Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 augusti 2017

Invandraren som hade problem med invandrare

Jag såg vissa poänger i halvkändisen och sexrådgivaren Katerina Janouch när hon korrekt beskrev Sveriges sönderfall under alltför ymnig invandring. Åkte själv pendeltåg ut i Storstockholms ytterområden för några dagar sedan och häpnade över hur säkert 60-80% var invandrade svenskar. Har alla ursprungliga svenskar lämnat landet eller kör de alla i individuella bilar och lämnar Storstockholms lokaltrafik åt "nysvenskarna"?

Särskilt intressant var att tjuvlyssna till två mörkhyade (svårt att undvika, de satt precis bredvid). Det var en man och en kvinna som med oändlig envishet och på mycket bra svenska tjatade ett enda samtalsämne i trettio minuter. Det handlade om spel och dobbel och om fotboll. I sin begränsade intressesfär lät de mer svenska än svenskarna själva och hade helt anammat den lurendrejerivärld som folket matats med så länge staten haft spelmonopol - jobba hårt under veckan och spela sen bort alla pengarna på helgen! Mums för statskassan! Beskatta löneslavarna två gånger om!

I dagens fascistoida Sverige går det inte längre att yppa kontroversiella åsikter, då blir konflikträdda arbetsgivare nerviga och sparkar dig. Det är som bäddat för att Sverige ska bli ett nytt Turkiet och det kan vara vem som helst, utöver den synnerligen lämpade IT-skandalmyglaren Löfven som blir nästa diktator. (Det är rätt uppenbart att "Löfven informerades inte på ett halvår" mörklägger hans veka ledarskap. Fulspel är klassiskt för despoter och diktatorer in spe.) 

I linje med kommunikationens urartning under den onda demonen Rahu, som 2002-2020 påverkat det svenska intellektet med konsekvenser vi inte kan överblicka ännu, sparkar nu Silja Line Katerina Janouch direkt vid hennes första rejäla övertramp. Silja Line är en fegt skitföretag. Hennes kränkning av vänsterpartisten Rossanna Dimarca är grov och uppenbart betingad av "öststatsbarnet" Janouchs hat mot ryssarna och via association alla med vänstersympatier. Men töntupplevelseföretaget väger uppenbarligen in mediaskriverierna om henne - hon var belastad redan då hon tog uppdraget. Faktiskt, även om Silja erbjuder skitupplevelser för ett folk som inte lärt sig efterfråga något bättre, gör de rätt här. Janouch har uppenbarligen ett oerhört skärpt intellekt men hon är instabil och djupt störd av inre onda andar... Den här gången var hon för smart för sitt eget bästa.

Horoskopet kommenterades för första gången så sent som i januari i "Janouch argumenterar väl men...". Det enda man behöver understryka är hur bloggen nu för stöter på ytterligare ett problematiskt sinnelagshoroskop där månascendentens härskare står inburad i förmörkade åttonde "onda" huset!

Igår noterades rasisten general Sherman som hatade rödindianer av hela sitt hjärta, och i två dagar tidigare var det förre Ku Klux Klan-ledaren (negerhatare) David Duke som hade samma signatur. Nyligen hade världsnyheten att den f.d. svenska finansministern Anders Borg vrålade hora till välbeställda företagares fruar på en sommarfest i den svenska skärgården. 

Borgs sinnelagskarta illustrerar en annan variant där det uppstår "kabelbrott" i skallen: utifrån psyket/Månen i 1a huset är det olyckligt att själva intelligensen och hjärtat (som en människa till en människa och inte bara ett svin) utlokaliseras till det förmörkade 8e huset. Också den här antikopplingen mellan sinnelag och solärt utagerande varnar för oöverlagt agerande eller en i grunden vriden verklighetsuppfattning (som Borgs hat mot en skattebaserad välfärdsstat).


Att Tvillingascendenterna är blixtsnabba att kommentera omvittnar den här bloggen som i regel redan gått vidare till nästa ämne när de svenska medierna hunnit läsa igenom The Guardian och skriva av artikeln på svenska i en sämre och nedkortad version. Men där bloggaren har en nyfiken Måne i Tvillingarna som månascendent (och även enligt födelseminuten!) och vars Merkurius troligen klarar sig undan förtal genom placeringen i det "lyckligt lottade" femte huset, där uppvisar Janouch månhoroskop enbart problem! 

Att äregiriga Drakhuvudet/Rahu kombineras med psyket visar att hon är mycket hungrigare än den här okända bloggaren på att vilja nå ut med sina kommunikationer. Och givet att Rahu förstärker allt den nuddar vid, både värdtecknets härskare och eventuella planeter i samma tecken, blir det dubbelt kritiskt att här återfinna kommunikationsplaneten i 8e huset, i "radioskugga". Janouch är uppenbarligen inte medveten om vad hon själv säger och det som kommer ur henne är en djup alarmistisk svartsyn - 8e huset står ju för terror och dödsskräck och den kraft rädslan har att få oss att måla fan på väggen - i Janouchs fall heter triggerpunkterna "kommunism" och "invandrare" -  sådana som hon själv, fast "lite sämre" än vita centraleuropéer. 

Det är lustigt att återigen Stenbocken dyker upp som den dolda grunden till invandrarhat efter att jag nyligen ställde frågan om varför det var Månen i Jungfrun som utmärkte sig under några år när bloggen studerade xenofoba horoskop. Men Stenbocken är ägaren av de två andra Jordtecknen (Oxen och Jungfrun), och ägaren låter fotfolket göra jobbet åt sig. Det visade sig för inte länge sedan hur väl förankrade Sverigedemokraterna var i de Ägandes stadsdel Östermalm i Stockholm.... Folk som normalt aldrig yttrar sig avlockades i ord som de nog aldrig skulle ha yppat. Jag tror det var DN som körde den avslöjande artikelserien.

Nu har Janouch ändå delvis rätt, den sköra vävnad som var "det svenska" har effektivt rivits sönder genom massinvandring. Samtidigt är hon helt blind för hur amerikaniseringen av Sverige pågått under betydligt längre tid, och dess sista och intensifierade fas som började med 80-talets marknadsliberalism har knappast varit någon nivåhöjning för svenskarnas förmåga att se och verkligen förstå världen av idag. Tvärtom, alla tänker i "affärsmässiga termer", har blivit giriga och instrumentaliserande fanstyg. Svenskarna turistar och slösar på naturens råvaror som nästan inget annat västeuropeiskt folk. Vi är som en folklig nidbild av amerikansk överklass!

Det är inte förvånande att Janouch ondgör sig över detta "USA-Sverige" hon ser lösas upp genom en ökat procenthalt "främmande" ansikten på gator och torg, hennes horoskop liknar det svenska nationalhoroskop i sin tunga betoning av Vattumannen (även Sveriges soltecken),  Tvillingarna (huserar Solens disponent i nationalhoroskopet) samt den hackordningsfixerade Stenbocken (huserar Sveriges rollspelshärskare Venus i nationalhoroskopet). 

Janouch kom hit som flykting och har precis som afrikanerna jag lyssnade till på pendeltåget tagit i så de nästan sprack för att bli så svenska som möjligt - invandrarna anar ganska direkt att enda chansen i det här landet är att bli fördummade och monomana, smalna och fokusera en väldigt liten värld. Det är så folket i detta land programmerats av Överheten under överskådlig tid. Vill du vara bred och bildad kan du hälsa hem om du är en vanlig löntagare. Dessa är Överhetens attribut och vissa tjänster tillsätts via nepotism i det här landet, som ärftliga privilegier (se populärunderhållningen där yrket går från far till son). Sanningen är att inte ens den svenska överklassen bryr sig om bildning längre i det att ambitiöst drägg från botten tagit sig upp och är en nyrik skara av t.ex. IT-entreprenörer. 

Jag kan lätt se Janouchs horoskop som en sådan här ambitiös klättrare i det svenska ståndssamhället. Hon har verkligen ett svenskt horoskop kryddat (exakt som det svenska nationalhoroskopet) med månnodsaxeln, vilket ger landet dess drev, ömsom överdrift och överhettning och ömsom glöms vissa ämnen helt bort. Till de glömda eller nedtonade ämnena ser man Sveriges koppling till dominanta aktörer i utlandet. Nationens Sol i Vattumannen grundas i härskaren Saturnus i 9e huset för utlandet, men det faktum att makteliten är kombinerad med USA mörkläggs via den oengagerade Ketu i samma 9e hus. 

Jag har sett Ketu exakt vid ascendenten hos två människor som försökt begå självmord och generaliserar man denna akuta variant på "Draksvansen" som fått sitt äregiriga huvud avkapat så blir resultatet just "avmätthet" som var mitt första intryck av södra månnoden när jag många år för sent insåg att dessa positioner är viktiga och märkbara i astrologin. 

Men Draksvanden/Ketu uttrycker sig ofta lindrigt, som ett "äsch, det var väl inget". Den kan omvittna en förminskning av det egna som tolkas som anspråkslöshet men som också kan vara strategisk mörkläggning. Eller: Ketu kan innebära att man helt enkelt inte är intresserad längre och här kommer den tradition in som menar att Ketu indikerar karma från tidigare liv, "Vart där, gjort det". Skrapar man på ytan ska man nog finna att budskap som kopplas till Ketu avslöjar kompetenser som innehavaren har, men knappt ens undersökt. 

I Janouchs månhoroskop hittar man Ketu i 7e partnerhuset, vilket lustigt nog skapar en sval distans till exakt det ämne hon först blev känd för: sexrådgivning. Hennes partnerhusägare är Jupiter och den står med amorösa Venus i 10e huset för publik persona. Visst är det passande - Venus i Fiskarna är en slags barmhärtig samarit som söker hjälpa alla och envar (inte minst genom att visselblåsa när den sköra - till följd av amerikaniseringen - svenska vävnaden håller på att gå sönder genom överbelastning).

Sinnelagshoroskopet som tecken på de egna begären har således infriats. Janouch följde Månens fantasi om att själv vara den oberörda (Ketu) i förhållandefrågor men som i det offentliga kommenterar andras välgång (Jupiter) i sex och relationer (Venus). Men när hon sexualiserade Rossanna Dimarcas politiska utspel som hon gjorde, ser man att hon tappat greppet om vad hon sysslar med! Vem vet, Janouch kanske är lesbisk och i själva verket drömmer om ett äventyr med vänsterpartisten. När hon inte kan erkänna detta för sig själv, blir det svartmålning istället. Vem kan säga vilken logiken är, när intellektets Merkurius är mörklagt i 8e huset?


Bonusspaning

Det är kul att närma sig 10.000 sparade kartor och söka efter andra med liknande födelsemönster. I Janouch karta som föregår det moderna Sveriges nationalhoroskop med 10 år, är soltecknet dystert och komplext. Vattumannen har visserligen sin härskare hemma, vilket i teorin indikerar en mycket ren och klar blick för den sociologiska dimensionen, för ett folk eller den övergripande ideologi. Men Solen är som vanligt ömsesidig fiende till Saturnus så att de här personerna inte för sig riktigt väl i det offentliga eller åtminstone söker gömma sig själva (Solen) bakom frågor som är större.

Se bara David Hellenius - allestädes närvarande programledare och lekfarbror född samma dygn som nationalhoroskopet kickade in. Intellektuell och andas, möjligen, av ett underliggande allvar, något som liknar ett andligt djup, vänlig men samtidigt distanserad, för att inte tala om den klassiska svenska hälsoneurosen i rikt mått! (Ett land utan gud blir ångestfylld över kroppar som i princip kan gå sönder när som helst, ateisten har bara en liten spelplan jämfört med den som ser en större existens breda ut sig och som i sin tur gör att spontaniteten i mikrovärlden ökar.)

Janouch förekommer den svenska nationalhimmelen med tio år och i 1964 års version av Vattumannen är det definitivt ännu mörkare. eftersom både den stora och den lilla illgöraren (Saturnus och Mars) här ligger samlade med utagerandets Sol. Det är så mycket motsägelser i den trippeln att ödet knappast kan bli annat än en sådan knagglig väg som Janouch beträder (Solen = livets milstolpar, Månen = alla dagarna mellan de stora begivenheterna). 

Adderar man sedan Janouchs problematiska förhållande mellan Månen och dess inburade disponent, då förvärrar det senare ominat naturligtvis det förra solära - livsvägen kan bli väldigt knagglig och detta till följd av hennes eget psykes sätt att hantera fakta på ett galet eller attitydlåst sätt (8e huset tycks låsa individen i svarta attityder enligt astrologen Charles Carter, och här blir det alltså de merkuriska tankarna som svartnar). Uppenbarligen lyckades Janouch ta sig in i rådgivarsvängen utan att själv ha genomgått djuplodande terapi för att få bort egna spöken ur garderoben... 

Det är också rätt typiskt Sverige, som alltid haft extremt låg kompetens i allt man företagit sig. Min ungdoms kärlek till gamla grammofonskivor har t.ex. fört mig till amerikanska forum där man skrattar åt Sverige för att de tillverkade så dåliga grammofonskivor på 1970-talet. "Hur är det möjligt att ett så skogsrikt land snålar med skivomslagen, tunna som tårtkartonger?" Visserligen var amerikanerna generösa med råmaterial - landet där allt var "king size" och skulle klara "heavy duty" (hård användning).

Så... finns det då några intressanta paralleller till den i onåd fallna Katerina Janouch i bloggarens horoskopsamling? (Den är inte stor ska tilläggas, jag ville men kunde inte beställa Louis Roddens datasamling med 30.000 horoskop - kärnan i det som nu är AstroDatabank.com eftersom hon var så ur kontakt med sin fiffiga sida i nätets ungdom att hon bara sålde inom USA. Sen dog kvinnan och nuvarande sajten går inte att använda för research som kräver tillgång till mjukvara som processar hela datamängden. Så bloggaren fortsätter samla in en handfull datum i veckan på en resa utan slut...)

Solen, Mars och Saturnus i Vattumannen ger hela 27 träffar och det är uppenbart varför: Janouch tillhör en generation som numera dominerar i massmedierna, så här är en uppsjö av folk alla känner igen från rubrikerna. Året 1964 fanns alla tre planeter i Vattumannen, men inte 1965. Men 1966 är åter Mars på plats och sedan dröjer det ända till nästa Saturnus-varv och 1994 innan grupperingen upprepas och denna minsting är ett riktigt sorgebarn, vanartiga och självdestruktiva Justin Bieber som dock underhållningsbranschen har investerat så mycket i att han får fortsätta där Silja tyckte varumärket skadats av Janouch. Notera skillnaden i utblick mellan Storkapitalisterna i USA och fattiga och räddhågsna småfolket i Europa...


  1. Ylva Johansson;13.2.1964;12:00 - s-politiker, negativ till borgerlighetens avdrag för hushållsnära tjänster (tjänare) men gör själv avdrag för slika
  2. Johannes Forsblom;15.2.1964;12:00 - sjukpensionerad teolog som skrev tänkvärt i något sammanhang
  3. Chris Farley;15.2.1964;15:34 - narkotikamissbrukande skådepelare, dog vid 33 av överdos (intressant med tanke på sjukpensionerade teologen samma dygn, en del får sin karma somatiskt andra psykiskt och ytterligare några kanske på den andliga nivån)
  4. Matt Dillon;18.2.1964; 6:05 - skådis och komiker som blivit något av specialist på att (mycket underhållande) spela korkade typer (det krävs hög intelligens för att kunna gestalta dumhet trovärdigt)
  5. Alana Soares;21.2.1964;12:00 - utvikningsbrud i Playboy
  6. Cilla Benkö;21.2.1964;12:00 - vd för Sveriges Radio - dödade folkets möjlighet att kommunicera via SR.se fr.o.m 131027. En maktens och överhetens direktör!
  7. Katerina Janouch;22.2.1964;12:00 - dygnet efter Cilla Benkö vårt "problembarn"
  8. Magnus Bjäredal;25.2.1964;12:00 - brottsling, fd nöjesentreprenör, dömd för det medialt tacksamma fallet med sexsadism i ödehuset - man kan notera att en sexualbrottsling följer närmast efter sexrådgivaren Janouch...
  9. Khalid Sheikh Mohammed;1.3.1964;12:00 - brottslig mästerhjärna i terrorismen, dock är datumet osäkert, även 651114 har förekommit.
  10. Johan Otto Tiedemann;2.3.1964;12:00 - moderat politiker från rika Danderyd, minns inte skälet att jag noterade honom, men det var säkert något illvilligt moderat sentiment
  11. Cher Butler;6.3.1964;12:00 - ännu en utvikningsbrud i Playboy (Mars och Saturnus, de båda illgörarna, står för den blinda sexdriften med alla Venus/amor borskalad och Saturnus tecknar FORMER, här således sexualitetens yttre former - ett stilleben, ett männens runkobjekt)
  12. Eva Rausing;7.3.1964;12:00 - narkotikamissbrukande överklasskvinna, dog 2012 till följd av sitt leverne
  13. Bret Easton Ellis;7.3.1964;12:00 - bi- eller troligen homosexuell författare (American Psycho)
  14. Juliette Binoche;9.3.1964;12:25 - aktris i t.ex. Lassa Hallströms oerhört populistiska filmvärd som så ofta fixerar det svenska nationaltraumat från Fattigsveriges dagar: mat. Binoche figurerade i Hallströms CHOCOLAT
  15. Cynthia Brimhall;10.3.1964;12:00 - en tredje utvikningsbrud från Playboy!
  16. Rickard Gustafsson;12.3.1964;12:00 - obehaglig SAS-vd från Reinfeldts Täby. Sökte sänka de anställdas löner och försvarar sedan överhetens bonusar...
  17. Patrik Enblad;13.2.1966;12:00 - f.d. vd HQ Bank, hotade stämma celebritetsreportern Neurath
  18. Niklas Zennström;16.2.1966;12:00 - Skypefiaskot. Vad var detta? Kanske någon svensk IT-ingenjör som förlorat förväntade intäkter genom felspel mellan bolag...
  19. Gary McKinnon;19.2.1966;12:00 - pantad skotsk hacker med Aspbergers. Hackade amerikansks myndigheter på jakt efter bevis på att utomjordingar besökt jorden.
  20. Niklas Adolfsson;20.2.1966;12:00 - rasistisk gitarrist i svenska vit makt-gruppen Ultima Thule
  21. Cindy Crawford;20.2.1966;12:56 - lika rasren som Adolfsson (samma dygn) men på ett helt annat sätt: på sin tid världens högst betalda supermodell med perfekt "ariska drag", men med humanism kickstartad sedan brodern dog ung i leukemi. Samma dåliga karma som hos rasisten men via en familjemedlem för personen att uppleva och tänka till över... Ultima Thule-rasistens dåliga öde är alltså mörkare eftersom det sitter i hans eget psyke och det skulle vara intressant att se skillnaderna som de bådas ascendent kan göra. (Crawford har Tvillingascendent och Merkurius i horoskopets bästa hus, det nionde för samvete och andlighet. Hennes fenomenalt 9e-husfokuserade horoskop har kommenterats på bloggen.)
  22. Michael Brinkenstjärna;23.2.1966;12:00 - artistmanager fängslad för bokföringsbrott. Månascendenten i Fiskarna placerar Cindy Crawfords Sol, Merkurius, Mars och Saturnus i astrologins "sämsta" istället för "bästa" hus, det likaledes jupiteriska 12e huset för världsliga förluster, exil eller fängelse. För några få är 12e ett andligt tillväxthus så att världsliga offer istället blir andlig tillväxt eller t.o.m. befrielse från kretsloppet. Men hur man avgör om horoskopet visar en som lever sitt sista jordeliv tror jag ingen säkert kan säga!
  23. Billy Zane;24.2.1966;12:00 - skådespelare med Månen i 30 Fiskarna vid lunch, kan därför mycket väl vara en Mån-Vädur som undviker den kriminella artistmanagerns usla månkarta...
  24. Téa Leoni;25.2.1966;12:00 - Zane skulle då påminna om Leoni vars skådespelartalang är ytterst begränsad men bra på att spela överspänd och neurotisk - definitivt Mån-Väduren som uttrycker anspänningen mellan expressiva Mars  och återhållsamma Saturnus! Privat en bokmal, vilket är typiskt den intellektuella och litterära Vattumannen.
  25. Ebbot Lundberg;26.2.1966; 2:42 - svensk artist och ännu en bokmal. Hittade honom recensera en filosofisk eller metafysisk bok på något amerikanskt forum, vilket stämmer väl med de mörka och närmast religiösa texterna i Soundtracks of our Lives produktion. En intressant grupp där Ebbots horoskop (kommenterat på bloggen) förklarar mycket. Fortfarande samma mix av psyke i spänningen mellan aggression och självkontroll som hos föregående - förklarar Ebbots majestätiska aggressionskontroll och scennärvaro!
  26. Per Lodenius;28.2.1966;12:00 - distriktsordförande i Centern. "Står bakom Lööf" (2012 när hennes framtid såg oviss ut efter partiskandaler)
  27. Justin Bieber;1.3.1994; 0:56 - ung och störd rebelltyp modell James Dean och man kan misstänka homosexualitet även här. Vem skaffar sig en apa att kela med och överger den sedan under turné i Tyskland? Precis samma problem som homosexuella artisten Elton John med en könsfixerad Skorpionascendent men med härskaren Mars i Vattumannen. Detta kan tyda på "en sexuell avvikare från gruppen", en syndabock eller en som själv mobbar och lever runt av bara helvete innan man kommit till tals med sin inre olikhet. Nästan hela Biebers horoskop utspelar sig i det 4e huset för det privata och själsdjupet. Psyket ligger i onda 12e huset för "världsliga förluster" så nog är detta en återvändande själ med massor av olösta problem...

Som sagt, dessa var nästan alla kända från svenska eller anglosaxiska tidningsrubriker och det är inte så konstigt att det är en hel del urartade fall men också urartade fall (3 Playboyutvik - horor för Penningen) som västkulturen anser vara en normal och frisk yttring i ett kapitalistiskt samhälle där alla "måste bära sin ekonomiska kostnad". Väst skapar ruttna människor till följd av sitt underliggande ekonomiska system, så är det bara. 

Detta enkla faktum kommer kommuinsthatiska Janouch aldrig att förstå eftersom hon uppenbarligen föddes för att möta någon skuld från ett tidigare liv så hon själv tillhörde en kommunistliknande grupp av översittare, kanske t.o.m. var tjeck eller polack och judehatare i sitt föregående liv. Därför ligger "invandring" så högt på hennes dagordning nu när hon är i svag position som invandrare till Sverige. Hon gjorde som invandrare misstaget att tro hon var etablerad nog här i landet, hon trodde att de hyperrasistiska svenskarna hade accepterat henne som en av de sina. Det hade de inte, ett enda förlupet och grovt skämt och hon var ute ur offentliga leken.

Inga kommentarer: