Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 augusti 2017

Carl Bildt, Hjalmar Söderberg och avvikaren Eva Green


Eva Green i Bondfilmen Casino Royale (2006)

När jag läser Carsten Palmaer återberätta författaren Hjalmar Söderbergs rätt vedervärdiga liv - hatare av militarism men själv bara feg, hatare av religiöst hyckleri men själv falsk som Satan, alkoholiserad, hustrun otrogen och villig att låta henne spärras in på mentalsjukhus för att kunna gifta om sig med en kvinna med vilken han redan bedragit hustrun och fått barn med - och samtidigt spanar på horoskopet, slår det mig hur han föddes under samma grundstomme som Sveriges kanske falskaste politiker någonsin, Carl Bildt.

Söderberg (födelsetid okänd och istället en månascendent):


Bildt (Skorpionascendent för jämförelsen bytt mot månascendent):


Astrologiska signaturer som "dissociationssyndromet" - Bildts tendens att avvika från ämnet eller avsiktligt svara utifrån en missuppfattning av frågan påminner om scenmagikerns manipulation av publiken genom att distrahera dem. Ett äldre blogginlägg visade en sådan artist (som dessutom hatade religion och ljög) och där Vatten och Luft i kartan störde sig svårt mot varandra. 

I bokrecensionens återberättande av Söderbergs liv slår det mig att Carl Bild också i själva verket är en konflikträdd typ fast han gärna placerat sig i konflikthärdar - men det är bara spel för gallerierna. Bildts tre skilsmässor passar väl in under den här slirigheten eftersom hans begär efter emotionell förnyelse är extrema: Månen i näringslivets Vatten och förstärkt av Drakhuvudet. Venus ligger också i Vatten och opponeras av friheten och vidareförgreningarnas Jupiter. (Minns Tiger Woods ändlösa rad av otrohetssex - Jupiter i 7e partnerhuset!) 

Månen i Vatten och Solen i Luft kan prata förbi varandra inom en personlighet men delvis vara uttryck för Bildts högst medvetna avvikelser från ämnet i intervjusituationer. Men vad händer om två personer möts som båda lider av lögntendensen? De måste hata varandra eftersom de känner igen sin egen falskhet i den andre. Fredrik Reinfeldt hade Sol och Måne men i ombytta element och de gillade aldrig varandra.

Hjalmar Söderbergs alkoholism som skiljer honom från den supertorre Bildt återspeglas troligen av kontrasten i sinnelagshoroskopets 6e hus för ohälsa. Söderberg har olyckans Mars här och den attackerar hans sinne. Bildt har istället den strama och disciplinerade Saturnus vilket förvisso gör en mängd viktiga frågor i livet till möjliga katastrofzoner eller källor till fiendskap. 

Under Bosnienkriget gjorde sig Bildt till fiende med det mäktiga USA genom att ha en avvikande policy, och vad är Saturnus (på en nivå) om inte den råa världsliga maktens symbol? Saturnus är en imperialist och Bildt är i den meningen en antiimperialist på samma sätt som Söderberg i sitt 6e fiendehus hatade militarismens Mars! Samtidigt är Bildt en falsk och förslagen typ och en usel placering för Saturnus, den Stora Illgöraren, är raka motsatsen till passionsbrottslingen Mars: Saturnus gör den ränksmidande och iskallt planerande sociopaten, en försnillare inom bankväsendet, manschettbrottslingarna.

Bloggaren hatar den rike onde mannen eftersom hans 6e hus i såväl det fysiska som sinnelagets horoskop rymmer en "verksamt ond" Jupiter. Det kan innebära att alla uppblåsta och substanslösa typer är hans fiende, inklusive Söderbergs hatobjekt: hycklande religiös fromhet. 

Men rankar man Söderbergs hatobjekt i sinnet är det tydligen krigshetsaren Mars som är den prästerskapet totalt överskuggande boven. Boken om hans liv nämner att han var fullständigt besatt (alkoholiserat delirisk?) över nazismens framfart under Andra världskriget. Sinnelagshoroskopet tycks ändå ha viss koll på hur passioner eller känslor riktas...

Ser man summan av Söderbergs "milstolpar" verkar minuspoängen klart överväga, precis som i fallet Bildt. Sedan min barndoms hjälteproducent sköt ihjäl en barservitris han raggat upp, lyssnar jag inte sällan, ens som historisk kuriositet, till den musik han skapade. Den är smutsad och hans speciella och larmande ljudsignatur ("the wall of sound") kan man nu uppfatta som en galen människas försök att skapa så mycket oväsen att man slipper den tystnad varigenom psykosen kan ta sig in. 

Jag känner en musiker aktiv under punkrockens få vitala år och han hade länge samma nervösa förhållande till tystnaden. Den skräniga och energiska punkrocken lockade under några år hela det anglosaxiskt påverkade Europa - det var ett omen om att nyliberalismen var å färde. Konsten gestaltar alltid hat och sammanbrott före det bryter in, så Sex Pistols, så manipulerat utnyttjade de än var av Branschen i näringslivet, tjänade ändå en funktion som offer i dubbel mening.

*****

Nyfiken på hur väl eller illa Månen i irrationella Vattnets Fiskarna och Solen i hyperlogiska Luftens Tvillingarna samverkar i andra horoskop gör jag denna sökning med programvaran ZETs enkla skriptspråk:

mo.pis & so.gem & (ma.H6 | sa.H6)

För att inte få alltför många träffar inkluderar jag för en månascendent också någon av de naturliga illgörarna i 6e olycks- och fiendehuset. Obs. I synnerhet med en månascendent är det helt omöjligt att avgöra huruvida denna "fiende" är helt avskuren från den egna personen eller om placeringen avslöjar att man är sin egen värsta fiende och motverkar sin egen rollmask. 

Hjalmar Söderbergs Mars kastar nu visserligen en indisk 210-gradersaspekt mot hans Måne och det innebär att kriget och sexualiteten stör honom, kanske också kvinnor som är "krigiska"! Det synes som om Mars placering till hälften är sånt han retade sig på (krig och den gnatiga hustrun han lät spärra in för att bli kvitt) och dels hans egen uselt kontrollerade liderlighet! 

När en kritisk indikation inte alls stämmer med månascendenten, då är det troligen för att individens klockslag ger planeten en underordnad betydelse eller t.o.m. vänder den en smula åt det goda...
  1. Thomas Young;13.6.1773;12:00 (Mars och Saturnus i 6e) - fysiker som arbetade med frågor om ljuset och vår synförmåga - passande eftersom månascendenten i Fiskarna alltid placerar visionens tecken Lejonet i 6 och ögonen ansågs förr KASTA LJUSSTRÅLAR som "grabbade tag" i objekten och illuminerade dem. Här således Mars som kastar eld och anknyter till det mottagande sinnet/Månen. Saturnus tycks här ha rollen som vetenskapsmannen och 6e huset som olyckor/fiender stämmer inte alls! Men man ska minnas att för Fiskarna i 1a är Mars faktiskt en verksam välgörare (medan Saturnus är till skada för fiskstimmens rörlighet), så det är ett mixat besked som krävt födelsetimma och djup analys!
  2. Hjalmar Söderberg;2.7.1869;12:00 (Mars) - densamme
  3. Carl Panzram;28.6.1891;12:00 (Saturnus) - mördare
  4. Kay Redfield Jamison;22.6.1946;12:00 (Mars) - klinisk psykolog, hon själv var bipolär (manodepressiv), självmordsförsök
  5. Christer Elmehagen;22.6.1946;12:00 (Mars) - f.d. vd för AMF - gjorde en insideraffär och flyttade sin feta pension just före någon förändring. En slem Carl Bildt-typ, som höres.
  6. Kathy Bates;28.6.1948;11:12 (Mars) - ljuvligt stickig ömsom vimsig skådespelerska, påminner om Carl Bildt i hans mer underhållande stunder - även visat intresse för att delta i amerikansk film med politiska teman men förmodligen för evigt förknippad med den ondskefulla bokfantasten i Lida.
  7. Pablo Moses/Pablito Henry;28.6.1948;12:00 (Mars) - reslig jamaicansk reggaesångare med ljus och pipig röst (märklig kontrast), född samma dag som aktrisen. Harvat sig fram på turnéer i hela sitt liv efter den lilla medvind Stora Bolaget gav honom runt 1980 då han gav ut 2 album med global distribution. Sen tyckte Stora Bolaget han drog in för lite pengar och släppte honom tillbaka i gettot igen. De som räknar i termer av vinst och förlust kommer alla att brinna i helvetet. ("Stora Bolaget" ägs nu av något av de återstående monsterkapitalistiska megabolagen i underhållningsbranschen, de som sugit i sig alla andra så att makt och rikedom koncentreras till toppen.)
  8. Prince Lincoln Thompson;18.6.1949;12:00 (Saturnus) - ännu en reggaesångare från fattigaste gettot. Dog i lungcancer vid 49. Är det något "stukat" över den här astrologiska signaturen?
  9. Jaroslaw Kaczynski;18.06.1949;12:00 (Saturnus) - jurist som kritiserade Polens dragning mot EU-kapitalism, såg samtidigt Polen som halvt koloniserat av Ryssland. Tycks lika svår att pinna ner som den gäckande Carl Bildt...
  10. Carl Bildt;15.7.1949;17:55 (Saturnus) - när man talar om trollen
  11. Lamberto Andreotti;6.07.1950;12:00 (Saturnus) - CEO BigPharma, en av USA:s snuskigt rikaste
  12. Liz Stewart;3.7.1961;12:00 (Mars konjunkt giriga Rahu!) - utvikningsbrud Playboy "hora för pengarna"
  13. Fredrik Pantzerhielm;4.7.1961;12:00 (Mars konjunkt giriga Rahu!) - halvt glömt debacle. projektledare som använde en Karin Boye-dikt i reklam för Mercedes, historiskt den rike onde mannens bilmärke
  14. Helen Hunt;15.6.1963;12:55 (Mars) - aktris
  15. Charlotte von der Lancken;27.6.1978;12:00 (Mars och Saturnus) - industriell designer - viss parallell till fall 1 eftersom även här det visuella och formgivning/struktur betonas
  16. Raffaello Follieri;28.6.1978;12:00 (Mars och Saturnus) - kriminell finansbidragare, f.d. partner till den tillintetgjorda och spektakulärt visuella aktrisen Anne Hathaway - jag poängterar det bedrägliga skenet igen eftersom vi åter har Vision och yttre Form i 6e olyckshuset... Den här mannen använde uppenbarligen sol & vårar-färdigheten som de två onda planeterna kan signifiera plus drogs själv starkt till Hathaways unika sensualism - superkraftig betoning på Vågen men i förlustens 12e pga. förpackad under den lömska Skorpionascendenten som söker sitt eget bästa. Det förefaller som att Anne, advokatdottern, trodde hon gjort ett kap när hon krokade ihop med Raffaello men blev gruvligt dragen vid näsan...)
  17. Moa Berglöf;15.7.1979;12:00 (Saturnus exakt konjunkt giriga Rahu!) - Fredrik Reinfeldts talskrivare. En av sökningens mest utstuderat onda människor? Den kalla och listiga Saturnus-manipulatören i bakgrunden, en som producerade Moderaternas falska retorik.
  18. Eva Green;5.7.1980;10:05 (Jupiter och Saturnus) - aktris vars insats som Svikerskan i Bondrullen Casino Royale drabbade betraktaren! Här gavs äntligen förklaringen till varför Bond under alla år och med så många olika gestaltare varit en psykiskt störd kvinnotjusare - "love 'em and leave 'em". Casino Royale hittas tidigt i Ian Flemings utflöde av Bondböcker och Eva Green gjorde denna femme fatale och Bonds trauma intill fulländning. (I Hennes Majestäts Hemliga tjänst med en engångs-Bond hade visserligen sin förklaring till Bonds bedrövelse, men Casino Royale tecknar en mer sadistisk bakgrund - han älskade den Svekfulla - och märkligt nog älskade honom tillbaka. Hon valde döden vilket påminner om Fiskarnas martyrinstinkt. Denna psykologiska härva i handlingen förklarar bättre Bonds senare attitydstörning till det motsatta könet.)


*****

Eftersom franska Astrotheme hittat en födelsetid för Eva Green sedan jag första gången noterade henne, och kvinnan är ett sällsamt under av gnistrande karisma (algerisk mor), måste jag återge horoskopet sideriskt, med dess träffsäkra Lejonascendent (Lejonet som fadern passar här dubbelt, fadern har också prövat på filmskådespeleri):



Detta vet ingen i världen om utöver den här bloggens få återstående läsare: Eva Green föddes med kungavärdighetens Regulus gradexakt i öster vid sin födelse! För karisman kan noteras att detta illuminerade Lejon förmedlar en ren Luftvarelse, en ren andevarelse eftersom Solen själv befinner sig i Tvillingarna. I detta tecken ligger en del av hennes komplexa natur som den älskande svikaren i Casino Royale! Den andra delen ligger i det "dissocierade" (frånskilda) psyket i Fiskarna.

Kvinnan projicerar inte bara ljus omkring sig med sina självlysande gröna (bland blå) ögon, hon är också en tilldragande, magnetisk varelse. Och se bara Månen i Fiskarna som en siren i det mörka och djupa 8e huset för sexualitet och död! 

Här glittrar vattnet som inifrån av ett svagt ljus på botten (det är Jupiter i Eld i 1a huset som gör henne till en perfekt gestaltning av den förföriska sexualiteten). Det är sirenen som får svältfödda sjömän att kasta sig över relingen och drunkna i begärens, närighetens element. (Ja, Naturen är ond, det är astrologins sista ord. Människan är inte nödvändigtvis en jordbunden art eller livsform.)

På Eva Greens månsida hittar vi en perfekt version av Narcissus-motivet som jag sökte redogöra för i ett mindre genomarbetat inlägg nyligen - vissa ämnen ska man arbeta med tills de är avklarnade och kan inte rafsas ned snabbt i ett blogginlägg... Men ta Eva Green + det tidigare inlägget tillsammans. Intressant är att Eva Green helt frikänns från det 8e husets onda natur eftersom ägaren går fri, Jupiter i Lejonet i 1a huset är den mest fulländade placering det går att födas under och Eva Green flyger som en fri luftande lite ovanför sig själv och vet att orkestrera sitt kungliga och gudomliga närvaro. 

Det är när man ser sådan här horoskop man skulle vilja veta vilka tidigare jordeliv personerna levt för att förvärva en så här alltigenom välsignad karta. Det är ingen ände på Eva Greens karmiska medvind eftersom 5e purva punya-huset OCKSÅ ägs av nämnda Jupiter, den Stora Välgöraren. 

Här får man en bekräftelse på hur känd födelsetid i ett enda slag kan kasta om allting. Den här kvinnan har inget att göra med uslingar som Carl Bildt eller Hjalmar Söderberg, trots att hon dök upp genom en sökning på tre faktorer som förenade de båda männens horoskop. Hennes dissociativa tendens mellan Sol och Mån hanteras definitivt av den medvetna solsidan! Hon är med andra ord expert på att gestalta Sveket (om rollen så kräver det) men Jupiter med formgivaren Saturnus i 1a huset, i expressiva Lejonet, är helt klart en perfekt skådespelarsignatur. Troligen har hon fler strängar på sin kreativa lyra, om man nu skulle gräva i några biografier (vilket jag inte gjort).

11 kommentarer:

Havsörnen sa...

Den senaste kartan jag tittade på var den för bildandet av partiet Enhet (holism, pacifism), 6 april 1990. Solen i Fiskarna, Månen i Lejonet, Jupiter i Tvillingarna. Eva Green har de placeringarna omkastade. När jag såg CASINO ROYALE tyckte jag att hon var den träigaste Bondbrud jag sett. Surmulen, smått äcklad och snörpande min, Frankensteinpanna som tynger ned ögonlocken. Lite som en korsning mellan Katie Holmes och Malin Berghagen. Nu ser jag att min Soldisponent Venus är på hennes Saturnus (en grads avvikelse) och hennes Venus på min Saturnus. Är det därför som jag tycker så? Tilläggas kan att jag har Ketu i Tvillingarna i åttonde.

Den finaste bilden jag hittar efter bildgoogling uppvisar fortfarande (som jag uppfattar det) samma avvisande uttryck:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f0/9f/44/f09f449aee2a3b32ea46d0a05be9d69e--eva-green-imdb-more-photos.jpg

Saturnus långa aspekt lägger sordin på (eller konserverar) Greens Venus.

Du nämnde I HENNES MAJESTÄTS HEMLIGA TJÄNST i förbigående. Det är den bästa och mest högklassiga filmen i serien.

Seaward sa...

Svårt att kommentera andras smak, men prova inlägg taggae "hyle" - fångar under materien och ytan... Skorpionen och Jungfrun i samma horoskop drar rätt starkt åt utseendefascism av detta slag om också esteten Vågen ingår...

Hennes Majstät tycker också jag är den bästa rullen av dem alla om med en härlig 60-talsvibb. Där märks det att vi båda är Vågar!

Havsörnen sa...

Eva Green delar placeringen Mars i Jungfrun med undertecknad. Dessutom har vi båda
dess disponent Merkurius i Luft, konjunktion Solen. Våra respektive Jupiter välsignar varandra, hennes Venus upptar mitt sjunde hus och min Venus/Soldisponent/atma karaka står i hennes första. Tycke skulle kanske uppstå i verkliga livet. :-)

Angela Scoular, som spelade Ruby Bartlett i I HENNES MAJESTÄTS HEMLIGA TJÄNST (hon som ritar rumsnummer 8 med läppstift på Bonds innanlår under bordet), tog livet av sig 2011 med dräneringsrengöringsvätska, innehållande 91% svavelsyra. Hon drack vätskan, hällde den över sig och halkade nerför en trappa och frakturerade ryggraden. Angela diagnosticerades med tarmcancer 2008, men hade friskförklarats. Hon led dock av manodepression och alkoholism. Dömdes för rattfylla en tid före självmordet.

Född i London 8 november 1945
Dödförklarad på sjukhus 17:34 den 11 april 2011, drygt två timmar efter hon druckit vätskan.

Sol och Venus i VÅGEN
Merkurius i SKORPIONEN
Månen i SKORPIONEN eller SKYTTEN
Mars och Saturnus i KRÄFTAN
Jupiter i JUNGFRUN
Rahu i TVILLINGARNA

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01871/scoular_1871781b.jpg

Seaward sa...

Vad gäller invändningen mot "knölar" i pannan är dessa vanliga på Lejonet! Symboliseras väl utvecklade frontallober som uttrycker Lejonkonungens överlägsna intelligens? Då är det just vad Skorpionen - solkungens skugga - skulle kunna invända mot.

Det ligger därför en djup mening i din Skorpionascendents reservation mot Eva Green (särskilt som den styrs av en liten och detaljhackande Mars-Jungfru - era horoskop har inget gemensamt trots denna delade placering, accenterna ligger så olika. Green ser ALLT via sin fenomenala Jupiter i öster).

Invändningen är så symbolisk att det kan röra sig om att du är vad den transpersonella psykologin kallar "i arketypens våld". Man kan bli besatt av ett eller annat motiv och blir då en kosmos spratteldocka som agerar motiven som nidbilder snarare än att fullt ut ha processa sina intryck.

Men återigen: smak är ju subjektivt vissa behöver konventionella estetiska ideal för att se något. En kanske föredrar blondiner framför brunetter och och en annan behöver viss hudfärg eller hatar kroknäsor. Alla har de en bit kvar till vad Platon menade med Det Ena, Det Goda, Det Sköna.

Eva Green är något så ovanligt som en människa totalt favoriserad av stjärnorna och så är skönheten inte att ta miste på. (Inte ens den "verksamt onda" Venus i dominanta 10e är egentligen något större problem givet dess sensualistiska härskarläge i Oxen. Möjligen kan man säga att hon kan bli känd för just femme fatale-typer med en ond Venus i den här anslående positionen.

Jag har ett perfekt exempel på din upplevelse av "ingenting" från Greens rollgestaltning: Bland mina anonyma horoskop ett f.d. par som båda var fotomodeller (man och kvinna) - de valde varandra som hyliker, som kroppsvoajörer, och hade sedan det mest groteskt ytliga och döda äktenskap jag hört om. Båda bedrog varandra titt som tätt. Saturnus i den enas horoskop stod exakt på Solen i den andras och resultatet blir en slags psykotisk ytlighet - att mäta världen med linjal och sätta betyg efter det. (Typiskt nog skilde de sig vid sjuårskrisen, när Saturnus rört sig 90 grader fram)

Normala människor inser att matchningen är problematisk men med konventionellt vackra fotomodeller anas redan från början en störning och identifikation mot ytan, så den här sorten hör väl inte varningssignalerna, de klagar över att bli tagna för sin yta men har själva förtvinat på de djupare kognitiva nivåerna pga. yrket.

Tråkigt levnadsöde i din "bonusspaning", och illgörarna ser ju inte trevliga ut i Kräftan där de båda angriper hennes Sol... (Sol/Saturnus som bipolaritet? Manin kommer i så fall från Mars som söker varva upp för att övervinna Saturnus depression.)

Susanne sa...

Kul, den där noteringen om lejonets kantiga form på pannan! Jag var tvungen att bildgoogla Green, och visst påminner hennes panna om min pappas, dubbellejonet som har precis samma form :-) Jag är väl speciellt medveten om den, eftersom jag tyvärr ärvt precis samma pannform, vilket har till följd att jag aldrig haft pannan bar, utan alltid har lugg. Det gäller tydligen inte Green... och jag måste hålla med Havsörnen om det där med Frankenstein/Malin Berghagen. Vi får väl skylla på marsjungfrun även i mitt fall :-)

Men det där med att pannformen ifråga skulle representera överlägsen intelligens kan jag trots allt inte gå med på, fast det kanske vore frestande. Tycker snarare snarare det verkar... rent hyliskt att sånt skulle kunna representeras av vissa kroppsmarkörer.

Havsörnen sa...

:-) Jag gjorde en liten webbsökning för att se om fler gjort samma iakttagelse om Eva Greens panna och fick en träff i ett diskussionsforum:

"If Frankenstein was a cross-dresser and wore white pancake makeup .... well, I'd be lookin' at him right here!"

Symboliskt citat av Green: "In Los Angeles, I feel like the ugly duckling, like I'm from Venus or something."

Men här ska ni få se..! Om utseendefascisten presenterar sin favorit bland den långa raden "Bondbrudar", då. Den som kanske är mest Havsörnens typ:

https://pbs.twimg.com/media/BjQJhsCCEAEGXGT.jpg:large

27 aug 1947. Vad hittar vi om inte ett SOL-LEJON med Merkurius och Venus i tecknet (astrosajterna anger 1946, 03:30 New York - i så fall Solen och Månen i Lejonet, Kräft-AC).

En bild tagen från sidan avslöjar den framstående vinkelräta pannan!

http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/8/814/N1BY000Z/posters/barbara-bach.jpg

En rak panna ger förstås mera hår och snyggare profil än en bakåtlutande dito. Kräftascendenten suddar bort Greens tunga ögonlock för en stirrigare blick. Passar också bra då ÄLSKADE SPION var filmen där Bonds vita Lotus dök ner under vattnet och skurken Stromberg drömde om en ny värld på havsbottnen.

Undertecknad gillar många olika typer. Bach får representera den mjuka och söta. Här kommer tolv väsensskilda typer jag tycker om ur Bondfilmerna:

https://postimg.org/image/sy0fl23d5/

1) Den magnetiska 2) den mejslade fotogeniska 3) den pigga flamsiga 4) den käcka helylletjejen 5) den klassiskt sköna 6) den ärtiga blondinen 7) den kalla eleganta 8) den varma eleganta 9) den självständiga 10) den exotiska 11) den sköra 12) den fräscha sportiga

Sedan har vi ju exempelvis den oskuldsfulla (Solitaire), den vulgära (Plenty O'Toole), den blåsta bimbon (Miss Goodnight) och den farliga (Fiona Volpe / Fatima Blush).

Jag tycker nog att nr 5, Daniela Bianchi i AGENT 007 SER RÖTT, är den objektivt vackraste av alla.

Hylikern bör förstås komma ihåg termodynamikens andra huvudsats, som säger att ordnade system blir mer oordnade ju längre tiden går. Eller som bloggen skulle säga: Samla era skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör:

https://s28.postimg.org/tc1rknngt/Fader_Tid.jpg

Dock åldras en del sannerligen med (kunga)värdighet. Se bara 90-plussaren Honor Blackman (Pussy Galore i Goldfinger) på nedanstående bild! (Solen, Merkurius, Mars och AC i Lejonet, välsignade av Jupiter i Skytten).

http://cdn.skim.gs/images/xvcopmlvunnjbxaulltw/honor-blackman-says-bond-girl-label-is-derogatory

Fy, vilket ytligt inlägg! Skäms! ;-)

Seaward sa...

Ja det sista om Fader Tid stämmer ju till eftertanke som en medeltida meditation över (det biologiska) livets förgänglighet.

Vid Älskade spion-kvinnans horoskopdata har nu JAG antecknat "blekaste Bondbruden någonsin?" Jag vill tro det är en slump; det är jag som valt ”min Eva Green” pga. deras Sol i Lejonet utan har att göra med Bachs Kräftascendent med den otroligt usla månplaceringen i Skytten i 6e olyckshuset. Det här är ett oerhört odynamiskt hus och inte alls rätt för en skådespelare...

Det är i föregående 5e ”lejonhuset” livets dynamik och dramatik kommer ifrån. Få har naturligtvis sin Sol där, men alla har en tillfällig ägare till 5e huset som redan den kan säga något om tendensen att omvandla, förvalta eller bara hämma själens inre kraftstation…

Den branta pannan har jag noterat så ofta på Lejonet (men inte alltid!) att jag till sist drog ögonen åt mig. Det handlar om korrespondenser mellan andevärlden och det fysiska hur mycket Susanne än önskar förminska den judiska tanken att människans kropp är själen "ut och in-vänd"...

Tanken har också flyktat förbi att formen skulle kunna vara relaterad till Tvillingarna. Jag har en kvinnlig kusin med Tvillingascendent som har den, fast var ligger Tvillinghärskaren Merkurius om inte i Lejonet?

Aktrisen Rachel McAdams som har ett ovanligt brett register, har den. Men här försvinner alla enkla identifikationer i en härva av budskap: McAdams föddes med Vågascendent och Venus i 1a huset (inte sällan gör detta personerna "söta") och Månen i Tvillingarna. Men från Lejonet kopplar "formgivaren" Saturnus ett sextiogradersgrepp om första huset.

Mindre känd är en lika söt aktris som McAdams i hårt skruvade komediserien Brooklyn Nine-Nine (en drift med polisserier). Poliskonstapeln Amy spelas av en Melissa Fumero som skulle ge Havsörnen ångest i sin partiella likhet med Katie Holmes, men som för bloggaren har en skönhet från själen och ett uttryck och minspel som röjer livet och öppenheten och skönheten i Platons "trenenighet".

Och hur står planeterna för aktrisen med den tydligt välvda snarare än sluttande neandertalpannen då? Födelsetid visserligen okänd (ascendenten är dock den mest specifika kroppsindikatorn), men det är tid för både Sol och Måne i Lejonet...

www.imdb.com/name/nm0303073/mediaviewer/rm4265423872

Till sist en lös association, Michelangelo ansåg att statyn på Moses som kunde höra Guds röst, var hans viktigaste verk. Michelangelo var visserligen inte satt knölar på Moses panna men väl små hornstumpar lite högre upp. Där är, menar jag, en annan representation för "välvda frontallober" vilka symboliserar ett så extremt intellekt att man t.o.m. har direkt kontakt med den gudomliga världen.

Det är också därför frågan om Tvillingarna som "behornade" eller med prominent panna smugit sig på mig. Hornen ingår ju i planetens symbol.. (Måne+Sol+Jord) - det intressanta med Merkurius symbol är att ängeln eller budbäraren för ned Solen under Månen och presenterar den för bottenslammet på Jorden.

Hade inte budbäraren brutit upp lergröten som Måne och Jord tillsammans bildar hade vi fört en meningslös diskussion om utseenden här, utan någon högre ambition om att förstå varför skönheten finns i världen! :-)

Susanne sa...

Det är möjligt att pannformen har en korrespondens med lejonets tecken, det jag inte går med på är att pannformen har något med intelligens att göra. Det klassiska är att ju att höga pannor har sagts beteckna intelligens, och låga motsatsen. Men det är bevisat att det inte är så. Uppfattningen har förstås att göra med att t ex Neanderthalare, liksom människoapor, har väldigt låg panna.
Men min kommentar hade snarare med pannformen än höjden att göra. Det intressanta för mig var att den kunde kopplas till lejonet.
Diskussionen om utseendet kan kopplas till IQ tycker jag däremot är just meningslös och "lergrötig" - vare sig det är någon judisk tanke bakom eller inte. Jag vet att jag nämnt saken förr, och då nämnt Helige Franciskus och Moder Teresa som exempel på goda människor (högt utvecklade andar) som inte var så fysiskt vackra.

Seaward sa...

Inget i ditt svar motsägs av min replik som visserligen var riktad mot Havsjungfrun.

Men det är en sanning, att avundas, att Jupiter i koppling till den fysiska ascendenten har en tendens att skänka både intelligens och attraktionskraft. Och i koppling till Solen att ge både intelligens och karisma (se Eva Greens horoskop - hon kommer att göra gott för världen och bli en idealist på äldre dagar).

Jupiters barn verkar få allt i sina liv välsignat... Se även nästa inlägg, om Tom Cruises Sol/Jupiter-aspekt men hur den degraderas av oändliga materiella behov (Jord/Vatten).

I företagaren Cruises verkliga horoskop (med tid) är jag övertygad om att Jupiter eller Solen ockuperar ett hörnhus...

Havsörnen sa...

Havsjungfrun... :-)

Det har sagts att den behornade Moses är en felöversättning från hebreiskan som begicks av Hieronymus på 400-talet och att det i själva verket var strålar som emanerade från Moses panna. Hebreiskans "Keren" betyder både horn, hörn, stråle, behållare (vilket horn användes till i äldre tid) samt i post-biblisk hebreiska även fond, kapital, grund, m m.

Men det är fel, läser jag i en judisk artikel på nätet. Horn symboliserade makt och auktoritet och om man mottagit Guds ord direkt kan man väl knappast få högre rang. Hieronymus kände till detta då han konsulterat judiska lärde och förklarade saken i medföljande kommentarer. Den demoniska symboliken med horn utvecklades under kristendomen hundratals år senare.

För övrigt har jag läst att Moder Teresa var en självtjänande bedragare.

Melissa Fumero...google...ser ingen som helst likhet med Katie Holmes. Nja, alltså, så där ser ju halva Stockholm ut. Min favorit av den typen är den vidunderligt gulliga Emmanuelle Chriqui:

http://www.moviemagik.in/files/actors/87/emmanuelle-chriqui-smile-wallpaper.jpg

Fast kanadensiskan är inte latinska, utan dotter till judiska immigranter från Marocko.

Solen i SKORPIONEN
Månen i VATTUMANNEN
Merkurius i SKYTTEN
Venus / Rahu i VÅGEN
Mars i TVILLINGARNA
Jupiter i FISKARNA
Saturnus i KRÄFTAN

Chandra Lagna ger verksamt god Venus i nionde.

Skorpion men karismatisk snarare än magnetisk. Raka motsatsen till exempelvis denna siren ur filmen MOONRAKER:

https://i.pinimg.com/originals/38/07/09/380709a6408c45f3bfa959d88586b63c.jpg

(Irka Bochenko, födelsedata okänt).

Seaward sa...

Intressanta internetfakta uppsugna där. Hornet som makt är ju en klassiker. Vem har inte blivit spetsad av ett ilsket djur i något stenåldersliv? En "arketypisk" upplevelse.

Den närapå 3000 år gamla kinesiska furstespegeln I-Ching (kap. 44) säger det samma: "Kommer till mötes med hornet", vilket är en kritik mot härskare i hög position som borde kunna bättre än att avvisa undersåtar med överdriven kraft (t.o.m. våld)...