Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 30 augusti 2017

Mad Dog visar vem som är boss ... och världens verkliga terrornation


USA:s krigsminister Mad Dog hotar Sverige att falla in i ledet och hålla sig jävligt långt borta från antikärnvapenkongressen i New York senare i år. Denna spektakulära nyhet tycks SvD vara först med efter att ha legat med örat på postlådan för inkommande till försvarsminister Hultqvist. 

Tyvärr är tidningens redogörelse för brevets diarieförande "sent på tisdagen" en hopplöst och pseudoinformativ uppgift eftersom man spontant tänker sent på kvällen, tills man inser att det måste vara sent på sekretariatets arbetsdag - vars öppettider jag förgäves sökt hos www.regeringen.se - försåvitt inte regeringen har 24-timmarsbevakning av inkommande post...

Nå, SvD:s publiceringstid skräller rejält den också och bloggens etikett "sensationalism" (av den negativa typen) har väl aldrig fått en så bra och lättbegriplig illustration som i denna nyhet om världens stora terrornation som anstår sig att hota svenskarna att hålla tillbaka sina åsikter om de stora pojkarnas lek med kärnvapen. Jag upprepar: är detta ett land Sverige ens vill ha som vapenbroder. Är den imaginära fajten mot ryssarna verkligen värd skammen att umgås med sådana här avskum?




Horoskopet är enkelt att förstå. Den massiva betoningen på Lejonet just nu visar att horoskopets ämne är en maktspelare eller någon som betonar sin överhöghet. Men sedan finns budskap i dödens ascendent, Skorpionen, som helt förtar varje anstymmelse till kungavärdighet som stjärnan Regulus annars skulle beströ denna starka ledare med. Saturnus är inte väl placerad i dödens Skorpion eftersom också den står för Döden eller det ultimata dödsvapnet (atomvapen). 

Missa inte att krigets och attackens och omoralens Mars är dominant tema då Skorpionen stiger i öster. Den här naturen förstår inte Venus, fred eller kärlek och att Mars anses stark i Lejonet betyder inte att den automatiskt blir kärleksfull. Se bara Mars stigande i öster i Donald Trumps horoskop! Här är ett till horoskop som man skulle kunna skratta åt som en psykopatsignatur om det inte vore för att Mad Dog är gravallvarlig när han hotar fjanten Hultqvist om vad som händer med hans krigsleksaker på skrivbordet om han inte utövar tryck på Margot och andra som USA naturligtvis hatar. Då tar Mad Dog ifrån Hultqvist hans lånade krigsleksaker. 

Varför jag ser den här rubrikskapande nyheten främst som "negativ sensationalism" (dödens Vattenelement hotar livets Eld) beror förstås på Saturnus försök att från den lägre, instinktsstyrda Vattenvärlden påverka den högre upplysta Eldvärlden. I den meningen kan man med lika god rätt tolka USA som skiten i första Skorpionhuset (fallen Måne och illa placerad Saturnus) och den Stora Satans försök att bromsa Sveriges visionära framsynthet i sin önskan om en kärnvapenfri värld. Som synes dränker den hatiska och separatistiska Skorpionens Saturnus Lejonet med sitt vattenbaserade inflytande. Färgerna är impressionistiska men berättar en egen liten historia. Kanske det är orkanen Harvey och skyfallen över de mest dödsfixerade delstaterna i USA som går igen i Mad Dogs utpressningsbrev.

Fredskongressen i New York i september äger rum samtidigt som den placerade jättekrigsleken Aurora 17 där den Store Satan söker kapa åt sig mer av Europa och visa ryssen vem som styr världen. Inte heller Aurora-horoskopet är någon lustig syn...


Se även efterföljande: Pang pang och paranoida (om försvarsministeriet)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och USAs bundsförvant Israel vill inte heller skriva på nåtot sådant avtal. Tittar man på horoskopet för Israels mörkläggning för Netanyahus korruption och jämför det med horoskopet för SVDs publicering av Mad Dogs varning hittar man flera paraleller. Båda har Saturnus plus Måne i Skorpionen, Jupiter i Jungfrun, Merkurius i Lejonet. I Kräftan hittar man planeterna Solen plus Mars i horoskopet för mörkläggningen medans horoskopet för varningen har Venus plus Rahu där. Varnings-horoskopet har istället Solen plus Mars i Lejonet och mörkläggnings-horoskopet har Venus i Tvillingarna och Rahu i Lejonet. Mörkläggningshoroskopet har Rahu i Lejonets 1 grad och Ketu i Vattumannen 1 grad medans varningshorosopet har Rahu i Kräftans 30 grad och Ketu i Stenbockens 30 grad. Ketu opposit Venus i varningshoroskopet och Merkurius opposit Ketu i mörkläggningshoroskopet.

Tittar man på personhoroskopen så har Mad Dog samma Merkurius plus Ketu i Jungfrun som Netanyahu. Samma Saturnus i Lejonet hos båda. Solen i Vågen hos Netanyahu medans Mad Dog har Mars där. Mad Dog har i sin tur sin Sol i Lejonet medans Netanyahu har sin Mars där. Rahu i Fiskarna hos Mad Dog och Ketu i Jungfrun medans det är precis omvänt hos Netanyahu. Intressant att båda är krigarkonungar för fred (både Lejonet och Vågen innehåller planeter i båda horoskopen). Men det är en vurpad form av fred/jämnvikt där Venus ligger i Lejonets glamour hos Mad Dog samtidigt som hans Mars ligger i Vågens jämnvikt. Netanyahu har Mars i sitt krigarlejon samtidigt som Venus är i giftiga Skorpionen.

Seaward sa...

Kunde inte sagt det bättre själv. Bloggen har fått en värdig arvtagare! :-) Eftersom de två första kartorna du jämför befinner sig rätt nära varandra i tiden skulle skeptikern säga: nå, vad om världens övriga tiotusen tilldragelser under samma period men som inte går att inkludera i sammanställningen av USA/Israel? Jag tror nyckeln, som ger färg här, är just den fallna Månen i Skorpionen...