vinstmotivation placerar dem på syndarnas väg och dessutom dem som bespottar människans värdighet genom att reducera vår art till en handelsvara.

En fungerande Sol vet allt detta, men så icke Solen i Sverigehoroskopet. 

Sista ordet i frågan om motivet bakom Hägers bok om Bildt måste ändå gå till den extraordinärt torra men korrekta Saturnus. I sitt världsligt starkaste läge i väster och en verksam välgörare för Ox-ascendenten bestrålar den exakt ascendenten och påminner lustigt nog i denna andra Vatten & Jord-kombination om Bilds lakoniska och entoniga ordknapphet. Men sanningen är att Saturnus har funktionen av att skissera närighetens skepnad hos subjektet Bildt.

Så här: Saturnus i sig är en bra placering men dess underliggande disponent är en fallen Mars i kommunikationshuset som anknyter till ledarskapets Sol. Saturnus formella skildring av Bildt är i sig korrekt om än ingen stor läsupplevelse, men det är det undre skiktet, den "fallna" och omoraliska och lögnaktiga Mars som intresserar. Mars i dåligt skick (här fallen i Kräftan OCH verksam illgörare för Ox-ascendenten) indikerar i sin koppling till subjektet/Solen Bildt att boken beskriver en slem lögnhals och det är det merkuriska 3e huset som bistår med frågan om falsk information från huvudpersonen.

Om man istället tittar direkt på 3e huset så beskriver det istället Hägers språk och nu är Solen (verksamt god för en Oxe som ska vara ute i dagsljuset och arbeta hårt) med en fallen Mars. Detta är berättelsen om viss envis vitalitet, men på något sätt hämmad och fördold. (Vatten/Naturen älskar att dölja sig - Herakleitos.) Hägers budskap den snaskige Bildt växer fram, som jag förstått av recensionerna, som en undertext som samtidigt är exakt det man läser (välkända händelser för alla svenskar). Nettoeffekten är att man inser vilken självtjänande usling också denna svenska politiker varit.



Inga kommentarer: