Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 augusti 2017

General Sherman - ett annat förslag till det ultimata rasisthoroskopet




Den här uppblåsta posören hette William Sherman och upphöjdes till generals rang under det amerikanska inbördeskriget. 

Namnet dök upp i en krönika av Paul Mason i The Guardian, där han menar att Shermans memoarer är en olustig läsning från den sjuk rasist (apropå terrorn från vit makt-folk med en bil rakt in i en folkskara i Virginia nyligen).


Göran Greider ogillar uttrycket "white trash"
eftersom det syftade på fattig vit arbetarklass.
Men han är så fantasilös att han inte inser
att begreppet numera har ett eget liv utanför
den historiska kontexten och William Sherman
är ett praktexempel på äkta vitt slödder!


Lustigt nog finns kopplingar mellan horoskopet för Sherman och det jag sade om förre Ku Klux Klan-ledaren i ett nyligt inlägg. I det ville jag se Stenbocken som den principiella roten till överhet som trampar ner andra som överheten klassat som lägre stående. 

Förtrycket ligger i själva Saturnus natur när planeten kombineras med Passionens (strävans) kvalitet och Jordelementet. Det senare skiljer sig från Luft i det att bara en människan kan äga en plätt mark och där bita sig fast, "stand one's ground". I andarnas värld - Luftelementet står för rena intellektuella väsen - kan flera varelser samexistera utan konkurrens eller problem eftersom andevärlden saknar spatiala dimensioner kroppslig "bulk" på samma sätt som universums helvetetshål, Jorden.

Att Saturnus härskarskap över Stenbocken inte är dess yttersta uttryck vet hinduisk astrologi som ser planetens innersta väsen som "Luft". Det är således härskarskapet över det felaktigt benämnda "Vattumannen" som ger nycklarna Saturnus sanna väsen.Vattumannen. I ett satanistiskt land som Sverige når inte Vattumannen högre uttrycken som ett gruppintresse eller en sociologisk natur men detta är bara vår världs bleka avbild av Idévärlden där alla varelser samexisterar som både totalsumman och enskilda individer.

I KKK-ledarens inlägg menade jag att en mer empatisk Stenbock resulterar när Saturnus sjunkit ner till Vattenelementet. Sherman har just den kombinationen men saknade ändå empati, så uppenbarligen finns det något annat på kartan som kortsluter den bättre typen av Stenbocken. Och det är här koppling nummer två till KKK-ledaren visar sig.



KKK-ledaren hade en månascendent i Stenbocken. här är det Solen som aktiverar Stenbocken men precis som i förra fallet hamnar sinnelagsascendentens härskare i 8e korruptions- och dödshuset. Nu är det Mars i Luft skär sig mot psykets Måne som står fallen i Skorpionen, ett reserverat eller t.o.m. hatiskt tecken när det inte fungerar friktionsfritt. Och det kan man inte säga att det gör här. Jag spekulerar visserligen, men tror det är bättra att ha Månen instängd i 8e men dess disponent "fri" i ett annat hus, än att ha psykets disponent instängd i det onda 8e. Hela basen för sinnelaget rubbas och här attackerar detta personliga mörker dessutom 3e intellektshuset (och skrivspråkets hus) som rymmer intellektets och skrivspråkets Merkurius. Det måste vara detta Paul Mason ser i Shermans skriftliga texter som fyller honom med olust över att blicka in i en sjuk själ.

Vattumannens och Fiskarnas härskare bildar en ömsesidig reception, men Luft och Vatten i kontakt _kan_ vara problematisk och fylld av vanföreställningar, eller attitydlåsningar som man slätar över med en rationalisering. Vatten känner och Luft bygger tankar. Finns det mörka okända områden i psyket (här: kartan som helhet), då kan vad som helt hända med ens "berättelse" eller världsbild. Som i general Shermans fall. Hackordningstecknet Stenbocken går igång eftersom blomstringens Vatten pumpas in via Saturnus position men det är en märklig mix av känsla och förnuft som ligger till grund för Stenbockens sätt att göra en hierarkisk rangordning av människor. 

Det var under general Shermans kommando Custer led ett svidande nederlag mot sioux-indianerna vid Little Big Horn.

*****


Jämför krisen i Shermans horoskop med rangordnaren Carl von Linné och se hur mycket enklare han har det - allt är bara Jord för honom. Solen och Saturnus är visserligen ömsesidiga fiender men i Oxen tar Saturnus överhanden och en saturnisk Stenbocksascendent ger en besatthet i ordning och reda och organisation. Psyket i Lufttecknet Vattumannen bottnar i härskarens strikt jordnära organisation och fylls dessutom av Vatten/känslor av passionerad art till följd av Mars angrepp från "naturtecknet" Kräftan

Linnés psyke har en viss dragning åt luftig intellektualitet men inte så mycket för det är Jordelementet som kräver av honom: organisera mig!  Så mycket känslor för naturen och en sådan önskan att rationalisera (Luft) och skapa en Linnés taxonomi !!!



Bonusspaning

Har bloggaren råkat spara  något annat Sherman-liknande horoskop under åren? I likhet med KKK-ledaren provar jag samma mönster: Månen och dess åttondehusplacerade disponent (här: Mars), SAMT soltecknet. 

Solen står visserligen i ett lyckosamma femte ledarhuset (raka motsatsen) till KKK-ledarens Sol i det olyckliga sjätte träldomshuset, men general Sherman har sin Sol i det onda tredje och Solens disponent Saturnus är inte bara Solens naturliga fiende utan är dessutom en båda naturlig och här också verksam illgörare för sinnelagsascendenten i Skorpionen. 

Dessutom passar Saturnus uselt i det femte hus som inte har med rigida hackordningar eller regelverk att göra utan med genuint kreativt ledarskap. Frågan är alltså hur mycket som blir kvar av den goda lycka femte huset utlovar för Solens disponent. Inte mycket. Nu är visserligen det här månascendenten och inte den fysiska, som är okänd, men ändå....

Inkluderar man även soldisponenten Saturnus veka position ställer vi en mer exakt fråga än om KKK-ledaren och de ynkliga två träffar ur 9500 kartor krymper förutsägbart till noll. Här hade det behövts tiotusentals kartor för ett vettigt test. Men håller man sig till de tre första kriterierna dyker det upp tre träffar:

Wolfgang Amadeus Mozart;27.1.1756;20:00
William Tecumseh Sherman;8.02.1820;12:00
Anders Sigrell;14.1.1961;12:00
Marie Edenhager;9.2.1961;12:00


Underbarnet Mozart! Allt stod nu inte väl till med hans psyke heller, och psykologerna misstänker Tourettes syndrom utifrån hans oförmåga att hålla sitt språk vårdat i skriftlig korrespondens. Luft och Vatten i störning _kan_ ha med olika tvångsmässiga syndrom att göra...

Intressant nog uppvisar Anders Sigrell den helt motsatta tendensen - en professor i retorik, dvs det vårdade och helt kontrollerade språket! Påminner om frågan om det astrologiskt går att se skillnad från brottslingar och brottsoffer... (Se närmast föregående inlägg.)

Den sista träffen tyder på att vi återigen står inför en extrem stjärnhimmel som leder käpprätt åt helvete om inte rätt person föds som kan ta kontroll över missljuden. Marie Edenhager sitter nämligen i styrelsen för det f.d. nynazistiska partiet Sverigedemokraterna (eller satt åtminstone där när jag sparade horoskopet).

För den uppmärksamma är det återigen tydligt att stjärnorna söker säga något med två av fyra extrema främlingshatare och en Mozart där vi inte vet något om hur han såg på icke-européer. Givet hans problem med språklig impulskontroll när låga energier strömmade till (från Mars i åttonde kan förmodas), är det inte omöjligt att tid och plats lätt skulle kunna ha gjort även honom till en låg rasist eller xenofob, ur stånd att lyfta sina tankar till klarsynthet...


3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Två inlägg i rad där Solen med Saturnus i Oxen förekommer. Såg nyss en bild på någon medverkande i Real Housewives of New Jersey och kollade kartan. Teresa Guidice, 18 maj 1972 ger en algoliserad Sol med Saturnus i Oxen. (Månen + Ketu i Kräftan, Venus + Mars i Tvillingarna, Merkurius i Väduren, Juopiter i SKytten)..

Slutsatsen möjlig Ox-AC kan man dra av följande citat från något realitysåpfan: "I learned Teresa Giudice and I are both Gemini-risings."

Och snacka om brutalt oxigt utseende:

http://img2.timeinc.net/people/i/2015/news/150119/teresa-giudice-2-768.jpg

Seaward sa...

Tyckte väl jag satt i en ekokammare - jag hade redan sopat UNAbombarens karta ur huvudet!

Ang. kommentaren om sexighet är en smula naiv, allas karisma falnar med åren (utom Sharon Stone, som bedyrar att hon bara "nästan" låtit plastikoperera sig).

Intressantare än "hemmafruns" grad av sexighet är look-alike-faktorn med UNAbombaren och Tino Sanandaji som någon kommentar föreslog. Personen på ditt foto påminner en hel del om en typ av Oxen där "sluttande ögon" (som vi varit inne på i samband med Vågen) är ett för fattigt språk för att beskriva väl.

Men likväl, något i den här brett sittande ögonplaceringen och sluttningen påminner på det foto på UNAbombaren jag valde (eftersom han såg normal ut där, till skillnad från det mug shot som alla sajter har). Så jo, det här verkar verkligen vara ytterligare en Ox-ascendent, som du tror.

Återkom gärna när kvinnan har tagit livet av de andra i tv-såpan. Då har vi verklig tung evidens på att kombinationen av partiskhet (Månen i Kräftan) med dominanta och envisa Sol/Saturnus ger en ovanligt provinsiell utblick!
:-)

Havsörnen sa...

Skrev inget om sexighet i kommentaren, däremot om typiskt OX-igt utseende. :-)