Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 augusti 2017

MSM:s terrorexpert som lever på trygga repriser





För drygt ett år sedan skrev Bilderblogg så roligt om terrorexperten Hans Bruns analys av något busstreck i skogen:

En svensk ”terrorismforskare”, Hans Brun, tror på fullt allvar att det kan vara möjligt att Ryssland har skickat agenter för att välta en TV-mast...för att kontrollera hur svensk beredskap fungerar...

I samband med terrorattacken i Barcelona dyker han upp i DN som sakkunnig, men jag blir lite tveksam till nivån på hans klokheter och börjar med att kolla nätet. På Flashback har folk sedan länge upptäckt att Etablissemangets propagandaapparat haft plats not att släppa in denne nye aktör. När jag söker vidare ser jag att han föreläst för det terrorskraja svenska näringslivet och producerat plattityder. 2016 ("genombrottsåret", vad det verkar) berömde tant Brun SÄPO och numera petade pinsamheten Ygeman:
Enligt Hans Brun har vi en effektiv säkerhetspolis, givet de resurser som satsas och svensk politiskt och juridisk tradition. Han tycker att inrikesminister Anders Ygeman har visat starkt ledarskap och lagt bra lagförslag för att reducera riskerna för terrordåd i Sverige.
Säger man att SÄPO är effektiv "givet satsade resurserna" har man egentligen inte sagt något alls. Det är en åsikt som lika gärna jag kunde levererat i dess förrädiskt relativiserande drapering...
 
Beträffande människans horoskop, ser det bara ut att finnas en på Birthday.se med rätt ungefär rätt ålder för tidigt anländ gubbighet och matchande stavning på namnet. Fascinerande står Sideriska nu inför nästa tvivelaktiga kombination av makt- och streberlystna Stenbocken och överdriftens och dramatiseringens Lejon. 

Kort sagt nästa variant på den figur som kontrollerar Stockholms kultur- och stadsbyggnation efter en utskämda moderaten som tidigare ansåg att kultur måste bära sin kostnad och därmed upphöra att vara kultur när den övergår till horans roll i samhället. Denna nya högersosse i samma anda döpte jag prompt till Apple-Mogert

Eftersom Mogert verkar skäligen omdömeslös, inte minst i synen på det effektiva och skickliga bolag som driver Stockholms tunnelbana sedan 2009, bildar Lars Brun och han ett mönster som tycks kunna ledas åter till den inte helt optimala kombinationen av sol- och måntecken jag diskuterade i samband med Apple-dyrkaren.

Lars "Ambitiös" Brun:





Varför jag inte som hos Apple-Mogert stryker ut kungavärdighetens stjärna Regulus, som här mycket troligt står i kontakt med Månen (varför skulle Etablissemanget annars släppa in honom?), beror på flera faktorer. Den som jämför båda kartorna (se Mogert-länken ovan) noterar genast hur oändligt mycket friskare gränsdragaren Saturnus är i terrorexpertens horoskop. Man kan t.o.m. tala om en kreativ opposition mellan Eld- och Lufttecknen och Brun strävar onekligen efter att söka greppa hela ämnet på det sätt Vattumannen sägs omfatta hela samhället eller en komplett ideologi.

Det är bara hans intelligens (Solen) som i Stenbocken presenterar slutsatserna på ett sätt som tecknar Olycka (6e huset) för hans önskan om att placera sig bland de stora och "kungavärdiga" kommentatorerna. Till skillnad från några av de värsta dårarna på Flashback ser jag inget lömskt i den här kartan förutom att hans försök att agera med stora brösttoner (Solen i Stenbocken) inte möter den lycka han räknat med. Månascendenten gör honom inte till någon bra "idol" med Solen (karisman) i detta undertryckta 6e hus. 

Psyket påverkas förstås också negativt (precis som hos Apple-Mogert) av att han fixerat sig på saker han upplever som fientliga (Mogert, paradoxalt nog för en socialdemokrat verkar avsky socialism - se hans kommentar i länken till företaget som driver tunnelbanan). Bruns fiendefixering är "terrorister" eller vad som nu hotar eller ifrågasätter den västerländska livsstilen.

Så långt man kan gå på bara en månkarta är dock även hans 9e hus för samvete, filosofi och religion en smula skadad av materialistiska betraktelser. Filosofins och vishetens Jupiter står i debutanten Väduren som uppenbarligen är en kunskapstörstande position (enligt ett tidigare test av yrkesfilosofer på bloggen). Problemet är att Jupiter i sitt eget 9e hus ägs av en Mars i ett tecken som är föga kopplad till djup insikt - Mars står i faktabitaren Jungfrun som mer ofta går vilse i plottret och detaljer än producerar djup, gudomlig vishet eller det klärvoajanta sannseende som Jupiter (och 9e) representerar. 

Jupiter söndras här av att inriktningen är LÅG och dessutom pinsamt tydligt kopplad till expertens önskan (minns att detta är begärens månkarta) att biffa upp sin plånbok på sina utrikespolitiska (9e=utlandet) insikter. Kort sagt: Jupiters ägare Mars befinner sig i 2a huset för den egna ekonomin vilket - om det här hade varit en präst eller någon av Jupiters högre yttringar - hade avslöjat en verklig hora för pengarna! Det är ingen slump att jag som tredje googling hittade honom föreläsa för näringslivet...

Så slutsatsen blir att kartan visserligen är bättre än den demoni och vansinniga hunger efter makt och ståt som kryper inom Stockholms kulturborgarråd, men ändå har så många borgerligt materialistiska begränsningar att han är just en sån pinsam expert som propagandamedierna älskar att släppa in för att lugna folkmassorna med diverse truismer. Jag läser att han tydligen är expert i SVT också, vilket inte alls förvånar. Jag har kastat ut SVT ur mitt liv för länge sedan och mår mycket bättre av att slippa deras låga och försåtliga indoktrinering.

"Terrorexperten" har ett fånigt passande efternamn eftersom det är den bruna jorden som förstör hans Eld och därmed förmågan till de verkligt briljant och klarsynta analyserna. Eld och Jord skaver mot varandra och Jord - "bulk" - blockerar djupseendet. Enskilda materiella ting står i vägen för den fria klarsynen. Den här omaka kombinationen av element har bloggen döpt lite olika beroende på vilka planeter som tvingar ihop dem. Ibland är det "av egen kraft", ibland bara "egenmäktighet" (gränsande till diktatorsfasoner). På en högre kognitiv nivå har jag talat om "andens brutalisering", återigen är det då materien som bryter ner Elden eller anden eller den rena kognition som är vårt sanna innersta väsen.

Det är detta innersta väsen jag ibland (men inte alltid) får för mig att "terrorn" värnar vilket gör den västerländska materialismen till Guds fiende alltifrån evigheten. Som de gamla judiska Dödahavsrullarna sade: Gud tillsatte två andar att driva världsförloppet, Sanningens ande och Mörkrets (eller Lögnens) ande (man kan verkligen fundera över eventuella kopplingar till Herakleitos lära om drivkrafterna Kärleken och Striden från några hundra år tidigare). Den förra anden älskade Gud men Mörkrets ande hatade han i all evighet. Medlemmarna av den kommunistiska ideologi Jesus fostrades in i, Ljusets barn, uppmanades att göra detsamma. Det innebär i deras tid hat mot imperiemakten Rom som ockuperat landet. 

Om inte svenskarna varit Djävulens barn till följd av ledarnas val skulle de också hata sin regering som BJUDER in USA att ockupera landet än djupare och förmörka folksjälen i en mörkare nyans av brunt. Apples skrytbutik i Stockholm är bara ett myrsteg i en process som pågått under snart ett sekel. 

Det är remarkabelt hur efter sin tid människor som Apple-Mogart är. Hongkong-företaget som driver tunnelbanan i Stockholm med en så spektakulär vision och helhetsblick får svenskarna att framstå som byidioter! Och ett sånt företag avfärdar Apple-Mogart som ett förhatligt "statligt Kina-företag". Kan han överhuvudtaget inte tänka? Är han lika ideologiskt låst som Fredrik Reinfeldt och hans kumpaner var? Representerar han den livrädda svenska handeln som vet att vi INGENTING har att sätta emot det nya Kina som nu dessutom har ett kvalitetstänk som naturligtvis saknades direkt efter Maos kommunistiska kulturrevolution. 

Köpte själv en ny stereoapparat från Hongkong för några år sedan. En tredjedel av priset för en enklare EU-tillverkad apparat i svensk butik. Ett litet familjeföretag med far och son tillverkade. Jag sökte djupt på nätet och hittade små diskussionsfora och insåg till sist att folk ute i världen som hittat den dolda juvelen använde förstärkaren tillsammans med högtalare i prisklassen hundratusentals kronor paret - så  bra var denna oansenliga Hongkong-produkt med sitt ordinära utseende. Jag är så glad att ha den i stereobänken (ljudet förbättrades tydligt även med mindre anspråksfulla högtalare) och det känns som jag slutit ett gott värdlandsavtal med framtidens folk - till skillnad från den ondska Sverige sysslar med som smusslar in NATO via separata avtal med England och USA... 

Kanske återföds jag som kines nästa gång, om den kinesiska kollektivsjälen kan ta emot så låga vibrationer som man drar på sig av ett liv i Sverige...

USA har inget kvar värt att ta efter. Folk i det här landet lever i en amerikansk dröm som försvann för årtionden sedan. Chockerande att gå runt bland zombies. Den här bloggaren kommunicerar knappt längre, det är ett tungt psykiskt arbete att möta människor så långt efter i evolutionen som Etablissemanget i Sverige sett till att hålla massorna. De styrande har gjort Sverige så litet och ekonomiskt skitnödigt att det är deprimerande. Tack för detta, folk som Apple-Mogert och Brunkol Damberg, avtändande figurer i precis samma liga som Reinfeldt och Borg.


Tillägg

Kombinationen av Solen i Stenbocken med reaktionens och dramatiserandets Måne i Lejonet är så pass intressant att jag ska återkomma med en sökning på andra med samma signatur. För att inte bli helt överhopad av träffar från samlingen med cirka 9800 kartor kommer jag att använda en månascendent som i likhet med Apple-Mogert har soldisponenten Saturnus ofördelaktigt placerad vad gäller husen. Det bör krympa ner antalet rejält.

Det kan vara intressant att se om en ideologiskt fixerad materialistisk ådra visar sig hos flera. Jag har känt flera trevliga personer i livet med denna kombination men alla har de haft en lätt eller ibland rätt tydlig anstrykning av statustänkande och snobbism, vilket följer av Solen i hackordningens tecken och det reaktiva sinnelaget i Lejonet som blåser upp allt ett snäpp extra...


Inga kommentarer: