Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 augusti 2017

Den dolda dagen då Apple-terrorn kom till stan...


Läs föregående inlägg först, så klarnar det här inlägget.


Ett felaktigt knapptryck skapade en perfekt materialistisk karta - tyvärr 900 år in i framtiden! Den korrigerade kartan är inte lika demonanfrätt men pekar istället ut Stockholm som de banala människornas näste, plånboks- och ekonomifolkets och de som låter sig bedåras av glittrande ytor. 

För när Apple mutar sig till en fantastisk tomt i centrala stan, då är det plånboken som gäller. Även den rättade kartan visar detta.

Dagen då Apple-Mogert tillträdde som Stockholms kultur- och stadsbyggnadsråd var förutsägbart nog ett tvivelaktigt dygn! I sådana här fall kan man legitimt använda ascendenten för midnatt som startpunkt och det ger näringslivets tecken Kräftan i Stockholms östra horisont. Här handlar således kultur och stadsbyggnation ENBART om att gynna det egna näringslivet. Vattenelementet i dess fradgande, passionerade tillstånd = den irrationella Vegetativa Själen!

Månen befinner sig i Mogerts eget måntecken, vilket är ett passande horoskop för hans tillträde. (Om Mogerts storhetsvansinne, se förra inlägget.) Att Månen ligger i Lejonet som älskar det storslagna förtas dock inte så lite av att det "bara" är 2a ekonomihuset som anger "dimensionerna" på denna storslagenhet. 

Det blir samtidigt ett omen över hur djupt Stockholm förfallit i sin desperation att mäta sig med de stora och identiskt lika världsmetropolerna. Apple behövde knappast prassla med dollarsedlarna - de hade dessa ömkliga stockholmare på kroken från första början.

Status och materialism blir tyvärr också budskapet av Vågen som bakdörren tar kontroll över Kräftans tecken (ett ekonomiserande tecken). Drivet i den här kartan ges av dess atma karaka, och när Saturnus visserligen är "upphöjd" i esteticerande Vågen men också en verksam illgörare för Kräftans närighet.

Man får precis en så komplex himmel som Vatten/Luft-störningar brukar innebära, med en slirighet mellan planläggning och närig hunger. I Stockholm kommer kultur och stadsplanering hädanefter att skötas av en som sysslar med mörkläggning av stadens planer (organisations-Saturnus i det hemliga, privata 4e huset) alltmedan stadens medborgare förväntas vara imbeciller som dräglar över skrytbyggnader: Eld/Vatten-kriget kring ascendenten handlar om att göra Stockholm visuellt aptitligt för banala människor utan kulturell smak. 

Lejonet är visuell och upplyser det banala begärets Kräfta "bakifrån" ungefär som Apple-produkterna faktiskt glittrar mer förföriskt genom bakgrundsbelysningen än min mer strama (men färgkorrekta) bordsskärm av märket ASUS. Jag ofta upplevt att Apple tillverkar billigt knark för visuella torskar och det här horoskopets kombination av Vatten/Eld stämmer både in på att Mogerts bejakande av skrytbutiken i Kungsträdgården och Nobelcentret.

Det föregående innehåller i isolation några osanningar, för Vågen har artistiska och estetiska kvaliteter (här illustrerade av Venus i hemmaläge och med sin vän formgivaren Saturnus). Men man måste också väga in att båda de naturliga illgörarna påverkar ascendenten. Den andra störningen vid kultur- och statsbyggnadschefens tillträde kommer från den omoraliska och splittrande Mars i expansionslystna Skytten som ligger i Olyckans 6e hus.

Men här pareras det!. Mars ägs från Jupiter på ascendenten vilket gör att Stockholm under Mogerts ledning kommer att bli precis den kapitalismens skylnster som denna klassiska högersosse vill ha den till - trots larm om olyckor och byggnation som inte gagnar stadsborna

Den förstahusplacerade Jupiter visar alltså att det är den rike mannens Stockholm som kommer att prioriteras under Mogerts inflytande. Visserligen klagar han på att företagen saknar plats att etablera sig i Stockholm och att staden därigenom lider ekonomiskt avbräck, men gissa om det är stora hyresgäster och höga marknadshyror han fantiserar om!  

Den här dagen, den 20 oktober 2014, indikerar ingen socialism alls på programmet, bara en underdånig dyrkan gentemot de som har det gott, giriga företag som Apple som bjuds på stans mest attraktiva tomt. 

Dumma, dumma Fattigsvenskar som vill låtsas att de är nån med lånta fjädrar från USA.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Ditt pekfinger slant så att kartan visar 20 okt 2914. En liten avvikelse på 900 år. :-) Inte en enda placering stämmer, utom AC i näriga Kräftan.

Seaward sa...

Aj då, tryckfelsnisse och knapparna för nära varandra. Får återkomma med en ny karta...