Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 augusti 2017

Diana, döden och dess profitörer




Enligt DN verkar britterna ha svårt att glömma sin förolyckade prinsessa Diana, men det är mycket troligt att detta, som med allt annat, beror på marknadsfolkets försåtliga "produktplacering". De vill fortsätta kapitalisera på ett vinnande koncept. Vem skulle idag bry sig om ABBA:s akterseglade musik om det inte vore för att Ulvaeus byggde museer till sin egen ära och reste världen över för att deala till sig avtal och kringprodukter som håller produkten vid liv med konstgjord andning? Man kan misstänka en enorm dödsskräck hos dem som håller på så här...

När jag nu dubbelexponerar Dianas horoskop på det för Storbritannien och kartorna hakar i varandra på ett bestickande sätt, är det ingen orsaksförklaring. Astrologin förklarar ingenting på det naturvetenskapen kallar "verkligt" vetande. Astrologin bara påminner om att SKENET vi tycker oss iaktta, fenomenet vi tycker oss uppleva i själva verket är ett Mysterium!

Hur illa Diana egentligen mådde av offentligheten ser man av hennes skyggande Skorpionascendent vars härskare (Mars) likväl ligger upphöjd till den totala offentlighetens 10e hus och dessutom i "kungliga" Lejonet. Tecknet innehåller här en starkt aktiverad Regulus, en planet som liknar en kungamakare. Men eftersom man inte kan nå högre som människa än maximal världslig makt blir giriga demonen Rahu i konjunktion med personlighetens markör Mars i detta "maxade" hus extremt olycksbådande! Mycket vill ha mer? 

Om Vattentecknet Kräftan illustrerar näringslivet kan en skadad Skorpion eller ett illa tilltygat 8e hus representera en vattenbaserad törst som gått helt överstyr och blivit blind drift, i själva verket ren terror. Häri ligger den antika varningen för sexualiteten som har sin plats men inte den omåttliga plats som t.ex. Aftonhoran bereder den (och dessutom i alla dess perversioner). Mars hemma i sitt negativa härskarläge, Skorpionen, drar mot besatthet vilket stör ut den allsidiga människan vars äkta hemvist är i andevärlden (Luft). Pga. oförenligheten mellan Skorpionen och Lejonet hade Diana en djupt störd Mars (som inte helt kan förklaras av den sexuellt likgiltiga prins Charles).

I vilket fall är hennes offentliga bild som en kunglighet destinerad att vara kopplad till ondskan i 8e dödshuset, där både Solen och färdmedlens Merkurius befinner sig. Alla födda med livskraftens Sol i 8e dör nu inte ond bråd död, men frågan är om även soldisponentens position i 8e gör situationen mer kritisk. Kanske t.o.m. de mer Merkurius som tillfällig ägare till 8e ska vara lite försiktig med lungorna (rökning!) eller kommunikationsmedel? Och om de dessutom har olycksplaneten Mars i ett hörnläge (eller ett martialt ascendenttecken), börjar då varningslamporna blinka illrött? Frågor för den intresserade att reda ut.

Ett är säkert, Merkurius som medierna, tjänar grova pengar på att hålla historien om Diana vid liv och det är uppenbart så i Storbritannien, vars nationalhoroskops Merkurius ligger som slickad vid Dianas person/ascendent! Den förbannade tabloidpressen och veckopressen! Och DN. Gravskändare och vampyrer allihop.

Inga kommentarer: