Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 augusti 2017

Kapitalismens nästa inhemska favorit, en ulv så klart

OBS. Två dagar efter den här publiceringen presenterar ETC den buttre mannens fabulösa "meritlista". Läs och förskräcks.


Naturligtvis tänkte jag fel som samma dag AKB kastade in handduken rekommenderade Ulven Kristersson om moderaterna vill trilla ur riksdagen. Så lätt förgås inte ont blod! 

Det är tvärtom den här mannen som är bäst lämpad att leda det parti som lockar landets mest inhumana och själviska människor, rovkapitalister i den mån det finns några svenskar som kan mäta sig med sina urartade barnbarnsbarn i USA.

Kartan har kommenterats tidigare, men på sistone har jag (för lite variation om inte annat) börjat använda Solen som ersättningsascendent för individer som gör anspråk på ledarroller. Och för att helt bryta mot det lättsinniga bruket av de tre kvaliteterna - storkorset i Mörkret tjänade väl för att argumentera mot dårfinkar som Reinfeldt, Borg eller Sahlin - visar sig nu Kristersson vara ett potentiellt helgon, trots att han påbörjade sin streberklättring mot makten genom att lura till sig en lägenhet i Stockholm öronmärkt för hemlösa kvinnor! 

Hur är det ens möjligt att kombinera den entrén i huvudstaden och hans ideologiskt betingade lögner med ytterligt stark betoning av Ljusets kvalitet? Var inte detta närmast helgonens typ av godhet jämför med det demoniska mörkret?




Sanningen, och det tog mig ett tag att erkänna det, är att kvaliteterna som sådana inte bär på moraliska konnotationer. Visst lånar sig den hinduiska trestegsmodellen till tankar om godhet och ondska, och används ofta på det sättet. Men man ska minnas att de tre gunas främst indikerar medvetenhetsnivå, och hellre då en förstockad mörkermänniska som går på rutin i "goda sedvänjor" än en ljus och medveten varelse som använder sin överlägsna intelligens i onda syften. 

Någon moderat grupp uppåt landet har redan velat ha Kristersson för att han är, sades det, en analytisk typ. Exakt den slughet som kan knytas till Ljusets kvalitet (Sattva guna) och vars fyra tecken inkluderar båda de merkuriska intellektstecknen samt de två metaintellektuella Jupiter-tecknen som istället sägs drivna av en högre kunskapsnivå, den vi bara kan motta i intuitiva flashar av omedelbar visshet (vi får svaren utan att logiskt arbeta oss fram till dem).

Talet om hans kyligt analytiska läggning stärker antagandet att den osäkra månplaceringen faktiskt är Tvillingarna, och eftersom fullmånen då blir exakt och dessutom hamnar utefter Rahu och Ketu-axeln får vi alla tecken på en makthungrig människa som dock söker mörka sina verkliga ambitioner eftersom den avkapade draksvansen (Ketu) ligger i den utagerande och ambitiösa Solens tecken (tillsammans med intellektets redbarhet Merkurius och den omoraliska Mars). Som jag sade om den bindgalna president Trump betyder inte Mars i 1a huset ens när den är en "verksam välgörare" att den kan något annat än skada och skapa splittring. Den är en välgörare bara i händelse av krig eller när våld och okänslighet är av nöden påkallad. 

Kristerssons "verksamt goda" Mars kunde ses när han tog över Reinfeldts arbetslinje som inget annat var en enda lång bestraffning av det moderater hatar mer än allt annat som de simpla ekonomister de är: att se pengar "gå till spillo" på sjuka människor som dessa själviska monster tvingas finansiera via den allmänna välfärden. Den här politikerns förnamn ULV är verkligen väl valt och när man ser hur hans sattviska smart het styrs av passionen för pengar (2a huset) och kontrollen (Stenbocken/Saturnus) av den egna plånboken, då vet vi att det här är samma spelplan som Reinfeldt den själviske agerade på. (Reinfeldt: Månen i 2a och dess ägare i 11e idealhuset - "mina pengar" som det  bästa den "landsfadern" kunde tänka sig...).

Så här vekt utvecklade horoskop tycks dras till kapitalismen. Den enda förklaring jag har är att fattigdom är normaltillståndet i världen. Så få har levt ett tidigare liv i rikedom att de återkommer till jorden och en ny babykropp fyllda av demonen Rahus hunger eller någon annan symbol som tecknar ännu ett hungrande tidigare liv som själen i sin patologi nu söker täppa till. Att samhället släpper igenom dessa halvt psykopatiska människor och låter dem kämpa sig till maktpositioner är det svek demokratin, ett av de sämsta statsskicken, medför. 

I ett bättre samhället skulle vishet och klokhet styra och man kunde då snabbt genomskåda motiven hos människor - astrologin är ett förträffligt verktyg! - och hjälpa sådana som Wulf Kristersson med mångårig terapi istället för att bjuda dem på regeringsmakten att leva ut sina galna störningar genom! Befolkningen skulle bli så mycket lyckligare och inom några generationer skulle alla denna karmiska oro som bubblar i folksjälen vara tämjd. 

I en sådan värld är det frågan om astrologins symboler längre fungerar. Man skulle få skriva en lindrigare förklaring till t.ex. Trumps Mars stigande i öster när civilisationen är högtstående. Mars kommer alltid att vara vital, ha djävlaranamma och vilka komma någonstans, men i ett samhället styrda av vishet och inte kampen om pengarna och makten, skulle den här planeten kunna kanaliseras mot högre målsättningar, även när den står i det 1a kroppsliga egohuset eller ligger i närheten av den dagaktiva Solen. 

I ett högre utvecklat samhälle än vad kapitalismen tillåter skulle Mars inte längre agera själviskt och destruktivt - samhället har redan kriminaliserat egotrippen. Hela den martiala individualiteten skull nu sätta sin energi i samklang med något värdigt och kooperativt projekt denna nobla mänsklighet föresätter sig.

Inga kommentarer: