Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 augusti 2017

Förövare och offer, har de samma beteckningar i astrologin?

Som brevet på posten (dvs. före PostNord) invände sig en läsare mot föregående inlägg som frågade sig om förre Ku Klux Klan-ledaren hade det definitiva rasisthoroskopet genom att föredra två exempel födda samma dygn men utan underliga tendenser. Att den ena var av judisk börd bekräftade dock i viss mån inläggets retoriska fråga eftersom den här folkgruppen i princip monopoliserat rätten att symbolisera rasismens offer efter Andra världskriget och Förintelsen.

När bloggen var relativt ung slog det mig hur kritiska horoskop jurister tenderade att födas under, men jag fann det logiskt eftersom hela deras arbetsvecka är nere i avgrunden, med de värsta uttrycken för mänsklig uselhet. Deras själar valde att arbeta MOT sina zodiakmotiv, precis som Solen i Skorpionen gör. Skulle alla födslar till detta tecken sträva efter att uppfylla symboliken skulle de alla begå självmord så fort de kunde! Istället tvingas den pådrivande och livsbejakande Solen in i ett arbete som relaterar till Skorpionens dödssymbolik, så att man kan få energiska akutläkare som räddar liv eller i sämsta fall, tillslutna människor som inte ha annat att göra än att slåss för sin åsikt - intill döden om så krävs. 

Se t.ex. Fredrik Reinfeldt, som mot slutet av valspurten 2014 dånade ut att han skulle "kämpa intill döden" för den "arbetslinje" de borgerliga förde, den som innebar att man tar från de sjuka och arbetslösa och ger till dem som för ögonblicket är friska och gör nytta som löneslavar. På min ära, en doktrin värdig en Adolf Hitler! 

Det intressanta med Reinfeldts horoskop var att han blev en Skorpion varje gång han försökte tänka och då en mest förkrympta typen som jag nämnde. Den stundom ärthjärneformande Saturnus attackerade hans tredje intellekts- och kommunikationshus i Skorpionens tecken så att man fick det sämsta av alla världar. (Saturnus är svår att förstå i horoskopet ur IQ-synpunkt, ibland ger den ren stupiditet, ibland ett långsamt men extremt djupt tänkande!) Ingen minns det nu, men en sämre talare än Reinfeldt hade nog Sverige aldrig varit med om (förrän Löfven ersatte Juholt som var en naturbegåvning när det kom till retorik):

I samband med den besvikelse över hur Internet artat sig som Johan Thente redogör för i DN, nämns UNAbombaren som en gång satte skräck i USA och utlöste den mest omfattande jakten på en förbrytare i det landets historia! (UNA = UNiversity & Airline bomber). 

Det var länge sedan man såg det namnet, men Ted Kaczynski var ett IQ-pumpat geni, en professor som kom att få en extremt teknikfientlig syn. Den här bloggens tagg "it-fascism" är ingenting mot det hat som måste ha rört sig i UNAbombarens inre och som kanaliserade all hans kreativa geni mot att bygga perfekta bomber som ingen kunde undkomma.
"Högtrycksbehållarna i hans bomber var det mest sofistikerade de federala myndigheterna någonsin sett." Hans senare konstruktioner doldes ibland i böcker eller handkarvade askar med handtillverkade delar helt av trä och metall (han gjorde sina egna nålar, skruvar och omkopplare), och var ibland utrustade med omkopplare för altitud och lufttryck vilka triggade bomben när ett flygplan nått en viss höjd. Bomber, likt den som placerades utanför en datorbutik i Sacramento, var ibland utrustade med en gravitationskänslig trigger så att bomben detonerade vid minsta beröring.

https://schoolworkhelper.net/unabomber-ted-kaczynski-manifesto/

Ted Kaczynski och David Gelernter,
teknikhatare och teknikfanatiker

Ett av terroristens offer var en annan professor men istället en hängiven teknokrat. Thente nämner även honom i sin artikel. Det är fascinerande att se den otvetydigt amerikanska författaren till Wikipediaartikeln om David Gelernter kalla denne ett bona fide geni (bokstavligen "arch genius") - trots att han inte var mer förutseende än att UNAbombaren kunde spränga bort hans högra hand (och öga) med en av sina illistiga brevbomber. Propaganda och historieförfalskning kallas sådan text. Man förminskar sin överman, vinnarna skriver historien, blah blah...

Här har vi ett perfekt exempel på förövare och brottsoffer att jämföra. Att förövaren måste ha något allvarligt fel på sin födelsehimmel kan man vara säker på - och uppenbarligen dukade han under för denna dåliga disposition som låg planterad i ödet. Men frågan är om analogin mellan jurist och brottsoffer håller. Ligger kritiska signaturer också på himlen för offret Gelernter? 

(Det östeuropiskt judiska namnet ser i mina ögon paradoxalt nog ut att betyda "Den Beläste" - tala om ett släktnamn som inviterar till påhopp från den obildade pöbeln eller extremister! Eftersom Kaczynski låter väldigt polskt och med tanke på Centraleuropas antisemitism kanske vi har en annan motsättning här, som sammanband dem båda...) 

UNAbombaren Ted Kaczynski har ett verifierat födelesklockslag, vilket kanske kan hjälpa till att avgöra om han enbart MÖTER onda ting på sin himmel eller själv (via ascendenten) GER UTTRYCK för ondska. För bomboffret David Gelernter saknas tyvärr tid och själva dygnet är allt man har att gå på. En solkarta kan dock vara på sin plats eftersom det handlar om en beläst människa som t.o.m. kallas själva sinnebilden för ett geni...

UNAbombaren:



Bomboffret:


Tack vare gärningsmannens kända födelsetid resulterar vad jag börjat uppleva som det mest ofördelaktiga ascendenttecknet av dem alla, Oxen. Inte bara blir människans eget psyke (Månen) en verksam illgörare utan även tecknets härskare Venus. Vad än en Oxe i öster ska göra, så lyssna för Guds skulle inte in mot den kroppsliga dimensionen. Där väntar bara Djävulen, lycklig att ha dragit ner en själ mot sin materialistiska nivå. I någon mån måste Ted Kaczynski ha hört sitt bättre jag varna för detta - teknokrati i kapitalägarnas händer är just inget mer än Djävulens moderna bling-bling för att trälbinda mänskligheten på ett nytt sätt. Minns alla den ljuvliga komfort som teknologin bjuder oss? Exakt Oxens frestelse somna in i rofylld tjuren Ferdinand-stil och sova bort ett liv. (Fast för arbetare som arbetar mot klockan har IT verkligen lett till helvetet på jorden!) Därför ondskan i Venus för Oxen i första - arbete och rörelse i maklig takt är bästa medicin för en som föddes att piskas på och bära bördor (Taurus = beast of burden). 

Ox-ascendenten är som sagt en primitiv slöhäck och det var denna figur Fredrik Reinfeldt visualiserade via sitt perversa samvete (9e huset) där en OND välstånds-Jupiter i Oxen låg. Reinfeldt hade inte så mycket ett fungerande samvetet som en förnimmelse av en pervers sinnebild av "svenskarna som det sovande, bidragstagande folket". På det sättet var han ändå trogen sin upplevelse - han var skadad redan från början via sina moderata föräldrars propaganda och saknade genuin kontakt med dem gudomliga välvilja (Jupiter-i-Eld) som söker "allt gott åt alla".

UNAbombaren har kampen mellan aktivism (Solen) och begränsningar (Saturnus) i sitt första egohus och den kampen blev till teknologifientlighet. I grund och botten uttryckte han en sund insikt: Saturnus är det hårda manuella arbetets planet (dvs. en anti-teknologisk faktor, särskilt i dragdjuret Oxens tecken), och den fria och utagerande Solen - hur slitigt mötet än är med dess fiende Saturnus, sökte uttrycka denna primitiva förkärlek för arbete utan teknologiskt bistånd! 

Att den här märkligt anspända konjunktionen nästan passerat utanför räckvidden hos Satans stjärna Algol ska inte överdrivas. Jag har aldrig trott på räknenissarnas overkliga värld där en enhet mer eller mindre avgör det som blotta ögat säger är en ogynnsam helhetsbild. När två motstridiga principer som Solen och Saturnus tvingas samman, då har vi "ett delat hus", ett försvagat hus, och Djävulen kan lätt smita in osedd och börja pervertera det som kanske var gott tänkt till att börja med.

Samtidigt ser man i den GODA Saturnus i 1a Ox-huset gärningsmannens oändliga tålamod när han HANDTILLVERKADE varje mutter och skruv i sina bomber. Saturnus kallas ibland "anal" i dess petighet och här har vi det perfekta exemplet på det tack vare Solens spotlight på Saturnus! Gärningsmannens 11e idealhus har en enormt stark placering i den "upphöjda" Venus i Fiskarna, en osjälvisk empati med allt levande, men dessvärre också en önskan om att "upplösa" alla och envars förbindelser med Naturen eftersom Venus här är en verksam illgörare och därför smärtas av sin bindning till naturen. Historien kring bombarens 1a egohus blir bara mer och mer komplicerad!

Dessutom är 11e idealet extremt eftersom Venus är dubbelt ond - även dess disponent Jupiter (välstånd) är en fiende för Oxen i 1a huset (som i princip, som sagt, är satt att vara en packåsna, en materiell resurs att driva hårt tills den stupar - se Fredrik Reinfeldts "nyttotänkande" från hans Jungfruascendent som bara ser på omvärlden i termer och pengar och lönsamhet.)

Så många konflikter eller inharmoniska omen är nu frilagda i UNAbombarens horoskop att jag lämnar den! Att 1a egohuset står i centrum av all oreda har givit just den lilla antydan att detta borde vara gärningsmannen om man bara sträcktes två horoskop och uppdrogs att lista ut vem som var vem.

En sådan gissningstävling (eller studie i astrologins prediktiva värde, beroende på graden av skepticism) låter sig tyvärr inte göras eftersom offret Gelernters karta saknar äkta ascendent. Vad som dock är påfallande utifrån solascendenten, en ungefärlig bild av människans önskan att agera ut, spela hjälte etc, är att horoskopet skriker TRUBBEL lång väg. Hur ofta hittar man SAMTLIGA ONDA HUS befolkade av planeter? Jo, i allmänhet i horoskop den här bloggen hånat för deras högervridna, själviska eller korrupta natur. (Då har kartorna oftast baserats på Månen eller sinnelaget som substitutascendent - men båda dessa är bara övergripande kartor och säger inte lika mycket som Ted Kaczynskis extremt tydliga "äkta" 1a egohus i Oxen).

Intressant här är att förövare och brottsoffer båda har den vettlösa passionens typ av känsloliv, Månen i sitt enda härskarläge i den Vegetativa Själens (Vattenelementet) passionerade tillstånd, Kräftans tecken. Och båda har sitt psyke i något av de onda tecknen. UNAbombaren har emotionell passion i helt fel hus eftersom det tredje är det merkuriska INTELLEKTETS hus, vilket ger hans logik något drömlikt och osäkert över sig. Tredje intellektshuset är inledningsvis ont men kan förbättras eftersom människan kan tillägna sig logisk disciplin och moralisk ryggrad. "Hederlig" dvs. konventionell samhällsmoral sorterar under Saturnus, som i UNAbombarens fall är framhävd. Han hade verkligen en åsikt - bara inte samhällets egen om vad som var moraliskt rätt. 

I detta fall kan man studera 10e makthuset som rymmer den negerande Draksvansen (motpolen till det äregiriga Drakhuvudet). Ketu i 10e betyder en dämpning av den officiella statspropaganda beolkningen lydigt köper. Istället placerar sig 10e husets ägare Saturnus i UNAbombarens 1a hus och han följer alltså sin egen moralkod, snarare än samhället. Indisk astrologi är inte så dum som menar att Saturnus är felplacerad i 1a huset. MAKT kan aldrig utövas från ego-nivån, det enskilda perspektivet är för kort! (Därav traditionens betydelse för mänskligheten.) 

I den meningen försämras betyget för denna planet även om den är en välgörare för Oxen, som behöver en saturnisk husbonde eller patriark som med rapp driver dragdjuret framåt. Som kuriosum kan nämnas att "riskpisksektens" ledare Hans Scheike, 1924-06-05, hade Solen i Oxen, och stränga Saturnus i 6e huset om man använder solascendenten för ledarskap. Således: den stränga husbonden mitt i trälarnas egen "olycksdrabbade" sektor, samma placering som för Fredrik 'piskrappens arbetslinje' Reinfeldt.

Bomboffret Gelernter har istället sin irrationella och begärsfyllda planet i det andra intellektuella eller merkuriska huset, men 6e sektorn är ännu värre än 3e för den rymmer inget löfte om självvald "förbättring" av tankelivet. Detta är den jordbundna Merkurius naturliga domän och med jordbunden kan man tänka sig de parodiska biologerna som sprider myten om "ett hårdkodat intellekt", av människan bara är en produkt av sin biologiska kropps ledningsdragning, att vi är maskiner och att "ingen här hemma". Det säker sig självt att Jungfrun - intellekt applicerad i Jordelementets materiella domän ligger farligt nära att bli en själlös teknokrat och det tycks vara så sinnet eller den låga känslosjälen fungerade hos den här teknokraten. 

Han kan ha blivit äldre och visare men "ingångsvärdet" ur solperspektivet är att han har en potentiell fiende (6e fiendehuset) i sina egna passioner. En sådan här människa måste noga avgöra vad man ska ge sig hän åt. Gelernter är också en framstående kännare av judendomen och även här slår lustigt nog "fiendehuset och olyckan" till, apropå judarna märkliga sätt att skriva sin egen historia, som världshistoriens eviga offer i kontakten med andra folk. Månen i Kräftan har en svaghet i just det symbolen beskriver: den är så klanfixerad eller låst till etniska betraktelser. Det universella brödra- och systraskapet är ännu långt borta för den själ som sjunkit ner till näringslivets ständiga hunger efter mer liv i det kroppsliga (för Vattnets naturliga böjelse är att regna ner och bli en del av Jord, av det materiella).

Jag sade att Gelernter hade problem i alla de onda husen trots att 8e gapar tomt. Men korruptions- och dödshusets tillfälliga ägare (enligt solascendenten) är teknokratins Merkurius (ännu en varning för att bli teknokrat!) befinner sig i det onda 12e martyrhuset. Eftersom Merkurius på dess enklaste nivå också beskriver postgången ser man här hur dödshus och martyrhus är sammanlänkade - som en följd av hans solära och utagerande teknokratiska framtoning? 

Jo, nog är han en teknokrat alltid. Horoskopets solära del (den som förmodligen framkallat beundrande tal om hans genialitet) är en "fri" Sol som återigen befinner sig i knivig förbindelse med "ofria" och organiserande Saturnus - precis som UNAbombaren. Det är som jag tänkt:  jurister, brottsoffer och brottslingar går knappt att skilja från varandra i astrologin, alla som dras samman bör rimligen ha snarlika horoskop.... Sverige är Djävulens egen plats på jorden och något mer teknokratiskt och samtidigt andefattigt folk går knappt att tänka sig. Också Sverigehoroskopet har Solen i Vattumannen disponerad av en Saturnus i ett annat Lufttecken. Luft-till-Luft ger en fin synergi hos Gelernter och då Saturnus står för släkten/historien tycks den här synergin förklara hans efternamn, bildning ligger på Luftnivån till skillnad från den garagepraktiska mentalitet som UNAbombaren uppvisade med sin betoning av Jord och handarbete i första Ox-huset. 

LUFTENS andar har en helt annan förmåga att skapa högeffektiva lösningar eftersom TANKEN inte är bunden av JORD eller det materiella utan tvärtom enligt Platon SKAPAR MATERIEN ! Våra materiella liv är bara en tankekonstruktion men eftersom hela mänskligheten befinner sig i samma mognadsfas (lite grovt) så tvingas varje enskild människa till materialitet genom den KOLLEKTIVA TANKEN. Alla blöder när de sticker sig på en spik, utom de RUBBAT BALANSEN genom att befinna sig i hypnos eller något relaterat autosuggestivt tillstånd. 


Utfransning. Jag övervann i unga år tillfälligt min medfödda hyperallergi not nötter. På första restaurangdejten med en tjej råkade jag till dessert beställa in glass som var nötbeströdd. Jag var vid 20 så banal och macho att jag inte ville visa mig svag och instruerade mitt psyke på insidan: NU FIXAR DU DETTA - och åt upp hela glassen utan någon som helst allergisk chock. Bara ett par år senare hamnade jag i extrem allergichock över några nötflisor på ett kaffebröd på jobbet, så nog fanns allergin kvar, alltid. Episoden sade mig att VI ÄR SOM VI TÄNKER. På dejten lyckades jag momentant slå ut den "hårdkokade" aversionen mot nötter. Det tog sedan årtionden innan jag definitivt upptäckte att Platon och den filosofiska idealismen alltid sagt detsamma.

Vi kan med andra ord ana en motsättning mellan LUFT och JORD i den här kombinationen av brottsling och offer. JORD-människan hatar LUFT-människan för att den senare representerar den fria och verkliga människan. I den meningen är det födelsen till ett Jordtecken som är det första straffet för en syndande själ och att man sedan som UNAbombaren bara förvärrar situationen är inte ovanligt. Kanske antikens astrologer rent empiriskt uppfattade missljud i närheten av stjärnan Algol så att därmed Oxen kom att stå för allt ont som resulterar för den som väljer den här planetens (och dess herres) vägar. 

Sverigehoroskopet har för övrigt Satans stjärna invid nationalpsykets disponent... Sverige är i den meningen (och rätt grovt tillhöftat) ett mellanting mellan UNAbombaren (svensk mordisk men halleluja så lönsam mordvapenindustri) och den teknokratiska David Gelernter. Vem tror att svenska folket - helt duperat av Apples alla produkter - kommer att gå ostraffade ur den här sekulära avarten? 


Summering + ett ord om Vädurren

Blogginläggets poäng är: vårt "random" stickprov på en brottsling och förövare har visat att det ser illa ut i båda kartorna och det är bara Ted Kaczynskis klockslag som avslöjade att våldet stod knutet till hans första hus, dvs. hans egen person var agententen för det brottsliga. 

Offret hade å andra sidan och helt logiskt ett aktivisthoroskop (solascendenten) på den intellektuella "ingenjörsnivån", men med två av de onda förlusthusen sammanlänkande och Merkurius i "förlorarens" 12e-husläge. 

För att inte tala om den banala Vädurens nyfikenhet på allt nytt - också en indikation om teknokrati. Utifrån solascendententen hamnar Mars i Väduren i 3e huset, och är således en "bombindikation" i brev- och kommunikationshuset. 

Samtidigt är den dubbelt onda Mars (essentiellt och verksamt ond) en vitaliserande kraft för intellektet så även om han förlorade en hand lär den händelsen ha fördjupat hans tankar om teknologi. Tredje huset är ett "förbättringens hus" och att Gelernter också är bildad i judendomen tyder just på en intellektuell fördjupning bortom västkapitalismens teknokrati. DN-artiken ringar exakt in Mars-Vädurens banala anings- och historielöshet när den kastar sig över allt nytt bara för att det - likt Väduren sjävl - står för det nya:

"Gelernter...förtvivlar över att allt nu för tiden måste vara allt genast."

I den meningen hade UNAbombaren med sin långsamma och GODA Saturnus i sitt första hus verkligen något att lära denna f.d. vanvettiga teknokrat.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Som daglig läsare av denna omfattande och högintressanta blogg brukar jag ibland jämföra hur andra kända detaljer hos objekten tar sej ut. Unabombaren får en helt annan kostym liksom Gelernter när man läser Miles Mathis analys http://mileswmathis.com/unabomber.pdf . Hans analyser går ut på uppsamlande och bearbetande av fakta om till exempel de inblandades tidigare liv. Kan det vara så att vi kan tolka allt i stjärnkartan annorlunda i det nya läget som planeten befinner sej i eller om vi nu befinner oss i en tid av motsatser där allt ställs på ända. När man börjar rota i bakomliggande jordnära aspekter dyker ju en helt ny bild upp och om man tänker sej verkligheten som ett hologram så är dessa nya detaljer ibland speglingar liknande de motstående husen i horoskopen.

Seaward sa...

Tack för din uppskattning! Bakom din komplexa fråga anar jag en tankegång likt Herakleitos "allt flyter" (panta rhei) eller varför inte den samtida Konfucius "man kan inte kliva ner i samma flod två gånger".

Jo, jag tror också att betraktaren ändrar sin förståelse i varje ögonblick, precis som "Världssjälen" via planeternas omloppsbanor ständigt genomgår en inre förvandling. Allt förändras och därmed de ständiga historierevisionismerna när en ny generation debuterar (Väduren) och inte sällan vill trotsa Fader Tid (Saturnus/Stenbocken) och skriva sin version av historien (eller helt inbilla sig att de är ett nytt och oskrivet blad).

Lyckligtvis är tiden lika lång som universum (dvs evig och egentligen icke-existerande), men för vårt solsystem är ändå Saturnus han som håller i taktpinnen. En ny generation kommer att vara födda i en ny tidsanda (Zeitgeist) och angripa materialet på ett nytt sätt, men i allmänhet själva fossilseras och i sin tid ersättas av nästa generation som återigen vet bättre...

Jag har inte läst in mig på den här clinchen mellan UNAbombaren och Gelernter, men menar sig någon ha medial kunskap om en karmisk knut mellan dessa båda, är det visserligen en truism. "Inget kommer ur inget" var en gammal tanke från samma grekiska filosofer som också var övertygade om att universum var evigt (vilket det är, Big Band är bara en materialistisk myt i en mycket större och bestående verklighet).

Jag ska titta på din länk, finns någon som tar ett DJUPT perspektiv på de här herrarnas konflikt, och har tillgång till genuin kunskap (hur man nu ska kunna veta det), då är det spännande.

Men ytterst sätt tror jag också det man upplever som tidigare liv snurrar runt i samma smältdegel, är en del av samma ständigt skiftande kalejdoskop. All metafysik börjar med enheten ("The One"), detta är den ultimata, icke reducerbara sanningen. Jahve talar ur den brinnande busken till Moses: Jag är på det att jag är - ren existens och ren intelligent medvetenhet är det som alltid existerar. Därefter kan man börja packa in kärnan i aptitliga produkter! Varje hologram är i den meningen en illusion men baserad på den enda verklighet som finns vid den tidpunkten.

Vad är tid? För någon helt utan djupa rötter ges tid astrologiskt av Månen - man rasar runt i (relativt sett) rapidsnabb förvandling och kan byta åsikt från en timma till nästa. För en annan är det Saturnus som håller taktpinnen och kan lätt tyckas konservativ och dogmatisk för de som genomgår mer våldsamma förvandlingar.

Den med en lycklig kombination av Mars och Saturnus kan bli en våldsamt skicklig kampsportare eftersom man äger både aggressionen och kontroller över tiden - jfr hur actionfilmer sedan många år kör händelser i slowmotion, helt som beskrivningen av tai chi förklarar att man först tränar formerna sakta och sedan växlar upp till en nivå där man kan uppfatta rörelserna tydligt även om tempot är blixtsnabbt.

God uppfattningsförmåga förknippas ju med hög IQ, ett medvetande som förmår registrera (och sedan redogöra för) mer information per tidsenhet, som vore man i ett hypervaket tillstånd...

Som 4-5-åring brukade jag sticka in sladdstumpar i vägguttaget och elchocka mig själv eftersom jag tyckte jag blev mer vaken och upplevde världen annorlunda! Det här tilltaget pågick väl under några månader innan barnet tappade intresset för att ge sig själv kickar! Om det gav några bestående biverkningar kan väl heller ingen svara på.
:-)
Kanske inte något exakt svar på din fråga, men mer en spin-off I den riktning jag tror du tänkte…

Anonym sa...

Kezcynski påminner om Tino Sanandaij på den bilden.

Seaward sa...

Och den astrologiska kopplingen är, om du håller i tråden... Oxen. Tino med Satanshuvudet Algol på gradexakt rät linje med Solen _kan_ vara det som ger en känsla av likhet till UNAbombarens Oxascendent. Om det inte bara är skepparkransen förstås...
:-)

Anonym sa...

Jodå, jag hade just Herakleitos i tankarna, fick en solig sommardag för några veckor sedan tag i en bok om Platons tankevärld. Just hologrammet är intressant vad som gäller tiden i ett elektriskt universum. Enligt Ken L Wheeler (han har ett antal bra klipp på youtube) är formeln 1/phi^⁻3 den matematiska princip som förenar mikro och makrovärlden. Wheelers teori inbegriper också ett inverterat värde som kontinuerligt upprepas i fältet och som medför att vår sfäriska verklighet omvandlas till timglasform. Timglaset är sfärens geometriska invers och 1/phi är ju sin egen invers när man adderar 1, alltså One. I ett universum där allt roterar blir ju Herakleitos teori då också en verklighet som det går att räkna på förutsatt att man har en tillräcklig kunskapsbas och kan träffa rätt inom vårt begränsade perceptionsmatrix. Vi ska alltså kunna räkna på planeters och stjärnors position hur atomer i en biologisk varelse eller varför inte en nation kommer att utvecklas från ett födelseögonblick. Å andra sidan kommer det till massor av andra parametrar, som den fraktala utvecklingen där minsta lilla störning kan förorsaka en katastrof och det som oftast kör ihop allt noga planerat av eliter&överheter, den fria viljan. Och som du skriver, efter "The One" kan allt reduceras till en illusion där helheten ligger i betraktarens uppfattningsförmåga.

Susanne sa...

Nu måste jag invända mig mot att jag skulle ha invänt mig i föregående inlägg! Det var fråga om en komplettering, ingenting annat!
Att de två individerna med samma månhoroskop inte (i alla fall vad man vet) är rasister kunde ju inte jag rå för. Men som bekant kan ju störningar och konflikter i ett horoskop visa sig på olika sätt.
Vad beträffar tesen om likheter mellan horoskopen för förövare och offer har jag ingenting att invända.

Seaward sa...

Metafysik - eller tydligen fysik - i den högre skolan! Tål att tänka länge och djupt på.

Som rent medioker i matematik kan jag bara relatera till timglasformen som en modell jag mötte redan i början av mitt metafysiska intresse, då var det israeliske raketforskaren Itzhak Bentov som ritade och berättade i en rolig liten bok som jag nämnde för några år sedan:

http://siderisk.blogspot.se/2013/12/forskare-bevisar-himmelens-existens.html

Seaward sa...

Vi får väl skylla det på smartphones hämmande av människan - vi ekonomiserar med och krymper språket tills alla bara presenterar varandra med gåtor för vidare tolkning och klargörande.

Den gamla konsten att läsa undertext mellan raderna måste tas fram igen. Genom att ge två exempel som motsäger min tes säger du mellan raderna: jag falsifierar härmed din visserligen öppna fråga om att detta horoskop tecknar en rasistisk horoskopsignatur.

Det är denna implicita kommunikation jag öppnade detta inlägg med, orden på ytan tecknade bara några ytterligare fall. Eftersom jag sökt anlägga ett vetenskapligt perspektiv på den sideriska zodiaken (Är det här bara nys?), läste jag kommentaren med det vetenskapliga ögat (hypotesfalsifiering).

Problemet var enkelt, du tänkte inte vetenskapligt utan såg ditt bidrag som en komplettering; jag såg tillskottet som en halvt lyckad falsifiering av hypotesen. Eftersom ett fall var av judisk börd var materialet till stor hjälp, och för det ska du ha tack. Den samlade bilden visade att dygnet ändå har en kritisk uppställning av planeterna och att grupptillhörighet / etnicitet tycks tillhöra kärnproblemet med den horoskoptypen.

Totalt sett styrkte dina bidrag tesen på ett allmänt sätt, vilket jag också sade i ovanstående text. Jag tror din kommentar här bygger på att du läste enda ord i inledningen - "invända sig" - och tolkade det som att jag underkände ditt tidigare bidrag. Eftersom förståndet svek dig efter det negativa ordet kan jag berätta att det var tvärtom: när du här påminner de skilda manifestationsformerna för komplexa "signaturer" - är ju det vad hela det aktuella inlägget, en fri uppföljning, handlar om.

Jag tror du missade det universum av sammanhang ditt bidrag gav upphov till hä men sträck på ryggen, din kommentar ledde till ett nytt inlägg som – kors i taket! – flera läsare faktiskt kommenterat. Är det något speciellt med de för Sverige så hyperladdade orden "förövare" och "offer"? Är det för att landets nationella karma är kolsvart: vi spelar världens moraliska förebild medan den svenska vapenindustrin mullrar 24 timmar om dygnet?

Susanne sa...

Man kan inte skylla på smartfånar i det här fallet, för jag skrev, som i princip alltid, på dator.
"Undertext" - Ibland kanske en cigarr är just en cigarr, herr Freud ;-)

Hur som helst, kul att bidraget kunde leda till "vidarespinning".