Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 augusti 2017

Löfven "äger" IT-skandalen


Sveriges statsminister Stefan Löfven och Frank Abagnale,
berömd storsvindlare och förklädnadskonstnär.
Männen är partiella "astro-tvillingar"


DN:s anonyma ledare vänder på det generande nysvenska språkbruket som mestadels är inlån från USA - t.ex. skriver den skamlösa Aftonhoran om hur man "landar" ett toppjobb för att förgifta de stackars medelmåttorna och inbilla dem att de har någon chans i det här riggade lotteriet som kallas svensk arbetsmarknad och där sociala nätverk är den enda ingången - ingen i den förtrollade inre cirkeln har nämligen intelligens nog att detektera löftesrika utbölingar. 

Hur väl bevisar inte den inavel som stavas regeringen Löfven detta och jag köper därför DN:s hemomvändning av den förhatliga amerikanismen om att i positiv mening "äga", frågan eller föremålet. Nu är det i negativ mening Löfven "äger" eller sitter på den brännande frågan om det är hans försumlighet och inkompetensen som statssekreteraren Emma Lennartsson tog på sig för sin herre och kung.

Jag får erkänna att bruket av sinnelagshoroskop för alla de namn i tidningsrubrikerna som inte har något lätt åtkomligt födelseklockslag förblindade mig en smula. Självklart ska man istället (eller också) använda en solascendent för verkliga eller nominella makthavare. Löfven är en typisk representant för den senare sorten, en slags nickedocka eller fasad åt landets handfull av plutokrater. Dessa vet att han tar order från alla hans år som medlare mellan arbetsgivare och anställda och där alltid arbetsgivarna blev nöjda... 

Löfven är född att vara en obetydlig nickedocka i ett större spel. Solascendenten bekräftar fullständigt detta och indikerar därmed också att IT-skandalen kommer att utmynna i hans avgång eftersom hela regeringens mörkläggning och undanglidanden enbart uttrycker följande primitiva drift att omoraliskt söka skydda sig själv i varje läge. Som jag sade om Reinfeldts horoskop: ledarens karaktärssvackor färgar en organisation och blir till KOLLEKTIV SKULD...




Detta är verkligen en näringslivets man, vilket förklarar högersosseriets allt värre framfart med Stockholms stad sedan förra valet. De är som borgarna men ännu mer av den krassa jakten på inflöde av stålar! 

Löfvens ömsesidiga reception mellan Månen och den fallna Mars löper mellan 1a egohuset och 10e makthavarhuset och visar hur oändligt känslig Löfven är för att någon petar på honom eller kräver insyn. Den här mörkläggande och protektionistiska Kräftan lägger upp dimridåer bara någon tittar på honom och jag har tidigare antytt att det måste vara bortadoptionen i späd barndom som förstörde honom för livet. Hela hans strävan bort från svetsarlivet har varit en jakt på den trygghet som saknas i hans dna-astrologiska pussel.

Men när inte grundjobbet fungerar och dessutom Solen - identitet (vem är jag? en bortbyting?), ledarskap och styrka - ligger inbakad i barndomsindikationer (Månen, Kräftan), då anar vem som helst vartåt det barkar. DN hade faktiskt en märklig avslöjande artikel om Reinfeldts barndom och den verkade minst sagt iskall. Också han har Solen (den fullgångna individualiteten) kidnappad av barndomens och moderskapets Måne. 

Det har sagts att mödrar får ta all skit, men astrologiskt finns det faktiskt ändå vissa teckenkombinationer där detta förefaller stämma (att sedan mödrarna själva var hjälplösa offer i ett annat drama är en annan femma, astrologin stannar vid modersgestaltens främjande eller hämmande inverkan på horoskopinnehavaren). Löfven föddes rakt in i ett olyckans hem (Månen med en fallen Mars) och detta påverkar hans förmåga till identitet (Solen). 

Mars tecknar också den olycka han själv skulle kunna bli i händelse av ledarskap eftersom den fallna Mars äger tionde makthavarhuset. Till saken hör också att symbolen för hans "själs åtrå" (atma karaka), med största sannolikhet är just den fallna Mars, ägare av 10e makthuset. Men eftersom intellektet ligger nedbäddat i det instinktiva Vattenelementet och i 1a egohuset i ett defensivt tecken som Kräftan blir tankeförmågan vek eftersom egocentrering och banal fåfänga (se hans fåniga leende när han tittar upp ur stridsvagnen) är skadliga för tanken.

Kartan är ungefär så långt från vad man skulle vilja ha som en landsfader som möjligt är. Men Löfven är som sagt delvis själv ett offer, fåfäng och med behov av identitetsbekräftelse accepterade han att bli det Peninngstinna Etablissemangets språkrör sedan Håkan Juholt visat sig vara på tok för socialdemokratisk! Och nu skördar högersossarna sitt rättmätiga straff. Se hur Löfvens trauma där han separeras från barndomshemmet (Månen och halshuggna draksvansen) faktiskt ligger i 10e makthavarhuset så att samma historia bara väntar på att upprepa sig men nu i förhållande till sin nominella roll som regeringschef... 

Och det tycks vara hans "själs åtrå" (Mars) som driver på den här överhettade karriärismen som slår knut på sig själv. Eld och Vatten är ömsesidigt destruktiva och vittnar om en så panikslagen grundnatur (där anfall alltid är bästa försvar) att han mycket väl skulle kunna dö knall och fall i hjärtsvikt under den här utdragna skandalen. Jfr. storbedragaren Kenneth Lay som dog i fängelse i hjärtattack innan han hann dömas för att ha lurat de anställda på Enron på enorma summor... 

Det är rörande att se hur få exempel jag hade 2009 när jag försökte urskilja "ekobrottslingens signatur" och där Kenneth Lay var ett av en handfull exempel. Nyligen lade jag till ekobrottslingen Frank Abagnale i samlingen. Hans hysteriska karriär i sol och vårande och bedrägeri med 80 olika personligheter blev till filmen Catch Me If You Can med Leonardo DiCaprio som den genomfalske underklasstrebern. 

Lustigt nog anknyter även Abagnales karta an till de tidiga intrycken av ekobrottslingar och, tråkigt nog för Löfven, handlar det om en Eld-typ (ibland med Eld/Vatten-konflikt) som tycks ha mycket med skådespeleri och animerat ytsken att göra. Jämför elden med grekiska phanein, "vad som visar sig", det "fenomen" man presenterar sig som. 

Bedragaren Abagnale med enorm betoning
på rollspelets och ansiktets Vädur, men
bottnar i näriga Vattenelementet som
innehåller båda naturliga illgärningsmännen

Det går inte att gå bakom eldvarelser för ljuset är tillvarons FÖRSTA uttryck, eldmänniskor kan vara väldigt övertygande! Bloggaren föddes med essentiella Luftplaneten Saturnus - tingens underliggande Former - i ett Eldtecken men har aldrig lyckats reda ut var Formerna hör hemma, i "andarnas värld" (Luft) eller i den rena kognitiva essensens värld (Eld). Kanske är detta en "hönan eller ägget" eftersom antika texter antyder att elementen är en "legering" och det ena alltid implicerar det andra.

Också astrologin har kodat detta mellan raderna, mellan det uppenbara, "det som visar sig": Solen som Lejonets härskare opposit Saturnus, härskare över Den Väldiga Rymden (Luften, illa döpt till Vattumannen i västerlandet). Dessa två är det manifesta världsalltets centrum och omkrets/form, respektive...

Intressant nog skiljer sig Löfvens solascendent från Abagnales på det sätt att bedragaren verkar ur DET OÄNDLIGA BEHOVETS själsdjup (4e) och har till sin hjälp Skyttens enorma förmåga att grena ut sig (variationer på tema). Löfven har sin himmel 180 grader roterad och utmärker sig istället för sin fattigdom när det gäller rollspelet, vilket inte innebär att inte andra kan utnyttja honom för sina syften...

Med tanke på att Surya lagna (solascendenten) kan användas som en nödtorftig indikation på intelligens (se inlägget Särbegåvning), kan man ju söka bekräftelse på den fullständiga avtrubbning Löfven uppvisar i så många filmklipp jag sett. Det är alltid oroväckande när en människa har ett ovanligt litet ordförråd och än mer oroväckande när man inte ens med de ord man äger förmår tala på grammatiskt god svenska. (Sosseledaren två steg bakåt, Mona Sahlin, hade det i särklass minsta ordförrådet av alla talare i riksdagen visade en undersökning. Men Löfven ingick inte i den undersökningen.)

Visserligen skulle Solen med Mars kunna indikera en förhöjd intelligens, och onekligen ser Löfven på hugget ut ibland, men mest som ett djur i stridsberedskap (på att försvara sig). Horoskopets Eld/Vatten-konflikt skapar ånga och jag kan inte se att Mars/Solen faktiskt är någon större tankeskärpa. Han är sluddrig och suddig i affekterat tillstånd eftersom hans Måne "knäpper av" via Draksvansen. Sol och Måne spelar dålig pingpong med varandra vilket är ett lite mer avancerat budskap än de simpla tecken på intelligens jag tidigare beskrivit. Jämför med skickliga storbedragaren Abagnales helt motsatta psyke, jupiteriskt och vidsträckt i Skytten plus en Sol med hungriga Drakhuvudet som får den solära sidan att svälla motsvarande. Den mannen flög i cirklar runt sina offer, som i en högre värld. Catch me if you can! Löfvens horoskop ser i jämförelsen ut som en mental krymplings utrustning.

Inte heller statsministerns 5e hus för god karma, intelligens och ledarskap är värst löftesrikt. Givet de redan noterade störningarna, är jag rätt att Saturnus här måste tolkas på dess sämsta vis nämligen som framskaparen av stupiditet! Och detta öppnar för möjligheten att Löfven helt enkelt sökt skydda sig från inblandning i IT-skandalen i det längsta... 

Jag har valt att enbart göra taggen "intelligens" men inte någon motsvarande för "dumhet" men har enstaka gånger diskuterat intelligensbegränsningar under den första. När bloggen var ung och fortfarande hade besökare protesterade någon läsare t.ex. ilsket mot ett av dessa inlägg. Kanske kände människan igen delar av sitt eget horoskop. Men som aktrisen Eva Green nyligen visade, är försöken att schablonmässigt hitta astrologiska signaturer närmast dödsdömda. De kan ha något som talar för sig men så plötsligt dyker ett distinkt undantag upp...

2 kommentarer:

Susanne sa...

Kul att se en storbedragare född samma dag som en obehaglig, rabiat ateist :-)
I ett inlägg om Roger Viklund avslöjade han i en kommentar sina födelsedata. Det visar sig att han har väduren stigande, så solaschoroskopet här ovan är även hans fysiska dito.

Han kallar sig BBNews efter sin numera avsomnade firma, och har 'invaderat' både Viklunds blogg och en blogg som heter Blickens äventyr, med långa, omständliga kommentarer och frågor, i samma pompösa stil som i sina kommentarer i inlägget om Viklund här. För att vara en övertygad ateist måste man säga att han verkar ha ett maniskt intresse för religion. Med sina många frågor, inlindade i smicker, har han nästan tagit över i bloggarna. Och han är försåtlig, han biter sig fast som en kardborre. Misstänker att både Viklund och Brodén (Blickens äventyr) är rätt trötta på honom... Mig ville han en gång när jag kommenterat i den senares blogg dra in i en utfrågning om min personliga tro, vilket jag avböjde, och som han uttryckte sin besvikelse över i en senare kommentar. I sin envetenhet och sin falska och insmickrande stil kan han säkert påminna om en bedragare.

Seaward sa...

Ja, det skulle väl vara de två - eller hundra - som faller långt under genomsnittet för det här dygnets globala nativitet! :-) Ärligt talad, det vore obetalbart om det gick att genomföra en verkligt stor studie för att en gång för alla få svar på om de tillfälliga "skepnader" som tar form i tiden, korrelerar på detta vis med den kollektiva människans öde!