Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 augusti 2017

När både sol- och måntecken söker dominera...


Bilden inifrån Stockholms stadshus är lånad från Flickr
- fotografen ger en bra kortpresentation på engelska.
 
Här en liten astrologispaning apropå det status- och USA-fixerade stadsbyggnadsråd som välsignat stockholmarna med en ful Apple skrytbutik i Kungsträdgården alltmedan medierna - varenda anställd förmodligen ägare av Appleprylar - lyckats göra diskussionen till en fråga om var en glasskiosk ska ta vägen när ännu en kommersialistisk indoktrineringsfabrik tornar upp sig i city, i syfte att deformera folkmentaliteten.

Stadsbyggnads- och kulturrådet Apple-Mogert har en kombination av Solen i positions- och statusmedvetna Stenbocken medan den återspeglande Månen i Lejonet förstärker tendensen ytterligare via sin böjelse för det vulgärt dominanta. Denne Mogert har hutat åt kungen för hans invändning mot den anskrämliga låda vid namn Nobel Center som också är i görningen. 

Jag mötte några gånger konstnären Erland Forseth på hans ålders höst. Han är hågkommen för arbetet med Gyllene salens mosaik och dess centrala motiv Mälardrottningen i Stockholms stadshus. Utöver det gigantiska mosaikprojektet gillade han som gammal att tala om sitt "monumentalmåleri", vilket jag som ung nybörjare på den västerländska astrologin genast identifierade som Solen i Lejonet. 

Men det var den tropiska zodiaken! Att nu återvända till konstnärens horoskop med den sideriska zodiaken är något av en uppenbarelse, för hans smått genanta jakt på uppmärksamhet i ålderdomen och kamp för att förevigas som en av de stora förklaras nu snarare av Månen i status- och positionssökaren Stenbocken SAMT viktiga komponenter i Eldelementet - inte minst "expansiva" Jupiter med "zoomfaktorn" Rahu ("monumental"!) i egofixerade Väduren.

Det här ger idén om ett Lejonet som ännu bara är Barnet (Väduren) men redan inställd på kunglig storhet - och allt detta plockas upp och reflekteras av den i hans fall vanvettigt positionsmedvetna Stenbocken. 


Konstnärens Sol flyttar i den korrekta zodiaken tillbaka till Kräftan, moderstecknet, och det är bara att begrunda hans Mälardrottning på väggen, skapad i hårda små stenbitar för att se oppositionen mellan Månen i stentecknet Stenbocken och Solen som genom stendött material söker illustrera modersprincipen!

Som synes ett storkors i Passionens kvalitet (Rajas guna) och den starka Mars invid Månen gav en flinthård karaktär, en riktigt otrevlig personlighet om någon motsatte sig eller argumenterade mot. Stenbocken upplever sig vara världshärskaren och draget bara förstärks av fullmånen med en SolKräfta som är känd att vara oförmögen att ge upp en kamp. (Reinfeldt: Jag tänker kämpa intill döden för Alliansregeringens rätt att pennalisera sjuka och tvinga in arbetslösa i slaveriliknande situationer.)

Det är också symptomatiskt hur han profanerade det sakrala genom att upphöja Stockholm till en världslig motsvarigheten till en gudagestalt - Mälardrottningen indikerar exakt det land och vatten som Stenbocken och Kräftan tecknar och som så väl beskriver Stockholm som består av öar i vatten. På många sätt var konstnären Forseth, trots unga år i franska konstnärskretsar en svensk fattig materialist det är den eldiga Väduren i horoskopet som ger barnets naivistiska syn (och gyllene färg) på Moder Stockholm.... 

Utfransning. Händelsevis handlade även förra inlägget om gyllene sand så här kan läsaren se hur bloggarens omedvetna tycks "tänka" i svep som spänner över flera dygn. Det är faktiskt så alla människor fungerar, alla som har en fungerande Måne vill säga. Allt tonar sömlöst över i allt annat men det är det merkuriska intellektet och Saturnus, gränsdragaren, som plötsligt får för sig att bygga en vägg och påstå att något nytt och separat har inträtt - på så sätt lyckas samtliga journalister återigen börja mässa samma gamla trötta "vi ska vinna över terrorn" efter Barcelonadramat. 

Dessa stackars sekulära skribenter saknar förmåga att se hur vi och terrorn hänger ihop och ju mer de skriver på detta sätt, ju mer förlänger de terrorns effektiva längd. Det kommer att bli väst som tar hjälp av terrorn för att en dag gå till vila. Skönt när vi slipper detta hycklande prat om att "demokratin är bättre än terrorn" - det är ett lögnspel för att mörka att vi ingen demokrati alls har, att det är ett fåtal rika som missbrukade västerlandets befolkningar under kapitalismens sista döende årtionden...

Konstnären Forseths karta var intressant men en borgerlig, flat och själlös inställning till betydelsen av stort och imponerande men noll själsdjup. Trots att det inte är exakt samma signatur jag nu söker på bland 9800 kartor stämmer hans försök att glorifiera det prosaiska Stockholm via konst väl med Apple-Mogerts försök att befästa USA:s överhöghet och teknifascismens hemvist i Stockholm. 

Kulturimperialism skulle hans partivänner på 1970-talet ha kallat tilltaget. Men sossarna har ingen socialism kvar och partiet kommer att dö t.o.m. före kapitalismen till följd av deras svek och avsteg från ursprungstanken, i vilken man kämpade mot orättfärdig ojämlikhet. Direktörer i Sverige tjänar nu så många tiotals gånger mer än en vanlig löneanställd att socialdemokratin måste sägas helt ha misslyckats med sin uppgift. Det är för sent i historien för någon ny vänsterrörelse att ta form. Därför kommer töntjournalisternas älskade skendemokrati att falla sönder i blod och kaos det kommande halvseklet.

Verklighetsfrånvänd journalist 1:




Verklighetsfrånvänd journalist 2:




Hör någon mer hur tomt dessa propagandistiska mantran klingar? Detta är alltså allt Etablissemanget har att sätta emot Förändringens Vind som drar genom världen. Historien är redo att vända blad och fejksossar och mediokra kulturskribenter ser inte vägens färdriktning.

Journalist 2 kan dessutom inte kultur, trots att han kulturchef i Sveriges största dagstidning. Han tillrättavisas milt i en bokrecension i AB: Den evige förrädaren. Men det är klart, ämnet var religion och en sekulär människa av högertyp, det vet vi alltsedan regeringen Reinfeldt, ljuger alltid ihop historier där kunskap saknas... "Alternativa fakta" var inte ett myntat begrepp under Reinfeldts åtta år vid makten men i backspegeln ser nu att det var precis det hans folk ägnade sig åt, borgerlig självlögn som än ändlös diarré av ideologiskt styrd desinformation...

*****

Efter den andra utfransningen så äntligen når inlägget själva undersökningen! 

Bland 9800 kartor hittas följande 24 utöver kulturborgarrådet Apple-Mogert. För att inte få oöverskådligt många träffar kräver jag här att formplaneten Saturnus ska stå i något av de onda husen 3, 6, 8 eller 12. Finlir, som att Saturnus sägs neutralisera det onda i H12 lämnar jag därhän, att sakna födelseklockslaget för merparten gör ändå ett sånt här test utifrån månascendenten en smula spekulativt - man får inta ett fågelperspektiv och bara titta efter de grova dragen).

  1. Gertrude Stein;3.2.1874; 8:00 - homosexuell amerikansk författare som flyttade till Europa, flärdfull och manierad konstälskare (tankarna går genast till "monumentalmålaren" Forseth).
  2. Lev Landau;22.1.1908;12:00 - Nobelpris i fysik, "superfluiditet" - ett intressant forskningsämne med tanke på hur Eld och Jord blockerar varandra, kanhända sökte Landau lösningen på den gnisslande friktion som dessa två elementet drar in i tillvaron när uppträder samtidigt?
  3. Mishima Yukio;14.1.1925;12:00 - japansk poet som med den här störiga kombinationen inte nöjde sig med att begå självmord utan gjorde det RITUELLT - Stenbockens formalism och Lejonets vräkiga önskan att göra det storslaget - självmordet som sådant påminner om hur illa sol- och måntecknen samarbetar men troligen fanns förvärrande omständigheter i horoskopet....
  4. Burkhard Heim;9.2.1925;12:00 - fysiker, "förenade fält-teorin" - ännu ett försök att symboliskt, via vetenskapen, få bukt med motspänstiga "fält" eller oförenliga zodiakala teman?
  5. Clement Dodd;26.1.1932;12:00 - Jamaicas mest kända men också snålaste musikproducent. Mardrömslika historier om hur denna äregiriga och snåla dominant betalade sina musiker med "en påse kex" och behöll alla inkomster från skivförsäljningen.
  6. Bosse Larsson;2.2.1934;12:00 - nån slags folkhemssvensk allsångsfigur - "monumentalmåleri" fast i toner...
  7. Derrick Harriott;6.2.1939;12:00 - ännu en jamaicansk musikproducent och med lika fint gehör för musik med "hitfaktor". Jag har aldrig läst varken ett gott eller ont ord om hans roll som producent/ledarfigur och det är lite oroväckande. Det verkar som om han framgångsrikt kontrollerat sin image i medierna, och det är just det jag noterade hos konstnären Forseth som jag mötte i en period när han slogs som en furie med både SvD (har glömt vad saken rörde) och för att få in sin konst i en stor känd kyrka som av konstnärliga skäl tackat nej till hans "erbjudande". En småsorglig historia av självförnedring från en som på gamla dagar inte längre kunde möta livet ödmjukt utan satt fast i "monumental" överskattning av sin betydelse...
  8. Mike Jackson;7.02.1947;12:00 - amerikansk bilhandlare (begagnade bilar) på monumentalt hög inkomstnivå , bland USA:s 400 rikaste enligt The Independent 2016.
  9. Mikhail Baryshnikov;28.1.1948;12:00 - balettdansör, återigen fokus på Stenbockens formalism - att göra all i enlighet med benhård tradition och en på förhand given koreografi. Är möjligen Stenbocken zodiakens beskrivning på "zombien" eller "maskinmänniskan"? Hårddraget, ja. Motpolen Kräftan är ju den blödande och empatiska - djuret som vi genom satanisk begreppssammanblandning identifierar som "mänsklig". Men Kräftan, känslor eller empati är inte sann mänsklighet. Den egenskapen sammanhänger med Luftelementet och den Rationella Själen!
  10. Charles Taylor;28.1.1948;12:00 - massmördande krigsherre i Liberia - Stenbockens och Lejonets maktsträvan i sämsta tänkbara kombination.
  11. Anonym 1;2.2.1953;12:00 - bekant, vänlig men extremt högdragen och rent snobbistisk aura. Hon har besökt en tidigare liv-regressionist som tillskriver henne ett tidigare liv som hög adel och det är lätt att tro på, ritual, fina maner och fin, rakryggad hållning osar ur människan! Och ja, hon lyckades gifta sig adligt även i detta liv!
  12. Mary Agnes Wilderotter;9.02.1955;12:00 - superrik vd för amerikanskt telekommunikationsföretag från The Independents lista över USA:s rikaste
  13. Ulf Håkan Dafgård;9.2.1955;12:00 - vd för dominant livsmedelsföretag då skandalen med deras hästköttbullar briserade.
  14. Erna Solberg;2.2.1961;12:00 - politiker, norska Høyre, valsegrare 2013
  15. Anonym 2;24.1.1962; 3:20 - ett av de första horoskop jag ställde, en synnerligen högdragen och avtändande f.d. flickvän till en bekant. För faktiskt tankarna till Anonym 1, ett söligt och pompöst kroppsspråk som sade "ge akt för här kommer Hennes Majestät". Vid tjugo VÄGRADE bloggaren tala med människor han uppfattade genuint fel vibbar hos, så allt jag har är synminnen av människans ständigt misshagade minspel och märkliga kroppshållning...
  16. Steven Soderbergj;14.1.1963;12:00 - filmregissör, behöver knappast påpeka hur viktig formala, inramande Stenbocken och Lejonets artistiska öga och känsla för dramatik är för "stilren" film. Soderberg är en av de mer manierade filmarna jag känner till och ibland tar form nästan över innehållet. Någon av Oceans-filmerna gick t.ex. helt överstyr i användingen av skakig kamera (formalia), men figurerna i den filmserien lider av schablonmässighet, det är idel statusttänk och tomma eleganta ytor, själlösa zombiemänniskor med attityd (Brad Pitt, George Clooney mindre så men alltjämt extremt ytlig och stilmedveten).
  17. Claes Britton;14.1.1963;12:00 - någon mediamänniska i medierna, reklamare som "skrev sig ur sin dödsångest (modern dog i cancer)" - enda minnesanteckningen jag har.
  18. Brian Greene;9.2.1963;12:00 - tredje fysikern, nu spekulativ strängteoretiker.
  19. Lolo Ferrari/Eve Valois;9.2.1963;12:00 - brutalt störd fransk porrartist med gigantiska "monumentalkonst"-bröst inopererade - behöver den störda kombinationen av två "vill vara värst"-tecken förklaras ytterligare? Mer själlös och fixering vid "bara kropp", bara yta. (Psykos kallas det när materia tornar upp sig och fyller hela sinnet, världen blir platt och känns meningslös.)
  20. Smiley Culture;10.2.1963;12:00 - knarkande rappare fick psykbryt när polisen gjorde en razzia och begick självmord. För vissa är det tydligen liv och död att få vara kung, de tål ingen förödmjukelse alls.
  21. Christer Granath;28.1.1967;12:00 - vd för Guldcentralen som säljer och köper ja, Stenbockens materialistiska världslighet eller Lejonets gyllene färg?
  22. Paolo Roberto;3.2.1969;12:00 - utkastare, illustration av kändishungern på enklare nivå.
  23. Roger Mogert;3.2.1969;12:00 - vårt referensobjekt.
  24. Mikaela Lauren;20.1.1976;12:00 - dopad och fängslad simmerska utfryst av sitt gamla idrottsgäng, gör comeback som boxare. Två tecken som båda vill vara dominanten skapar Eld/Jord-krig som en "andens brutalisering" - det har den här listan givit många tecken på.
  25. Emanuel Karlsten;31.1.1983;12:00 - skandalcelebritet, hängde ut en lärare som fuskare i Aftonbladet vilket visade sig helt fel.

Som vanligt några "anomalier" i förhållande till hypotesen om en förgrovad, ytlig och själlöst strebrande dominant, men på det hela taget en skara som lätt bekräftar vad Stockholms stad aspirerar på genom sitt nuvarande kultur- och statsbyggnadsråd. Yta men väldigt lite substans, Stockholm som en deprimerande sekulär stad, som vilken annan i västvärlden som helst... 

Om man tittar på Forseths Gyllene sal fanns där åtminstone en speciell och besynnerlig originalitet för vilken man kan tacka Solen i Kräftan - Sol och Måne bildade i hans karta visserligen en streberaxel, men precis som med den synnerligen originella artisten Kate Bush verkar Solen i inlevelsefulla Kräftan och Månen i formalistiska och exakta Stenbocken vara bra för kärnfull och karaktäristisk konst. 

Bortom den här sökningen på (i huvudsak) celebriteter, kan jag säga att "vanliga" människor med kombinationen är varma (Lejonet) men möjligen benägna att snart och ibland i onödan skärpa tonen. Det finns någon underliggande ovilja att på minsta sätt bli dominerad av en annan och förklaringen är att både sol- och måntecken vill vara på topp. Det är lätt att räkna ut att det kan bli maktkamp om flera inblandade är "ledartyper". Samma känsla av att ha en spöklik förtryckare bakom ryggen kan ses när Stenbockens härskare Saturnus kopplar grepp på Lejonets symbol Solen... 

Det är inte omöjligt att dessa människor känner ekot av ett eget tidigare liv som onödigt dominant så att man nu överreagerar på allt "patriarkalt" (Saturnus) i omgivningen. Med dålig karma av den här typen brukar den första externaliseringen av ens egna forna ledarjag bli via någon av föräldrarna, vars dominans man tidigt värjer sig mot...

Genom folk som Apple-Mogert ser man hur det kan uppstå en korkad dyrkan av det prestigeladdade och för tillfället dominanta... 

Kan vara dags att flytta från storstaden nu innan ännu fler rika olje-araber flyttar in och bygger om Stockholm efter sin "globala" smak - detta är sannolikt är högersossarnas, högerns och Apple-Mogerts mer långsiktiga plan. Vissa är så torftiga att de bara förstår argument utifrån plånbokens tjocklek... Liv och kultur borde de inte få komma i närheten av utan ges en liten isolerad sandlåda där den kan leka av sig vräkighetsfasen utan större inverkan på samhället i övrigt.

Inga kommentarer: