Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 augusti 2017

En dödsängel i Sveriges regering?

Är man inte på hugget missar man ögonblicket då landets politiker i samverkan med medierna släpper den officiella propagandan. När jag äntligen läste försvarsministerns debila uttalande (se detta inlägg), hade redan ett nytt dygn påbörjats och DN har ställd in sitt publiceringssystem att bara säga "från igår", en fattig uppgift för den som tror att varje ögonblick i tiden bär på sin egen förklaring.

Nå, det går att komma förbi olägenheten och söker man dn.se i arkivet Wayback hittar man efter några försök en frusen bild från gårdagen och här syns den svenska publiceringstiden 19.23. (Arkivets översiktskarta använder dock UT som under sommaren är 2 timmar mindre än svensk tid.)

Överhetens förutsägbara svar via försvarsministern, att man favoriserar krig och död framför olönsam fred, resulterar mycket riktigt i ett horoskop som skriker DÖD från början till slut!



Världslig makt anknyter till Stenbocken mer än Lejonet som alltid representerat det ledarskap konungen har och som ytterst utgår från Gud. Den högre viljan har ofta ingenting alls gemensamt med den ibland sjukt enfaldiga materialistiska bevekelsegrunden...

De här två ledartecknen är därför alltid fientligt inställda till varandra och är de båda aktiva kan det leda till en del gnissel i en människas psykologi... Friktionen syns mellan basal och död Jord och livgivande och medveten Eld - bloggen kallar ibland den här motsättningen för "andens brutalisering" - den högre och bättre sidan förråas och blir en låg skit till följd av materiella hänsyn. 

Och det är just detta vi ser på denna karta, när världsherraväldets Stenbocken stiger i öster och USA:s megafon Hultqvist genast går ut och pratar sluddrigt men där kontentan är att visst ska vi fortsätta supporta USA som kärnvapenmakt och universums mest mordiska nation. Så vill vi i Sverige ha det!

När Stenbocken stiger i öster är det realpolitik som gäller och det konungsliga Lejonet får smyga sig iväg. Här in i 8e dödshuset så att godheten blir helt ineffektiv... Jag ritar inte ens in "kungavärdighetens" stjärna Regulus i Lejonet här hela den högre principen låsts in i dödens hus.

Istället kan vi se vad Stenbocken - den världsliga maktpretendenten - favoriserar i det 11e idealhuset: dödens tecken Skorpionen. Inklusive ascendenthärskaren Saturnus, även känd som Döden själv. Dessutom har denna iskalla planet ätit sig in i psykets Måne som även detta är svagt och kallas en "fallen" position i Skorpionen. 

Mer behöver inte sägas om försvarsministers Hultqvists officiella uttalande via DN. Han är en dödens budbärare, en föraning om kapitalismens sista atomvapenkrig. Det går att ändra på historien, men jag behöver inte skriva hur man går tillväga. Gå bara till historieböckerna, där visar maktens män själva hur det brukar gå till. Ibland är det folket som gör det, sedan de nått en kritisk massa i någon viss fråga där deras ledare svikit dem.


Inga kommentarer: